+1 yılHiç kusura bakmayın. Tamam bekçilik bir çok insana ekmek kapısı oldu ama bir kişinin bir akşam "sokakta bekçi düdüğü duymak istiyorum" demesiyle şak diye apar topar bekçilik alımları başladı ve 2 senede gelinen sonuç bu. Arkadaşlarımın bekçi tanıdıkları var, özellikle ilk dönem alımlarında lise mezunu, ne idüğü belirsiz bir sürü insani sadece 15 günde yanlış duymadınız sadece 15 günde bekçi yaptılar. Hemde bu kadar hassas bu kadar bir konumda iken, bu kadar toplumla iç içe bir görev sürecekken 15 günlük eğitimle bekçileri adeta sokağa saldılar. (Zorunlu Askerlik hizmetinde bile acemi birliği, eğitimler 30 gün sürer. Bir çok kez atış talimi ve sıkı eğitim yapılır.) Yani durum böyleyken birde bu kişilere bu şekilde fütursuzca yetkiler vermenin halkta yansıması kötü olabilir, halk bunu hazmedemeyebilir. Ayriyetten bu yapılan durumlar halkın gözünü korkutma gibi niteliklere bürünebilir. Bence ilgili kurumların biraz daha ihtiyatlı ve itidalli davranması ve bu konuda acil karar almaması gerekir.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSayin fenomen yazilarini takip ediyorum surekli olarak bekci dir polisdir ne sikintin var anlamiyorum? bir kere o adamlar lise mezunu degil, hem lise mezunu olsa ne olacak pekala ki universite bitiren bos insanlarin da hali ortada.. ikincisi polisin yetmediği yerde pekala ki bu adamlarin bir caydiriciligi var, ucuncusu bu adamlarda egitim aliyor bu ulkenin resmi guvenlik gucu sonucta illegal değiller unutmaki askerimizin guneydoguda da en buyuk yardimcisi koruculardir sen de zannedersem askerlik yapmissindir. Siddet olaylarindan yakiniyorsun kimse kimseyi zevkine dovmez kanun var nizam var sonucta sen adamin anasina kufur edersen pekala ki bekcide olsa siddet uygular kaldiki normal bir vatandasa da kufur etsen sana dalabilme ihtimali var sabr anlayisi herkesin farklidir bence bir seyleri yazarken yapici olmak lazim illaki bu adamlarin icindede gorevini layikiyla yapmayan vardir zaten onlarada gerekli ceza islem yapilir, demokrasinin baskenti olarak adlandirilan amerikaya kiyasla bizim guvenlik guclerimiz daha merhametli bunu da gormek icin okul okumaya gerek yok bence. İllaki bu adamlarda bir seyler yapiyor yapmasalar bu statuler haklar alimlar yapilmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Benim yazdığım tamamen yanlış anlaşıldı, okul, statü hakkında kimseyi küçümsemiyorum.. Ve Polisle'de, bekçilerle de asla bir problemim yok. Benim tek derdim, orantısız güç kullanan güvenlik güçleri ve fazla yetki vermelirinin doğru olup olmadığını soruyorum. Bende bu devlete en sınırın en uç noktasında Hakkari'de hizmet ettim. Benim istediğim her şey kanuna, nizama uygun olsun.. Gerçekten şiddet olayları çok oluyor, ve bir çoğuda emniyet müdürlüğü tarafından açığa alınıyorlar. Görevini layığıyla yapan güvenlik güçlerine asla sözüm olamaz..
şu an saydıklarını zaten yapıyorlar ama kanunen yapmış olacaklar. 40 günlük eğitimle silah kullanacaklar olaylara müdahale edecekler. Şaka gibi hadi hep beraber gülelim
42 Yorumla
+1 yılYanlış, bundan polisler de şikayetçi.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
218Cevap
Eğer düzgün eğitim verilecekse destekliyorum. Bekçilerin fazlasıyla yararı olduğunu düşünüyorum. Ve hiç sorun yaşamadım. Polis çevrem geniş zorluklarını iyi biliyorum. Uzaktan kebap meslek gibi gözüküyor.
Ama bir düzen şart. Eksiklikler var.50 YorumlaGündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bence yanlış
Lakin gördüğüm bekçilerin hrpsinde silah vardı zaten30 Yorumla
+1 yılSA'lar Nazi taraftarı olarak İlkin kendilerine durumdan vazife çıkarıp, halka müdahale etmeye başladılar. Hatırlayın beyaz gömlekli esnafı, aynı onun gibi. Sonra Hitler bunları bekçi gibi bişey yaptı. Ama SA'lar daha fazlasını istedi. Tesadüfe bakın ki onların üniformaları da kahverengidir. Neyse Hitler yine istediklerini verdi. Çünkü SA halka korku salarak Hitlerin otoritesini sağlamlaştırıyordu. En sonunda SA bu otoriteye ortak olmak isteyecek kadar küstahlaştı. Hitler o anda biletlerini kesti. Bir gecede tüm üst düzey SA yöneticisini öldürdü. SA'yı dağıttı.
Bizde sonuç böyle mi olur bilemem. Ama tarih tekerrürden ibarettir diye boşuna söylememişlerdir öyle değil mi?
Bu arada bir dip not: Nazi, Almancada görgüsüz ve cahil olmasına rağmen çok bildiğini sanan zorbalara verilen genel addır.
Cahilin aklı da bilgisi de çoktur. Cahille baş edilmez. Çünkü bilmediğini kabul etmez. Tıkandığı yerde şiddete başvurur. Şiddet onun çözüm aracıdır. Cahillerin en iyi bildiği şey korku salmaktır. Korkutma ve yıldırmayı konusunda ustadırlar. Çünkü bu ilkel bir dürtüdür. Ve insan okuyup aydınlandıkça bu dürtüyü kaybeder. İşte şiddetle en kolay korktulan insan tipi de o yüzden aydın insandır.
Nihayetinde her zorba çıkışın bir sonu var. Çünkü ortada dövülecek, vurulacak kimse kalmadığında birbirlerine düşerler.
Ve son olarak ahsi geçen hikayenin gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi yoktur diyelim de başımız ağrımasın dostlar.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSon dönemlerde tek tük olumsuz bekçi haberlerini ısıtıp ısıtıp önümüze "vay efendim bekçiler şöyle, vay efendim bekçiler böyle" diyerek yaygara çıkarılmasının sebebi nedir bilmiyorum ama sanırım, bekçiler geldikten bu yana biraz daha sağlanan asayiş birilerinin zoruna gidiyor galiba.
Gece vakti uyanıp dışarıya baktığımda sokaktan geçen bekçi, bana devletimin yanımda olduğunu ve güven hissini veriyor. Size otorite hissi verip sizi korkutuyorsa, bence korkularınızın altında yatan sebepleri araştırın derim!
Bekçinin sana ne gibi bir zararı olabilir ki? Arada tek tük olumsuz vakaları örnek alacaksan eğer; sen git milyonları cebine indiren, milyon tllik telefon konuşması yapan, yatları katları olan, ormanlık arazide kaçak arsası olduğu halde televizyonda mağdur ve halkçı edebiyatı yapan, milyon tllik kazancı olduğu halde yardım kuruluşuna bağışta bulunmayan, işçinin emeğini sömürenlere laf söyle.
Lise mezunlarına cahil, ukala, kendini bilmez mi demek istiyorsun? Paylaştığın haberin son cümlelerine bir bak derim! Senin o beğenmediğin liseliler son aylarda neler yapmış biraz bunları araştır (okullar kapalı bir şey yapmadılar diyeceksen, muhtemelen pandemi sürecinde mücadele eden liselilerden haberin yok)
Paylaştığın haberde objektif değilsin "Bekçiler ne yapıyor Al lise mezunun millete posta koysun.. Oh ne ala!" bu kadar tahkir ifade eden cümleler, eğer kopyala yapıştır ise düzenle getir, kopyala yapıştır değilse de üslubuna dikkat et, edep isterken edep sınırlarını aşma!
KizlarSoruyor yönetimi, siz de böyle objektiflik sınırını aşan, algı empoze eden saçma haberleri ya sansürleyin ya da paylaşanlara yaptırım uygulayın, nedir bu ya?10 Yorumla
+1 yılBekçilerin durumunu ben kendi açımdan değerlendirmek istersem eğer haksızlık yapmadan torpil bilmem ne vs şeyler kullanmadan girmiş kazanmış ve işini kanunlar çerçevesinde yapıyorsa aldığı para helal olsun bişey demem. Ama işe girmek için memur olmak için elinden gelen torpili füzeyi kullanmış ben artık devletim moduna girip istediğini yapan belindeki silahı tehdit içerikli kulanan ve orantısız güç kullanan bir varlık ise doğru değil..
Kimse kanunlardan üstün değil bu cümlede önemli olan şey "Kimse" buna dikkat edilirse her şey çok güzel olacak...10 Yorumla
+1 yılBekçilik oyle küçümsenecek bir meslek degil gerçekten benim bir arkadaşım bekçi oldu, sabahin 6 sinda evine gidiyor butun gece sokaklarda o soğukta biri cikip adami vursa ne olacak? Sokaktaki hirsizi haydutu boş mu geziyor sanki. Pisi pisine ölecek adam silah gayet gerekli bir yetki olmuş..
80 Yorumla- Gündem konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılBunun olacagını taaaaaa ilk bekçilik müessesesi ortaya çıktıgında gene bu platformda dile getirmiştim
polis devleti olucaz
otarite bu şekilde düzenlecek diye
bunu baskıcı ve polis devletlerinde her zaman görürsünüz
önce belli bir kesim adı be olursa olsun bekçi, muhafız, milis va farketmez bunlara biraz yetki verirsin sonra toplum bu müesseye alıştıkç yetkilerini artırsın
bu işin tabiyatı böyle
maalesef kötü bir sistem ve anlayış
her zaman sıkıntı yaratır ve uzun vadede herkese zararı dokunur10 Yorumla Bekçi olması bile gereksiz. Fuzuli milli sermaye haşat ediliyo. Hiç geişmiş ülkelere bir bakın, düzenleri nasıl. Bide bu bekçi falan hep zircahil, eli tespihli serseri tipler. Ayıptır yaaa, bir devlette az mantık olacak, akıl olacak, düzen olacak. 150 binin üstüde dun görevlisi var!
ALLAH aşkına bugüne kadar bir hocadan hiyulik gören var mı? Zaten bomboşlar. Şimdi hemen bir ahmak, ee tabi müslüman değilsin, cenazeni yaksınlar der , isleri güçleri itham yaa! Halbu ki ömrü kötülükle, haram yemekle geçeni cenaze namazının paklamayacagini bilirlerdi , eger ki adam akilli eğitim olsaydı!!! Bugün ülkenin en akılları yurtdışına gidiyo, gitmek istiyo.
Yani tutacak bir şeyi yok sistemin.
bir temiz, adaletli sistem, düzen olmalı.
TÜRK dünyanın en güzelini hakeder.10 YorumlaBekçi alım şartları için eğitim seviyesi yükseltilmesi ve hatta bence bekçiler işi olmayan üniversite mezunlarından seçilmeli. Ve bu üniversite mezunları eğitimden geçirildikten sonra elenerek bazı kişiler bekçi olarak işe seçilmeli. Bekçi, polis gibi mesleklerde kişilik testi yapılmalı diye düşünüyorum. Bunun için birkaç tane güvenilir sonuçlu kişilik testi var uluslararası kanıtlanmış. Veya özel oluşturulabilir de. Mesleğime göre bu yaklaşımı doğru buluyorum. Sana da yüklenecek Bir durum yok yanlış anlaşılmışsın bence..
10 Yorumla
+1 yıl2 yıllık bktan bölümden mezun bile lise mezunu küçümsüyor 😂 İki yılda ne öğretiyorlar ahlak, saygı sevgi mi 😂 Bazı bekçiler işini doğru yapmıyor. Her meslek yetenek sınavıyla alınsa iyi olurdu. Çözdüğüm mat, türkçe işime yaramayacak ki 🤷♀️ Herkese işiyle ilgili yetenek sınavı, sabır testi yapılsa. Polis de eğitimden geçiyor ama eline silah verilen herkes işini layığıyla yapmıyor. Sinirle çocuk da vurabiliyor. Tüm polislere mi yükleniyoruz Hayır 🤷♀️ Bekçilerle ne yaşadın bilmiyorum, kendinden alt kademe insanları hor görmeyi bırak. Herkes üni mezunu olursa temizlikçi, garson, çöpçü kim olacak? Alnının teriyle kazanıyorsa bitmiştir. Hor görme insanları.
10 YorumlaDoğru bulmuyorum bu küçümsemek değil gerçekler... İkisininde mesleğe atılmasındaki çıktıkları basamaklar farklı bu kadar yetkiyi verecekler ikisine de o zaman eşit olsun. Yani demek istediğim polis olabilmek için geçtiğin mülakatlar seni zorlarken ( torpilliler hariç :) ) bekçinin verdiği uğraş bir değil en önemlisi aldıkları eğitim bir değil. Ki bekçilere bu eğitimleri verdiklerine kesinlikle inanmıyorum :)
43 Yorumla- +1 yıl
Meslek hayatı boyunca her ay eğitimlere tabi tutuluyorlar polisler ne görüyorsa bekçilerdr o eğitimleri görüyor meslek hayatı boyunca 3 4 yıldır hayatımızdalar fakat uğraştıkları neler var ben şahidim toplum baskısı medya baskısı böyle bu postu açıp gereksiz diyen ne kadar tip varsa hepsiyle uğraşıyorlar ve bu insanların yarıya yakın kısmı üni. Mezunu en önemlisi İNSAN ya bu adamlar bir aileleri var bir sabırları var ne yapsa da bekçi kötülesek havasındalar
- +1 yıl
@zZZBahrizZz dediğim gibi aldıkları eğitimi bilmiyorum daha önce yoktu çünkü ama aynı olması sence ne kadar doğru? Bazı şeyler biraz zorlamalı eğitim çok çok önemli gerçekten hele ki bu zamanda. Tabiki herkesin ailesi var ama bu mesleği seçtiyse o zorluğu da kabul etmiş demektir şahsen ben yapamam ama yapanları da tebrik ederim :)
- +1 yıl
Haklısın ayşe evet eğitim fazla olmalı sabır eğitimi daha fazla olmalı bence gece kimlerle uğraştıklarını bilmiyoruz onlarda bir polis emniyet mensubu ikisi de önleyici hizmet asayiş faaliyeti yürütüyor adı bekçi diye küçümseniyor yazık. Doğru yapılan herşey taşlanıyor üzücü
+1 yılIlerde hepimiz görücez ellerine güç geçince napicaklarini. Sonra devlet kendi verdiği bu yetkileri hiç vermemiş gibi yapıp bunlar terörist, devlet içinde yapilanmislar diyecek. Bekçilere gerek olmadığını düşünüyorum.
98 Yorumla- +1 yıl
Benim görüşünü eksileyen "kadın" üyeler.
Yarın bir gün inşallah bir bekçi tarafından şiddete tacize hatta daha ilerisi cinsel istismara maruz kalinca da aynisini düşürürsünüz. Çünkü o zaman bunlar elindeki yetkileri kullanıp şüpheliydi diyecek üstünü kapaticak. Bu kafayla bir şey olmaz sizden - +1 yıl
@__นຖนŞ__ kalınızdaki kötülüğü gösteriyorsunuz böyle laflar ederek. Iflah olmazsınız.
- +1 yıl
Ne yazdığını anlamayacak ya da yüzüne vuracak kadar da salak ya da salağa yatıyorsun iYarın bir gün inşallah bir bekçi tarafından şiddete tacize hatta daha ilerisi cinsel istismara maruz kalinca da aynisini düşürürsünüz.
Bu sözler ve dahası sana ait iş sana dönünce çevir kazı tabi önce konuşmayı öğren sonra anlatmayı öğrenirsin önce yazdığını kendin oku kendin anla - +1 yıl
@__นຖนŞ__ Yok yok. Hala "iflah olmazsınız" ve "anlayabilme yetiniz yok" laflarının arkasindayim. Ne diyim ben senin gibi kötü birisi değilim. Senin böyle şeyleri yasamani dilemem. Ama olur da bir bekçi tarafından istismar edilirsen de şu an dusundugun gibi düşün olur mu?
- +1 yıl
@__นຖนŞ__ Yok ben sana cevap vermemeyi seçiyorum. Eğer bir apt*lla tartışmaya girersem dışardan bakınca iki apt*l tartışıyor diye görünür.
Engellemek de isterdim ama burdan engellesem nolur siz kalbinizin kötülüğünü dışarıya vurmaya devam edeceksiniz. Keşke imkanım olsa da sizin gibilerin kalbine engel atabilsem.
+1 yılSaçmalık önüne geleni bekçi yapıyorlar. Sırf instagram filan eklemek için kimlik kontrolü yapmaya çalışanlar var. Bekçi denk geldiğinde her seferinde akrabamı çağırmak zorunda kalıyorum. 2 bekçi 1 kişiyi bile zaptedemezken yaptıkları iş boşuna bence. Polisler gayet yeterli ve zorlu eğitimlerden sınavlardan geçtikleri için daha yetenekliler ayrıca polislerde saçma sapan olaylar olma ihtimali çok daha az bekçilere göre.
46 Yorumla- +1 yıl
Erkekleri durdurmayıp hemcinslerimi durduruyorlar önümde başka hemcinsi mi durdurduklarını gördüm o gidince beni durdurdular.. Kimliğe bakmak istediklerini söylediler ve o zamanlar bekçilerin böyle bir yasal hakkı yoktu bende göstermek istemedim. Zorlamaya kalkınca bende akrabamı aradım. Bekçilerin çoğu sapıksa benimde başka çarem kalmıyor. Almanya da polisler bile durdurup sormuyor bekçi ne sanıyor da kimlik soruyor sanki şüpheli bir şey yaptık. Basit sınav sorularıyla doğru düzgün hiç bir eğitim verilmeden önüne geleni bekçi yaparlarsa olacağı bu. Zaten bekçi demicekmişiz alınıyorlar. Polis Özel Harekat veya Başkan Özel korumaları filan dememiz gerekiyor artık sanırım.
- +1 yıl
Tuhaf çünkü sabahın 5.30 da otobüsten inmiştim. Babam almaya gelemedi için yürüyerek eve çıkıyordum karsıma 3 bekçi çıktı. Onları görünce ben bir rahatladım mesela ortam çok sessizdi. Bu saatte hayırdır diye beni durdurmamıslardı. Onların yaptı rutin kontroldur. Takılma bu kadar ve insanlara sapık da denemelisin. Ayıp bişey
- +1 yıl
Bu konuda sadece ben şikayetçi değilim bekçilerin hemcinslerimi durdurup instagramdan istek attıklarını çoğu kişi söylüyor zaten. Ben size katılmıyorum. Eğitim durumlarına bir şey demiyorum herkes üniversite lise vb. okumak zorunda değil elbette ama çok basit sınav sorularıyla sırf bekçileri dolduralım diye önüne geleni bekçi yaparlarsa sence bu bekçiler kendilerine verilen silahlarla olaylara karışma olasılığı yüksek değil mi bence çok yüksek. Sonuçta polis, jandarma, asker gibi zorlu şartlardan sınavlardan geçmiyorlar. Seçmece değil önüne geleni bekçi yapıyorlar hemen dolduralım diye bu hiç doğru değil. Polis sayısını attırmak varken bekçiye gerek olmadığını düşünüyorum polisler daha tecrübeliler üstelik. Açıkçası kızları eklemek için keyfi kimlik soranlar varken bunlar varken huzur olmaz. Huzur bozarlar daha çok. İşlek bir yerde erkekleri durdurmayıp sadece kızları durduruyorlarsa insan bundan bir neden arar. Rutin kontrol ise neden sadece kızlara yapılıyor büyük hemcinslerime veya erkeklerin yaş farketmeksizin hiç birine yapılmıyor? Rutin kontrol genç kızlara mı yapılıyor sadece? Bir kere olan bir şey de değil defalarca olan bir şey.
- +1 yıl
İstanbul. Türkiye de adalet olsa askere polise hakaret eden milletvekilleri hapiste olurdu veya sınır dışı edilirdi. İstiklal marşına saygısızlık yapanlar ceza alırdı. Kız arkadaşına benziyor diye kız öldürenler var. İşkence yapıp hapisten çıkanlar, adam öldürüp hapisten çıkanlar var. Açığa alınırlar demeniz komik geldi bu yüzden. Kötü bir şey dediğimi sanmıyorum önüne geleni bekçi yapmasınlar diyorum. Bekçilik bile saçma polis sayısını artması gerekirken. Şikayet edilince çözüleceğini bilseydim ederdim. Ülkede adalet olduğunu bilsem zaten şikayetçi olurdum bir şey olmayacağı için boşa vakit kaybı olacak benim için. Teröristleri savunanlar istiklal marşına saygısızlık yapanlar ceza bile almıyorken bu tür şeylerde kimsenin ceza vereceğini sanmıyorum. Katiller bile rahatlıkla gezebilyorken.
- Gündem konusunda 544 cevap paylaştı.
+1 yılSoruya bir kac defa denk gelip yazıp yazıp sildim. Bu konuda yorum yapmaktan çekiniyorum, ağzımın ayarı yok çünkü.
71 Yorumla Son zamanlarda bekçiye polise olan bu kinin nefretin sebebi nedir anlamıyorum. Kimlik istiyor vermem sen kimsin diyor mukavemet gösteriyor dayağı yiyor. Site bahçesinde içki içiyor şikayet ediyorlar ortak kullanım alanı diye içmeyin diyorlar küfür yiyorlar mukvamet gösteriyorlar dayağı yiyorlar. Arada kürekle kafasını batlatıyorlar dayak yiyorlar ihbara gidiyorlar meydan dayağı yiyorlar. Yani bu adamlar ne yaparsa yapsınlar size yaranamıyorlar. Ne sebeple olursa olsun 7 ay tatil alan öğretmene memura birşey diyemiyorsunuz 7x24 çalışan izin kullanamayan sizinle uğraşan dayak yiyen küfür yiyen zavallı polis bekçi sizin nefretinizi kazanacak ne yaptı acaba yeter artık hergün bir kendini bilmez polise bekçiye birşey sallıyor geri kalan kendini bilmezse gelip destek veriyor ayıptır günahtır. Bu saatde siz yatağınızda adamkara nefret kusarken çalışan kaç meslek gurubu var. Gece gündüz demeden çalışan asker polis bekçi sağlık personeli bunlara saygı duyun bari.
00 YorumlaBence uzmanlık seviyesinde psikoloji, sosyoloji ve yakın dövüş sporları bilmeyenlerin kolluk kuvveti olması bile doğru değil. Bekçi dediğin adam birkaç aylık yasal düzenleme eğitimi ile eline silah verilen sıradan biri. Hiçbir yetkisinin olmaması gerekir elbette. Ama bir yerlere yakın kişilerden seçildiği için sürekli bir yetki artışı gündemde.
20 YorumlaBütün yorumlarında haklısın da polis ve pöh'de de lise mezunu olan, lisans mezunu olandan daha fazla... Düşünmeden yorum yapmamak lazım. Bunun mezun olunan okulla hiçbir alakası yok. Bekçi olarak işe alınan kişiler tamamen mevcut hükümetin kendi torpilli "cahil aile" olarak statülendirdiğimiz ailelerin çocukları...
20 Yorumla
+1 yılBence yok adamlarda yetki olmadan bile kendilerini ozel hareket gibi hissediyorlar. Madem polisle aynı olacak neden bekçi direk polis unvanı ver polis olsunlar bence yetki vermemeleri gerek bekçi yaptıysan bekçinin görevi yetkisi ne ise proje hazırlanırken bırakın öyle kalsin
20 YorumlaYorumları okudumda atıp tutmayı meslek haline getirenler var ne yazıkki. Çoktan bişey söylemeye gerek yok madem çok görülüyor bekçilere o yetki al kardeşim devletin sınavı üniversitesi üniforması tabancası yetkisi orda oku gel siz daha iyisini yapın görelim
20 Yorumla
+1 yılAmerika polisine bakın bir de bizim polise bakın..
Biri kafaya kurek yer.. biri zor durumda direk istedigi gibi öldürür..
Ben destekliyorum polisimizin arkasındayım.. bekciler hep genelde varoş insanlarla ilgileniyorlar genelde polislerde öyle ama bekçiler daha fazla yoğunlar bu konuda.. o yuzden ben destekliyorum ve artık polisimize zarar gelmesin istiyorum.. !20 Yorumla
+1 yılBekçiler zaten kendini bir bok sanıyodu şimdi iyice sanacaklar
711 Yorumla- +1 yıl
Kendinide bir dışkı olarak görebilirsin bence senin gibi ahlaksız birisine de anca bu üslup yakışırdı sokakta yürürken seni rahatsız eden laf atan tacizde bulunan biri çıkarsa kendini bir bok sanan bekçilere koşma tamam mı sakın! Zaten sen burdan sallasanda onlar sana yine yardım edecektir.
- +1 yıl
Tamam kanka öyle yaparım. Yaşlı adamları ekmek teknelerini yıkanda yine bekçiler he haberin olsun dedim. Öyle haberler çıkınca burda duyar kasmayın olur mu 😂 Ben en azından diski olsam bile rengim aynı sizin gibi bir gün mavi bir gün kırmızı olmuyorum 😂 Neyse iyi geceler
- +1 yıl
Ne kadar boş varsa toplanıyor sinek gibi la kelimelere bak :)) bazı insanlar okusalar da cahilliklerini ısrarla bırakamıyorlar
- +1 yıl
Biz bu ülkede bekcininde polisinde ne olduğunu gördük sen merak etme canisi 😂
- +1 yıl
Hanfendi sende giy bir üniforma da herkes senide bir görsün bakalım. Emir kulu olmak nedir bir öğren. Öyle 5 bin 6 bin maaş alıyorlar demesi kolay.
- +1 yıl
Öyle bişey demedik zaten hayal kurma komik duruma da düşme 😂 Emir kulu diyorsan herkes emir kulu bir onlar mı 😂 Ama görüyoruz ki bekçilerin çoğu emir kulu olmayı yediremeyip insanlardan çıkarıyor bunun acısını 😂 Sen ne dersen de bu böyle
- +1 yıl
Boş yapmaktan başka birşey yapmıyosun karantina sürecin insan olmana yetmemiş önyargılarını fazla geliştirmiş fazla günahlarını alıyorsun ve hiçbişey bilmiyorsun azıcık geliştir kendini kulaktan duyma boş kelimeleri içselleştirip atıp tutma yanlarındamisin? İçlerine girdin mi hiç? Bekçiler hakkknda hiç bişe bilmeden herşey biliyormuş gibi konuşmalarına ne denir ki cahiillikten başka bişey değil neyse daha yoramam kendini boşa yazyorum nasılsa
- +1 yıl
Tamam canısı sakin ol ve defol skwndkr
- +1 yıl
Cahil cühela mendebur tabiki gidecem yazık sana ;)
- +1 yıl
ok dakkf
+1 yılOkumuş işini hakkı ile yapan bekçilere lafım yok
Ancak bir grubu da o üniforma adı altında artistlik yapma derdinde sen bu adama yetki verirsen daha fazla kontrolu kim sağlayacak..
Cezaları da buna göre yükseltmek lazım ve şu anki bekçileri de iyi eğitmek lazım10 Yorumla
+1 yılBana göre bekçilik sistemi başlı basınca yanlış. Büyük bir ülkeyiz polis teşkilatı görevini tam yapamıyor ve yetmiyor mu?
80 lerde olan eski bir sistemi tekrar varetmedeki asıl amaç ne bunu düşünmek lazım derim.
Dipnot: kesinlikle bekçiliği küçümsemiyorum.10 Yorumla
+1 yılGuncellemen yerinde olmuş. Eğitim seviyesini aşağıladığını düşünen de direk geri zekalıdır net söyleyeyim. Eğitim seviyesi bu gibi durumlarda elbette sorgulanacak. Eğitim seviyesi sorgulanmamış bireyler tarafından yonetildigimiz için ekonomide çöktü sağlığımız da hiçe sayıldı. 1 haziranda her şey normale dönüyor. Virus bitti mı? Hayır! Neden normalleşme? Çünkü mecburiyet. Halka ve iş verene yeteri kadar destek verilemeyecek. Paramız yok. Sorsan uçuyoruz. Bak güney koreye. 28 tane yeni vaka eklendi die tüm yasaklar uzatıldı. adam diyor ki amerika battı. Amerikanın bütçesi senin abartısız 100 katın. Amerika battıysa sen hepten battın. Eğitim seviyesini sorgula hatta fazla fazla üzerine git. Sırf bu yüzden eleştiriliyorsan ki azınlıktır bunlar. Kaile almaya değmez. Habere yapmış olduğun yoruma tamamen katılıyorum. Sağlıklı günler
10 Yorumla
+1 yılAdi üstün de BEKCI bekleyecek gezecek dolaşacak.. baska hic bir yetkiye gerek yok. Zaten bilincinde de degil yaptığı isin bir de kendilerini polisle kiyaslamiyorlarmi kuş kadar akılları ile.. he bide şey var silahı bacakta taşıyorlar görsen özel harekatçı dersin. Bekcisin lan iste altı üstü bekçi isin beklemek gezmek görev yerindeki her şeyi korumak. Umarım bir tanesi bir gün kalmaz elimde..
10 YorumlaMemleket te ne sağ ne sol kavgası var. millet ekmek derdinde bunlara vereceği kadroyu daha düzgün birşeye harcasınlar ben görüyorum sabah akşam ellerinde telefon bir cafe ya da kahvede pinekleyip duruyorlar 5bin maaş yazık değilmi bu millete. bide toplumsal sorun kanun bilmezler iş bilmezler sivil vatandaşa sen dur sen geç kimlik ver karıyı kızı keserler ayıp denilen bişey var.
10 YorumlaLise veya üniversite olması birinin kendi eğitim veya psikolojisi durumunu belirlemek fakat ciddi anlamda son zamanlarda bu yönde destek azlığı olduğunu görenlerdenim. Ayrıntı olarak yazmayacağım. Fakat bazı testlerin eksikliği tartışılır durumda. Bunu görmüş biri olarak söylüyorum. Yetkiler neye göre ve nasıl işliyor. Eğitim sürecinde uygulamada ve saha alanında uygulamada oranlar farklı konumda fakat birçok eksiklikler var.
10 Yorumla
+1 yılYetki verilmesi önemli değil, yetkinin vasıfsız ve kalitesiz insana verilmesi büyük problem. Günümüz Türkiyesinde maalesef vasıfsız ve kalitesiz idareciler olduğu sürece alt kademeninde farklı olamayacağı gerçeği var. Yetkiler gerekli ancak işleyiş yanlış.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSizi sürekli bekçilere, polislere veya devlet memurlarına saldırı halinde paylaşımlarla görüyorum.
Sizin derdiniz nedir?
Siz her işi kolay mı zannediyorsunuz, insanlarla uğraşmak kolay mı zannediyorsunuz?
Ben de polisim mesela, ama sizin gibi geri kafada düşünmüyorum.
Kimsenin bu ülkeyi koruyan, insanları koruyan çalışanlarına laf etmeye hakkı yok.
Artık kendinize gelin, emin olun bekçilerin umurunda bile değilsiniz.
Herşeyin bir sınırı var.
Yeter.94 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTakmıyorum bile😂
Cevap sahibi+1 yılKatılıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılKac tane bekci tanıyosun? ya da söyle düsün egr sem bir bekçi olsaydın? Ben cok bekci tanıyorum
Senin gbi tanımadan konusmuyorum
Türkiye capında getirilen bekçilik sistemiyle sokaklarda suç oranının ne kadar düstügünü biliyormusun? bilmiyorsun
Sen evinde uyurken aksam 7 sabah 7 ye kadar sokaklarda yürüyerek (polisin altında araç war) dolasan bekcileri önce bir insan olarak gör anla sonra tart
We bekcilik öyle herkesin yapabikicegi bir is degil kolaysa bir olda öyle konus
Adam olana dokunmaz bekçiler ama kendilerinide sawunmak zorundalar
Biri sana wururken sen armut toplamazsın dimi?00 YorumlaLise mezunu olması neyi değiştiriyor? Hayır anlamıyorum ben bu ülkede neden polisi, bekçisi, askeri, jandarması çok kolay bir meslek gibi hor görülüyor?
Gayette güzel olmuş gereksiz bir meslek dalı değil, yetkileri arttırılsın.111 Yorumla- +1 yıl
Niye mi gereksi değil gözlerinin önünde masumlar bicaklanirken seyrediyorlar ya yetkileri olanlar falan o yüzden gereksiz yoksa isinibyapana herkesin saygısı sonsuz
+1 yılBazılarınız gerçekten çok boş insanlar Fikrin yoksa bilgin de olmasın dostum Ben bir özel güvenlik ve polisliğe hazırlanan biri olarak Yazıyorum Bekçilikte Yatay polisliğe geçme imkanın çok basit. polislerle aynı maaş alıyorlar vs demişsiniz Polis memurunun maaşı 6-7 ... ilkokul mezunu bekçi 3 önlisans 4 ? önlisans da bir zahmet alsın o fiyatı ayrıca ne fark eder Bekçi ha polis ikiside halkı koruma Görevi kolluk kuvveti yardımcıdır bir nevi hayatı her zaman risktedir Başı boş insanlarla ugraşmak kolay mı Yetkileri arttırılmalı...
55 Yorumla- +1 yıl
lise mezunu bekçi net maaşı 5000 üzerinde. aslında ilk dediğin de yanlış o söz bilgin yoksa fikrin de olmasındır. ve senin bilgin yok yani o sözün doğrusunu kendi kendine uygula.
dediklerinin kalanı da aynı derece boş laflar - +1 yıl
Dostum ben Uygulamadığım şeyi kendi yapmadığım şeyi başkasına söylemem Keşke dil bilgisiyle ugraşmak yerine Konuya odaklansaydın insanların Polis bekci vs önyargilari var ama baslarina bir şey gelince Aramasini biliyorsunuz Ben bunu ön yargilari kirmak icin yazdim Cahillik size bir sey kazandirmaz hepsi bizim polisimiz bekcimiz bizi korumak kollamak icin varlar 5000 az daha da arttirilmali ama siz anlayamazsiniz gozunuze perde cekilmis diyaloga giremicem iyi gunler dilerim.
- +1 yıl
Önyargı çok fazla var derya haklısın ama bu yetki olayı gereksiz bu kadar artmasına gerek yok yani
- +1 yıl
Sabaha kadar boş gezip 5000tl almak az he 30 bin verelim
- +1 yıl
tabii ki ya köşe başında dikilip telefon kurcalayan adamlara 5 bin az
fabrikalarda giydiğin dona kadar üreten emekçilere 2 bin çok
+1 yılBekçi diyince aklıma sadece torpil geliyor. Poliste bekçide devlet kurumunun çoğu dalında atanan kazanan çalışan insanların hepsi dersem yalan söylerim ama yarısından fazlası torpille sırtını devlete dayayıp çoğu zamanda hak etmedikleri paraları alan insanlar benim gördüğüm. Hakkım varsa helal etmiyorum, böyle elde edeceğim bir memuriyette asla istemiyorum.
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir polis kadar maaş alıp artislik yapan bekçiler var. İlla bekçi olacaksa çek asgari ücrette kalan giden belli olsun.
10 Yorumla Bence doğru.
Bu ülkede bazı kendini bilmezler bekçileri umursamıyor. Her insan da olabileceği gibi bazı usulsüz bekçilerde var ancak. Vatandaş olarak bekçilere kafa tutulmasını uygunsuz ve etik dışı buluyorum. Yetkilerinin artırılması bence doğru ve yerinde karar.10 YorumlaÜlkemizde o kadar şehir eşkiyası, çocuğunu döven, karısını bıçaklayan, hırsız, zorba insanlar var ki yetişilmiyor artık. Görevlerini hakkıyla yerine getireceklerse bence iyi olmuş.
Lise mezunu deyip aşağılamak yerine saygı duymak en mantıklısı sayın Soran.40 Yorumla
+1 yılVerilen yetkileri yerinde ve düzgün kullanmışlar gibi versinler iyice yetkiyi bizde böyle tren görmüş öküz gibi bakarız.
Bir söz var ya hani, kötü günleri gördük sırada daha kötü günlere merhaba.41 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
+1 yılO zaman adı niye bekçi Onları da polis yapsınlar. Bu nedir saçmalık bence
90 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArabasında silah taşıyan bir çok kişi var ve durduk yere arabanı arıcam dese eminim bir çok kişi zabıtaları vurur. Marketin önünde zabıta bekliyor maske yok hiç bir güvenlik önlemi yok 80 yaşında teyzeye senin masken nerede diye kinle nefretle öfkeyle bağırıyordu. Oda devlet maske vermedi paramla da alamıyorum kimim kimsemde yok ekmek alıp eve gidicem diyordu ama zabıta devam ediyordu bunu yapmaya birisi fotoğraf veya video çekti yaşlı kadını bırakıp genç kızın peşine düşmüştü adam. Kısaca iç savaş çıkacak bu gidişle. Ben bile silah bıçak biber gazı vs hoşlanmayan ne gerek var devletin polisi varken derken devletin polisi Zabıtası ve akp üyelerinden korunmak için taşımayı düşünür oldum. Adam geliyor suç işliyor ben akp ye üyeyim diyerek gidiyor. Valla ne günlere kaldık
00 Yorumla
+1 yılBekçiler polislik yapacaksa biz polislere neden maaş veriyoruz?
34 Yorumla- +1 yıl
Ülkede pek zeki insan yok. Çok umursamayın, sizlere bir katkıları olmayacak insanları.
- +1 yıl
Ulaşılması istenen gençlik buydu zaten. Şaşırmıyıorum
+1 yılBekçilerden bir kaçı saygısızlık yaptı diye hepsini kötülemek doğru olur mu? Ona bakarsak polisin içindede var askerin içindede var. Bu şekilde değerlendirmek hoş değil bekçi dediğin seni beni koruyacak bize hizmet edecek devlet memurudur bizimdir bizdendir. O yüzden yetkisi genişlesede beni rahatsız etmez..
10 Yorumla
+1 yılBekçi bu devletin memuru değil mi arkadaş. Kanun koyucu bu adam üst arar diyor çıkıp oradan paşazadem sen kimsin benim üstümü arayamazsın diye çıkışıyor. Kanundan üstünmüsün aga anlamadım gitti. Bırakın şu gereksiz tripleri de adamlar işini yapsın. Bu arada tabi yetki var diye bekçilerin bir tarafları da kalkmayacak hakkaniyetli davranacak. Ben devletimin polisine askerine bekçisine güveniyorum. 👍👋
10 Yorumla
+1 yılgüvenlik ve benzeri işlerde kullanılan personelin okuduğu kitap ve tahsili sokaklarda bir yere kadar yeterli gelir. Yani demek istediğim lise mezunu diye vurgulayan yanlış. Bedeni ile vatana hizmet eden arkadaşlarımızın tahsili önemli tabi ki ama tahsilden ve kitaptan daha çok tecrübe edinmek hayati bir onem arz etmektedir. Yani tahsiline bu kadar takılmayın arkadaşlar. Sonuçta bu ve benzeri işlerde tecrübe edinmek önemlidir. Sahada bu önemlidir. Bekçi olduğumu sanıyorsanız bekçi değilim. Bazi şeyler görmüş ve yaşamış ve TECRÜBE etmiş sıradan bir insanim 😉
10 Yorumla
+1 yılYandaşları sokacak sektör kalmayınca böyle güvenlik sektörüne yönlendiriyorlar.. Ama bunlar In çoğunda halk güvenliğini idrak edecek kabiliyet yok. .. Yandaşlardan oluşan O kadar emniyet personeli istihdam ettiler ancak hala suçta top 20 deyiz... Bu kişileri zaten mahalle kahvehanesine gidin orada okey atarken illa 2-3 tanesini görürsünüz
20 YorumlaDoğru şeyler paylaşıyorsun ama hepte moral bozucu şeyler oluyor zorbalık yapan bekçileri sahtekar hocaları vs vs
17 Yorumla- +1 yıl
dostum zaten bu ülkenin başına iyi biri gelse bir bekçilere bu kadar yetki verilmez polislere de sen vatandaşıma eziyet edemezsin seni cezalandırırım derdi gaffar okanı biliyorsunuz gaffar okanın emniyet müdürü olduğu yerde tek bir tane polis vatandaşa eziyet etmekten korkardı çünkü gaffar okandan korkuyorlardı zaten gaffar okan gibileri bu hükümet emniyet müdürü yapmaz polisler cesaretini erdoğandan alıyor erdoğan diyor polislere bekçilere size sınırsız yetki veriyorum vatandaşa istediğinizi yapın ceza almayacaksınız polis ve bekçi bilseler bunu yaptıkları takdirde hükümet ya da emniyet müdürü tarafından cezalandırılacaklar sence yapabilirlermiydi gaffar okanın olduğu yerde yapılabiliyormuydu hayır şimdi dersin gaffar okanda polisti evet polisti onun gibileri artık bu memleket polis yapmaz ne kadar başarılı olsada hükümete baskı yapan acımasız işkence yapabilecek merhamet duygusu olmayanlara göreve alması merhametli bir polis işkence edemez hükümet dese bile cezayı göze alır yine vatandaşa eziyet edemez bekçide öyle çok önceleri bir polis vardı dikkat çekmişti medyada muhalif medyada müdürü eylem yapan esnaflara biber gazı sık dediğinde o polis sıkmak istemiyordu müdürü zorlayınca yaptı tipinde vicdan azabı yaşadığı belliydi benim mahhalemin esnafına nasıl sıkarım onların yüzüne nasıl bakarım kemal sunalın reklam filmi gibi çevirdikten sonra esnafının yüzüne bakmaktan çekinmesi gibi böylelerini sevmiyor hükümet acımasızca duygusuzca saldıracak yerde sürükleyecek karakolda işkence edecek sivil transporter araçlarla kaçırıp işkence ederek öldürüp faili meçhul yapacak birileri gerek iyi bir polis bunu yapabilir mi yapmaz onun için öylesini polis yapmazlar ya da bekçi
- +1 yıl
Siz polisleri neden karalıyorsunuz diyen polis arkadaşlara gaffar okanın sözünü hatırlatayım “3310. Ben Ali Gaffar Okkan. Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım.”
https://youtu.be/oyHMpmK_55E
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜlkeyi yönetenler arasında olmaması gerektiği halde diplomasızlar
Bekçilere de vasıfsız olduğu halde Polis yetkisi
Al sana sirk devleti
Bunlarla kalmayacaklar
Afiyet olsun bize80 Yorumla
+1 yılAdamlar doktora mezunlarından daha fazla para kazanıyor. Senelerce gece gündüz ders çalışıp araştırma görevlisi alanlarla benzer maaşı alıyorlar.
Sistem belli... Okumamış yazmamış adamların cebine para doldurup onları her işe koşturmak30 Yorumla
+1 yılBizim ülkede çoğunluk neyi sevmezse ki çoğunluk derken kimleri düşünürsek söylediğimi anlamanızı ümid ediyorum o diğer kesim tarafından sevilen, değer verilen , onaylanan , taktir edilen olur ve mutlaka önü açılır yetkili merciler tarafından.
20 Yorumla
+1 yılÇocukları sık boğaz etmenin anlamı yok demekki okursa polis okumazsa bekçi olur 😀
71 Yorumlalise mezunu diye cahil olmuyo sen uni mezunu olsan bile veya bilmiyorum belkide lise mezunusundur ama senden bin kat daha kulturluler istersen geceleri sen dolas it kopugun arasinda.
73 Yorumla- +1 yıl
Kültürle ne alakası var bunun komiksin
Dusunme yetilerini arttirsalar bakis acilari genislese bekçilerin daha iyi olur, bu kafayla daha bir havaya giren bekçi halk ile arasinda cok buyuk zitlasma yasar.
Guvenlik ozgurlugun kisitlanmasiyla saglanmaz.20 Yorumla
+1 yılHiç doğru bir yaklaşım değil. Bekçi ne ya onu bile çözebilmiş değilim ne işe yararlar belli değil. Kadrolu kabadayılar
50 Yorumla
+1 yılGüncelleme yapmışsın ya. Ben zaten biliyordum senin derdinin bekçilerle olmadığını , yönetimin polisi bekçiyi kullanarak insanları korkutmaya sindirmeye çalıştığını düşünüyorsun çünkü, , , , , " tayyip gitsinde ne olursa olsun" diyerek düşünmekten vazgeçersen erken seçime gitmeye gerek olmadığını yönetim zaafiyetinin şu an olmadığını insanlarımızın %65 lik kısmının muhalefetten memnun olmadığını anlarsın, , , sana şu an ne desem boş sana göre % 80 lik kısım yönetimden memnun değil ve erken seçim olmalı bu çoğunluktan iktidarın korktuğu için bekçilerin ve polislerin sayısının arttırıldığını düşünüyorsun, , , ,
02 Yorumla- +1 yıl
keşke alsan iktidarını devletini padişahını çekip gtsen
- +1 yıl
Hah şöyle açık sözlü ol ona buna çamur atmasın soru sahibide
Sonda ki cümle biraz küçümseyici olmuş bu benim kendi fikrim. Haricindeki herşeye katılıyorum bence de gerek yoktu.
50 YorumlaSadece bekçilerin değil tüm kolluk kuvvetlerinin yetkileri genişletilmeli ve bunun kötüye kullanılmaması için ayrıca bir birim oluşturulmalı. Her gelen güvenlik güçlerine kafa tutuyor. Karşılık verseler açığa alınıyorlar, vermeseler dayak yiyorlar... Düzeltilmesi lazım bu işin
00 Yorumla
+1 yılCephelerinde paralı asker satın alıyorlar. Ama şundan eminim böyle giderse birkaç seneye kaldırırlar çünkü kendi kendilerini bitirecekler 😂
50 YorumlaOnlarda kolluk kuvveti sonuçta, ben lisans mezunuyum ama lise mezunu birisine böyle haklar verilmesi polise yardımcı olması gece güvenliği sağlaması insanların canını malını koruması normal.
İlk okul mezunu olsada lise mezunu olsa da lisans mezunu doktora yapmış olsa da insan insandır.
Bende bir subay çocuğu olarak sayfada görüyorum polise ve askere karşı paylaşımlar yapılıyor yapıcı değil yıkıcı paylaşımlar yapılıyor. Bu kolluk kuvvetlerinin psikolojik testten düzenli olarak geçmesi gerekiyor evet ama burda polisi askeri ve bekçileri hedef alan paylaşimlar yapılması doğru değil.
Bekçiler polise yardımcı kolluk kuvvetleri ellerinde tabiki silahta olacak üstte arayabilecek ve kimlikte sorabilecekler. Sonucta kimlik sorarak kaçak kişileri yakalabilirler silah taşıyarak kendilerini hedef alan şahıslari engelleyebilir kaçan şahsi durdurabilirler.04 Yorumla- +1 yıl
Yahu siz ne yaşınıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Neyin hedefi? Ben burada verilen yetkilerin doğru olup olmadığını ve kendi fikrimi sunuyorum. Yorum yapanlarda destekler veya karşı çıkar.. Birisinin yorumuna karşı mı çıkmışım, şu bu görüştensin diye hedef mi göster misim? şu an hedef gösteren, birisi varsa sizsiniz oda..
- +1 yıl
Evet, benim fikrim bu.. Hedef gösterme mi bu? Lafı eveleyip gevelemeyin. O kadar üniversite mezunu asgari ücretle çalışırken, doktorlar o zorluklarda bu kadar maaş alırken, polisle şark görevi yaparken eğitimleri zorken, bu kadar maaş alınmasına karşıyım kardeşim.. Fikrime saygı duymuyorsan hedef gösteriyorsun demeyeceksin.. Benim dedem de emniyetten emekli 30 yıllık bekçiydi. O zamanlar bekçinin bir ağırlığı vardı, şimdi ne yapıyor bekçi?
+1 yılSapıklara gün doğdu. Önüne gelen herkes artık bekçi olmaya kalkışır.
713 Yorumla- +1 yıl
@drifter00 üst arama bahanesi ile sapıklar gece yarısı işten gelen biri olursa yetkisi var diye üstünü arama bahanesi ile dokunup durur
- +1 yıl
@drifter00 bu sefer olay çıkar. Her erkek bir değil ama bilmiyorum. Kimseye güvenmiyorum ben
- +1 yıl
Yakınlarıma söylemiyorum ama bizim mahalle aşırı tehlikeli mesela. Ben hayatta dışarı çıkamıyorum. Bir gece beni araba ile takip ettiler bakkala sığındım. Eskiden işten akşam 9 da çıkıyordum.
- +1 yıl
Her halt var. Uyuşturucu vs. Gündüz dahi bazen korkuyorum. Peşime bir ara birde herifin biri takıldı. Sırf bu yüzden sahte nişan yüzüğü aldım.
- +1 yıl
@drifter00 ev bizim daha önce çok taşınmayı düşündük ama bilmiyorum hep bir sebep oldu.
- +1 yıl
@drifter00 ailem izin vermiyor zaten artık
- +1 yıl
@drifter00 aynen
+1 yılBekçiler bu ülkeye yarar sağlamıyor. Bekçilere bu statü verilmeden önce psikolojik test yapılmalı.
76 Yorumla- +1 yıl
Çok lazımlar pekde yarsrları var, hırsızlar uyuşturucu satıcıları ve bilimum diğer suçlular onları ve polisi hiç sevmezler...
- +1 yıl
@Deli_Yusuf3838 bu ülkede onca suç unsurunun olmasının nedenini araştır. Ondan sonra da böyle sahte ve yeni hesaplarla gelmeden kendi hesabına girerek yorum yap.
- +1 yıl
O kadar saçmalamış sın ki okuyamadım gözlerim kanadı:)
- +1 yıl
Fordçu troller bana sahte demişler, , , , ruh hastasımısınız paranoyakmısınız ne siniz rte eleştirilemezmi bu muazzam muhalefet varken oda ordan inemez
- +1 yıl
@Deli_Yusuf3838 haklısın. Muhalefet ve akp sayesinde ülke adam olamıyor. Senin de sahte olamayacak kadar troll olduğunun farkındayım.
+1 yılPolisten ne farkı kalıyor? Polis o kadar eğitim alıyor, bekçi liseden mezun olup b. oktan bir sınava girip polis yetkisi mi alacak? Ama doğru, burası Türkiye. Burası saçmalıkların başkenti.
30 Yorumla- Devamını Gör (254)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat