AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
156Cevap
15 temmuz geldi aklıma duygulandım
yakında cezası kesilir
ben hala çocuğuk gibiyim 15 ne ya
Kendine cariye alcak galiba 😆😆
Ayyy çen büyüçen de tayyip mi oyçan
Küfür etmek yasak malesef
Avrupa ve İngiltere de cinsel ilişki için rüşt yaşı 14 e indiriliyor... Demek ki bu medeniyetmiş ;)
BeniBöyleBill
Bunlar 15 yaşındaki bir kızın 50 yaşındaki adamla evlendirilmesinden bahsetmiyorsa sorun yok. Ama 15 yaşında çocuğu kalkıp 50 yaşında ki adamla evlendırmek sapıklıktır. Ama biz bunların neyden bahsettıgını gayet iyi biliyoruz. Ama bana kalırsa 15 yasındakı kız kendı yaşında erkekle evlense bile evlenme yaşı çok küçük. O yaşta nasıl eve bakacak nasıl ev geçindirecek? Akıl olarak olgun degıl bile. Kaçıncı yüzyıldayız millet ancak 30 yaşından sonra aklı başına gelıyor. Nerede çalışacak mesela bu yaşıt olarak evlenen çocuklar? Okul okumayacaklar mi? Ben doğru bulmuyorum. Bu devire uyan birşey degil
Ayrıca bu 15 yaşında birbiriyle evlenen yaşıt olan kız ve erkek okul okumayacak mi? Hangı ara okuyacaklar? Okumasalar iş güç sahibi olup gecinemezler. Bu yurt dışı içinde geçerli. Okumayan cocuk kurdugu aileyı nasıl gecındırır doğacak cocuga nasıl bakarlar? Bu sisteme uymuyor. Ayrıca 21. Yüzyıla uyan birşey degıl. Kaç bin sene önce insanlar cahil birşey bilmiyormuş
Kaç bin sene önce zaten okul diye bile birşey yokyur teknoloji hele zaten yok
Cahiliye devri için olabilir bu söyledikleri seyler
Dedıgım gibi sisteme uymuyor bir kere
Nasıl geçinecekler?
@Mckdmwnw Bu sizin dünyaya bakış açınızdaki hatadan kaynaklanıyor... Yorumunuzda 2 farklı hata var.. Öncelikle toplumların kültürel farklarını, tarihlerini, geleneklerini ve zaman kavramının dikkate almanız gerekiyor. Örneğin, sık sık onurlu insana örnek teşkil ettiği, bizim sosyal medyamızda da yer bulan Japon kültüründe 15 yaşında bir kızın 50 yaşında bir erkek ile evlendirilmesi, azalmış olsa da, bir gelenek ve kızın ailesi için onur kaynağıdır. Dolayısı ile bize medeniyet temsilcisi olarak gösterilen Japonların sapık olduğunu anlamış oluyoruz... Ha bu arada Japonları başka sapıkça gelenekleri de var.. Şimdilik bende kalsın :D Demem o ki Japonya Avrupa da olsa idi, biz bunu Fransız ekolü olarak ülkemizde uygulardık.. ;) ..
İkinci hatanız, Türk toplumunun kültürel yapısı hakkında bilmedikleriniz.. Bu toplum Cumhuriyet tarihi ile var olmadı... 2000 yıldır var.. Tarih boyunca 12-15 Yaşında kızlar 25-40 yaşında insanlarla evlendirildi. Ancak bizim kültürümüzde 12-15 yaşında evlendirilen bir kız doğrudan sorumluluk almaz, eşinin ailesi ile yaşamaya devam eder ve kaynanası onun hayat rehberi olurdu... Günümüzde çekirdek ailenin küçülmesi, bu kültürün yok sayılması anlamına gelmez.. Ha bu arada ben konuyu yaş farkı açısından tabi kabul etmiyorum. ancak konu yaş farkı değil, küçük yaşta evliliktir. Asıl dikkatimi çeken konu, İslam dini peygamberi de dahil olmak üzere, tüm İslam inancına bu konuda eleştiri yağdırıp, Avrupa medeniyetine övgüler düzen insancıkların durumu.. Avrupa da son 100 yılda 25 yaş sınırı ile başlayıp günümüzde 14 e kadar indirilen cinsel rüşt yaşını nasıl değerlendirdiği.. Ne oldu şimdi... hani 12 yaşında kızı evlendirmek sapıklıktı.. Burada evlilik ifadesi aynı zamanda cinsel rüştü de temsil eder.. Hiç kimse 12 yaşında bir kızdan, 35 yaşındaki bir yetişkinin tecrübesini bekleyemez... O halde geriye evlilik ile ilgili olarak sadece cinsellik kalır.. Ve dediğim gibi o "çocuğa" ailenin vereceği destek dikkate alınmalıdır. Demek ki medeniyet anlayışının tek doğrusu yok... Eğer İngiltere de 12-14 yaşında binlerce kız hamile kalamasa idi, yaş sınırı 14 e çekilmeyecekti.. Yani sorunu çözmek yerine bunu bir sorun olarak görmemeyi tercih etmişler.. Peki biz ne yaptık... Kendi kültürümüze tü kaka dedik. Yine geldik aynı noktaya..
2000 senedir 12 -15 yasındaki kızların 40-50 yasındakıı adamlarla evlendırildıgıni biliyorum. İslamda bu var zaten
Yazık
Sapık zihniyet. Milli görüşcü mü bunlar
Beynini yemiş bunlar mk.
Puştlardan biri de bu.
Allah belasını versin böyle zihniyetlerin
Cocuklardan uzak dursun herkes.. Birakin ya...
Kendi çocuklarını evlendirsin çok istiyosa
Aaaa bu sefer H. D. P ve C. H. P meydanda yok.
15 yasindayken kendisi oyle seyler yapmis demekki
Allah başına versin !
Subyanciligin ayak sesleri
Kendileri gibi ucube sanıyorlar milleti
Avrupa ve İngiltere de cinsel ilişki için rüşt yaşı 14 e indiriliyor...
@BeniBöyleBill Yani
Yani İslam dini söyleyince ucube oluyor, İngiliz aynı şeyi söyleyince medeniyet oluyor. Nasıl bir çelişkidir bu?
@BeniBöyleBill Bunu sen söyledin ben İngilizler medeni demedim
Ama genel bir kanı var böyle... İslam rüşt yaşını ergenlik başlangıcı ile eşit tutar ve bu yüzden bize Norveç te medeniyet olduğunu söyleyenler İslamı eleştirir..
@BeniBöyleBill O insanlar zerre ilgilendirmiyor beni.
İngilizler de varsa onlarda ucube Norveç te ucube
Doğru karar şaşıracak durum yok
Annesi ozaman erişmiş demekki
İstifa etsin boşa yer kaplıyor
bende parti kirayım mı
Doğru
Öyledir
Çok cok haklı devir değisti
Rezillik
Medeni ülkelerde 14 ama ;)
Akıl hep uçkurda
kızlar yıllarca köle gibi hor görüldü arap kabileci toplumyarda
Doğru demiş
Yorumsuz um
Vay anasını sayın seyirciler
Eğitilemez bunlar.
Iyice sacmalamaya başladılar
saçmalamış
Katılmıyorum, 18 yaş hala uygun.
Bence gündeme gelmek için yaptı bunu
Pü allah sizi kahretsin
Bunlar da iyice sapıttı
A... q yobazları
Bunlar yeni piyasaya çıktı bu ne arkadaş
Sonra ülke gelişmiyor
Dİnsiz Köpek !
Herkes ayrı bir şey diyor
Hay sokayım
Pislik
Konuşmasın mümkün ise
Saçmalamış
Sapıkça düşünce
boş yapmış
Avrupa ve İngiltere de cinsel ilişki için rüşt yaşı 14 e indiriliyor...
@BeniBöyleBill indirilsin, bizene biz ingilizmiyiz
Medeni olacağızya... Onlara uymamız şart :D
@BeniBöyleBill afrikadaki kabilelerde 15 yaşında zikişiyor onlar medenimi damına konayım
Afrika da, kızlığı kabile reisi bozuyor... Damat 2. oluyor :D
@BeniBöyleBill sonra neden aids yayıldı :D
Haklı değil.
al bir sapık daha..
Katılmıyorum bu düşünceye.
Onun iğrenç sapık fikrini zerre kabul etmiyoruz
Saçmalamış ya
Supyanci p... cccx
😠😤😠😤😠😤😠😤😠😤😠😤😠😤😠😤😤🤬🤬🤬🤬🤬🤬
20 ye cikarilmali
Çok saçma bencee
He olabilir. :D