Selamlar, bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Herkesin bayramı kutlu olsun. Biz 19 mayıslarda stada gider, pankart açardık çok güzel günlerdi :) Sizin 19 Mayıs'ta unutamadığınız anılarınız var mı?19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
Lise yıllarımda 19 mayıs törenleri için hazırlık yaptığımız sırada hoşlandığım çocuktan çıkma teklifi almıştım. Deli oldum tabii 😄 Serserinin tekiydi halbuki kendisinden hoşlandığımı bildiği için arkadaşlarıyla iddiaya girmiş ve benim onun teklifini kabul edeceğimi iddia etmiş. Okulda gelen çoğu teklifi reddettiğim için öbür çocuklar kabul etmez demişler. İddiayı kim kazandı dersin? 😞 Öğrendiğimde başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldu. Rezil oldum resmen Ama çok kontrollüydüm. Arkadaşlarının hepsinin bir arada olduğu anda gayet sakin bir şekilde ama biraz mağrur. Kazandın mı iddiayı dedim evet dedi biraz alaycı. Ne kazandın dedim. Hatırlamıyorum neydi. O kadarlık adamsın işte dedim ve yürüdüm gittim. O günden sonra tarafına bile bakmadım. Yokmuş gibi davrandım. Ama o gün eve gidip deli gibi ağlamıştım 😄
Ortaokulda Türkçe hocamız yarınki törene eline bayrak alıp katılamayan benden çok çeker demişti ben de korkumdan hemen plastik bir bayrak alıp gitmiştim. Çok da uyduruk bir tören yapmışlardı pek 19 Mayıs konseptiyle alakası yoktu, 8. sınıflar English Man In New York şarkısı eşliğinde dans etmişti, atletizm takımından 5 çocuk kule yapmıştı bitmişti. Benim de içimde kaldı Türkçe hocasını göremeyince, gittim buldum, atletizm takımındaki abilerimle konuşuyordu elimde de plastik bayrak tabii. Hocanın beni tanıdığı bile yok ama beni abilerin önüne koydu, bayrağı sallamami istedi öyle fotoğraf çekildik. O fotoğrafa ne oldu hiçbir fikrim yok ama okulda baya konusmuslardi bu kız atletizmdekilerle foto cekildi falan diye
Lisedeyiz, 3 sınıf birleşip 19 Mayıs geçidi için provalar yapıyoruz. Artık o kadar yoruldum ki provadan kaytarmak için ayağım burkuldu diye rol yaptım, o son yürüyüşüm oldu, bir daha almadılar provalara, tabii ki geçit törenine de. Bunla da bitmedi; törene katılan arkadaşları izlemek için stada gittik, kendimize zar zor yer bulduk, o da tam güneşin bize baktığı taraftı. Güneş bizi resmen kavurdu, kısa kollu tişörtün izi kollarımdan ve boynumdan aylarca hatta 1 yıldan fazla geçmedi. O günden beri güneşte yanmaya karşı soğuğum. 23 Nisan'ı folklör gösterilerine katıldığım için hep güzel hatırlarım da 19 Mayıs deyince direkt bu anım aklıma geliyor, daha güzel hatırlamak isterdim :D
Lise 1 yıllarım, her genç gibi bizde hazırlanıyoruz işte 19 Mayıs gösterilerine falan stada gidip geliyoruz derken bize kıyafetlerimizin dikildiğini bildirdiler, neyse bunları gösteriden bir gün önce elimize verdiler yarın giyip gelirsiniz diye.
ertesi gün oldu bayramın verdiği neşe mutlulukla paketi bir açtım parlak kırmızı tişört ve eşofman, ulan dedim arkadaş ne iş bu falan neyse giydik parlak parlak kırmızıları, okula gidiyorum saat sabah 7:30. Orada yerleri süpüren görevli beni görür görmez
Sana kırmızı çok yakışıyorrrr demesiyle benim utanmam aynı anda gerçekleşti. Evet o kırmızılı çocuk bendim 2009 Yılında.. ama müthiş bir gösteri olmuştu orası ayrı bir güzeldi.
Biz anca büyük sınıfların yaptığı gösterileri izlerdik.. Bir defasında şiir okuyacaktım, haftalarca prova yapıp çalışmışım. Nasıl heyecanlıyım ama. Tam benim sıram geldi derken, teknik bir arıza sonucu hoparlörler çalışmadı. Okuyamadım şiirimi. 😒 Nasıl üzülmüştüm. Sonradan öğretmenim teselli olsun diye sınıfta okumamı istedi ama tüm hevesim kırılmıştı bir kere. Aynı istek ve heyecan ile okuyamadım tabii. Sınıftakilerin alay etmesi de cabası. Lanet olası.
Ben okulumun bando takımındaydım. Stata giderdik bütün okullar gelirdi işte şiirler okunur felan ama en sonra biz bando takımı olarak statın ortasına çalarak yürürdük statın ortasına geldiğimizde yönümüzü protokole çevirir olduğumuz yerde çalmaya devam ederdik. Bütün okullar biz marşları çalarken önümüzden yürürüdü. En sonda biz nizami şekilde protokolun önünden geçerken selam verirdik o an herkes alkışlardı tüylerim diken diken olurdu. Çok güzel zamanlardı 5-6 sene bandoda görev aldım güzeldi 😄
Stadyumdaki geçit törenine seçilmiştim. Siyah bir spor ayakkabı giymiştim. Ayakkabımdan ötürü yürümeme izin vermemişlerdi :( Nasıl içimde kaldıysa artık. Mutlu musunuz öğretmenim?
Lise 2 veya 3'te pankart tutuyorduk 19 mayıs ile ilgili, o zamanlar her kız gibi voleybol ile ilgileniyordum ve parmak kasım ezilmişti o ve morarmıştı. Neyse ben tutuyorum ama elim yanıyor her an bırakabilirim gibi. Altta da saf ama hiperaktif bir çocuk vardı, yolda yürüyen akrabasını görünce ona el sallayayım diye benim elime çarpı, ben "ayyyh" diye bağırıp elimden bıraktım pankartı, diğerleri korkudan bıraktı koca pankart çocuğun üstüne düştü, iyi ki mukavva dan falan yapmıştı. bir de tahta olsa var ya off.
Unutamadığımız şey Ankara 19 mayıs stadına gösterilere giderdik. Hazırlıklar Nisan başında başlardı. Soğuktan donsak da 19 mayısta statta gösteri yapacak olmanın verdiği gurur bizi hep motive ederdi. Hiç şikayet etmezdik. 19 mayısta kendimizi çok mutlu hissederdik. Televizyonda bizim gösterilerimizi bitün Türkiye izlerdi
Evet var. Abim le Ankara nın altını üstünü getirik gezdik istediğim bütün herşeyi aldım 19 yaşıma geleyim ehliyet de alıcam abim le geçn yıl istedimiz herşeyi yaptık hayvanat bahçesine gittik ve abim suratına lama diye bir hayvan tükürdü:) Taki Konya ya bile gidik kelebek vadisini görmeye alahtanki altımızda arabımız vardı da geldik kuzenlerde gelecekti annem herşeyi doldurdu 2hafta kalacaz diye herşeyi doldurmuş neyse otele geldik abim geri otogara gitti kuzenleride aldı geldi sonra hemen meydana indik ama varya konya nın engüzel iki yeri var birincisi mevlana hazretleri ikincisi kelebek vadisi gittmenizi tavsiye ederim ama giderken sakına arabasız gittmeyin çok doluydu yollar 19 mayıs benim böyle geçmişti şimdi ise eve tıkkandık inşallah en kısa zamanda bu sorunlrın hepsi gider...
O eski kutlamalarda bir ay öncesinden yapılacak gösterilere hazırlıklar... piramit oluşturarak akrobasi şeklinde bayraklar açmak , kırmızı ve beyaz eşofmanlar ile bayrağımızı oluşturmak zor hareketler olurdu ve neredeyse 1,5 ayı bulurdu... ama güzeldi izleyenler ile birlikte keyif dolu birlik ve beraberliğin aşılandığı günlerdi
Kule yapmak için çalışırken düşmekten korkuyorum hocam diyen arkadaşa burda bir yeriniz kırılsa bile o kuleyi yapmak öğrenilecek diyen hocanın üstüne düşünce biri, sen beni öldürmeye mi çalışıyon kolumu kırıyodun hayvan diye çıkışması ve fonda "burda bir yeriniz kırılsa bile o kuleyi yapmak öğrenilecek sesleri 😂😂😂
Çocukken Antalya'nın yazında stdayumlarda az yapmadık , kortejlerde bando takımında çok trampet çaldık , yağmurlu günlerde andımızı okuduk. Böyle böyle vatan millet aşkı aşılandı. Şimdi milletin oyuyla devleti yönetenler bunlar siliyor yıkıyor. Şaka gibi bir ülke olduk gerçekten
Lisede iken 19 Mayıs gosterisi için provaya gitmiştik evimizle prova yaptığımız yerin mesafesi 8km o kalabalıkta herkes servislerle ya da arabalariyla dönmüştü arkadaşlarla geride kalmıştık minibüs bile bulamadık hatta servisle gidenler bize bakıp gülerek el sallıyordu o kadar yolu yürüyerek döndük
19 Mayıs denince Kütahyanın dumlupınar ilçesi aklıma gelir, geniş bir alan vardı orada 19 mayıs etkinliklerine hazırlanırdık ortaokuldayken, hey gidi günler hey. Anadolunun bağrındaydım o zamanlar, şimdi babamın memuriyetinden dolayı izmit e taşındık ordan, duygulandım bak şimdi o günler aklıma geldi de. Ah ulan ah, zaman o kadar çok şey alıp götürdü ki :(
Etkinliklere katılır hayran hayran izlerdik. Sınıf öğretmenimiz beden hocası olunca hep biz giderdik bayrak sallaya sallaya yürüyüş yapar, marşları söylerdik ❤️ Bir daha gel, gel Samsun’dan sarı saçlım mavi gözlüm.
Oldum olası sevmedim şu resmi tarihin islerini... Çocukluğumdan beri bir alerjim vardı hep bu tür bayramlara, sabah sabah zihinlere kakalanan marşlara... Hâlâ da aynıyım... Yorumlara kapatayim da kusmuk gelmesin üstüme...
Stada gidiyorduk, bazı seneler pankart ve görsel hazırlanıyordu onları işaretlere göre kaldırıyorduk; Kareografi oluyordu. Bazen de yürüyüşe katılıyorduk. Güzeldi 😀
Vay be herkesin harika anıları var bir benim anım kötü galiba şu hızlı arabalar varya hani özel bir alanda sürülüyor ona 5 kişi bindik sonra düştük ağlaya ağlaya eve gittiydim
Ben o zaman kutlamalara gitmiştim annemle anneannemle ben küçükken selena dizisini çok severdim hatta yüce honosu Allah zannederdim annemler onun Allah olmadığını anlatırdı ama inanmazdım 19 mayısta kutlamalardayken işte şu yüce honos denilen oyuncuyla karşılaştım Allah zannedip üstüne Allah bey diye atlamışlığım var :/
Lisede her okuldan bir grup toplanıp meydanda dizilip tören yapıyoduk. Farklı okuldan olan sevgilimle tesadüfen yan yana gelmiştik çok güzeldi o gün be törenden sonra da tüm günü beraber geçirmiştik
Stadyumda gösteri yapışımız ve yeşil beyaz ponponlar beyaz tişört, yeşil şort, yeşil ayakkabı üzerine birde yağmur yağmıştı. Film gibi yani.. Anılar canlandı..
Statta gösterilerde en altta dururdum hep gösterilerde geçiş töreni o bu 2 saat. Hepimiz hızlı bronzlaşırdık, yoğurt sürdüğümüz de oldu şaka bir yana. Allah var hiç unutamıyorum
Havada dans ediyor süper valla ya ben yerde edemiyorum dansı ama unutamadığım anım televizyonda ali sami yendeki töreni izlemistim güzeldi tören o sıcakta
Okulla birlikte yürüyüşe gitmiştik ilçedeki tüm okullardan 2 öğrenci türk bayrağı ve okulun kendi bayrağıyla meydanda istiklal marşı söylemişti törende heyecandan titriyordum :)
Evet var lisede üç dönem, Bando 😀 Üniversite de ise konuşmak için bir liseye girmiştim. Bir de unutamadığım Atatürk'ün Sivas'tan Ankara'ya gidişi kutlaması içinde asker olarak. 😊
Geçen senelerde 19 Mayıs spor bayramını spor salonunda spor yaparak kutllamıştık hocalarla espirisini yapmıştık ordan aklımda 19 Mayıs denince aklıma direk o gün geliyor
İlkokuldayken folklor, ortaokulda şiir, lisede caddede yürüyüş, üniversitede ve sonrasında yine yürüyüş. Hepsindeki heyecanım diri, çoşkulu ve enerjik.
Geçit törenlerin de yürüyüş yaptığım günler geliyor, ve stadyum da renkli kartonlar ile karografik şekiller çıkartırdık ortaya 🤔 siyah t-shirt giyerdik o sıcak günde
19 Mayıs 2000 Uefa kupasını aldıktan 2 gün sonra Ankara 19 Mayıs Stadında bando ile Galatasaray marşı çalınmıştı bizde okulla oraya gitmiştik 1 e gidiyordum o sene bir de 3. Sınıfta oyun oynamıştık
Esenler'de stadyuma bir sürü yabancı çocuk gelmişti. Çoğu da Türk ailelerde kalıcaktı. Çıkan Ukraynalı kızları biz alalım annneğaa diye bayağı direnmiştim agagshshsjdkflfl