Ece Üner, sınav tarihlerinin değişmesi ile ilgili konuştu. Tarihlerin değişmesine yönelik olarak; “Genç, Farsça bir kelime ve 'hazine' demek. Hazineye kıyılır mı hiç?” dedi.
Bu sözleri ile sınav tarihlerinin değişimine yönelik eleştirisini yöneltti. Sosyal medyada büyük beğeni topladı.
Ne düşünüyorsun? Sınav tarihlerinin değişmesi yerinde miydi? Videoyu izlemek isteyenler için;
Ece Üner; “Genç, Farsça bir kelime ve 'hazine' demek. Hazineye kıyılır mı hiç?“ dedi. Ne düşünüyorsun?
Sevgili gençler, 2020 mücadele ile geçiyor. Zorluklara millet olarak göğüs geriyoruz. Çok şükür başarımız ortada. Bu başarının altında anlık reflekslerle değil istişare ve sorumluluk bilinciyle alınan kararlar var. Bu başarının altında milletimizin her bir ferdinin imzası var.#yks2020, ilk açıklandığı tarihten 1 hafta sonrasına ertelendi. Ancak bu sınavda müfredattaki önemli bir kısımdan muaf olacaksınız. Ayrıca sınav süresini de artırdık. Bunun yanında barajı 10 puan düşürerek 170'e çektik. Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek. Bizler bu süreçlerde bilimin, ortak aklın ve vicdanın yolunda karar alırken tüm kesimlerin faydasını gözetiyor, bu aziz milletin her bir ferdinin bu süreçten sağ salim çıkması için canla başla, 7/24 çalışıyoruz. Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır. Gelecekte sizlere emanet edeceğimiz güçlü Türkiye'yi, birliğimizi bozmaya çalışan odaklara rağmen inşa etmeye devam edeceğiz.
Ya herkes çok çalışıyor herkes çok istekli herkes ders manyağı oldu hani hükümeti nasıl eleştirebilirim onun peşindeler, zaten ilk dönemin konularindan sorumlu degillermi, zaten normalde yapilacak tarihden bir hafta sonrasina ayarlanmadimi nedir bu tantana onu anlayamadim bizim zamanimizda her sene sinav bicimi degisiyodu oks sbs ygs lys bu kadar konusulmadı
Bu kadının çok itici olduğunu düşünüyorum, fatih portakal'dan bir farkı yok ve haberin hemen sonrasın da replik hazırlamışlar, bu kadına iyi spiker değil iyi oyuncu ödülü vermek gerek.
Bizim Türk spikerler haberlerden çok kendileri ön planda, kıyaslama yapıyorum Avusturyada ki haberlerle Türkiyedeki haberleri, Türkiyedeki ler haber sunmuyor felaket tellallığı yapıyorlar, Kadın cinayetleri, kazalar, hayvanlar alemi, sizin yolladığınız videolar, magazin!!! Bunları haber 🤦♀️
Avusturya da bunların hiç birini göremezsiniz adamlar haber yapıyor kanunlar, değişiklikler bu kadar 15-20 dakikada bitiriyorlar
Ayrıca bu kadında hiç sevmedim bir havalar bir havalar 🤦♀️🤦♀️
Bu kadına bayılıyorum, böyle bir dönemde, özellikle psikolojimizin ve yaşamımıza getirilen kısıtlamanın etkisinde bir de sınav telaşı çekilecek dert olmasa gerek. Sınav ile işim yok fakat sınava girecekler için can-ı gönülden üzülüyorum. Belki nice gençler bu sınavda harcanacak, çok üzücü...
Ece Üner’in duyarları bir bana mı cringe geliyo? Evet sınavın erkene alınmasını ben de istemezdim ama Organik yok, integral yok, dalga mekaniği yok. Oturun da çalışın anasını satayım ya. Adam olacak olan şimdiye kalan konuları 4-5 kez bitirmişti zaten. Sınava 2 ay kala ben kaçıncı tekrarımı atıyodum hatırlamıyorum bile
Ben konvansiyonel medyada yer etmiş insanların verdikleri tepkilerin çoğunu samimi bulmuyorum sadece işlerine geldiği zaman konuşuyorlar. Her neyse Türkiye gibi eğitimden sürekli yakınılan bir ülkede öğrenci sistem sayesinde değil, sisteme rağmen başarılı oluyor. Dolayısıyla siz, başarılı olmak için sistem benim için şunu yapsın, bunu yapsın, sınav tarihimi şöyle yapsın durumundaysanız, bu sistemde başarılı olacak meziyetlere sahip değilsiniz demektir. Sadece sınav tarihi mevzusu değil onlarca problemin, fakirliğin, öğretmen yetersizliğin, aile baskısı ya da ilgisizliğin arasından bir öğrenci çıkıp şakır şakır soruları çözebiliyorsa, o sisteme rağmen başarılı olmuştur. Maalesef Türkiyede böyle.
Mükemmel açıklamışsın. Şimdi öğretmen yetersizliğini sayı olarak algılayan kişilere işte eğitiminiz o kadar iyi ki bilgi yetersizliğini kapatacak kadar demek istiyorum (!) "Sisteme rağmen başarı" 👏👏👏👏💯💯💯
Ülke olarak kararlara sitem eden düzene isyan eden kimseyi sevmiyor ve hemen kötülüyoruz...
Herkes kendince ve yaşadığınca yorumluyor. Nasıl olsa sınava girme derdi olmayanlar rahat ve gevşek şekilde ''çalışsınlar işleri ne, olsun bize ne'' diyerek karakterlerini ortaya koyuyorlar...
Bu ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' zihniyeti çok tehlikeli bir zihniyettir, o yılan elbet sizi bulacak ve sadece dokunmak ile de kalmayacaktır, kökünüze kadar sokacak bunu unutmayın, belki yarın belki yarından da yakın...
İsyanın sesi olup açık yüreklilikle dile getiren Ece Hanıma teşekkürler, başarılarının devamını dilerim...
Uf Ece Üner de baydı artık herşeye bı kulp buluyo.. gençlerde cart curt etmesin otursun çalışsın önceki sınav tarihide bu tarihteydi, bu zamana kadar calismamislar mi zaten mayis olmuş 2 ay kasıp çalışsınlar.
Kardeşim bu yıl mezuna bırakarak 2. kez giriyor. Ve dershanesi 2.5 ay yoktu. Yapılan online derslerin verimsiz olduğunu söylüyor ve dershaneye sadece 20 gün kadar gidebilecek. Sene başından beri çalıştığı ve en iyi yaptığı konuların kaldırılması onu etkiledi. Yani sürecin içinde olmadigin için oturup calissin demek kolay. Boş konuşmayın
@Emirrrrr Bütün dünyayı etkilediğini bir tek sen bilmiyorsun, biz de biliyoruz. Kardeşim gibi birçok öğrenci var. En azından 2.5 ayın telafisi olmalıydı ki bu da 20 günde olabilecek bir şey değil. Hükümetin sorumluluğu da burada devreye giriyor, eğitimlerini düzgün tamamlamaları için destek olacağına insanları iyice strese sokuyor. Çevrende yok mu hiç sınav öğrencisi? Kardeşimin yaşadıklarına bizzat şahit olduğum için diğer öğrencilerin de ne hissettiğini benimseyebiliyorum, tepkim de bu yüzden. Bir ay ileri almak hükümet için bir şey değiştirmez ama öğrenciler için çok şey değiştirir.
Bu da artık dobra olucam diye suyunu çıkardı, işi manipülasyona ilerletti, ya öğrencinin morali bozulur , sınav tarihleri hangi tarihlere odaklanacaklarını şaşırtıyor, kaygıyı düzenliyemiyolar de geç, iyice oyunlara döküyo olayı, şehit haberleri ve bazı özel haberler, canımızın yandığı haberler hariç, tiyatro yapma ece Üner
Tribünlere oynanmış bir söz. Kimsenin kimseye kıydığı yok. Alınan tedbirler de kararlar da bizim için. Süreç düzelsin de geç olmasın diyeceğimiz yere takıldığımız noktaya bakın. Bu sene bu şekilde olması kimsenin elinde değil. 1 milyon tweet atıldı diye karar değişmez. Devlet yönetiliyor spor kulübü değil. Falcao gelsin, Ersun Yanal Gelsin
Bu olayı saçma buluyorum. Sonuçta sınavı ciddiye alıp sahiden hazırlanan bir birey için bu değişimin bir önemi yok. Çünkü yapması gerekenleri çoktan yaptı, şu an sadece soru çözerek sınavı bekliyor..
Kardeşim bu yıl mezuna bıraktı ve tekrar hazırlanıyor. Sene başından beri çalıştığı türev, organik, bitki, integral kaldırıldı. Sınav tarihi 3 kez değiştirildi ve bu değişim emin olun onu etkiledi. 2.5 ay dershanesi yoktu, 1 Haziran'da açılacak ve 20 gün kadar gidebilecek yani hiçbir faydası olmayacak. Stres yönetimi de bir hayli zor. Ben Ece Üner'e hak veriyorum, kardeşimin yaşadıklarından dolayı.
Bence çok gereksiz büyütülen bir konu... YKS tartışmaları niçin? Sınava en yakın zamanda ezber yapamamak mı? Yoksa tarih değişikliğinden dolayı sınavı kaçırmak mı? Kaçırma ihtimali varsa tamam bende katılırım ama ezber yapamamak işte buna katılmam. Okuma aşkı isteği olan insan her zaman çalışan insandır her zaman hazırdır zaten sınava iki hafta bir ay kala ezbere başlayandan kimseye fayda gelmez.
Ekonomik gidişat, demokrasi ve hukuk sisteminin zaafiyetkeri bir yana bilhassa bu durum hükümeti çok yıpratacaktır..”Sınava ciddi hazırlanan zaten konuları çoktan bitirirdi yeaa bir şey olmaz” diyenler sistemin buyurduğu üzere çoktan yarış atı kıvamına gelmişler, bu tutumları devam ettiği sürece de üzerlerine binilmesinden şikayet etmemeliler..(Bu arada genç arkadaşlarıma tavsiye; bu tarz yarışma sınavları son iki ayda kazanılır..)
Ben bu duyarıda gereksiz buluyorum. Hayatta herşey planlandığı gibi ilerlemiyor ve bazen planlarımıza uymuyor. Bizim çocukları bunlara hazırlamamız lazım.
Ama eğitim sistemimiz zaten ezbere. Üniversiteler ölü. Sınava bile baksana ufacık şeylerde tonlarca tantana.
Boş yapıyor. Sınav zaten normalde de Haziran ayında yapılacaktı. Şimdi de Haziran ayında yapılacak. Çin Virüsü sebebi ile Temmuz'a alınmıştı. Bu neyin kafasıdır. Akıl sır ermiyor. Ece Üner akıllı kadındı.
Gençlerin fazla gereksiz isyanı bu konu hakkında bir soruda uzun uzun yorumumu yazdım zaten bizim dönemimizde girdiğimiz sınav sisteminden bu çocukların haberi yoktur herhalde yoksa şoka felan girebilirlerdi bazıları. Mart ayında YGS Haziranın hemen başı LYS yaşadığımız o gerçek stresi biz biliriz başka kimse bilmez kimsede ağzını açıp bu nasıl sistem ben böyle işin... Yapmadı yani herkes aslan gibi girdi çıktı sınavına. Bunların isyanı o kadar boş geliyor ki bana kusura bakmasın çocuklar.
Türk medyamizin çoğu devletin eli altinda çoğu şeyi anlatmiyorlar üstelik bu ablamizda işini yapıyor kanal olarak ne söylersek daha nasil ilgi cekerizdeler bu kadar duygu kasmaya gerek yok abiler ablalar
Sınav kaygısı olmayanlar belli etmis kedini. Hepiniz bos yapiyorsunuz. Ayları değil günleri sayıyor herkes. Sınava 1 dk ile giremeyen öğrenciler var. Herkes isine baksin. En azindan moral bozmazsıniz.
Kelimenin kökeni ve anlamı üzerine konuşulabilir fakat sınav tarihindeki değişikliğe dair konuşacak bir şey görmüyorum ben Kimse keyfinden bir değişiklik yapmadi İçinde bulunduğumuz şartlar bunu gerektirdi Bu kadar
Boş yapıyor birader bu hayatta herşeyi kazanmak için çabalayan önüne engel çıktığında engeli ezip geçmek yerine engeli koyana hakaret eden spiker bilgi cahili kendisi
Sınavın bir o tarihe bir bu tarihe alınması kötü ancak arada uçurum bir fark yok 1 ay var. Çalışan , konuları bitiren zaten o saate kadar bitirmiştir. Algı yaratıp öğrencileri daha fazla strese sokmanın manası yok
Ne yani sırf bir karar verilmiş diye insanlar baş mı eğsin direk? İnsanlar illahaki isyan edecek veya eleştirecek çok normal ve olması gereken bir şey bir şeylerin yanlış yapıldığının anlaşılması için. Size de biraz gençlerin gözünden düşünmenizi tavsiye ederim, geleceğiniz ile oynansa bu şekilde bir yorum yapmazdınız diye düşünüyorum.
@poğaçayanaklıkız ben de senin annen yaşında değilim. gençleri anlamam gerekecek yaşta değilim henüz. İsyan etmekle vakit kaybedecek bu gençler tweet atarak buralarda yazarak çalışacakları zamanı harcıyorlar. belki değişir düşüncesiyle. ama değişmezse giden gene kimin zamanı olacak sınava gireceklerin değil mi. ne isterlerse onu yapıyorlar görüyoruz bunu
@WaffnzSS ergenlik çağındaki arkadaş haksızsınız demiyorum bu adamlar istediklerini yapıyorlar kimseyi dinlemiyorlar. belki değişir vs diye twitterlarda zaman kaybediyor bu gençler. biraz daha zaman kaybediliyor. söylediğim bu. vatandaşın dediği dinlenmiyor çünkü
@WaffnzSS walla bilmiyorum lanet bir yıl herşeyiyle. seni sınav kararı etkiliyor beni başka karar etkiliyor. hepimiz bir şekilde zarar gördük. ama istedikleri gibi at koşturuyolar yani. birşey değişmediği gibi daha da zarar görmeyelim. bana kalırsa bu yıl sınav filan olmamalıylı. çalışacak zamanın haricinde psikolojisi bozuk insanların nasıl çalışacak nasıl çabalayacak bu dönemde
Ablam seni etkilemiyorsa locadan konuşması kolay hem öğrenciye hem gazeteciye hem karar verene saplıyorsun boşversene sen derdin neyse ona yönel bırak bunlarıda öğrenci düşünsün
Tam @efsoduyar lık. Dikkat ediyorum da diğer kadın sunucular da buna özenmeye başladı. Sıpayı köpeğe boğduran çocuğa az daha küfredecekti dün kadın sunucu
Yargı makinesi olan insanları değil , insanları yargı dağıtmaya mecbur bırakanlar baydı herkes görevini dört dörtlük yapsa kimse yargı dağıtmak mecburiyetinde kalmaz şuanda benimde sana cevap vermem gerekmezdi , sunucu görevini iyi yapıyor böyle bir tepki vermen beni şaşırtıyor sen sesini geniş kitlelere duyurabilecek isen buyur konuş dinliyoruz, şükürler olsun ki böyle iyi bir sunucu bar milyonlarca öğrencinin sesi olabiliyor. Düşüncelerinde özgürsün istediğini bende öyleyim.🤠