araştırma, sigara içenlerin Covid-19 salgınından daha az etkilendiğini ortaya çıkardı. Fransa'nın başkenti Paris'in Pitie Salpetriere Hastanesi'nde yapılan araştırma sigarada bulunan nikotinin virüsle mücadelede etkili olduğunu işaret etti.Nikotinin Covid-19'a karşı koruyucu bir yanı olduğuna dair tezler Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de geçen aylarda ileri sürülmüştü. Martta Çinli araştırmacıların yaptığı bir çalışma New England Journal of Medicine'de yayınlandı. Bin kişi üzerinde yapılan çalışma sigara içenlerin sadece 5'te birinin salgına yakalandığını gösterdi.
Academie des Sciences'ta yayınlanan araştırma, Covid-19 testi pozitif çıkmış ve hastanede tedavi gören 350 kişi ile tedavisi hastane dışında devam eden 130 vaka üzerinde yapıldı. Araştırmada bu kişilerin sadece yüzde 5'inin sigara içtiği tespit edildi.
Araştırmaya göre sigara içenlerin Covid-19'a yakalanma riski düşük! Kötü alışkanlıklara başlayacak mısınız?
Böyle bir araştırma olduğunu sanmıyorum. Birçok söylenti gibi bu da yalan haberdir. Hatta bu bilginin aksine bu virüsün sigarayı sevdiği biliniyor, çünkü sigara içenlerin bağışıklık sistemi düşüktür. Bu da virüsün üreyip tüm vücuda yayılması için mükemmel bir fırsat. Sigara içmiyorum, içmeyi de düşünmüyorum.
Artık hiç birşeye inanmıyorum, ilk başta sigara içenlere dedi şimdi sigara içmeyenler daha tehlikede saçma kimse bunun ne olduğunu bilmiyor bence dünya bile ne yapacağını neyle uğraştığının farkında değil
Tüm dünya Sağlık örgütleri sigara içenler tehlikede diyor ve benim arkadaşım günde 2 paket sigara içerken bu virüs sebepli hayatını kaybetti. Bu açıklamayı yapan hastane doktorunu merak ettim.
Avrupa kırılıyor hiç gerçekçi değil. Bizim uzmanlarımız sigara ve alkolün direnci düşürdüğünü söylüyorlar. Ülke durumumuz avrupa dan iyi oldugundan kendi ülkemin uzmanlarina inanirim.
O sigara içen kişi hastalığa yakalandığında nefes darlığı yaşarken de aynı şeyi düşünebilecek mi acaba :( koronaya yakalanan sigara tityakileri araştırma kapsamında değilmiş muhtemelen
Nerede araştırma makalesi? Nerede doğruluk kanıtı? Sigara, ciğerlerin ağzına s*ç*yor, ne iyi gelmesi? Ciğerlerinize ihtiyacınız var. İçmeyin şu zıkkımı be!
Zaten içiyorum tâbi de sadece bu hastalığa iyi geldiği varsayarak düşünmemek lazım sigaranın getirdiği ve gelecekte yakalanma riski olan bir çok hastalık olduğu da bir gerçek.