+1 yılkesınlıkle ataturk.. cunku elde yoktu avucta yoktu.. kotu kırıkkale tufkelerle mıtralyoza karsı savastı.. mesela canakkale savasında anakların cıkarma yapmak ıstedıgı koy var.. oraya cıksalar savas otomatıkman kaybedılecek.. oraya cıkarma yapıyolar! bılın bakalım orda karsılarına kım cıkıyor! hıtler tanklarının sıbıryada gıdebılecegını sanacak kadar ahmaktı!.. bu mılletın ataturk gıbı bır adamı vardı.. kımsenın ızlerını sılemeyechı bır onderı vardı.. bugun hıtlerden kendı uleksı utanıyorken bız her fırsatdda ataturkle gurur duyuyoruz.. yuzlerce yıl gecsede unutmayacagız
013 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim bu liderler arasında Atatürk sonlarda kalır gibi
Atatürk teknoloji adına bir şey yapmadı evet askeri deha fakat karşımızdaki devletler de o kadar güçlü değildi 1. dunga savaşı yeni bitmişti herkes bitkindi
Soran+1 yılİkincisi ise Hitler sibiryaya girme gibi niyeti yoktu zaten keşke arastirsaydin.
- +1 yıl
herkes bıtkınmıydı:)) gercekten tarıhten bahsedıyoruz degılmı? saydıgın adamlar hangı kotu durumdakı ulkeyı saha kaldırmıs.. hepsı sahane ulkelerın tıkacı aslında! onlardan sonra ulke viran hep!
- +1 yıl
kardes sen sahıden ne deıgını bılmıyorsun.. bı bak google apcandan:)
Soran+1 yılKardeşim tarihi bildiğinden şüphe ediyorum
Hitler öncesi Almanya'da Herkes fakirdi
1 dolar 4.2 trilyon alman markina eşitti
İnsanlar evde sobada odun yakmak yerine para yakıyorlar di daha ekonomik diye
1929 ekonomik krizi de olunca Almanya tamamen çöktü iflas eşiğine geldi
Fakat Hitler sadece 4 senede Almanya'yı süper güç yaptı neyin kafasindasin?- +1 yıl
Sen hitler sonrasini biliyonmu sayin tarih bilir.. mesela bırak alman markini hela kağıdı bulunmayab zamanları! Almanya'da taş üstünde taş kalmadi..! Sen sahiden ucmussun yani😂
Soran+1 yılSavaşı kaybettikten sonra bunlar normal
Ama Almanya'nın şu an ki gücünü kime bağlı olduğunu bilyorsundur umarım?- +1 yıl
Bak en sonunda geldin dediğim yere.. mahvetti koca ülkeyi.. Atatürk ise mahvedilmis bı ülkeden ülkeyi nereye getirdi😏
Sen bı nutuk oku.. bide adolfun kavgam kitabını.. önce oku yalnız ! Kulaktan dolma değil araştırarak öğren😉
Soran+1 yılİkisini de okudum kardeşim
Ben 5 yıl boyunca 20. yy tarihini arastirdim. Araştırdığım halde de daha bilmediğim bir sürü şey var diyorum ve araştırmaya devam ediyorum
Önümüze sunulan tarih kazananların tarihidir kardeşim
atatürk'ün başarısını kimse yadirgayamaz
Fakat Hitler gibi bir lider varken Atatürk konuşmak hata olur
Çünkü bitmiş yıkılmış bir ülkeyi diriltti bu adam
Ve şu an Almanlar tarafından lanetlenildigini sanıyoruz fakat öyle değil
Benim birçok arkadaşım var Hitler konusunu açınca kaçamak yapan bir gün nedenini sordum dediği tek şey "faşist damgası yemek istemiyorjm" oldu
Hitler den sonra evet ülke perişan oldu ama yine Hitlerin bıraktıkları sayesinde o halk güçlenmesi bildi
şu an Almanya otomotivin baş mucidi Hitlerdir- +1 yıl
evet soykırım denınce akla gelen ılk mılletdır... bırısı ıkıncı dunya savasının sebebı bırısı ıse yurtta sulh cıhanda sulh dıyen ınsan..
Soran+1 yılHitler dediğin lider haklı bir liderdir
Eğer tarihe ilgin olsaydı ve araştırsaydin bunları söylüyor olmazdım
Önümüze sunulan tarih kazananların tarihi- +1 yıl
ya hee heee
Soran+1 yılKardeşim, sen git arastir, öyle gel konuşalım
İyi geceler.
En İyi Cevaplar
+1 yılMustafa Kemal Atatürk te bitlerde başarılıdır Ikiside Tarihe adını yazdırmış kişilerdir Mustafa kemal Atatürk iyi şekilde tarihe adını yazdırdı ileri görüşü zekası yüksek bir lider olarak... Hitler ise cani katil yağmacı olarak tarihe adini yazdiran liderdi milyonlarca insani yahudiyi eritip sabun yapip o sabunlarda dünyaya satmış bir lider.. garip olan o canı bile Atatürke saygı duyuyordu
010 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk konusunda çok haklısın ama hitler konusunda keşke gerçekleri bilsen kardeşim benim :)
- +1 yıl
Hitleride severim iyi liderdi batmış bir ülkeyi ayağa kaldırıp süper güç yaptı zamanında alman halkı özellikle genarelleri kiymetini bilmeyip sattı adamı ruslar ucuz kurtulduysa alman genarellere şükretsin yoksa ruslarida sabun yapacakti 😂😂
- +1 yıl
Ama hiç biri bir Atatürk etmez Atatürk Türkiye cumhuriyetinin başına gelmiş en iyi şey 4 bin kitap okumuş bir dahi ileri görüşü bundan olsa gerek... bazıları hayatında bir kitap okumamış cahiller ATATURKU karalıyor iyiyi kötüyü ayırt edemeyen adını yazmayı bilmeyen cahiller ordusu... Türkiye Atatürke çok şey borçlu
Soran+1 yılHitler de ayni şekilde karalaniyor şu an
- +1 yıl
Ikiside iyi liderdi karalayanlarin adı tarihte yok adamın büyüklüğüne bakarım ben yüz yıllar geçmesine rağmen sevsemde sevmesede kabrinde saygı duruşunda 1 dakika bekletiyor ve Atatürkle hitlerin adını duymayan yoktur dünyada ben ona bakarım. .. Ikiside dünyayı dize getiren liderdi karalayanlar cahiller ordusu adını sanını bilmediğimiz duymadigimiz insanlar
Soran+1 yılPeki Atatürk mü daha başarılı yoksa Hitler mi?
İdeolojik olarak bakmadan?- +1 yıl
ATATÜRK bence hitler sadece iyi bir liderdi Atatürk dahiydi Atatürk başkaydı her alanda başarılıydı savaşta savunmada liderlikte üretimde uluslar arası ilişkide 1 günde 52 milyon insanın dilini değiştirmek ve bunu kabullendirmek her lider yapamaz batmış bir ülkeyi kurtarıp dünyayla savasmak her liderde olmaz bu ozellikler ATATÜRK dunyayı 100 yil geriletmiş bir lider hiç bir liderle kiyaslanmamali bence... putine bak kimi örnek aliyor Atatürkün yolunda ilerliyor batmış rusyayı diriltti süper güç yaptı dünya liderleri bile örnek aliyor Atatürkü... bir dediğin gibi bizim cahil salaklar ordusu sevmez Atasını o yüzdende Suanki türkiye bitik dahada düzelmez Atatürk gibi biride gelmez daha Tayip erdogan gibi kılıçdaroğlu devlet bahçeli gibi iki kelimeyi bir araya getiremeyen cahillere kaldı su güzel Ülkem
Soran+1 yılİlk olarak Hitler dünyaya bir çok şey kattı şu an kullandığım teknolojilerin çoğu nazi teknolojisinden kalma.
Hitler bence Atatürk'e göre daha başarılı bir liderdi çünkü mevcut olan demokrasiyi yıktı ve kendi geldi başına o dönemde ki yıkık Almanya'yı dünya süper gücü olan etti ve Versay gibi bir bela varken
Şey diyebilirsin, savaş sonucu yenildi ve ülkesi perişan oldu diye
şu an ki alman disiplini ve alman sanayisi tamamen nazilerden kalma şu an ki çoğu şirket nazilerden kalma ha bazıları Yahudiler devralıyor ama bazıları ise hala almanlarda
- +1 yıl
Şöyle düşün bak Atatürk hitler hemen hemen aynı dönemin lideri... osmanlı bitmiş osmanlının toprakları işgal altında ve hemen hemen herşeyini kaybetmiş sömürgede ATATÜRK diye biri çıkıyor iç ve dış baskılara rağmen tüm isgalcilerle savaşıp ülkeden çıkartıyor ve bir devrim yapıp bir devleti yıkıp yenisini kuruyor dilini değiştiriyor... ozamanki almanya ve türkiye karşılaştırması çok saçma olur ozamanki almanya bir imparatorluktu buna rağmen battı Türkiye ise ozamanlar bitik bir ülkeydi... teknoloji sanayi olarak turkiyeyle kıyaslanamaz bile... dünyada sayılı maraşeller vardır bunlardan biride Atatürktür... Hitler siyasetteki becerileri çok yüksek ti teknoloji zaten almanya rusya amerikada hep üst duzeydeydi... savaş olarak kim iyi lider dersen Atatürk derim tartışmasız ömrü savaşlarda geçmiş bir komutan ve yaralar almış maraşal... Atatürkün fazla ilerleyememesinin Türkiyenin ozaman gelişememe sinin nedeni sömürgede olması Nüfus ekonomi teknoloji sanayi herşeyi bitik bir devletinin başına gelmesindendir.. almanyanın başına gelseydi ege ATATÜRK şu an hala almanya bir imparatorluktu ve rusya diye bir yer yoktu..
Soran+1 yılÇok haklısın fakat Hitler ilgili çok yanılıyorsun
Hitler döneminden önce weimar cumhuriyeti diye geçerdi Almanya 1918-1933 dönemleri arasındadır
Bu dönmelerde Almanya her konuda Türkiyeden gerideydi 1 dolar 4.2 trilyon marka eşitti
O zamanlarda halk açtı ve bir ekmek almak için bir el arabası dolusu para ile gitmek zorundalardı
İnsanlar sobada odun yerine para yakıyorlardı
1929 ekonomik krizi olunca (büyük buhran) itilaf devletleri almanyadan tazminat borçlarını istedi ve Almanya veremeyince Fransa rheinland (Almanya sanayi bölgesi) işgal ediyor
Ve halkı katlediyor
Alman halkı bunları yaşadı
Hitler başa geçince de devrim yaptı
İlk olarak demokrasiyi değiştirdi tüm siyaseti değiştirdi orduyu değiştirdi her şeyi
Sadece Atatürk kadar nitelikli inkılaplar yapmadı
Zaten Hitler dönemi Nazi Almanyası ya da 3. Reich dönemi olarak geçer
Hitler ile Atatürk birbirine çok benzeyen iki liderdir sadece Atatürk onun kadar asabi ve gaddar değildi
Savaş konusunda ve teknoloji konusunda kesinlikle Hitler alır
Hitler o batık Almanya'yı 4 senede dünya devi yaptı birde Versay diye bir bela varken ama maalesef Atatürk 14 senede yapamadı..
Evet, geçen gün hesaplamıştım. Hayallerimi gerçekleştirmek için gerekli para miktarı için. Çok uzun uğraşlar sonucu, yaptığım hesaplamalar ve kurdaki hareketliliği de hesaba katıp bulduğum sonuç karşısında çok şaşırdım. İhtiyacım olan para miktarı tam olarak 11 Milyar 752 Milyon Dolar'dı. Bu kanıya vardım ben de.
06 Yorumla
Soran+1 yılSanırım inanmıyorsunuz
Kendiniz bilirsiniz- +1 yıl
Maalesef sağlıklı düşünemiyorsunuz. Çünkü çocuk, yaşlı, bebek, kadın, erkek demeden milyonlarca kişi öldü. Sizin bebeğiniz, mutlu aileniz olduğunu düşünün. Biri geliyor ve siyasi fikri yüzünden karınızı ve bebeğinizi öldürüyor. Siz ne yapardınız? Bu demek olmuyor ki ABD ve yandaşları iyi. Hayır onlar Hitler'den bile kötüler. Bu taraf tutma meselesi değil zaten. Birini seçmek zorunda değilsiniz. Stalin, Hitler vb olanları hepsi katil ve kötüdür. Yatacak yerleri de yoktur.
Soran+1 yılBakınız dediğim gibi hiç bir şey gözüktüğü gibi değil
Hitler kimsenin canını yakmadı, gidip Neo geograpy belgeselleri izleyerek "Hitlor canodir" diyen insanlardan emin ol çok sıkıldım
Çünkü adam boş yere lanetleniyor
şu an ki Hitler'i kötü gormemizin nedeni tamamen yahudi medyası ile alakalı (medyanın tamamı onlarda)
Şöyle düşünün 1915 Ermeni soykırımını biz yapmadik değil mi ama Ermeniler bunu bütün dünyaya kabul ettirmiş durumdalar
Bunun gibi düşünün biz zamanında Ermenilerin kuyruğuna bastık bu yüzden sözde Ermeni soykirimi var derler
Aynı şey Hitler için de geçerli
Zamanında Yahudilerin kuyruğuna basmış olacak ki şu an kuyruk acıları hala devam etmekte..- +1 yıl
Asıl siz beni anlamıyorsunuz. Bakın ben de Hitlerin göründüğü kadar olmadığını söylüyorum zaten ama bir insan katilse, katildir. Hitler katildir ve sevilecek yanları olsa da sevilmeyecek daha çok yanı vardır. Kavgam kitabını ben de okudum. Şu an kendisi okuma köşemde duruyor halihazırda. ABD'nin propagadanlarının farkındayım. Seçmek istesem bir tarafı Hitler'i seçerim. Çünkü gerçekten çok asil bir lider. Çok zeki ve güçlü. Kendinden emin. Fakat yaptığı deneyler, askerlere verdiği pervitin ilacı vb onun gerçekten çağın ilerisinde biri olduğunu doğruluyor.
Mesela şu fotoğrafa bakın. Ne kadar kendinden emin.
Soran+1 yılBen Hitler mükemmel demiyorum zaten ama ciddi anlamda abartılıyor her lider insan oldurur
Hitler savaş esnasında insan öldürdü zaten savaşın amacı budur fakat insanlar öyle bilmiyor maalesef
Dediğiniz çok doğru döneminin ilerisinde bir lider
Peki bunları bilmeniz güzel
Seçiminiz kim olurdu?
Gizli Üye(25-29)+1 yılhitler bir çok şey buldu ama atatürkle karşılaştırıcak kadar cahil olmamak gerek. Atatürk kara cahil bir yönetimi yok etmiş. Bu milletin üstünde ki kara külleri biraz da olsun kaldırabilmiş tek ve hayla da bu konu da tek durumda olan liderdir. Ondan sonrakiler o şartlarda ancak kaçabilirlerdi ya da kara cahil ordusuna katılırlardı...
06 Yorumla
Soran+1 yılAynen ama Hitler Almanya'yı 3 sene içinde dev bir ülke yapti ama Atatürk 14 senede yapamadı?
Cevap sahibi+1 yılDediğimi okuyamadın herhalde? Atatürkün döneminde neanderthal gibi bişeydi halk. Ne okuması var ne yazması ne teknoloji bilgisi herşeyi 0(Sıfır)! Eminim almanya hitlerden önce de bişilere sahipti. Okuma yazması vs gibi şeyleri gelişmiş olması gerek ki 3 sene içinde bişiler düzeltilebilsin.1 Doktor 15-30 senede yetişiyor bir üke 14 senede azcık ayağa kalkabilmesi bile müthiş bir gelişmedir. şu an ki teknolojiyle bile bu hızda ilerlenmiyo kesinlikle. Şu bir gerçek ki türkiyenin başına Atatürkten başka doğru dürüst bir siyasetçi gelmedi. Halkı için çalışan halkını tek bir kalkan tek bir ok haline getirmek için belki çoğu siyasetçi uğraşmadı bile. Elbette atatürkten daha da iyileri olabilirdi. Fakat şu an başarılı görünen bir tek o var. Şuana kadar yapılmış gelişmelerde de atatürkten gelen temel ve diğer ülkelere bol keseden paralar ve haklar dağıtılması sonucu teknoloji erişimimiz var. Ne bir LG ne bir XİOAMİ ne bir APPLE ya da microsoftumuz var... Teknolojiyi tamamen dışardan kiralıyoruz. Adamlar yapay zekanın belli aşamlarını bitirmişken bizde daha 1M yazılımcı yetiştirme denemelerine girişiliyo... Doğru dürüst ün. bölüm yok software için. Bölüm olsada giren hocası hardware diplomalı girsin işte mantalitesiyle giriyor. Dünya değişiyor... ama türkiyede bu değişimi 21 yıllık hayatıma bakarak pek göremiyorum.
Soran+1 yılÇok haklısın Atatürkten baska bir lider gelemedi
Ama hitler den önce sadece 1. dunya Savaşı'ndan kalma insanlar (doktorlar mühendisler) vardı
Sayıları da çok azdı
Hitler ve Atatürk aynı engellerden, zorluklardan geçtiler hatta Hitler bu engeller karşısında hep Atatürk'ü örnek aldığını belirtmiştir
Atatürk reformları ve inkılapları yaptıktan sonra savunma savaş teknolojisine (sanayiciliğe) nedense önem vermedi nedenini bilmiyorum ama hitler daha Türkiye'ye göre daha zor durumda olan Almanya'yı 3 sende sahlandirmayi bildi
Keşke Atatürk biraz daha bu konular hakkında dursaydi.
Cevap sahibi+1 yılDönemin kendi zorlukları olabilir o konuyu bilmek zor... ama hitler de olan bir şey vardı. O da disiplinli bir halka sahip olması. Biz 3-4 kere dener vazgeçebiliriz ama onlar daha inatçı bir yapıları var kültürel olarak. Biz ne kadar kendimizi övsekte gerçekler durumun böyle olmadığnı ay gibi aydınlatıyor. Bu çalışkanlığımız hin ve kavga konusunda olabilir belki ama almanya da olanla pek ilgisi yok. Bir diğer şey ise hitler binlerce insanı öldürttü insanlarına. Bunu emir vererek insan piskolojisini kullanarak yaptı. Yani atatürk gibi düşünceleri olmayabilir ama kötü yönede çalışsa aklı insanları kullanmasını vs. bilmiş. İki liderde aynı gibi yanlızca mottoları farklı... Biri iyi amaçlarla diğeri kendi amaçlarını insanların manevi duygularını sömürerek kötü bir yol seçerek yapmasıydı. Diğer türlü orda acımadan insan öldüren insanların belki %10 sadece bu tür şeyler yapabilicek zhniyete sahipti. Fakat hitler bunu tersine çevirmeyi bildi. Bu yönü kötü de olsa sevmemi sağlamıyor değil. İyi ya da kötü işe yaramış...
Cevap sahibi+1 yılAynı şekilde rusları da sevmesem de bazı buluşları çok ilginç ve saygı duydurucu. Mesela tank savar olarak yaptıkları silahlar...41 günde felan yapmışlar... ya da tankları vs. Bunun hakkında filimler var ve gerçekten onları izleyince her ne kadar nefret edersen et hayran bırakan izler bırakıyor insanda. Bir çok halk bizden iyi durumda gibi gösteriyor manzara. Türkiye hep boğuştu kendiyle ama diğer ülkeler bazı şeyleri başarıp kendi menfatlerince iyi şeyler üretmişler. Bir tek türkiyede kendi menffati açısından pozitif bir üretim çalışmasının olmadığnı görüyorum arkaya dönüp baktığımda.
Soran+1 yılÇok haklısın
Fakat alman disiplini o zamanlar düşündüğün gibi değildi
Çok kötüleri umutları yoktu
Fakat Hitler zamanı gelince adamlar coştu
Zaten Almanların disiplinli çalışma nedenleri Hitler döneminden kalma.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
Churchill in artısı çok uyanık olmasıydı.. Stalin in , demir perde rejimi ve acımasızlığıydı artısı.. kış şartlarına uygun askerleriydi ve de.. Hitler in gitgide büyüyen kibir ve aşırı özgüven - hırs üçlüsü sonucu pek çok stratejik hata yaptığı konusunda hemfikir artık stratejistler.. ben yine Atatürk ü çok başarılı buluyorum..
ama gel gelelim , teknoloji konusunda Hitler in eline kimse su dökemez.. adamın kullandığı teknoloji bir nevi bilimkurgulardaki paralel evren dünyasına ait gibiydi.. zamanın çok ilerisinde pek çok teknolojisi de vardı.. ve her şeyin aşırı büyük ve aşırı kuvvetlisini seviyordu.. eğer Hitler devrilemeseydi , bu dünya bambaşka bir yer olurdu.. tanıyamazdık bile bence.. Hitler enteresan bir adamdır.. benim çok ilgimi çekiyor onun karmaşık zekası oldum olası..
ama Atatürk askeri deha olarak benim gözümden hepsinden ileridedir.. ki Hitler e bile esin kaynağı olmuş bir komutandır Atatürk. öyle ki Hitler şu lafı etmiştir... :
"Türkleri öldürecekseniz, bir tane bile kalmayacak şekilde öldürmelisiniz.. eğer bir tanesi bile sağ kalırsa tekrar ayağa kalkar , gider bir devlet kurar , büyür gelir ve intikamını alır.. "12 Yorumla
Soran+1 yılEig yorumu
Tam istediğim gibi.
Gündem konusunda 801 cevap paylaştı. bu soru biraz kahpece acıkcası:d şimdi hitler desen millet cullanır üzerine. öyle de bir kıyas yapmıssın ki. bir tarafta ülkenin kurucu lideri. bir tarafta ise savas kaybetmiş bir alman lider. ve su an herkesin nefreti üzerinde. ama kazansa idi emin olun büyük zeka üstün insan diye lanse edilecekti. ama savas böyledir kaybedersen gönüllerden de düşersin
12 Yorumla- +1 yıl
teknolojide ciddi basarılı olmus hitler. şifreleme cihazı üretmişler. üretilen denizaltının haddi hesabı yok. silahlanma da da dediğim gibi sen 4 sene bir sürü cephede savas. ona silah lazım benzin lazım asker lazım. ekonomide de almanyaya refah getirmiş. ona ses cıkartamamıslar diğer ülkeler ilk etapta hatta. atatürk ise asker kökenli güzel basarılar elde etmiş 1. dünya savasında ve sonrasında yunana karsı. ama yunan referans alınırmı büyük 2. dünya savasıyla sanmıyorum. atatürk lider oldugu dönem de değil o zamanlar bir alman subay osmanlıyı yönetmiş 1. dünya savasında. aslında baya da yaklasmıs hitler savası kazanmaya ama ingiltereye boyun eğdiremiyor. doguda ise sovyetleri asamıyor. abd baskısı üzerine geliyor. ama fransayı teslim almayı da basarmıs kolay iş mi değil. önceki lider de denedi 1. dünya savasında ama fransayı düşürmedi. 2. dünya savasında bunu hitler basardı
Soran+1 yılŞükür ki düzgün bir yorum
Ciddi anlamda insanların tepkisini ölçmek amacıyla yaptım çünkü Hitler gerçek anlamda Atatürkten daha başarılı bir liderdi
Fakat Atatürkçüler ve Türk lideri mi sececekler veya tarafsız olup hitleri mi sececekler merak etmiştim ve herkes taraflı yorum yaptı
Eigi hakettiniz
+1 yılHicbir sebep insanları katletmeyi katil olmayı haklı kılmaz diye düşünüyorum ben. Bence normal bir insan değil. Normal sağlıklı olan biri birini öldürmeyi ya da kendini öldürmeyi düşünmez. Tabi araştırmak lazım ama insan psikolojisi bilerek araştırmak daha faydalı olacaktır bence
15 Yorumla
Soran+1 yılİlk olarak normal bir insan asla tarihi adını yazdıran az diye düşünüyorum
Kendisinin öldürmesi teslimiyet ve teslim olmayı sevmemesi çünkü 1. dunya savası sonrasi hükümet teslim oldu ve onları hain ilan etti- +1 yıl
Sen ne olarak bakiyorsun. Bir devlet başkanı olarak ulken icin her seyi yapmak mubah olarak mi? o zaman bende kendi hayatim icin adam öldürüp calayim hirsizlik yapayim vs. Bence hicbir farki yok ama dediğim gibi incelenmesi gereken bir psikoloji var hitlerde. ayrica psikolojiden anlamadigini da anlamis oldum sayın kardeşim
Soran+1 yılPsikolojide anlamıyor olabilirim fakat sizde sanırım tarih ile aranız yok
Hitler kimsenin canını yakması gidip Neo geograpy belgeselleri izleyerek "Hitlor canodir" diyen insanlardan emin ol çok sıkıldım
Çünkü adam boş yere lanetleniyor
şu an ki Hitler'i kötü gormemizin nedeni tamamen yahudi medyası ile alakalı (medyanın tamamı onlarda)
Şöyle düşünün 1915 Ermeni soykırımını biz yapmadik değil mi ama Ermeniler bunu bütün dünyaya kabul ettirmiş durumdalar
Bunun gibi düşünün biz zamanında Ermenilerin kuyruğuna bastık bu yüzden sözde Ermeni soykirimi var derler
Aynı şey Hitler için de geçerli
Zamanında Yahudilerin kuyruğuna basmış olacak ki şu an kuyruk acıları hala devam etmekte..- +1 yıl
Ben lanetlemedim beni ilgilendirmez. Ben baska acidan baktım. Hitler de olenler de umrumda bile değil. Olan olmus. Umarim bundan sonra böyle seyler olmaz
Soran+1 yılİnşallah
Ama size sadece şunu söylemeliyim
Hitler'in cani uğruna savaştığı o illet Yahudiler (siyonistler) dünyanın en iğrenç ideolojilerin taşımakla beraber her büyük olayda onların izini bulmak çok kolaydır..
Atatürk imkansızı başardı bu liderler arasında.
Atatürk'den sonra kesinlikle Hitler. Kendi ülkesini tüm cihana kafa tutacak şekilde çok kısa bir zamanda büyüttü. Şans yanında olsaydı şu an dünya farklı olurdu muhtemelen.115 Yorumla
Soran+1 yılİlk olarak Atatürk askeri bir deha bunu kimse inkar edemez
Fakat Hitler hem askeri hem teknoloji manasında burda ki liderler arasında en iyi
Atatürk'ün teknoloji adına yaptığı bir şey yok
Soran+1 yılAskeri konuda Hitler hata yapmadı 2 dünya devine karşı tek başına savaştı
Atatürk ise Yunanlılar ve Ermeniler ile savaştı ve artı olarak o dönemde Sscb bize mühimmat desteği veriyordu
Soran+1 yıl@WingsD Komutanları Hitler'i dinlemedi Barborossa harekatında
Hatta bu durum ünlü çöküş filminde bile işlendi
Soran+1 yılAtatürk İngilizler ile savaşmadı
Atatürk Fransızlar ile savaşmadı
Sadece Ermeni ve Yunanlılar ile
Onun askeri deha olması farklı bir durum ama Hitler varken ne biliyim Atatürk daha az kalıyor
Soran+1 yıl@tropico Orda sadece Atatürk savaşmadı Enver paşa da vardı
Yani Osmanlı adına savaşıldı
Ben kurtuluş savaşından bahsediyorum- +1 yıl
@soran sence neden girmediler sadece destek oldular oradan çıkış olmadığı için ayrıca Hitler teknoloji için çok büyük destekler aldı komik olan milyonlarca hitlere yatırım yapan zengin yahudiler ve Hitler yatırımlarını Amerikan banlarına yapardı yani çok karışık bir savaş ikinci dünya savaşı bence koyduğun isimler yanlış kıyaslanmaz ayni şartlarda değillerdi
Soran+1 yılHepsi hemen heme aynı sarttaydi
Soran+1 yılİkincisi ise Hitler hakkında ki yanlış bilinen bir bilgi bu
Yahudiler Hitler'e savaş ilan etti
Hitler başa geldiğinde rockfeller ailesi almanyadaydi ve tüm mal varlıklarını birakip İngiltereye kacti
Soran+1 yılBu yanlış bir bilgi yani duuzelteyim dedim
Soran+1 yılKardeş o zmaan rostchild kusura bakma
Ama bir aile kaçıyor hatta Hitler Almanyası o ailenin bir bireyini esir alıyor ve aile fidye veriyor
+1 yılBir Türk olarak Hitlerin begendigim yonleri olmasina ragmen fanatik hayrani degilim... Sen savaş meraklisi olmasini mi begeniyorsun?
Kesinlikle Atatürk...138 Yorumla
Soran+1 yılİlk olarak savaş meraklısı değilim
Hangisi daha kabiliyetliydi sorum
Atatürk denmesi biraz saçma çünkü Atatürk evet savaşta dehaydı ama bu sıralamada 3. Olur gözümde
Hitler hem savaşta hem teknolojide 1.- +1 yıl
Hitler varken zaten Almanya vardı.
Ama Atatürk borç batağına batmış Osmanlının enkazından yeni bir Türk devleti kurdu. Gerçekçi ol biraz. Ne teknolojisi bekliyordun?
Hitler sanki insanlığın yararına mı geliştirdi teknolojiyi? Silah teknolojisi üretti hep.
- +1 yıl
Aslında borç batağı diyoruz evet doğru ama Hitler de Almanyayı aldığı zaman Versay Antlaşması vardı. O da aynı şekilde devraldı ülkeyi.
- +1 yıl
@defnekstzi yeni bir devlet kurmak ayrı, borc batagina batmis bir ulkeyi kalkindirmak ayri...
Hitler yeni bir ulke kurmadi.
Soran+1 yılSanırım tarih bilmiyorsun ya da Hitler ilgi konun olmayabilir açıklayayım kardeşim
Hitler de aynı Atatürk gibi yeni bir devlet kurdu
Atatürk Osmanlı'nın rejimi değiştirdi Hitler de aynı şekilde
Sadece biri saltanat tam demokrasi diğeri ise demokrasiden tek particiliğe çevirdi tek fark bu zaten Hitler dönemi Nazi Almanyası diye adlandırılır
İkinci olarak ise Atatürk kötü bir devleti iyi bir devlet yaptı diyorsun kesinlikle haklisin fakat bir yerde yanlışın var
Hitler öncesi Almanya berbattı
O dönemin Türkiyesi bile daha iyiydi
Hipereflasyon mevcut askeri kısıtlı bölgeleri işgal edilmiş bir devletti
Yani Hitler 3 senede Almanya'yı dev bir devlet yapmisken Atatürk 14 senede (son seneleri saymayalim) güçlü bir Türkiye birakamadi.- +1 yıl
Bana nazi partizanligi yapma...
- +1 yıl
Kendin Alman bile degilsin ne bu Hitler sevdasi?
- +1 yıl
Atamada çok laf geldi ya o kadar da değil.
- +1 yıl
@defnekstzi Beni soranla basbasa birak...
Soran+1 yıl@Karolaparol
Cevap bulamadın sanırım
Eğer tarafsiz olarak bakmak nazicilik ise öyle düşünmeye devam et kardeşim.
Soran+1 yıl@defnekstzi anlamadım?
- +1 yıl
Hitler devlet filan kurmadi rejimi degistirdi.
Esas sen Atatürke tarafsız bakarsan yeni bir Türk devleti kurdu ve o kadar inkılap gerçekleştirdi...
Egitim, ekonomi, bilim...
Soran+1 yılAynısını Hitler de yaptı kardeşim sadece farklı ideolojiler
Almanya tarihinde 3. reich olarak geçer Hitler'in dönemi..- +1 yıl
Ne aynisini Hitler de yapti kafa mi buluyon?
Hayır en basta Hitleri Ataturkten de yuksekte gormek neyin kafasi onu anlamadim.
Sen Almanyada dogduysan Hitleri sevebilirsin ama Turkiyede dogduysan Hitlerin Türkiyeye bir faydasi olmadigini da bilirsin...
Atatürk o kadar imkansizliklar icindr savasmak zorunsa kalmistir. Hitler kendi gidip mi savasti?
Soran+1 yılBiz şu an iki lideri karsilastiriyoruz neyin kafasindasin
Kardeşim gidip araştırmak sana kalmış
Hatta dur ben atayım daha çok boş yaparsın sen
Soran+1 yıl
Soran+1 yılKuruluş tarihi yazıyor bak.
- +1 yıl
Almanyayi Almanya yapan devlet adami olsa olsa Otto Van Bismark olur. Hitleri falan geç.
- +1 yıl
Bundan onceki yorumumu oku da ben yazarken sen yazma.
Soran+1 yılBoş yapıyorsun
Biraz araştırsan keşke
Almanyanın şu anki sanayisi tamamen Hitler döneminde kurulmuş olan (veya yükselmiş olan) firmalar
- +1 yıl
Yav biliyorum urettigi silahlara tanklara da baktim... Ama sonucta şu an adı bile anılmıyor.
- +1 yıl
https://youtu.be/qy3vGnBijAs
Internetin varsa bu videoyu izle... şimdi...
Soran+1 yılAdının anılması ile alakalı bir soru sormadım kardeşim
Hangı lider teknoloji ve askeri konuda daha başarılıdır diye sordm sen konuyu farklı yerlere çekiyorsun
Soran+1 yılKardeşim YouTube dan video atma saçma sapan
Delil gel bana ben sana gelebilirim mesela Hitler doneminde kurulmuş firmalar
Soran+1 yılİlk olarak ilk dediği şey yanlış Rusya'ya saldırmasaydı savaş önce biterdi
- +1 yıl
Savasi neden kaybetmis onla alakali video...
- +1 yıl
On yargili olmayip bir bak derim...
Soran+1 yılKardesim bilmiyor olabilirsin sana açıklayayım müsaade et konuyu açtın sonuç olarak
Bak o videoyu bende zamanında izledim tamamen saçmalık bilgisizlik kaynıyor
Almanya ve SSCB ilk olarak saldırmazlık paktı imzaladılar bunu biliyorsun zaten
Burda Hitler'in amacı ilk olarak batıya odaklanmaktı
Fransayi işgal etti ve İngilizler Avrupa'da yalnız kaldı
Ama hitler ilk önce İngiltereyi almak istiyordu hatta bu operasyonun adı kartal operasyonu idi
Fakat dönemin SSCB dış işleri bakanı Molotov berline gelip Almanlara balkanlardan ayrılmasını ve Türkiye'yi doğudan ve batıdan işgal edeceklerini söyledi ve Almanlardan destek istedi
Rusların amacı Rusyanin batı sınırı kadar uzun bir bölgede değilde Edirne gibi küçük bir yerden Almanlara saldirmakti
Hitler bunu fark edince SSCB in önerisini red ediyor ve Hitler ruslarin toparlanmadan ve ani bir saldırı ile yok edilmesi gerektiğine inandi ve yapmaya çalıştı
Molotovun Türkiye planı diye geçer bu.- +1 yıl
Hitler hata yapmadi mi hiç?
Neden kaybettiler?
Soran+1 yılHitler hata yaptı orası ayrı
Ama bir ülke 1942 yılına kadar hiç yenilmeyecek bir anda yenilcek saçma değil mi bu
Siyonistler sscb ye büyük bir yardımda bulundu
Hitler'in hatası ise Rusya savaşını uzatması oldu- +1 yıl
Siyonistler ekonomi babaları zaten... onlari dize getirebilen beseri bir guc var mi?
Örnek: George Soros
...
Soran+1 yılHitler denedi olmadı
Dediğimi inşallah anlamışsındır kardeşim
Her bildiğin bilgiyi doğru olarak kabul etme tavsiyem sana
- +1 yıl
Atatürkten ustun oldugu anlamina gelmez...
Soran+1 yılO kişiden kişiye değişir
Atatürk'ün yeri ayrı ama hitler Atatürk'e göre daha zeki bir liderdi ama tüm dünya karşısında bir şey yapamadi- +1 yıl
Fazla hirsliydi... zeki falan da degildi. Ongoru yoktu adamda...
- +1 yıl
Ataturk kadar zeki falan degildi.
Soran+1 yılTarihe geçmiş her birey, lider zekidir kardeşim
"Atatürk kadar zeki falan değildi" senin fikrin
İdeolojine göre yorum yapıyorsun
Ben İdeolojime göre yorum yapmıyorum Hitler daha zeki bir liderdi
Soran+1 yılDediğim gibi senin fikrin saygım sonsuz.
Gündem konusunda 395 cevap paylaştı. Bence Atatürk. Nedeni ortada. Atatürk yokluk icinde bircok dünya devi ile birden mücadele etti ve basarili bitti.
Yani Fatih Sultan Mehmet diyenler neye göre diyor anlamis degilim.114 Yorumla
Soran+1 yılBence Atatürk değil çünkü o dönemde savaş vardı ve herkes yorulmuştu medya hükümetlere baskı yapıyordu
Tabi ki basaridir bu fakat bence Hitler ve Fatih Sultan Mehmet daha başarılıydı- +1 yıl
Fatih Sultan Mehmetin hangi basarisi var?
Kardesim Türkiyeyi alan Atatürk ile, Istanbulu alan adami bir tutuyorsun.
Fatih Sultan Mehmetin profesyonel hertürlü ihtiyaci giderilmis 80.000 askeri vardi.
Atatürk savasi günde bir ögün yulaf ile beslenen köylüler ve askerler ile kazandi.
Atatürk Fransizlara, Ingilizlere, Yunanlara karsi birden savasti, Fatih Sultan Mehmet 80.000 asker ile 10.000 Bizans askerine karsi savasti.
Neye göre Fatih Sultan Mehmet diyorsunuz diye soruyorum...
Soran+1 yılFatih sultan mehmedin sadece İstanbul fethine bakma Balkan fethilerine de bak
Bu arada Atatürk tüm Türkiye'yi almadı sadece ege yi aldı
Fatih Sultan Mehmet daha askeri yönden dehaydı
Peygamber efendimiz bile onu sereflendirmis bu kadar kucumsemek olmaz
Ha Atatürk başarısız demiyorum Atatürk sayesinde böyleyiz ama karsilastirdigimiz kişiler Atatürk'e göre daha başarılıydı.
Soran+1 yılKardeşim Atatürk egeyi savaşarak aldı başka nereyi aldı söyle bakalım askeri guc ile?
Soran+1 yılKardeşim sen benim soruma cevap versene ilk hani tarih bilmiyormusum ya?
Soran+1 yılPeki kardeşim cevap veremeyince susup kalmak ha güz taktik 👍
- +1 yıl
Cevap veremeyince diye birsey yok.
Göd kadar sehiri almis birisini, koc kocaman Türkiyeyi almis birisinden daha üstün tutuyorsun.
Acik acik rakamlar ve örnekler ile Atatürkün neden daha üstün oldugunu acikladigim halde, mantiga aykiri oldugu halde yine ve yine Fatih Sultan Mehmete takilmisin.
Hem Milli Mücadeleyi, ege bölgesinden ibaret sanan birisinden ne bekleyim zaten.
Beyni Siyasi Islamcilar tarafindan yikanmis birisin iste. Simdi sorsam Abdülhamid'de büyük bir liderdi diyeceksin...
Soran+1 yılAbdülhamid iyi bir liderdi senin şu an abdulahmidi yetmr gibi bir niyetin olamaz çünkü Atatürk'ü ovuyorsun o da bir çok toprağımızı bıraktı
İlk olarak siyasal olarak bakmıyorum olaya gerçek i bakıyorum
Ama senin beynin Kemalizm ile yıkanmış olabilir
Atatürk askeri dehaydı ama bu listede sonlarda kalır fatih sultan Mehmet sadece İstanbul'u almadı keşke bunu bilsen ona göre yorum yapsan
Son olarak Atatürk sadece ege de savaştı İngilizler İtalyanlar kendileri çekildi zaten
Savaşmadık bile sadece Ermeni Yunanlilar ile savaştık- +1 yıl
Yani ingilizler ve yunanlar Osmanliyi isgal etmek icin okadar emek, asker ve para döktüler ve sonra kendilerinden cekildiler yani?
Kardesim savastik, Lozan antlasmasina zorladik ve ingilizler geldikleri gibi bir kursum sikmadan Istanbulu terk ettiler.
Ingiltere Basbakani/Cumhurbaskani Lozan'dan sonra istifa etti.
Hala gelmis, bana Istanbulu alan kisi ile Türkiyeyi alan kisiyi bir tutuyor.
Kardesim sen neyin muhabetini yapiyorsun yahu? Fatih Sultan Mehmet 80.000 asker ile, iki Ayda 10.000 Bizans askerini zor yenmis birisdir hangi askeri dehalik hakkinda konusuyorsun sen yahu?
Sen Istanbulun fethi savasini hic arastirdin mi? Hangi tarafin ne kadar askeri, savas araclari ve savasin gidisatini hic arastirdin mi?
Neyini arastircaksin ki? Milli Mücadeleyi egeden ibaret sanan, Ingiliz ve italyanlar icin "Onlar öyle kendiliginden gitti" diyen, daha 5-6 sene önce kim oldugunu bile bilmediginiz Abdülhamid icin büyük bir liderdi diyen, Siyasal Islamcilar tarafindan beyni yikanmis Tarih cahilisin iste...
Soran+1 yılKardeşim sen taraflı yorum yapıyorsun
Soran+1 yılFatih sultan mehmet için sadece İstanbul adina konuşuyorsun ki yanlış konuşuyorsun
Anadolu da
İstanbul, Amasra, sinop, konya, karaman, Trabzon Rum imparatorluğu, doğu Anadolu bölgesini feth etti
Balkanlarda ise
Sırbistan mora Eflak Bosna Hersek Bogdan arnavutluk...
Birde Ege denizinde adaları aldı daha sayamayacagimiz kadar fethi var
Bak kardeşim benim sorun askeri ve teknoloji idi
Atatürk teknoloji bakımından hiç bir şey yapmadı nerdeyse
Hitler hem teknolojide hemde askeride burda 1. Olur
Atatürk'ün askeri dehasina kimsenin lafi olamaz fakat bu liderler arasında sonlarda kalır
Tabiki ataturk yaptigini goremiyor olabilirsin kac tane ulkede ismi var bu bosuna degil.
Hitleri ataturkle karsilastiranlari ozellikle anlamiyorum
Biri monorsiden demokrasiye cumhuriyet kurdu
Digeri cehrek asirda yaptigi herseyi bir gecede ufurduler :)
Oysa ikiside 57 yasinda oldu024 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk'e büyük saygım var ve yaptığı her şeyi biliyorum
Sen sanırım Hitler'i fazla bilmiyorsun ciddi soruyorum bilmiyor olabilirsin
Soran+1 yılTarihi kazananlar yazar bunu unutma
Soran+1 yılBu aforizma değil kardeşim
Eğer hitler başarılı olsaydi Hitler'i herkes overdi
Aynı şekilde Atatürk başarısız olsaydı tarih kitaplarında isyancı olarak bahsedilecekti.
Soran+1 yılEski türk inancı bu zaten snsnsn
Soran+1 yılKut anlayisi
Soran+1 yılDedikleriniz aynı gibi geldi açıklarmısınız?
Soran+1 yılÇok abartiyorsunuz
Tek bir lider var o da Hz Mehdi dir
Soran+1 yılO da insallah Türklerden çıkacak
Soran+1 yılDiyanete inanıyor musunuz?
Soran+1 yılHadislerde var
Soran+1 yılYanlışınız var sanırım
Soran+1 yılBuhari ve Müslim kesin hadisleri bulundurur
Bunların yanında
Ebû Davud, Tirmizî, İbn Mace, el-Bezzar, Hakîm ve Taberanî de mevcuttur
Soran+1 yılBurahi ve Müslim kesindir
Taberide de var Mehdi inancı
Soran+1 yılTabi ki.
Çağ kapatacak kadar güçlü ve zamanının en ileri teknolojisine sahip şahi topları döktürüp yıkılmaz denilen surları yıkan karadan gemi yürüterek köprü kurup kıyıya asker çıkartan rumeli hisarından topları nasıl yüzdürüp tam isabetle geçen gemileri vurduğu dünya çapında belgesellere konu olan askeri bir dahi Fatih sultan Mehmet varken buradakileri tartışmam bile..
015 Yorumla
Soran+1 yılReis biliyorum geçen soruda onu sordum
Fakat bunlar 20. Yy liderleri- +1 yıl
M kemal paşa askeri ve siyasi bir dahiydi ama teknoloji konusunda bilmiyorum bişey ürettiğini duymadım diğer liderleri bilmiyorum hepsi kendince güçlü insanlar özellikle rus devrimi ilginç ama m kemal paşa dahil hepsi birbirinden diktatör ve acımasız insanlar kendi halklarınada çok zulümleri olmuş insanlar
Soran+1 yılSen çok taraflı yorum yapıyorsun
- +1 yıl
Neden taraflı oldu şimdi? Zulüm girince işin içine dimi? Bu taraf değil gerçekler ! Stalin azmı adam kesti? Ya hitler? Peki bizim ülkemizde kurulan istiklal mahkemelerini ne çabuk unuttun? Şapka kanununa giden kelleleri? 5 dakikalık istiklal mahkemelerinde yitip giden canları mezarından çıkarılıp dar ağacına çekilenleri? Doğruları söylemek tarafmı oluyor?
Soran+1 yılKardeşim hiç bir dediğin kaniti yok
Ha her lider insan oldurur bundan emin ol.- +1 yıl
Kanıtı yokmu? Yuh sana be zabıtlara bak bakalım ne araştırdında kanıtı yok diyosun acaba? Ayrıca kendinde itiraf ediyorsun şu an her lider insan öldürür diye ! Bu zulmün ta kendisidir işte ! Karınca bile öldüremezsin efendi ! Sen insan öldürmekten bahsediyorsun hemde şapka takmam dedi diye !
Soran+1 yılSorumda taraflı yorum istemedim
Sorum açık ve netti
Ne Atatürk'ü öven ne de Atatürke soven bir yorum istemiyordum bu yüzden bastıra bastıra tarafsız yorum yapalım dedim
Fakat dinlemediniz
Dediğim gibi her lider insan oldurur bazılar bile bile bazıları zorunda olarak.
Soran+1 yılAşıyor mu?
5 yıldır araştıran bir insanım bu liderleri boş yapma
Gidip taraflı kaynaklardan araştırırsan olacağı bu kardeşim
- +1 yıl
Belli kardeşim araştırsaydın ezan okudu Kur’an öğretti diye hapse atılan insanlarıda bilirdin bunlar yakın tarih ben çocukken çok dinledim o dönem yaşayanlardan 2000 seneside ben 13 yaşımdydım 1920 doğumlu o zamanlar 80 yaşlarında olan çok tanıdığım insan oldu ! Köylerde samanlıklarda Kur’an öğrenmeye çalışan insanlar ! Kur’an öğrettiği için hapislere atılanlar ! Bunlar gerçeğin ta kendisi !
Soran+1 yılKardeşim oldu biliyorum ama yine de sen taraflı yorum yapma
Sorumda askeri ve teknoloji de olarak bakalim yazdim
Soran+1 yılReis linç yicen o yüzden
Soran+1 yılHaklısın reis de sen yine yapma nssnns
hitlerin uyguladığı politika ve manipülasyon beni baya etkisi altına almıştır hep ben oyumu Hitler den yana kullanıyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılHer lider manipülasyon yaptı djsns
Ama hitler kadar değil
Soran+1 yılSjsjsjjs
Soran+1 yılAnkete baksana
Herkes ideolojisine göre djdnd
Hirohito tabiki. Sonra Roosevelt. Hitler başarısızdır. Stalin kış mevsiminde kıl payı kurtulmuştur. Yoksa oda başarısızdır. Franco solcuların şehirlerine girmek yerine direk başkenti ele geçirerek akıllıca davranmış fakat cephelerde yenilmiştir. Fransız, İtalyan ve Alman uçaklarının yardımıyla kurtulmuştur. Oda başarısızdır. Musollini manyağın biriydi. Yenildi yakalandı ve linç edildi.
03 Yorumla
Soran+1 yılHirohito askeri olarak dehaydı fakat teknoloji konusunda bilemedim
Roosevelt bir şey yapmadı atom bombasından başka
Hitler başarısız ama hirohito da basarısız
Soran+1 yılHitler öncesi Almanya dev değildi hatta Türkiyeden gerilerdi
Fsm. Çunki o devirdeki şartlara göre mükemmel bir buluş yaptı ve hala kullanılıyor
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet olabilir.
+1 yılAtatürkle büyüyen çocuk, masal kahramanlarına ihtiyaç duymaz😊
11 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki
Fakat Atatürk en iyi lider değil
Dhaa güçlü ve zeki liderler geçti bu diyardan
Benim fikrimce Hitler daha güçlü ve başarılı bir liderdir sizin fikriniz?
Adolf Hitler bence 🤔 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmediğimden değil 💕 sadece Hitler'in yaptığı devrimler, teknolojik gelişmeler, savaş stratejileri vs. çoook daha fazla etki yarattı diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılHitler basarili olsa idi suanda yasadigimiz hayattan cok daha baska bir hayat yasiyor olurduk.
16 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki ama ben ikisininde döneminden bahsediyorum.
Soran+1 yılİkiside kendi dönemlerinde
Hangisi daha başarılı hala Atatürk mü?- +1 yıl
Hitler teknolojik olarak daha avantajli idi Atatürk e göre fakat ideolojisi onu yanlis hamleler yapmaya mecbur etti fakat Atatürkün ideolojisi ona dogru hamleler yaptirdi yine o dönemden yola cikarsa Hitlere kiyasla Atatürk daha basarili idi belki Atatürkün elinde Almanya nin teknolojisi olsa idi günümüzde sartlar cok daha baska olabilirdi.
Soran+1 yılAtatürk'ün ideolojisi ile Hitler'in İdeolojisi karşılanmaz zaten biri sosyalist biri kemalist
Bu teknolojiyi Hitler bıraktı Almanya'ya keşke Atatürkte ugrassaydi- +1 yıl
Kemalist bir ideoloji hic bir zaman olmadi bu konuda yanlisiniz var ayrica Hitler degildi tekonolojiyi birakan Alman vatandaslari idi onlar bu teknolojiye sahip ciktilar ayrica Atatürk ne akdar ugrasirsa ugrasin Türk toplumunu bir Türlü egitemedi bakiniz Almanya Türkiye kiyaslamasi yapalim
- Türkiye de her 10 kisiden 7 si müslüman ve allahtan korkar fakat devletin getiridigi kurallara uymayi red eder uyanlara enayi gözü ile bakar.
- Almanya da Insanlar genelde cok ta dinlerine bagli gözükmezler fakat kurallara uymamaktan cok korkarlar uyamayanlari da mutlaka uyarirlar yeri gelirse sikayet ederler.
Her ikiside lider birisi halkina Dünya da tek irk olma sözü verirken digeri Dünya Yurtta Sulh, Cihanda Sulh demistir. Eger bir halk senin ideolojini benisemez ise yapacak birsey yok.
Almanya da yasiyorum ve bu kiyaslamayi cok net yapabiliyorum.
Soran+1 yılHitler dönemi alman halkı çok dindardi bu yüzden aşırı sağcı olan Hitler'i desteklediler
Evet Türkler biraz bu konuda yanlış haklısınız
Winston Churchill. Kaybettiği savaşları bile kazanmış birisi.
17 Yorumla
Soran+1 yılÇanakkale savaşı?
- +1 yıl
Ne olmuş Çanakkale savaşına? İngilizler kaybetti. Ama masada kazandı. Savaşı askerler kazanır ya da kaybeder belki ama son sözü siyasiler söyler. Tarihte bir çok örneği vardır. Mustafa Kemal Paşa bir asker bir komutandi en iyisinden hemde kazandı savaşı. Ama onun kazandığı savaşı masada Winston Churchill geri aldı.
Soran+1 yılAlakası yok 2. dunya savaşında Winston Churchill olmasına rağmen Hitler'e saldırmaya bile cesaret edememiş bir adam
- +1 yıl
Bak dostum Hitler sevdiğim ve baya baya araştırdığım bir insan. Evet belki deli bir dahi. Ama günün sonunda ülkesi tarihinin en sefil en rezil yıllarına girdi. Sonuç olarak dehası hiç bir şey kazandırmadi. Silah gücü bir yere kadar idare etti. Mesela yine 2. Dünya savaşı Japonlar Pearl Harbor baskınını yaptı filmlerde kitaplarda destan olarak anlatılır. Bence tarihin en büyük hatası. O "destan"(!) Japonya ya nur topu gibi 2 adet atom bombası dogurttu. Ya da ABD'nin Vietnam savaşı. Kaç tane ABD askerî katledildi. Ne işkenceler ne zorluklar gördüler ama masadaki sonuç ABD hanesine bir zafer yazıldı.
Soran+1 yılEvet kardeşim haklısın fakat savaş ve teknoloji konusunda soru sordum o döneme ilişkin yani
Bu arada Almanya'nın şu an ki gücü Hitler yüzünden.- +1 yıl
Almanya'nın şu an ki gücünün Hitler ile hiç bir alakası yok. Almanya şu an sanayi gibi otomobil gibi bir çok sektörde dünyanın en iyilerinden birisi. Silah konusu yok içinde. 2. Dünya savaşı sonrası Almanya'yı otur bir oku. Bir kaç dal sigara için altın pırlanta ödeyen insanları. Bir parça çikolata bir parça ekmek için neler neler yapan insanları. Almanya'nın şu an ki gücünün sebebi savaş sonrası işgalden ABD'li ler ondan sonra kurulan Alman hükümetleri Hitler'i öyle bir kazidilar ki tarihlerinden Almanya anca doğruldu.
Soran+1 yılKardeşim o sanayi ve otomotiv konusunda Hitler zamanında kuruldu
Çok bildiğimiz vw yi Naziler kurdu mesela
+1 yılHitler başarılı olsaydı o savaş öyle bitmezdi. Teknolojisine güvenen psikopattan başka birşey değildi. Atatürk ise ağırlıklı savunma savaşları verdi. Sakarya, büyük taarruz ve meydan muharebesinde de ne kadar iyi bir komutan olduğunu kanıtladı. Kuralları bozan savaşların başkomutanıydı. Kısıtlı imkanlarla çok çetin bir zafer kazandı.
geleyim en büyük savaş dehasına. Fatih Sultan Mehmed. Otoriteler bile orta çağı kapattırıp yeni çağı Fatih’e başlattırdılarsa dünyada daha büyük bir komutan aramaya gerek yok sanırım.017 Yorumla- +1 yıl
Sadece iki kişi Atatürk cevabı vermiş kafadan eleştiri yapmak için güncellemişsin. sanırım sorunun amacı belli Atatürk’e sallamak
Soran+1 yılİlk olarak Atatürkçü bir insanım sadece insanların tepkisini ölçmek istedim çünkü Atatürk burda ki liderlerin arasında daha düşük siralarda yer alır
İkinci olarak ise Hitler şu an ki kullandığımız bir sürü savaş teknolojisini onlar buldu bence boş yapma.- +1 yıl
Ya hadi ordan nerede psikopat, ruh hastası var fatihle atatürkün yanına koymuşsun
Soran+1 yılAlakası yok
Ben savaş ve teknolojiden bahsettim psikopatliktan veya ne yaptıklarından değil
Soran+1 yılBu arada Hitler'in psikopat olduğunu neye dayanarak söylüyorsun merak ettim?
- +1 yıl
Teknolojilerin icadını fatih gibi kendileri yapmadıysa teknoloji buldu demem. Ee savaşlarına bakıorm churchill hariç hepsi kaybetmiş. Başarı göremiyorum. Hitler istihbarat okumaktan bile aciz bir adammış. Bu mu başarı?
Soran+1 yılKendileri yaptı başka kim yaptı
Soran+1 yılEğer bu kadar başarısı bir insan olsaydı onu şu an burada konuşuyor olmazdık
- +1 yıl
Ben başarısını konuşmuyorum ki hitlerin başarılı olduğunu sen iddia ediyorsun. Dünya üzerinde bir tane daha yoktur sanırım böyle düşünen. Kim yaptı demişsin ya almanyanın ağır sanayi ve mühendisliğini bir düşün derim. Teknoloji konusunda zaten almanlardan daha iyi bir ülke yok ki
Soran+1 yılKardeşim sana sadece 1923 Almanyasını araştır diyorum
Suanki Almanya'nın gücü Hitler yüzünden- +1 yıl
He tamam herşeyi sen bilion zaman kaybındna başka bişey değil şu anda sana cevap yazmak kolay gelsin sana
Soran+1 yıl1923 Almanyası
1 dolar 4.2 trilyon marka eşit olduğu zamanlar
Askeri gücü 100k da sınırlandırılmış
Bütün fabrikalar kapatılmış
Rheinland bölgesi Fransızlara verilmiş (sanayi bölgesi)
İnsanlar sobada odun yakmak yerine para yakıyorlar di daha ekonomik oluyormuş
Soran+1 yılSanırım tikandin ha ;)
- +1 yıl
Ya yazılacak çok şey var da inan uğraşamam neye inanıyorsan orda yaşa lütfen daha da kafamı şişiremem safsatalarınla hadi ii geceler daha da yzmazsan sevinirim
Soran+1 yılKardeşim seni de anlıyorum tikandin bari adam gibi kabul etsen?
- +1 yıl
Çal çal oyna 😬😬😬😬😬
Soran+1 yılKomiksin. ;)
- Gündem konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılAlmanların sanayisi çok gelişmiş idi o yüzden hitler olabilir
14 Yorumla
Soran+1 yılSadece bu mu? Yoksa başka fikriniz varmı?
- +1 yıl
Hayır
Soran+1 yılPeki sağ olun yorumunuz için.
- +1 yıl
Sende saol
+1 yılHitlerin sonu bir sığınakta kafasına sıkıp aynı anda ağzında siyanür tüpü kırarak gelmiştir. Atatürk kendi kurduğu cumhuriyette başarılı bir şekilde hayata veda etmiştir. Bir korkakla bir kahramanı nasıl karşılaştıralım?
015 Yorumla
Soran+1 yılKorkak olsaydı Yahudilerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmaz sırf dünyayı bu illetten kurtarmak adına dünyayı karşısına almazdı. 😉
- +1 yıl
Yahudiler akıllı insanlar illet lafını nereden çıkarıyorsun hiç bir Yahudi ile tanıştın mı sen? Irkçı ırkçı yorum yapmayın. Hitler korkağın önde gidenidir yaptıklarının hesabını vermeden kendini öldürmüştür.
Soran+1 yılYahudiler akıllı evet ama o akıllarını farklı yerlere çalışıyor
Her Yahudi için demedim siyonist olanlardan bahsettim
Emin olun illetten de öteler
İslam bile o ırkı lanetlemisken hala Yahudileri savunmaniz değişik- +1 yıl
İslam'a inandığımı nereden çıkardın ki? O kadar dar görüşülüsün ki karşındakini tanımadan yorum yapıyorsun.
Soran+1 yılBen sana inanıyorsun demedim o sana kalmış ama hakkın dediğini sana söylüyorum
Soran+1 yılBiraz Yahudileri araştır
Tarihini özellikle- +1 yıl
Bana hava cıva söylüyorsun. Yahudiler her zaman başarılı olmuşlardır, müslümanlar yahudiler kadar başarılı olsaydı dünyada kendinden olmayan herkesi kesmişti çoktan. Yahudiler işinin erbabıdır. Çamur atmak yerine onlar kadar başarılı olmaya çalışsınlar.
Soran+1 yılYahudiler dünyanın illetidir
Araştır diyorum çok masumca bakma onlara 😉
Soran+1 yılHer Yahudi için geçerli değil
Siyonistlere düşmanım ben
Onlar şu an ki dünyanın mimari- +1 yıl
E o zaman çok çalışsaydın da sen dünyanın mimarı olsaydın kardeşim.
Soran+1 yılşu an ki dünya çok kötü bir dünya her yer acı dolu
şu an ki ekonomik krizleri bile onların suçu
Hala neyin kafasındasin- +1 yıl
Sen neyin kafasındasın? İslam dünyasına söyle de kafayı çalıştırsın. Şu söylediklerinle yahudilerin başarısını kabul ediyorsun zaten.
Soran+1 yılBen yahudiler başarısız demiyorum
Fakat dünyayı bu hale getirenler onlar
Ben müslümanlar örnek alsın falanda değilim onları da kıskanıyorum
Ama o kadar illetler ki
Kardeşim istersen sana istek gonderiyom özelden konuşalım sana anlatayım?- +1 yıl
Yok ben özelden konuşma taraftarı değilim düşüncelerimi bu şekilde de savunabilirim. Bana kalırsa herkes başkasını kötüleyeceğine başarılı olmaya çalışsın kimse üstün ya da alçak değildir.
Soran+1 yılYahudiler tüm insanlığı tehdit ediyor en ırkçı ırk Yahudiler Ken bunları demen ilginc
+1 yılDiğeri başarısız oldu. Zaten yapıcı değil yıkıcıydı. Tabikide Atatürk en iyisi
11 Yorumla
Soran+1 yılDiğeri başarısı olabilir fakat suanki Almanya'nın gücü tamamen ona bağlı
+1 yılHitler çok boş yapmış kendi milleti bile sevmiyor onu, Atatürk yapıcı Hitler yıkıcı, Allah aşkına insan öldürerek soy kurtulabilir mi, köpek öldürsen dünyada kuş yine her yer kuş olur köpek olur, böyle aptal biri ne bileyim
05 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca teknolojisi iyi olsa rusyaya savaşa gidince dımdızlak malak gibi ortada kalıp donmazlardı stratejisini skym onun, ilaç verip hap asker kurmuş ordu kurmuş ne hayır gelir
Soran+1 yılHitler'in teorisi şu an ise yarayan bir teori kardeşim
Ben burda hangi lider daha iyimser diye sormadım
Hitler de Atatürk gibi yeni bir ideoloji de bir devlet kurdu Almanya'nın tarihinde bu nazi almanyasi veya 3. reich olarak geçer
Bu arada Tarihi kazananlar yazar her şeyi kulaktan dolma bilgiler ile yorum yapmamani öneririm
Aynı zamanda alman halkı Hitler'i sever benim bir çok arkadaşım mevcut ve bana itiraf ettiler ve dedikleri şey "faşist damgası yemek istemiyorum" oldu
Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde Hitler ve ideolojisi yasak diye konuşulmuyor- +1 yıl
İyimserlik değil ki kazanım bu, yapıcı olmak kazandırdır, evet doğrudur sonuçta o da çok zeki bir adam ve halk ona adeta taptı o zamanlar, savaştan bahsettim ben, sadece Hitler anlatabilir ya da başka liderleri de kıyaslayabiliriz 3 4 kişi
Soran+1 yılHitler başa geldiğinde zaten yapıcı olduda şu an ki Almanya bu kadar güçlü
Ha Atatürk kadar yapıcı olamadı o kadar reform yapamadı orası ayrı o biraz daha silahlanmaya gitti çünkü Versay ant onu kisitliyordu- +1 yıl
Doğru olabilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtam anca avrupaya özenmiş bir açın da bakın herifler dünyayı tek elden yönetmenin peşinde günümüzde bile
11 Yorumla
Soran+1 yılAtam Avrupa'ya özenmemiş örnek almış bazı konularda
Tek elden yönetme konusunda haklisin.
Gizli Üye(25-29)+1 yılOrada Mussolininin olması bile saçma. Onun yerine Stalin daha iyi giderdi
17 Yorumla
Soran+1 yılAklıma gelmedi djsnsn
Yorumunuz nedir?
Cevap sahibi+1 yılSöylersem linç yerim. Ben de çok düşündüm ama gerçekçi olup objektif oldum sadece.
Soran+1 yılSöyleyin linç yenecek bir durum yok herkesin kendi fikri.
Nedeniyle beraber açıklarsanız sevinirim'.
Cevap sahibi+1 yılBen Napoleon Bonaparte dedim açıkçası. Sebebi şu tarihte 56 savaş kazanması ve ülkesini başarılı bir şekilde o karışık ortamda yönetmesi. Atatürkü tabi ki ben de çok seviyorum ve Atatürkçü bir insanım ama objektif oldum.
Soran+1 yılTebrik ediyorum objektif olduğunuz için
Atatürk dünyanın en iyi lideri değildi ve olmaz da
Benim için Hitlerdir askeri konuda da teknolonoji de de öyle
Cevap sahibi+1 yılAdolf Hitler'i bende başarılı bulan birisiyim ancak 2. Dünya Savaşının sonlarına doğru yaptığı hatalı hareketler kendi sonunu getirdi açıkçası. Yüksek askeri rütbelilerine güvenemeyip az yetkiler vermesi ve bu az yetkiler yüzünden zamanı geldiğinde harekatlar yapılmadan önce Berline bildirilmesi yüzünden kaybedilen şeyler oldu. Bu da onun hatalarından bir tanesi.
Soran+1 yılTam tersine generalleri Hitler'i dinlemedi
Hatta bu ünlü çöküş filminde bile işlenen bir konu..
+1 yılAtatürk diyenler zır cahildir, önce 10 bin yıllık Türk tarihini okuyun zır cahiller
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen, bu listede altlarda kalır hatta
Ya Hitler ya da Fatih Sultan Mehmet
Hatta dönemine göre düşünürsek Fatih Sultan Mehmet bir tık daha onde- +1 yıl
Atatürk diyenler inan Nutuk'u bile okumamıştır. Nutukta Atatürk bir çok şeyi itiraf ettiği halde bu beton kafalılar bir türlü kabul etmek istemiyor, en basitinden zsa gabor'un röpörtajını dinlemeni isterim
Soran+1 yılSevgilisi falan o mu?
- +1 yıl
google'de aratıp dinleyebilirsin
+1 yılKendin halkinin icindeki sakat ve yasli olan insanlarin katledilmesi emrini verdi...
Türk olarak Hitler hayranı olacagina kendi liderlerini arastirsan...01 Yorumla
Soran+1 yılİlk olarak dediğin diye bir şey yok
Kendi halkını katletmedi
Kendi tarihimide severim.
Gündem konusunda 395 cevap paylaştı. Düsmanin eline gecmemek icin sinyanür alip sonra kafasina kursumu ceken bir adam icin basarili demek zaten garip olurdu :D
05 Yorumla
Soran+1 yılSuanki Almanya onun eseri kardeşim 😜
Soran+1 yılHitlerden önce büyük topraklari mi vardı
Reis sen tarih bildiğine emin misin?
Almanyanın şu an ki bildiğin çoğu firmayı Naziler kurdu
Soran+1 yılSizin tarihi bilginizim buna yetmeyeceğini bilmeliydim kusura bakmayın..
+1 yılBence her ikisi de her iki konuda kendi imkanları dahilinde müthiş şeyler başardılar. Çok sıradışı ve zeki adamlardı. Ama bana göre asıl meziyet tüm bu özellikleri bişeyleri yeniden inşa etmek için kullanmak ve her ne olursa olsun onurlu kalabilmektir. O bakımdan Atatürk benim seçimim.
031 Yorumla
Soran+1 yılEn mantıklı yorum tebrik ediyorum sonunda
Ama şunu kaçırmışsiniz Hitler batik Almanya'yı 3 sene içinde saha kaldırırdi ve şu an ki Almanya'nın gücü Hitler döneminde yapılan yenilik ve kurulan firmala yüzündendir
Atatürk ise evet çok iyi bir lider ve askeri bir dehaydı ama Almanya kadar güçlü yapamadı ülkesini- +1 yıl
demekki düşününce oluyormuş kıhkıhkıh
Soran+1 yılSenin gibiler düşünemiyor sana göre değil
- +1 yıl
Çünkü Atatürkün mücadelesi Türkiyeyi önce özgürleştirmekti diğer şeyler yavaş yavaş arkadından geldi aslında ama daha fazlasına ömrü yetmedi. Türkiyenin bulunduğu o yıllarda durum Hitlerin Almanyanın başına geçtiği dönemle kıyaslanmayacak kadar kötüydü. Yani şartlar eşit olmadığı için değerlendirmeyi ona göre yapmamız lazım.
Soran+1 yılTürkiye mi daha kötü durumdaydı?
Bilmiyor olabilirsin yine tüm tarafsızlığımla sana açıklayayım
Hitler öncesi Almanya 1918-1933 yılları arasında ki zaman dilimidir
Bu zmaan da Almanya'nın toprakları bölünmüş rheinland bölgesini (Almanya'nın elinde olmasına rağmen ve sanayi bölgesi olmasına rağmen) Fransızlar işletiyor 1 doların 4.2 trilyon alman markina eşit olduğu dönemler marketlerde hiç bir şey kalmamış aç olan halk ve sobada odun yakmak yerine para yakmanın daha ekonomik olacağını düşünen halktan bahsediyoruz birde sahip olmadıkları kadar parayı itilaf devletlerine vermekle yükümlü Almanya 1933 yılına geldiğinde Hitler başa geçiyor tüm partileri kapatıyor
Ve sadece 3 senede Almanya'yı sahlandiriyor
Bundan sonra karar vermek sana kalmış.- +1 yıl
Buğdayın kepeğinden, artığından ekmek yapıp onu da atına yediren doğru dürüst üniforması ve silahı olmayan askerleri, sapanla kürekle özgürlük mücadelesi veren yorgun, aç, susuz, yakınlarını savaşlarda kaybetmiş acılı bir sürü insanı unutuyorsun ama. Yine de aman diyene kurşun sıkmamış aksine cephede düşmanına bile merhametini esirgememiş onurlu askerlerin mücadelesini, çoluk, çocuk, masum, yaşlı, kadın, hasta demeden hunharca katledip bunu da arı ırk yaratacağım diye canice bir amaç uğruna yapmış onursuz bir mücadeleyle niye kıyaslıyoruz ki! Sence hangisi daha büyük başarı onurunla hakkı hukuku gözeterek elde ettiğin başarı mı yoksa savaşta herşey mübahtır deyip elde ettiğin başarı mı?
Soran+1 yılBiz burda iki liderin karşılaştırıyoruz iyimserliklerini değil
ikinci olarak ise kurtuluş savaşı zamanında SSCB bize yardım ve mühimmat göndermiştir
Ha bu ne kadar etkili bilemem ama iki ülkenin de o liderler gelmeden önceki durumlarına bakacak olursa Almanya şu an ki Venezuela dan daha kötü durumdaydı
Araştırabilirsiniz
Weimar cumhuriyeti yazıp bakabilirsiniz internetten- +1 yıl
Neyin peşindesin? Fikrimizi sordun söyledik. Sen bana Hitlerin başarısını kanıtlayacaksın diye Ilber ortaylı mı olmam gerekiyor! Daha ilk yorumumda ikisini de aynı derecede zeki bulduğumu ama Atatürkü ayrıca onurlu bulduğumu söyledim. Ne yapmış olursa olsun adam ilkesiz, prensipsiz ve onursuz bir katil işte! Yemiyor mu bu sana! Oturup başka işimiz yokmuş gibi tüm tarih literatürünü dökelim burda istersen. Hayret bişey yaa!!
- +1 yıl
tripli dimi çok bilmiş :D
- +1 yıl
@31ilde31yasak Sinir bozucu yaa!! 😡
Soran+1 yıl@31ilde31yasak 7 senedir 20. yy tarihini araştırdım ve bilmişlik tasladigimi sanmıyorum insanların yanlışlarını söylüyorum
Tarih bilmeyen insanlar burda sırf Atatürkçü oldukları için isaretlemeleri garip geliyor sadece- +1 yıl
calloffduty bebesiyik la biz bende senin gibi hevesle soluksuz takip ettim saksı değilim yani
- +1 yıl
yapsa ne olacak savaşı kaybedince intihar ettiler sonra ırzı kırık oldular amariga bir yandan rusya biryandan berlin duvarı muhabbeti döndü mantıklı bakarsak Atatürk Türkiyesi 20 yıl öncesine kadar kendi kendine yetebilen refah bir tarım ülkesi idi.
Soran+1 yıl@Persephone22 Hitler'in başarısını kanıtlamış gerek yok
Benim sorum hangi lider daha başarılıydı
Ama sen katil yok cani diyerek konuya girdin bende sana bir kaç kere konumuz bu değil diye ikaz ettim
Amacım, insanların ne kadar ideolojisine göre yorum yaptıklarını tespit etmekti ve herkes ideolojisine göre yorum yaptı
Ben bu soruyu yaklaşık 4 gün önce de sordum yarı yaria Hitler ve Atatürk kaldı
Ama dün milli bayram olduğu için dünde sordum bu yüzde 80 20 oldu
Sence bu ideolojisine göre yorum yapmak değil midir?
Soran+1 yılCall of duty en sevdiğim sjsns
Soran+1 yılEvet dediklerin oldu fakat suanki Almanya'nın gücü tamamen Hitler'in bıraktığı sanayi gücü ve firmalar yüzünden
- +1 yıl
Bir de yazmış taraflı yorum yapılacağını tahmin etmedim diye! Ölür müsün öldürür müsün! Elbette millet kendi görüşlerine göre cevap vercek. Net bir şekilde ölçebileceğimiz bişey mi bu? Bişeyi ankete açıyorsan elde ettiğin bilgi sübjektif olur. Objektif bilgi ankete açılmaz zaten. Bence Hitler yazan kim acaba? Bence ne demek? Bence yerçekimi var biliyor musun? 😳 Ve bence biryerlerden atmalısın kendini..
- +1 yıl
Heralde ideolojime göre cevap vercem. Benim başarı tanımımla seninkisi bir olabilir mi! Bende dedim ki sana benim için başarı tanımının içinde o başarıya ne derece onurunla gittiğinin çok önemi var. Anladın mı! Herkes ince ince tarih bilmek zorunda mı! Ne bu ukalalık! Neyi ölçmeye çalışıyorsun! Sorunu sorar cevaba saygı duyarsın!
Soran+1 yıl@Persephone22 tabi ki herkesin fikri kimseyi eleştirmedim zaten ama yorumlara baksan emin ol onların kendisini atmasını isteyebilirsin
Adam Atatürke peygamber diyor sen burda bana laf yapıyorsun
Soran+1 yıl@Persephone22 başarı tanımı birdir saçmalama ha görüş farklıdır fakat tanım ve doğru birdir
Düzgün konuş saygını korunkadinligini bil ben burda saygılı bir biçimde insanlarla konuşuyorum
İnce ince tarih bilmek zorunda değil tabi ama toplumumuzdaki ön yargı meselesi çok var ve bu yüzden herkes Atatürk'ü işaretlemiş
Ben Atatürk'e düşman değilim hatta ideolojim Atatürk'ün ideolojisi ama ideolojim Atatürk'ün ideolojisi oldu diye de "yalakalık" taraflı yorum yapmam- +1 yıl
Bak senin anlamadığın nokta şu eğer fikir sorarsan insanlar fikrini söyler. Bir yanlışı düzeltmek ayrı bileydir. Fikrini söyleyen insanlara üstten bakmak ayrı biley. Amacın bilgi vermekse bence yazarsın biz de okuruz. Bilmediğimiz şeyleri sayende öğreniriz. Ama ben Atatürkü başarılı buluyorsam ve kendimce sebeplerimi de sıralıyorsam buna saygı duymak zorundasın. Bu benim bakış açımdır. Bu kadar net!
Soran+1 yılİlk olarak kimseye üsten baktığım yok sadece bir arkadaş Atatürk'e peygamber dediği için andaval dedim bu da bence gayet normal
Emin ol herkesin yanlışını düzelttim kardeşim bak bu öyle değil bu şöyle değil falan ama inatla devam ettiler ben de o senin fikrin bu da benim diyerek çekildim zaten kimseye üstten bakmadım
Bu arada benim senin fikrine saygım sonsuz ama bazı kişilerin benim fikrine saygıları olmayınca benim de onlara olmaz kusura bakma- +1 yıl
Ama okuyorum yorumlarını üslubun hoş değil. Ayrıca Atatürk’ü peygamber olarak görmek istiyorsa o da yine onun bileceği bişey. Tamam kötü bir laf söylemiyorsun ama kendi fikrini empoze etmeye çalışıyorsun. Rahatsız edici olan tarafı bu. Neyse bak ben de kolay kolay sinirlenen biri değilim ama bir an kan beynime sıçradı az evvel 😊 Bilgili insanlara saygı duyarım ama her insanın herşeyi bilmesi mümkün değil. Sen saatlerini harcayıp bir araştırma yapmışsın detaylarına benden çok daha fazla hakimsin konunun. Ve burdaki birçok kişiden. Ama unutmaki sen de sonuçta edindiğin bilgilerden kendi tezini oluşturuyorsun. Yani bütünüyle tarafsız olduğunu söyleyemeyiz. Bir diğeri de kimse bu konunun uzmanı değil kendi bilgisi dahilinde senin soruna yanıt vermeye çalışıyorlar. Bu yüzden aldığın cevapların bütünüyle objektif olmasını bekleyemezsin. Tarihçiler bile bunu yapamıyor.
Soran+1 yılHaklısın ama empoze etmeye çalışmıyorum
Adam kalkmış hangi hadsiz böyle bir karşılaştırma yapar diye yaklaşırsa bende ona o üslupla yaklaşırım
Ama bak sen normal bir biçimde açıkladım ve Atatürkü savunmana rağmen benim sana karşı üslubuma bak
Soran+1 yılEn mantıklı yorum diye yaklasmisim ve yanlışın olduğu tarafı söylemişim
Yani sana Atatürk değil yanlışın var diye değil "en mantıklı yorum bu" dedim ve yanlış oldugun kısmı söyledim
Soran+1 yılEğer empoze etmeye çalışsam emin ol böyle davranmam çünkü hepimiz insanız herkes hata yapabilir 7 yıl boyunca araştırsan bile ben de yapabilirim
Sizin bilgisinin çok önemli bir bilgiyi bilmeyerek hata yapabilirim.- +1 yıl
Aaaa ben bu yorumu görmemişim 👇👇
@Persephone22 başarı tanımı birdir saçmalama ha görüş farklıdır fakat tanım ve doğru birdir
Düzgün konuş saygını korunkadinligini bil ben burda saygılı bir biçimde insanlarla konuşuyorum
İnce ince tarih bilmek zorunda değil tabi ama toplumumuzdaki ön yargı meselesi çok var ve bu yüzden herkes Atatürk'ü işaretlemiş
Ben Atatürk'e düşman değilim hatta ideolojim Atatürk'ün ideolojisi ama ideolojim Atatürk'ün ideolojisi oldu diye de "yalakalık" taraflı yorum yapmam
Kadınlığı bilmek, erkekliği bilmek? Şimdi de cinsiyetçilik mi yapıcaz? Bu bir ön yargı değil de ne? Tarafsızlıktan bahsedip böyle bir vurgu yapmanı nasıl açıklayacaksın?
Soran+1 yılSanırım kendi yorumunu da görmemişsin 👇👇👇
Heralde ideolojime göre cevap vercem. Benim başarı tanımımla seninkisi bir olabilir mi! Bende dedim ki sana benim için başarı tanımının içinde o başarıya ne derece onurunla gittiğinin çok önemi var. Anladın mı! Herkes ince ince tarih bilmek zorunda mı! Ne bu ukalalık! Neyi ölçmeye çalışıyorsun! Sorunu sorar cevaba saygı duyarsın!
Soran+1 yılKimseye bir şey açıklama zorunluluğun yok
Bana gelen tepki ne ise öyle karşılık verdim
Ukala mukala yakışmadı size- +1 yıl
Ciddi anlamda kavram karmaşası içindesin. Tarafsızlıktan bahsediyorsun cinsiyetçilik yapıyorsun. Saatlerdir bir şeyi ısrarla savunuyor diğer insanların fikirlerini eleştiriyor sonra kendinle çeliştiğin yerde bunu sana sorduğumda hiç bir şey açıklamak zorunda değilim diyorsun. Başarının tanımının kişiden kişiye göre değişmediğini tek bir tanımı olduğunu söylüyorsun ki bu bence ciddi bir mantık hatası. Burda bu söylediğini irdelemeye kalksam kimbilir daha ne çok gereksiz konuya girmek zorunda kalırız. İdeolojisi yönünde fikir bildiren insanları yalakalıkla andavallıkla suçluyorsun. Sonra ben sana ukalasın deyince, bana kadınlık bildirmeye kalkıyorsun. Karma karışıksın arkadaşım. Valla bezdim senden kapansın bu konu. Akşama yemek yapcam daha. Hadi sağlıcakla kal 👋
Soran+1 yılBen o kelimemde cinsiyetcilik yapmadım ukala dediğin için dedim
Kimseye bir saygisizligim olmadı (peygamber diyen şahıs hariç) bana herkesin ideolojisine saygılı ol diyorsun fakat benim ideolojime saygılı değilsin
İlk başta snaa yorum yaptığım cümle gayet saygılı ve görüşünü destekler nitelikteydi ta ki yalaka, egolu diyene kadar
Aynen sen kendince haklisin ben kendimce iyi akşamlar
Sende
Başarıya bakarsak Atatürk kurduğu cumhuriyet halen devam ediyor dünyada heykelleri adına verilmiş park meydan sokak isimleri var öbürleri yaptıklarında sonunda başarısız olmuşlar
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın ama soru o değil
Askeri ve teknoloji de hangisi iyi?
Soran+1 yılAskeri teknoloji olarak da onlar
Soran+1 yılAtatürk evet askeri dehaydı fakat teknoloji bakımından bir şey yapmadi
Kavgam bildiğin malca bir kitap neresinden etkilendin
08 Yorumla
Soran+1 yılOradaki mesajı anlamak çok önemli reis
Anlamak ilk zamanlarda çok zordu fakat araştırdıkça o kitapta ne yazdığını daha iyi bir şekilde anladım
Soran+1 yılAytunç altındalı biliyorum çok sevdiğim biriydi
Ama onun her dediği de haklı değil
Soran+1 yılPeki bir şey sormak isterim
O kitabı okumak nasip olmadı o kitapta ne anlatiliyor biraz özet geçebilir misiniz Hitler ile ilgili düşünceleri nelerdir aytunç altındalın?
Soran+1 yılYok istanbulde değilim reis
Yahudilerin bı planı gibisinden bir şey yazıyor ise yaniliyor reis onuda arastirdim
Soran+1 yılSipariş veririm de Hitler ile alakalı iyi bir gorusmu besliyor yoksa kötü mü?
+1 yılAtatürk daha başarılı. Ama hitleri de çok severim. Sırf bu yüzden kaç kez linç yedim.
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden Atatürk?
- +1 yıl
neden olmasın?
Soran+1 yılNedenini merak ettim.
İkisi de muazzam akıllı kişilerdi ancak biri zalim diğeri İNSANdı... ATATÜRK❤️
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın
Atatürk'ün yeri ayrıdır fakat Hitler'in aşırı derecede abartıldığını düşünüyorum her yer propaganda
Gizli Üye(25-29)+1 yılAtatürk tabiki. Adam sadece düşmanlarla değil vatana ihanet eden Osmanlıylada savaştı. En önemlisi sadece savaş kazanmakla kalmadı yeni bir fikir inşa etti
06 Yorumla
Soran+1 yılVatana ihanet eden Osmanlı?
Atatürk bu listede sonlarda kalır dostum bu bir
İkincisi ise burda ki sorum fikir sorusu değil asker ve teknoloji sorusu
Cevap sahibi+1 yılSoru işareti niye koydun anlamadım. O dönem Osmanlı ihanet içersindeydi. Onun içinde yok oldu gitti. Savaş sorusunada cevabı verdim Atatürk’ün ordusu kısıtlı imkanlarla savaş kazandı
Soran+1 yılİlk olarak nutuk bile okumamış Atatürk sevdalisi olduğunu düşünüyorum
Osmanlı vatana ihanet etmedi eğer Atatürk'ü adam akıllı arastirsaydin anlardın hatta Padişah Vahdettin öldüğünde Atatürk sözü "milletimiz bir evladino kaybetti" olmuştur
Son olarak ise kısıtlı imkanlar ile savaştı evet ama karşısındakilerde güçlü değildi tüm devletler savaştan çıkmıştı hepsi perişan haldeydi
Savastigimiz kişiler ermener Yunanlılar birde Fransızlar oldu
Soran+1 yılHitler ve Fatih Sultan Mehmet daha büyük işler başarmış ve teknolojiye büyük katkıları olmuştur
Cevap sahibi+1 yılİstanbulun anahtarını İngilizlere verip kaçan kimdi? Mondoros anlaşmasıyla teslim olan kimdi? Sevr anlaşmasıyla Türkiye’yi İngilizlerin himayesi altına girmeye çalışan Osmanlıydı. Atatürk hem dış güçlerle hemde Osmanlıyla mücadele etti. Karşısındaki devletler mühimmat olarak bizden 10 katı güçlü devletlerdi.
Soran+1 yılİlk olarak mühimmat desteğini Sovyet Rusya sağladı
Atatürk'ün Samsun'a çıkma olasılığı imkansız her yer işgal altında emin ol Vahdettin Atatürk'e yardım etti
Atatürk Türkiye'yi kurduktan sonra büyük bir gelişme olmadı sadece toparlandık ama Hitler gelmeden önce Almanya bitikti (Türkiye'den daha kötü haldelerdi) 1 dolarin 4.2 trilyon mark ettigi o dönemler de Hitler sadece 4 senede Almanya'yı süper güç yaptı.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHitler aslında bilmeden de olsa bir çok yenilik ve eşya teknoloji bulmuş. Tamam cani ama bulmuş bazı alet edevatlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmeden mi 😂😂
Evet dediğiniz doğru fakat bilmeden değil direkt olarak isteyerek buldu sjsjsn
Bu ikisi arasında kendi milletine merhamet farkı var birisi hatayı affetmez yakardı diğeri hataları afederdi
01 Yorumla
Soran+1 yılİlk olarak Hitler halkına eziyet etmedi
İkincisi Atatürkte istiklal mahkemelerinde acimadigi insanlar oldu
Eğer karsilastiracaksan taraflı yorum yapamamak gerekir
+1 yılHaklı olduğunu destekleyen bir iki neden söylesene
11 Yorumla
Soran+1 yılGelin beraber istişare yapalım
Siz bana haksız olduğuna dair kanıt gösterirmisiniz?
bence açık ara roosvelt ya. adamın atom bombası var. başka söze gerek yok. o yüzden de zaten avrupanın en güçlü ülkeleri britanya, fransa ve rusyadır.
01 Yorumla
Soran+1 yılRoosevelt mi?
Sadece atom bombası olarak bakmamak gerek diye düşünüyorum
şu an ki ABD ve Rusya'nın güçlü olmasının tek nedeni 2. dunya savaşı sonrası Hitler'in proje ve prototip araçlarını teknolojilerini ülkelerine götürüp gelistimeleridir
UFO falan bu yüzden Amerika da olay olmuştur.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAtatürk çok büyük bir liderdir. Hitler ise acımasız, zalim ve kötü biridir. Bu yüzden kıyaslama yapılamaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok ta güzel yapılır
Ben hangisi daha iyi diye sormadım hangisi dhaa basariliydi (silahlanma ve teknolojide) diye sordum
Siz herhalde cevabın hitler olacağından dolayı direkt zalim diyerek ortadan kaybolma numarası yapiyorsunu.
+1 yılHitler gibi bir caniyi, bir insan canavarını Atatürk'le bir tutmak olur mu hiç? Duymamış olayım..
018 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka 😅😅
Hitler benim gözümde daha başarılı bir liderdi
Neden Atatürk?- +1 yıl
Atatürk ülkesindeki azınlık halkları bağrına bastı, herkese yerimiz var dedi başarılı bulduğun Hitler ise kadın, çocuk dinlemeden yahudi ırkını yok etmek gibi hasta bir düşünce ile çeşitli işkenceler beraberinde ölüme sürükledi.
Soran+1 yılŞimdi şöyle
Tarihi kazananlar yazar
Bu dediklerinizi çoğu şey (Hitler ile alakalı) propaganda
şu an günümüzde çoğu şey Yahudilerin elinde medya da dahil (Hollywood) adamlar Hitler'i kotulerler tabi ki.- +1 yıl
Sen koskoca yahudi soykırımının bir kötülemeden mi ibaret olduğunu sanıyorsun? Ahahahahhahah
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılSadece abartı
Soran+1 yıl6m yahudi olmuş
Bu imkansız o zamanki Avrupa yahudi nüfusuna bakmanız yeterli 1m bile geçmiyor
Ve hepside ölmedi- +1 yıl
Sayısı kaç isterse olsun bir sineği bile öldürmeye kıyamamalı insan. Allah'ın verdiği canı ne hakla alırsın ki..
Soran+1 yılBunu her lider yapti
Buna Atatürk de dahil
Savaşta insanlar ölür- +1 yıl
Çoğu dünya lideri sahip olduğu ülkeyi korumak adına savaşırken illa ki birilerinin hatta binlerin canını almıştır, kaldı ki ben savaşı da savaşanı da asla savunmam fakat savaş ile soykırım ayrı bir şey, soykırım bunun çok üstünde olan bir durum
Soran+1 yılSoykırım tamamen propaganda sır
Aynı şu an sözde Ermeni soykirimi gibi
Tüm dünya da bu Türklerin Ermenilere soykırımı olarak geçer çünkü savaşı kaybettik ve propagandaya maruz kaldık
Aynı şey onlar için de geçerli
Hitler Yahudileri elbet öldürmüştür ama bu savaş ile alakalı
Hitler Yahudileri seviyor demiyorum karşıydı onlara ama öldürmek gibi bir niyetinin olduğunu sanmıyorum
Bu tamamen Hollywood gibi yahudi medyanın propagandasindan başka bir şey değil- +1 yıl
İnsanların esir tutulup yavaşca ama müthiş bir acıyla öldürüldüğü Nazi Kampları, Gaz Odaları ve daha bir sürü işkence türü var ve sen karşıma geçmiş bana hala Yahudileri sevmiyordu fakat öldürme gibi bir niyeti de yoktu mu diyorsun? ... Pff.. Yeter ben çıkıyorum bu konuşmadan.
Soran+1 yılBir şey araştırmadan anca gidip Neo geograpy belgeselleri izleyip karşıma gelen yorumcular dan çok sıkıldım emin ol
O dediğin gaz odaları İngilizler tarafından icat edildi bu bir
İkincisi bunu tüm devletler yaptı o savaşta (Amerika hariç çünkü savaşın ana merkezine uzaktı)
O kamp dediğin şeyin amacı savaş esirlerini alıp kendi devletin için çalıştırmak amaç bu zaten
Bos boş yorum yapma gidip biraz araştır film belgesel izleyecegine..- +1 yıl
Peki sen bana bu dediklerinin kanıtını nasıl sunabilirsin bay çok bilmiş?
Soran+1 yılKanıtı akıl
Tek taraflı araştırmamak
Ve her iki tarafında araştırdıktan sonra akıl ve mantığını koyarak karar vermek
Ben sana burada birden fazla Hitler ile ilgili kanıtlanmış kara propaganda olan ve doğru bilinen yanlış şeyleri aktarabilirim
Bu arada çok bildiğimi söylemedim ve size böyle ithamlar yakışmıyor
Soran+1 yılVe bu kanitlanmi kara propagandalrin filmi bile var propaganda üstüne propaganda
- +1 yıl
Bana belgesellere inanma deyip cevabının film olması, komik :)
Soran+1 yılSanırım anlamadınız sjsjsj
O film de propaganda filmi ama gerçek olmadığı kanıtlandı diyorum
Komiksiniz cidden dksksm
+1 yılAtatürk ‘le Hitler’i kıyaslayacak kadar ne içtin? Kan şekerin erken düştü heralde.
03 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk de insan Hitler de ikiside lider
Kiyaslayacagim tabi birinin çok iyi yaptığını diğer yapmamamız digerinin iyi yaptığını öteki iyi yapmamış
Soran+1 yılMustafal kemalden önce de vardık şu batık zihniyetinden vaz geçin
- +1 yıl
Mustafa Kemal Atatürk Türklerin peygamberidir.
+1 yılHangi hadsiz Atatürk le bir başka lideri karşılaştırmak için başlık açtı, şikayet butonu sağ üstte.
03 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk hâşâ Allah değil
O da insan eleştirmeye herkesin hakkı var (gerçek eleştirmek) ve dünyanın en güçlü en iyi lideri de değil
Senin gibi Atatürkçüler yuzunden Atatürk putlastirildi diye gözüküyor sizin gibiler olmasa emin ol daha iyi bir toplum olurdu- +1 yıl
Sen buraya provakasyona gelmişsin, atm çalışanı mısın yoksa.
Soran+1 yılSen provakasyona gelmişsin
Partizanlık yapmaktan başka hiç bir şey yaptığın yok
Yorumları oku bazı insanlar Atatürkr "Türklerin peygamberidir" diyebiliyotlat onlar provake edici değil ben mi proveke ediciyim
+1 yılAtatürk Candır <3
13 Yorumla
Soran+1 yılNedeni peki?
- +1 yıl
Çünkü o bir Türk oğludur
Soran+1 yılTürk diye en güçlü en iyi lider mi?
+1 yılSavaş konusunda açık ara önde hitler
12 Yorumla
Soran+1 yılTeknoloji?
- +1 yıl
Teknoloji konusunda da hitler
- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAdolf hitler çok daha başarılı..
00 Yorumla
+1 yılIkiside kendi alaninda başarılı
05 Yorumla
Soran+1 yılTeknoloji ve askeri silahlanma konusunda hangisi pekim
- +1 yıl
Teknoloji olarak Hitler tabiki çünkü osmanlı yıkılıp türkiye kurulurken fakir bir ülkeydik ama almanya sanayisinin altyapısını çoktan oluşturmuştu o yüzden hızlı yükselmesi çok normal.
Soran+1 yılWeimar cumhuriyetini araştırmanızı öneririm
Weimar cumhuriyeti aynı Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devlet 1918 yılında kuruluyor fakat Versay ant. Kısıtlamalı ve baskıcı bir tavrı olduğundan dolayi hükümet sahip. olmafiklari kadar parayı itilaf devletlerine vermek zorunda kaldılar
Bu nedenle hükümet daha fazla para basmanın daha mantıklı olabileceğini düşündüler ve çok fazla para bastılar bu nedenle mark çok değer kaybetti
1923 Almanyasında 1 dolar 4.2 trilyon marka eşitti insanlar ısınmak için odun yakmak yerine para yakıyorlardı
1929 ekonomik krizde ise itilfat devletleri borçlarını istediler ve Almanya çok zor durumda kaldı
Yani anlayacağınız Hitler den önce Almanya Türkiye'den batık haldeydi
Hitler gelince 4 senede Almanya'yı süper güç yapıyor ama Atatürk 14 senede yapamadı
Bu başarısızlık mi yoksa başka bir şey mi?- +1 yıl
Ben simdi sana burda o zamanki almanya'nın tarihini anlatırdım ama gerek yok bunun için düzinlerce kitaplar okudum. hitlerin avantajını, yeni türkiyenin dezavantajlarini çok iyi biliyorum. Senin görüşün sana benim görüşüm bana olsun iyi günler.
Soran+1 yılBildiğinizi sanmıyorum bilseniz eğer o zamanki Almanya'nın Türkiye'den berbat bir konumda olduğunu da bilirdiniz
İyi günler.
+1 yıl10 bin yıllık Türk tarihin de bunları mı buldun
01 Yorumla
Soran+1 yıl20. yy liderleri kardeşim
fatih sultan mehmet
21 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun sana işte gerçek tarafsız yorum budur.
Hitler.
10 Yorumla
+1 yılAtamızı gavatların arasına koymayın
00 Yorumla
+1 yılAtatürk ❤️
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden Atatürk?
Küçük iskender
010 Yorumla
Soran+1 yılReis o da var
Ama 20 yy olarak hangisi?
Soran+1 yılNasıl gözü dönmeseydi
Soran+1 yılTabi
Büyük ihtimal nutuk bile okumamış ilkelerini say dense sayamayacak Atatürkçüler
Soran+1 yılReis o olay öyle değil ;)
O dönemin Rus dış işleri bakanı Molotov berline gidip Almanların balkanlardan ayrılmasını ve Türkiye'yi doğudan ve batıdan işçi icin destek istiyor fakat Hitler kabul etmiyor nedeni ise Sscb eğer Türkiye'yi alırsa Balkanlar'daki alman toprakları tehlikeye girecekti ve SSCB Almanya arası bozuluyor ve Hitler de ilk saldıran ben olayım diyor.
Soran+1 yılAnladım.
+1 yılbu kıyaslama değil ki. 10 yaşındasın herhal
05 Yorumla
Soran+1 yıl24 yaşındayım ve 7 senedir tarih Araştırıyorum boş yapma
- +1 yıl
ummana dalmışsındır
Soran+1 yılSen boşver direkt komedyen ol kardeşim komiksin.
- +1 yıl
düşünüyorum da kıyas yapamıyorum sorun bende zaar
Soran+1 yılDüzgün bir yorum yapmayacaksın işine bak
Gizli Üye(25-29)+1 yılAtam 💓
07 Yorumla
Soran+1 yılNedeni nedir peki?
Cevap sahibi+1 yılYaptığı şeyler hitlerden daha önemli
Soran+1 yılÖrnek ver bakalım?
Soran+1 yılBilmediğimiz şeyler olabilir?
Cevap sahibi+1 yılNeden örnek veriyorum bilmiyor musun?
Soran+1 yılİki lider hakkında karşılaştırma yap bu bunu yaptı bu yapmadı tarzında?
Soran+1 yılAtatürk'ü elbet bilirsin fakat Hitler'i bilmiyor olabilirsiniz diye dedim
Eğer açıklarsanız güzel olur :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe biçim liste bu
hiçbiri01 Yorumla
Soran+1 yılKim olsun istersin pekiM
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım