THY, virüs önlemleri nedeniyle ABD'den Türkiye'ye dönemeyen vatandaşlar için ABD'nin 3 kentinden özel seferler düzenleyecek.
Türkiye'ye dönemeyen vatandaşlar için ABD'nin 3 kentinden özel seferler düzenleyecek.
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçici süreyle ABD'de bulunan kısa süreli vize sahipleri, öğrenciler, turistler, işçi ve iş görüşmesine gelen vatandaşların Türkiye'ye dönmesi amacıyla 23 Nisan'da Washington DC ve Los Angeles'tan, 24 Nisan'da da New York'tan THY seferi yapılacak.
Ülkeye dönmek isteyen vatandaşlar, bilet işlemi sırasında ya da uçağa binmeden önce Türkiye'ye döndükten sonra 14 gün karantinayı yazılı olarak kabul edecek.
Uçuş günü Covid-19 belirtisi gösteren ya da daha önce virüs tanısı konulanlar uçağa kabul edilmeyecek.
Oraya kisa sureligine giden egitim için, erasmus icin, akrabalarını görmek icin gidenler varsa gelsinler. Ama ben bu ulkede yasayamam. Ben x partisinin yonettigi ulkede yasamam. Turkiyede iş yok. Turkiye için çalişmam ben diyenler geliyorsa gelmesinler. Kendi ulkesine faydasi olmayani niye getiriyorsunuz ki? Sana bana mi sordu giderken. Bir de giderken küfür ede ede gitti. Sizin gibi ulke olur mu, turk insanlarindan nefret ediyorum avrupa, amerika ne kadar medeni diye diye gitti çoğu. Nankörlük yapti bazilari. Kendi kültürünü, türkçesini begenmeyen gittim benim tanıdığım var benimle konusurken bile ingilizce konuşuyordu. Diyorum turkce konuş gok ingilizce daha iyi diyor. Iste boyleleri amerikan kopegi olan türklerde var. Simdi bir taraflari sıkışınca nasıl donuyorlar ama. Sen turkce konusunca kendini ezik sanan, ulkeni begenmeyen, baska ulkenin buyumesi icin oralarda çalışan biriydin. Niye geliyosun ki simdi? Valla ne kadar yuregi genis bir milletiz ya. Kendi vatandasina yardim et yetmiyor baska ulkenin vatandaslarini kabul et. O da yetmiyor koli koli yardım gönder baska ulkelere Bazen turkiyenin niye sırtı yere gelmiyor diyorum bunca dusmana disardan, içerden saldiran hainlere ragmen nasil bir sekilde ayakta kalıyor diye düşünüyorum. Işte bu yuzden. Bu yardimseverligi yuzunden belki de ayakta bu ulke. Cok hayir dua alıyor bir yerlerden. Benim dedelerimden, ninelerimden afrikada su kuyusu actiedigimiz yerlerden, yeri geliyor bazilari sevmesede nankor desede (cogu bunu yapsada) suriyeli bile dua ediyor bu ülkeye. Bu durumun su zarari var. Şu an vaka sayımız 1 ayda ilk defa bu kadar düştü son açıklanan verilere göre. 18 Nisan verilerine göre. Bunlar gelince vaka sayımız ciddi anlamda artar. Ki bize ilk vakayi getirende yurtdışı temaslıydı. Kendi içimizde bu vakaya hic rastlamadik. Insallah bu gelenler buyuk bir dalgaya sebep olmazlar.
Bencil bir halka sahibiz gerçekten. Burda çok mu iyi durumlar? İşine gelen Amerika'ya gidiyor, virüs gelince de topukları vura vura kaçıyorlar Türkiye'ye. Yarım saatte bir insanlar ölüyor burda ama bencil gibi virüs taşıma riski olmasına rağmen binlerce insanın yaşamını tehlikeye atıyorlar. Yazık...
Umreden gelrn karantinadakile ben napayım. Bizim hepimizi karantinaya alcaklar. Geçen ay gelseydim de zaten annemler beni bir eve bırakçaktı ondört günlüğüne bilinçsiz bir durumda grlmek istemedim türkiyeye
@Lena_598 herkes sen değil, lafügüzaf yapma şurda. Sen yurt dışından geliyorsun da Umreciler Sultan Ahmet'den mi geliyor? Bir umrecş yüzünden virüs 250 kişiye bulaştı. Gezemeye gelirkrn adım atmazsınız ülkeyeçvirüs okunca kaçarsınız hemen Türkiye'ye.
Kardeiim banane. Beni ilgilendirmiyor ben de çok seve seve ggitmiyorum türkiyeye merak etme. Ama bütün tanıdıklarım zaten bir ay önce döndü tr ye karantinaya alınmadılar hiçbiri öyle yapsaydılar bu sefer gene gitmezdim. Ama bu sefer herkes karantinaya gidiyor
ABD Virüsün en yoğun olduğu yerlerden biri haline geldi, böyle bir hamle'nin çok riskli olduğunu düşünüyorum, hatta gerçekleşmesi durumunda ülkenin şu an ki durumundan daha kötüye gitme olasılığı da var ki her ne kadar çoğumuz kurallara uysa da milletin bir kısmı da sağlığımıza tehdit saçıyor, mesela yaşam sonrası marketlere fırınlara koşuşturmaları gibi; yeşil'li arkadaş'a dikkat, şimdi bunların yaşanıldığı bir yere bir de bizden daha kötü bir durumda olan bir ülkeden vatandaşlarımızı da dahil edersek, umre'den gelenler gibi virüs yayılabilir, vaka ve ölüm sayısı artabilir, dediğim gibi çok riskli olduğunu düşünüyorum.
Doğru bir şey. Devlet demek bu demektir böyle zamanlar içindir. Yurtdışında mahsur kalmış öğrenci olarak konuşuyorum, insanlar ne kadar beyinsiz ve sığ düşünceliler... bizler burada Türkiye’den gelen parayla yaşamaya çalışıyoruz, yabancı olduğumuz için kimsenin umrunda değil herkes zamanında kirasını istiyor, eve malzeme lazım bunlar hep para... ve daha bir sürü şey. Bizler korkudan dışarı çıkmıyoruz mümkün mertebe ama ailelerimiz para gönderemezse sokakta kalacağız en azından birkaç gün, sonra burada geberip gideceğiz tek başımıza sahip çıkanımız yok edenimiz yok üstelik Ailelerimiz para kazanamıyor. Bir sürü süreçten geçip Türkiye’ye geliniyor zaten, öyle kafamıza göre evimize gitmiyoruz. Asıl yanlış olan 2 günlük yasak için sokağa doluşan aptalların yaptığıdır! Sıkıldığı için evden çıkanın yaptığıdır. Umuyorum 1 hafta içinde bizim için de tahliye olacak ve geleceğiz...
50'den fazla ülkeden 25 binden fazla kişiyi getirmek üzere devletin ilgili birimleri bir operasyon başlattı Devlet aklı bizim aklımız gibi çalışmıyor Böyle bir karara vardılarsa vardır bir gerekçesi. Getirilmesi gerekiyorsa getirilir Onlar bu ülkenin vatandaşları Sağcı ya da solcu İnançli ya da ateist... Bunlar kendilerini bağlar. Bu topraklarda doğdularsa eğer... Bu topraklara ait hissediyorlarsa kendilerini... Düşünceleri ve tavırları ile bu toprakların huzuruna katkıda bulunuyorlarsa... Getirilmeleri gerekir. Ölçü budur. .. Devletin büyüklüğü de böylesi zamanlarda ortaya çıkar.
Getirmeleri bana gore yanlış. Tamam vatandaşını korumak zorundasın ne yaparsin? Dersinki kardeşim sen abd 'de kalacaksın. Ama bu süre zarfında yemen içmen yatman bana ait. Bunları toplayacaklar özel bir bölgeye. Orada bakacaklar. Ha ülkemizde bakmışsın ha orada bakmışsın.
Ya ben hiç bir zaman anlayamıyorum bunu. Şimdiye dek oradan buradan bir çok türk vatandaşı getirdiler virüs nedeniyle de bir mantığı yok. Buraya getirse de aynı orada kalsalarda. Oradaki insanları kurtaracaklar diye buradaki insanların hayatı da riske giriyor. Karantina sürecinde bir sürü sıkıntı çıkaran oluyor her seferinde. Hani aşırı mantıksız. Kalsınlar orada evlerinde. Tamam anladım aileleri uzakta falan da yapacak bir şey yok. Dünya durmuş durumda biz hala oradan buradan insan topluyoruz.
Şu an için doğru değil tabi. Daha erken getirilse hepsi iyi olurdu. Neden bu kadar geç getiriliyor bunun açıklaması yapılmalı. Belkide başka mevzular bu süreci uzatmış olabilır.
Burada ikamet edenleri orada bırakmakta doğru olmaz. Òğrenciler, işçiler ne yapsinlar ki.
Amerika sizce bizden birine maddi destekte bulunur mu böyle zor zamanda elbette ki bulunmaz. Adi üstünde Amerika emperyalizmin baba ocağı orası senin benim gibi değiller önce kendi milletine bakarlar diğer milletler umrunda olmaz. Gurbetciler ne zorluk cekiyorlardir Allah bilir. Ama şunu da söylemek istiyorum Türkiye ye döndüklerinde en az 20 gün izole olmaları lazim.
Ülke ne kadar korona virüslü vatandaş varsa hepsini topluyor. Zeka küpü bir ülkeyiz. Tıbbi malzemelerimizi de dağıtalım sağa sola sonra eleştirince Silivri yolları gözüksün. İt kopuğu da dışarıya salsınlar. İşte huzur, işte önlem.
Karantinada tutulacaklar sonucta. Yurtdisindaki vatandaslarini tahliye etmek ulkenin asli gorevidir. Dogru bir hareket. Ama hindistanda kalan vatandaslarimizi da aldirmalilar.
Neyi doğru yapıyorlar ki zaten? Yanlış desek, doğru değil, olmaz desek ne fayda hep kendi bildiklerini yapıyorlar. Yaptıkları şeylerin sonucunu da görüyoruz daha da görmeye devam ederiz gibi görünüyor. 😒
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Geçici süreyle ABD'de bulunan yanı normalde zaten Türkiyede yaşayan vatandaşlar onlar Abd ikamet edip keyfi Türkiye gelenler değil birkere Bunda yanlış olan ne? Yanlışa yanlış denilir ama bundan daha doğal birşey görmüyorum Buna dahi laf edilecekse yuh diyebilirim sadece Kendi vatandaşını dahi kabul etmek istemeyen olabilir mi Üstelik bu imkanı Korona Virüsü Pandemi zamanında tüm ülkeler Vatandaşlarina sağlıyor En doğal hakları
Doğru değil ama bizi mi dinleyecekler. Karar değişmeyecek nasıl olsa... Bize birşey olmasın da Türkiye ye ne olursa olsun diyor tüm dünya 😏 bunu goremeyenlere uğrasin inşallah şu virüs...
Onlar bizim vatandaşımız. Yorumların çoğunda gelmeleri yanlış deniyor. Biraz empati lütfen. Karantina sürecinden sonra bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum
değil bence ama suanki sistemimiz gerçekten alması gerekio yani ama açıkçası test edilmiş insanlarımızı getirmeleri gerek ve Burda'da sıkı bir teste girmeleri lazım şuanda çünkü hava yolları ile wc temas herhangi şekilde yayılan hastalık sosyal mesafe gerçekten önemli evde kalin
Aslında bu devletimizin yapması gereken bir şey sosyal devlet olmanın gereksinimi bu ülkeye getirilip direkt karantinaya alındıklarında sorun olacağını sanmıyorum
Doğru, mecburuz. Aralarında öğrenci, turist gibi gidenler de var. Burda belki aileleri var. Alınır, ayrı bir yerde karantina yapılır, sağlam olmayan tedavi edilir, sağlam çıkan salınır.
Vatandaşsa mecbur gelecek Gelsinler artık tedbir alincaktir Yapcak bişey yok 😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
He tamam değer kasmak istiyorlar mükemmel ülkeyiz demek istiyorlar anladık Süper ülkeyiz de ne gerek var onlar aylardır kapıda bekleyen göçmenleri almadılar biz neden alalım?
Bizim ülkemiz harika değil bu uçakların ücretini biz ödüyoruz sevgilimin ülkesi hem uçak niletini katşılıyor hem de 7800 dolar bu ay para veriyor koronadan ötürü
Hiç doğru değil ya.. tam herşey düzelecek diyoruz şimdi de bunu mu çıkardılar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bu nasıl is arkada ya. Turkuyeyi cok seviyorlarsa gitmeselerdi yurt disina. Elbette onlarin arasinda viruslu olan vardir. Sonucta virusun kuluçka süresi var. Ya bu nasıl yonetimmm
Hiçmi takip etmezsiniz gündemi? Dünyada en çok vaka sayısı olan 7 ci ülkeyiz iranı ve çin-i bile geçtik corona vaka sayında hızla ilerliyoruz. Allah size göz vermiş değerlendirin