14-20 Nisan tarihleri Şehitler Haftası olarak kutlanıyor. Perdeyi araladığınızda, Güneşi esirgemiyorsa gökyüzü, O güzel günlerin bedelini ödeyen şehitler vardır. Ne yazık bazılarınızın umurunda bile olmazlar. Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur. Ne mutlu VATAN uğruna can verenlere!.. Bu hafta aksilik olmazsa Şehit aileleri derneğindeki Şehit babaları ile bir araya geleceğim inşallah. Belki onlarla Yiğitlerin mezarlarına gideriz. Acıları hafiflemez ama yanlarında olmak anlıkda olsa mutlu hissettirir onları. Peki sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz? Şanlı tarihimizden bugüne kutsal vatan toprakları için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Erenler, Ömer Halisdemir, Fethi Sekin ve nice şehitlerimiz.. Sizleri unutmadık, unutturmayacağız. #Şehitlerhaftası🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Şehitler haftası dolayısıyla neler yapmayı düşünüyorsunuz? Ya da Şehitler deyince size ne çağrışım yapıyor?
Rabbim mekanlarını nur etsin. Ebedi istirahatlerinde Salatu selam olan Peygamberimizin şefaatine nail olsunlar. Şehitlerin haftası olduğunu bilmiyordum. Artık her şeyin haftası günü ilan edile edile şaşırıyorum. Lakin böyle bir hatırlatma gerekli ve hoş olmuş.
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Anafartalar komutanı Gazi Mareşal Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün 1915 yılında Arıburnu'nda yaptığı konuşmadan bir kesit paylaşmak istiyorum: “Benimle beraber burada muharebe eden askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım.”
Şehitlerimiz mutlak saygıyı hak ederler; vatan ve namus için canlarını görmezden gelerek sırf bu ülke topraklarında ayyıldızlı bayrağımız dalgalansın diye gözünü kırpmadan; dünden bu güne şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi anmak yetmez sadece. Onlara layık bireyler olabilmek, Türklük sancağını "Kuvâ-yi Milliye" ruhuyla her yerde dalgalandırmaya devam etmek boynumuzun borcudur. Haklarını asla ödeyemeyiz, en azından gayelerini sürdürülebilir kılmaya herkesçe destek vermeliyiz.