+1 yılVaka sayısının fazla olduğu illerde, bütün yaş gruplarını kapsayacak şekilde bir sokağa çıkma yasağı gelmediği sürece hiçbir işe yaramayacak olan önlemdir. Bunu bilmek için alim olmaya gerek yok. Kafanı kaldırıp dünyaya bakarsan, hangi ülkelerin ne tür önlemler aldığını incelersen, her şeyi net bir şekilde göreceksin. Ne kadar önlem alırsak alalım bir hanede bir kişi bile dışarı çıkmak zorunda kalıyorsa o ev risk altında demektir. Alınan bu yavaş kademeli önlemler sadece toplumun sabırlarının taşma riskini artırıyor ve dolayısı ile hastalığın yayılım hızını, hastalığın sönümlenme süresini uzatıyor. Kesin kararları Mart başından en başta açıklasalardı şimdiye kadar çoktan vakalar peak yapmıştı bile. Belki bir kaç önümüzdeki haftaya hayat normale dönecekti hatta. Bu kadar ölüm ve vaka da olmayacaktı üstelik. Bu şekilde ekonomik kriz de salgının vadesi de uzatılmış oldu yani ekonomik kriz de iyice deşilmiş oldu.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 370 cevap paylaştı. Geçen gün odamı havalandırmak için pencereyi açarken 15 16 yaşlarında iki genci öpüşürken gördüm, ekmek almaya giderken el kol şakası yaparak gruplar halinde dolandıklarını gördüm. Okullara onlar sokak sokak gezsinler diye ara verilmedi. Şu an durumu ciddiye almıyor çocuklar nasılsa bizi etkilemiyor kafasındalar. Okullara ara verildiği an yasak gelmeliydi geç bile kalındı bence.
62 Yorumla- +1 yıl
Maalesef yeni nesil problemli 😄
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAşama aşama geliyor kısıtlamalar ve yasaklar. Benim anlamadığım nokta maske konusu oldu. Az önce markete gittim maske satıyor musunuz dedim. Biz de yok napacaz bilmiyoruz dedi adam bize. Daha onlar takmaya hazır maskeleri yok nasıl olacak bu yasak bilmiyorum. Maskeler nasıl tehmin edilecek
19 Yorumla- +1 yıl
@ByErgun Pazar ve marketlere girişlerde maske takmak zorunlu dedi. Cumhurbaşkanı bir kaç gün son dışarı da maske takılması zorunlu olur bence. Önerilme aşamasını geçmiş durumda olay.
- +1 yıl
@ByErgun Geçilsin destekliyorum da şu an da karaborsa olmuş durumda kafa karışıklığı oluştu acaba ikinci açıklama gelir mi devlet kanadından yoksa bir kaç gün tölerans mı tanınacak bizim market hazır değil şuanlık mesela ben tehmin edene kadar markete giremeyecek miyim orası kafamı karıştırdı
- +1 yıl
Karaborsa olmak demeyelim ona da içimizdeki fırsatçılar, içimizdeki vatan hainleri, ellerindeki malları stoklayıp veya yurt dışına daha iyi paralara okutmanın peşinde böyle kan emiceler maalesef yaşıyor bu ülkede. Bu konuyla ilgili muhakkak denetimler olacaktır, aslada önermem maskesiz eldivensiz marketlere girmeyi. Geçen hafta alışverişe gittim mesela, kuzenimin marketi var aradım hazırladı arabaya geldi yerleştirdi ödeme yapıp çıktım. İmkan varsa böyle yapmanı öneririm. İnsanlar hala bilinçsiz düşüncesiz ve işi ciddiye almıyorlar
- +1 yıl
@ByErgun Şuanda tehmin etmedim. Ve yarın cumartesi şimdi ben nöbetçi eczane falan arayıp bulmam gerekecek nasıl olacak. Sonuçta market alışverişi de illaki yapmak gerekiyor. Bir kolay yol oluşturmalılar ya da marketlere de maske satış izni vermeliler kafa karmaşası baya oluştu. Günler önce söylense önlemimizi alırdık. Binde bir dışarı çıkıyorum ihtiyaç halinde. Ama ilaki edinmek şart oldu.
- +1 yıl
@ByErgun Sonumuzun hayırlısı olsun bir an önce atlatırız inşallah
+1 yılSebebi mahallede top oynayan çocukları evde tutmak. Yirmi yaş altı kesimde çalışan nüfus az olduğu için de o nüfusa çalışmıyorsan otur evinde, zorunluluğun yok çıkma dışarı diyor.
30 YorumlaAdam gibi herkese yapılmalı çalışanlar hariç herkesi kısıtlamaya çalışıyorlar ama bu böyle olmaz hastalık bitene kadar hayat durmalı. İtalya ispanya gibi GÜNDE 1000 2000 kişi ölmeye başlayınca yapılırsa herşey icin cok gec olur. 👍
35 Yorumla- +1 yıl
İstemiyorlar ama illerin bazısına bu yasak gelmiş git gide de genişleyecek. Baştan yapmalılardı malesef geç kalındı.
- +1 yıl
Yanlış bilgi vermişim, henüz sokağa çıkma yasağı hiçbir ilde yok. Sadece karantinaya alınmış, giriş çıkışlar engellenmiş o şehirlere. Doğru olanı evet tam yasak. Ama malesef ülke bütçesi buna uygun değil. Ama Türkiye mecburi olarak bu yasağı uygulayacak. Tabi işler çığrından çıktığında.
- +1 yıl
Mecbur, aynen öyle.
Ne güzel ergen veletler artık ortalıkta saçmalamayacak iyi oldu.
90 Yorumla
+1 yılAblam gil benle dalga geçtiler hikaye yazıp gizdiler 😅 arabanın bsjajına koyarız dediler diğer ablam aradı aklıma ilk sen geldin üzüldüm dedi.
40 YorumlaBence herkes için sokağa çıkma yasağı uygulanmalı alcak öyle önlem alınır
60 Yorumla
+1 yılValla iyimi kötümü zaman gösterecek anlamadığım gün içinde acil dışarı çıkmamız gerekirse çocuğu evdemi birakicaz ben 9 aylık hamileyim sancim tuttu ne yapicam çocuğu evde tekbasinami birakicam hastaneye giderken de birine bırakmam lazım valla mecburi haller denen şeyler var direk cikmayacaklar demek çok katı bence
10 Yorumla
+1 yılİsabetli kararlar
Sadece İstanbul için bazı kararlar daha erken alınmaliydı.
İstanbul'un giriş ve çıkışları 2 hafta önce kapatılmasaydı daha doğru olurdu sanırım10 Yorumla
+1 yıl20-65 yaş arasının başı kel mi veya onlara virüs bulaşmıyor muda onlara yasak yok. Çok saçma.
40 Yorumla15gün sonra markete gidecektim ve yarın kardeşimin doğum günü bir 2000li olarak canım yanıyor tabi resmiyete 20 gerçekte 99 şu an canım daha da yanıyor
30 Yorumla
+1 yılYani ne kadar işe yarar peki bu önlem?
Çıkan veya çıkmak zorunda olanlar dewamke.22 Yorumla- +1 yıl
Aynen zaten en işe yarar yaş ortalaması dışarda 😄 20 64 arası
- +1 yıl
Aynen öyle 😅
+1 yıl1 ocak 2000 li doğumluyum normalde canım babam beni 28 Aralık 1999lu vurmuş kimlikte hep ne işime yarıycak diye düşünürdüm gidip teşekkür etti babam
50 YorumlaBebeleri korumak lazım tabi
https://www.youtube.com/embed/3esImEmApWo10 Yorumla
+1 yılDeli oldum yaa bir bitmedi zaten kaç gündür çocukları nasıl oyalıcaz diye göbeğimiz çatladı biraz da ebeveynleri düşünün 😤
15 Yorumla- +1 yıl
cidden öyle ama.. sonuçta çocuklarımızin ve bizim ve etrafımızdaki insanların sağlığida önemli.. farketmeden benden dolayı birinin hayatı tehlikeye girebilir bu cok kötü
- +1 yıl
Tamam orası öyle anlıyorum ama bizler de çok yorulduk 🙁
- +1 yıl
inan bende öyle bütün gün evde dört tane erkekle yaşıyorum... resmen öldüm. bu dertler bittiğinde ben cidden delirmemis olursam şükür edeceğim... dua et benim yerimde değilsin... gorsen varya. amanannn dersinn
- +1 yıl
Allah hepimize kolaylık versin ve bolca sabır versin
- +1 yıl
amin aminnn
+1 yılBu hızla giderse sene sonuna sokağa çıkma yasağı gelir
20 Yorumla
+1 yılŞimdi bir genç 2 gün sonra doğum günü ise o genç için yasağın başlaması ile bitmesi bir olacak...😀
20 Yorumla
+1 yılMaske dağıtta takalım. 10liraya maske alacak ve takacaklar. Para var mı millette peki.
10 YorumlaGündem konusunda 878 cevap paylaştı. 20 yaş altı biraz fazla oldu sanki yahu bakkala ekmek almaya kim gidecek şimdi 😷😷😷
10 Yorumla
+1 yılHerkes de ne düşünüyorsunuz diye sormuş sanki herkes siyasetçi burda sonra bir tarafları kalkıyor insanların bişi sanıyorlar kendilerini
10 Yorumla
+1 yıl20-65 yaşındakiler çıkabildiği sürece benim için sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. :)
10 YorumlaBence herkese gelmeliydi çıkma yasağı istisnasiz herkese
10 YorumlaÇocuklar yasak, 20 yaş yasak, 65 yaş ve üzeri yasak. Ee ne kaldı geriye? Yasak olmayan yaş hangisi acaba?
21 Yorumla- +1 yıl
20 Yaş üstü yasak değil 60 a kadar 😄🤣
+1 yılyasak herkese olsun bence yaş kısıtlaması olmasın şu 5 günde zirve olabilecekmiş sonra isteyen fellik fellik gezebilir
23 Yorumla- +1 yıl
70 bin vaka olunca gelir anca zirve...
- +1 yıl
zaten 20 günde 500 e yakın başka ülkelerde aylarca görüldü bizimde o sayıyı görmeyeceğimiz ne malum
- +1 yıl
zirve günü bu hafta yani sayı olarak değil kritik gün olarak
+1 yılEpilepsi hastasıyım ben ilaçlarımı nasıl alıcam adamlar ne düşüncesiz ya ben olmadan ilaçları vermiyorlar zaten ilaç olmazsa da ölürüm
11 Yorumla- +1 yıl
Valla ilacını Alman gerekiyorsa alacaksın sakın sağlığını ihmal etme zorunlu haller denen birşey var okadarda değil evde kal öl demiyorlar sonuçta
+1 yılNeden 20 yaş altı. Çok mu dengesiz hareketleri olduğu için. Ben başka sebep bulamadım.
10 Yorumla
+1 yılgönül işleri bakanı olarak söylüyorum lütfen evden çıkmayalım arkadaşlar. aşk eve sığar.
20 YorumlaBana kalırsa koronadan sonra da çıkmasınlar 😂 çıkana kolonya dökerim ona göre 😂
10 Yorumla
+1 yılNeden parça parça yasak geliyo toplu yasak gelsin
22 Yorumla- +1 yıl
Yapamaz çünkü o durumda herkese maddi destekte bulunmak zorunda 😄
- +1 yıl
Aynen devletimiz zeki 😉
Gizli Üye(30-35)+1 yılSitedeki veletler de çıkamayacak ahahahaha
Burdan tüm veletlere selam olsun. 2000'den sonra doğan salak nesle de selamlar. Ülkemizi siz çökerttiniz...00 Yorumlabisi sorcam ben acıktan okuyorum benim uzaktan egitim nası olcak yüzyüze eğitim de slıyodum
10 Yorumla
+1 yılEn iyisi olmus 20 yas altı 65 yas üstü biz kaldık ortada çalışan tayfa olarak
10 Yorumla
+1 yıl20 yaş üstünün başı kel mi aw onlara niye yasak yok. taksit taksit is yapıyolar ya saçmalık
11 Yorumla- +1 yıl
tek yaşayanlar da var bunu düşünmek zor değil hem
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla benim duyduğum en güzel haberlerden biri ha artık ekmek almaya ıvır zıvıra beni yollamayacaklar :D Zaten gezip tozma alışkanlığımda yok
10 Yorumla
+1 yılBu durumdan KizlarSoruyor kârlı çıkar bak demedi deme😆
02 Yorumla- +1 yıl
Herkes evde kaldığı için tüm sosyal medya ve sanal alem kârlı.
- +1 yıl
Aynen öyle tiktokcular tavan yapar ergenler ksde random gülüş çılgınlığına tam gaz devam eder instagramda mesaj kutuları patlar 20 yaş altını eve tıkmak en çok dediğin gibi sosyal medya ya yarar😆
Bence doğeu bir karar ama artık ohal getirmeside gerek
00 Yorumla
+1 yıl65 üstü gibi ekonomide faydanız yok çıkmayın dendi
33 Yorumla- +1 yıl
Aynen ama o bayadır oldu
- +1 yıl
hayır yani genel manada komple yasak için erteleme başka bişi değil.
- +1 yıl
20 üstü ve 65 yaş altı ortalama iş çalışan ortalaması herkese yardım edemediklerini itiraf edemediklerinden mecburen böyle kıyıdan önlemler alıyorlar fakat bilmedikleri bir şey var herkes halen geziyor
+1 yılBen elendim diğer arkadaşlara iyi oyunlar
30 Yorumlaoturuyoduk oturmaya devam etcez
20 Yorumla
+1 yılözgürlüğüm tamamen bitti
13 Yorumla- +1 yıl
Vallaha ararın 155 i ha
- +1 yıl
yapma bayım senide yakarım sjsjs
- +1 yıl
Yakamazsın çünkü biz ölümsüz olduğumuz için bize yasak yok 😄
Tiktokçular biraz olsun saçmalamaz şükür😂
20 Yorumla
+1 yıl1 aycıkla kaybettım😏
20 Yorumla
+1 yılDinleyince psikolojim bozuluyor. Artık.
10 Yorumla
+1 yılEvde çürüyecek dura dura
10 Yorumla
+1 yıl2k'lılar seri eve dön krdşm
10 YorumlaEkmeğe biz gidicez yani
20 Yorumla
+1 yıl18 19 yaşindaki çalisan cocuklar ne olacak
10 YorumlaBunun hakkında susmak isterim
20 YorumlaKeşke 19 olsak bizede yasak gelse
30 YorumlaEe 18 oldum ne b*ka yaradı
50 YorumlaLiseliler çok geziyordu isabet olmuş
10 Yorumla
+1 yıltaksit taksit iş yapıyor
00 Yorumla
+1 yılumarım uyar çocuklar.
10 YorumlaBen zaten çıkmıyodum değişiklik olmadı
10 Yorumla
+1 yılÇalışmayan kesimi evde tutmaya çalışıyor reis
10 Yorumla
+1 yılGayet iyi oldu komple gelsin yasak ohal olsun.
10 Yorumla
+1 yılBence her yaşa getirmeli.
10 Yorumla
+1 yılHerkese gelmeli
10 YorumlaYayılmış yayılacağı kadar.
00 YorumlaHatırlatma yaaa 😞😞
10 Yorumla
+1 yıl30 plus ölsün mk
30 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?