İBB başkanı, Sn. Ekrem İmamoğlu, ihtiyacı olan halk için yardım kolisi hazırlattı. Her bir kolinin üzerinde kolilerin belediyeye 150 TL ye fatura edildiği anlaşılıyor. Ancak ben bugünkü rakamlar ile Migros Sanal Market üzerinden toplam da 86, 25 TL bir koli olduğunu hesapladım. İBB bunu toptan ve indirimli olarak, yaklaşık (tahmini) 50 TL ye alıyor, koliler hazırlanıyor, belediyenin araçlarına yükleniyor, kapı kapı dolaşılıp, belediye çalışanları tarafından dağıtımı yapılıyor ve Tüm bunları yapmak yerine, ihtiyacı olan halka 100 TL nakit verilse, hem halk daha fazlasını bir telefon ile evine getirebilir, hem de belediye iş gücü kaybını önler. Buna göre, koli başı yaklaşık 100 TL lik bir HIRSIZLIK olduğu net görülüyor. "En iyimser" tahmin ile 50 TL HIRSIZLIK tespit ediliyor. Soru 1. Bu para kimin cebine gidiyor? Soru 2. Koli üzerindeki 150 TL etiketi, "yasal olarak" bugünkü market fiyatlarına göre değerlendirme yapıldığında, HIRSIZLIĞIN belgesi olabilir mi? Soru 3. Uzmanları!!, hırsızlık yaparken böyle bir hatayı, nasıl yapmış olabilirler? Paket bedeli 150 TL imiş... Yersen...Migros Ayçiçek Yağı = 8,95 TL Migros Makarna (3 Paket) = 5,25 TL Bulgur / Nohut / Mercimek (1'er Kg)= 3,95 +6,75+ 5,95 =16,65 TL Çay (48'lik Demlik Poşet) = 6,45 TL Bisküvi / Helva / Gofret = 2,50 + 7,45 + 1,90 = 11,85 TL Salça (1 Kavanoz) = 7,25 TL Zeytin = 17,90 TL Un = 3,95 TL Tuz = 3,45 TL Şeker = 4,55 TL TOPLAM = 86,25 TL
İBB'de yapılan HIRSIZLIĞIN "belgesi", yardım kolileri üzerine mi etiketlendi?
Tabii ki bu kolinin fiyatı tekrar değerlendirmek gerek. Ama bizim ölümsüz negatif sonuçlu liderden da 7 maaş değil daha fazla para çıkartmak gerekiyor. Suriyelilere çıkartığı para kadar Türkiye da istiyor. 35 mln dollar Kırgızistanda camii yaptılar ya o 35 mln da istiyoruz, Barzani gönderen paralardan da istiyoruz, Şeriatçı Mursi gönderilen paralardan biz da istiyoruz, Filistine 2 mlrd $ gönderdiler, o paralardan aynı miktarda biz de istiyoruz, Rusyadaki altın varaklı camiye harcanan paralardan biz de istiyoruz. Muğlada hala test kiti yok neden biz çok zengin ülkeyiz neden Rusyada altın varaklı camii varken bizde altın gerekmeyen test kiti yok? Neden tarla işçisi eve dönerken ne maske ne eldiven yok? Neden 1 maske 4-5 liraya satılıyor biz tekstil cumhuriyeti değil miyiz? Siz koliye takıldınız ben ise test kitlere ve bu gone by the wind disappeared money of Turk Republic
Soru İBB ve yapılan hırsızlıkla ilgili. Ancak siz buna hiçbir eleştiri yapmadan uzun uzun başka konulara değinmişsiniz... Bunun anlamı, CAHAPE nin "hırsızlık yapmasını" kabul ediyoruz demek mi?
Mhp belediyesi var burada da bugün çıkardı hizmetle beni güldürdü yerden yara yattım kahkaha attım. Neymiş psikolojik hizmetmiş arayınca psikolojimi düzelteceklermiş :D Bu arada tüm belediyeler bir şekilde yolsuzluk döndürüyordur eminim az ya da çok ak partisi de mhpsi chpsi diğer parti belediyeleri de az çok çalma çırpma vardır. Bizim kıçı kırık ilçe belediyesi mhp de adam ilk seçildiğin de bir petrolü vardı fazla bir şeyi yoktu şimdi trilyoner gibi takılıyor :D Çal çırp belediyeciliğine devam :D hepsinin kökü kesile :D
İş adamı olduğu için maalesef her şeye para gözüyle bakıyor, bunlarda vicdan var mı ki, imamoğlundan önce sosyal kart vardı ihtiyaç sahipleri istediği yerden istediğini alıyordu kartla, sonra bu kartları imamoğlu iptal etti yerine 120 Tane koçtan minübüs aldı ev ev süt dağıtıyorlar, o ihtiyaç sahipleri o kart ile istediğini alıyordu sırf Koça minibüs sattırmak için ve kendi adamlarına istihdam sağlamak için maliyetleri 100 kat daha artırdı
ekremciğim buldu mu yerleştirir , affetmez.. gözünün yaşına bakmaz.. adam şehir değil , ticari şirket yönetiyor sanki.. ona bile kaktırma peşinde.. zaten bu insanlar bu şekilde uçuk zenginler haline geliyorlar.. yerleştirerek.. rakamları * yani. neyse.
AKP'nin algi oyunlarindan biri yalandan ibaret. Isin komik tarafi bunlar iddia edenler ülkeye bir civi cakmayip yolsuzluk ile parayi götüren AKPye oy veriyor.
çalıyorlar. net. Hemde hamudu ile götürüyorlar... Çünkü biliyorlar seçimlerde belediye elden gidecek.. O yüzden yüzsüz yüzsüz, göstere göstere çalıyorlar.. Ne olursa olsun, "cebimizi bir an önce dolduralım" dercesine çalıyorlar.
Eklese bile o rakama ulaşılmıyor... Kaldı ki belediye araçlarının yakıt masrafı ve belediye çalışanlarının giderinin o masrafa dahil edilmesi teknik olarak mümkün değil.. Bunun anlamı, belediye işçisinin görevi dışında çalıştırılmış olduğunu gösterir ki, o da olmaz..
Tahminim, sonucun Ekrem'i indireceğini gördükleri anda müfettişler devreye girecektir. Ama baktıklar hukuki olarak yıkamıyorlar, daha çok hata yapmasını bekleyeceklerdir. Tıpkı Nurettin Sözen e yapıldığı gibi.
Migros, BIM e göre önceden de pahalı idi... BIM kalite-fiyat dengesinde rakipsiz önde.. Çünkü üretim-satış politikası çok farklı.. Düşük fiyat odaklı... Sattıkları birçok ürünü kendi ve ya kiraladıkları fabrikalarda yapıyorlar... Tıpkı AB ülkelerindeki, LIDL, ALDI gibi...
Tüm maliyet kalemlerini doğru hesapladığına eminmisin? Deprem vergilerini hayat kadınlarıyla çatır çatır yiyip hala halktan para dilenen sırmalardan değilmiydin sen 😀
Tüm maliyet kalemlerini buyur sen getir kaynakları ile birlikte.. Benim kaynağım açık net. Şu anki Migros en ucuz ürün fiyatları.. Ama o bahsettiğin suçlamalara somut delilin yok ise senden ne olsun istersin? Mesela domuz olsun mu?
Somut örnek görmek isteyene Herşey ortada, Gerçi Albayrak uzaya tünel yaptık dese inanacak sığırlar var diyerek bunu açıkça betimlemiş 😀.. Koliye gelince kanatlanıp uçmuyor herhalde bu koliler.
Ne yani sen şimdi bunun hırsızlığınımı savunuyorsun, o halde AKP çaldıysa haklı demeye getiriyorsun çünkü AKP den önce sizinkiler ülkeyi soyup soğana çevirmişti
Hayır sen diyorsun, Akp soydu şimdi soyma sırası bizde diyorsun, bende diyorumki senin kafa yapın ile gidersek AKParti öncesi sizinkiler ülkeyi soyup soğana çevirmişti o zaman Akparti haklı demek istiyorsun
Kardeşim Migros'a girip sende hesap yapabilirsin, ayrıca ihtiyacı olan kişilere bu parayı direk vermek varken neden yardım paketi sebebini söyliyeyim ben sana çünkü para verilirse vurgun yapılamaz vurgun yapmanın tek yolu paket hazırlayıp hem belediyenin kaynaklarını tüketmek hemde vurgun yapmak
Nasıl kopek gibi savunuyolar ama cidden bunlar iktidar olsa kimseye bir şey anlatamazsın 😂 yazık ya gidip millete koyun derler birde, bunlarda sol çomar, bizim gibi zeki dürüst insanlara yazık oluyor sevgili soran’.. :))
Ben bu sitede yıllardır bunların ne kadar yobaz, heykel sevici, nekrofiller olduğunu sık sık yazdım.. İşte somut örnekleri... Kendilerini bile aptal yerine koyarak, savunma yapmaya çalışıyorlar... Tam bir yobazlık.
Sen farklı markalar bulabilirsin... Ancak fiyat hiçbir şekilde 150 TL etmiyor.. Kaldı ki, bu ürünlerin yüksek fiyatlı olanlarını almaları ayrıca bir yolsuzluktur... Sanırım koliye koydukları tuz, himalaya tuzu değildir :D
Desene, yardım kolilerinde bisküvi olarak Godiva Çikolata, şeker olarak m&m lolipopları, tuz olarak Himayala tuzu koymuş olmalılar.. Sen buna inanıyor musun? Yoksa inanmak mı istiyorsun? :D
Migros marka makarna sıradan rastgele vatandaşın gördüğü piyasada en ucuz makarnaya hemen ona göre daha doğrusu migros sanal marketten fiyat bakması pratik mpbil programdan bir yandsn da CHP'lileri hep migrostan alıyorlar derler ya o tarz şeylerden gidiyor. O değilde akpli trolümsüler twitterda falan paylaşırlar bim a101'den raf boşaltmamışlar migrosta boşaltmışlar vs tarzı yazarlar halbuki emsal ürünlerde migros aynı fiyat hatta daha ucuz olanı daha çok, kaliteli olan da epey var.
@Melihaaa15 Kardeşim en kalitelisi olsa bu işler ihale veya doğrudan teminle alındığı için çok uyguna alınır yani kar marjları çok azdır, belliki imamoğlu burdan büyük para vurgun yaptı.
@white_wolf Peki dediğin gibi olsun diyelim e çalışanların parası araçların yaktığı benzin vs. katalım tekrar düşün vurgun mu? Hepsini geç 18 yılda akp'nin yaptığı vurgunun yanında bu hiçbir şey
@adrenalin64 Diğer fiyatlara da baktım... Rakam yine 150 TL etmiyor.. 100-120 TL arasında kalıyor... Ayrıca yardım kolisi ürünü lüks (pahalı) olamaz.. Bu da bir soygun, hırsızlıktır.. Hırsızı masum gösterme çabasından vaz geçin.. Hadi kabul edin bitsin bu iş.. :D
Kaldı ki ben bu soruda, ülkede hırsızlık yapılmıyor, AK Partililer çalmıyor demiyorum.. Bunları hepsi oluyordur muhtemelen.. Ama burada "Yasal olarak" belgelenmiş bir durum var.. En azından mahkemeye gitse, bilirkişi ile tespit edilecek bir durum var. Eline yüzüne bulaştırmışlar.. Acemilik işte :D Ve bence bu işler salgından sonra patlar... Tıpkı 25 Yıl önce, Nurettin Sözen döneminde olduğu gibi.. :D
@Melihaaa15 Kardeş bir noktayı atlıyorsun, ihtiyaç sahibi bunu markette 70 TL ye almak varken neden buna 100 TL versin? Kadirtopbaş döneminde öğrencilere okulda süt dağıtılıyordu, bir gün bir öğrenci zehirlenince sonra ihtiyaç sahiplerine sosyal kart verdiler aileler bu kartla ister süt alıyordu isterse başka şeyler alabiliyorlardı, İmamoğlu geldi ilk bu kartları iptal etti gitti müdürü olduğu Koçtan 120 tane ford minübüs aldı bunlara her bir araca şöför aldı bu araçlarla bu ailelere süt dağıtıyorlar maliyet 1000 kat arttı, amacı neydi hem koça araba sattırmak hemde kendi adamlarına iş imkanı sağlamaktı. yolsuzluk nasıl yapılırmış işte tamda böyle, bu arada güya israf yapılıyor diye yenikapıya topladığı arabalar ne oldu biliyormusun, hepsi görevine döndü üzerinede 900 küsür araba aldı belediyeye. Hani araba fazlalığı vardı hani israftı kim yolsuzluk yapmış gör Meliha hanım, ideolojin CHP olabilir ama İmamoğlu aslen CHP'li değildir.
@white_wolf yasal belgelemeymiş sanki yasal bir kurumun üyesi ya da en azından savcılığa intikal etti geçin bunları adam zerre usulsüzlük yapsa iktidar partisi anında balına çöker seninki anca şurada küçük çapta algı olarak kalır.
Sen bu yazdığına inanıyor musun? Kaldı ki yasal olarak daha pahalı marka tercih etmeleri ayrıca suçtur. Tüm kamu kurumları ve hatta özel sektör de bile, mal alımı için belirli kriterler vardır. En az 3 farklı firma ile pazarlık edilir ve şartlara uygun en düşük fiyatı verenden mal alınır. Eğer dediğin gibi ise ayrıca suç işlemiş oluyorlar.
Ama o da senin dikkatsizliğin.. :D Hesabı ben net olarak yaptım. Buyur Migros Sanal markete gir ve kendi gözlerinle gör. Kadınlar biraz savurgan oluyor galiba... Neden böyle?
Çalmayı geçtim hizmet yapmıyor, Başakşehir şehir hastanesi açılacak, valilik yazı yazdı bağlantı yolları yapılsın diye, imamoğlu bütçemiz yok yapamayız diye cevap yazdı ama 2020 yılı sanatçılara 50 milyon TL bütçesi var