İBB'de yapılan HIRSIZLIĞIN "belgesi", yardım kolileri üzerine mi etiketlendi?

İBB başkanı, Sn. Ekrem İmamoğlu, ihtiyacı olan halk için yardım kolisi hazırlattı. Her bir kolinin üzerinde kolilerin belediyeye 150 TL ye fatura edildiği anlaşılıyor. Ancak ben bugünkü rakamlar ile Migros Sanal Market üzerinden toplam da 86, 25 TL bir koli olduğunu hesapladım. İBB bunu toptan ve indirimli olarak, yaklaşık (tahmini) 50 TL ye alıyor, koliler hazırlanıyor, belediyenin araçlarına yükleniyor, kapı kapı dolaşılıp, belediye çalışanları tarafından dağıtımı yapılıyor ve Tüm bunları yapmak yerine, ihtiyacı olan halka 100 TL nakit verilse, hem halk daha fazlasını bir telefon ile evine getirebilir, hem de belediye iş gücü kaybını önler.
Buna göre, koli başı yaklaşık 100 TL lik bir HIRSIZLIK olduğu net görülüyor. "En iyimser" tahmin ile 50 TL HIRSIZLIK tespit ediliyor. Soru 1. Bu para kimin cebine gidiyor? Soru 2. Koli üzerindeki 150 TL etiketi, "yasal olarak" bugünkü market fiyatlarına göre değerlendirme yapıldığında, HIRSIZLIĞIN belgesi olabilir mi? Soru 3. Uzmanları!!, hırsızlık yaparken böyle bir hatayı, nasıl yapmış olabilirler?
Paket bedeli 150 TL imiş... Yersen...
Paket bedeli 150 TL imiş... Yersen...
Migros Ayçiçek Yağı = 8,95 TL
Migros Makarna (3 Paket) = 5,25 TL
Bulgur / Nohut / Mercimek (1'er Kg)= 3,95 +6,75+ 5,95 =16,65 TL
Çay (48'lik Demlik Poşet) = 6,45 TL
Bisküvi / Helva / Gofret = 2,50 + 7,45 + 1,90 = 11,85 TL
Salça (1 Kavanoz) = 7,25 TL
Zeytin = 17,90 TL
Un = 3,95 TL
Tuz = 3,45 TL
Şeker = 4,55 TL
TOPLAM = 86,25 TL
İBB'de yapılan HIRSIZLIĞIN "belgesi", yardım kolileri üzerine mi etiketlendi?