Son günlerin popüler konusu da bu. Meral Akşener kişi başı 500 TL ödemeli diyor devlet, Karamollaoğlu ise 1000 TL kişi başı aylık yardım yapılmalı diyor. Fakat biliyorsunuz iktidar, gönüllü karantina uygulayın diyor ki bu da para yok kendi kendinize sahip çıkın demek.
Ekonomik destek paketi açıklandı 100 milyar liralık biliyorsunuz. Onun yaklaşık 3 milyar lirası dar gelirliye ayrılmışken, kalan 97 milyar lirası işveren desteği, harcamalar vs. olarak belirlendi. Yani nakit 3 milyar var. Bunu 83 milyon insana bölersek kişi başı 4 lira ediyor. :) :) :) :) Neyse tabii herkes yardıma muhtaç değil ama konu o da değil. Sizce devlet nakdi yardım yapmalı mı? Nereden kısarsa yapabilir?
Yapmalı. Gün dayanışma günüdür.
Yapmamalı. Ekonomik çöküntüye gerek yok, herkese ulaşamaz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Devlet karantinaya uyan vatandaşlara nakit yardımı yapmalı mı?
Yapmaması gerekir çünkü mantıklı bir tarafı yok. Evde oturuyor diye para verilmez canını sevmiyorsa zaten çıksın kapsın ölsün. Kendisi bilir yani. Ayrıca ekonomik tarafı da mühim bana kalkıp para vereceğine işten çıkarılacak birisi olursa ona versin. Evsiz birisi varsa ona kaynak sağlasın
Kendi canı için evde kalması gereken insana niye ödül verilsin? Bir de 500-1000 eyvallah ya çok para aman batmayalım (!) Herkese insan gibi maaşı ödensin. Bu kadar vergiyi asgari ücretli/iş veren neden ödüyor? Bu günler için. Ki bunca sigortasız işçi varken onlara zaten yardım yapılmalı. Benim çoğu arkadaşım günlük işlerde çalışıyordu ne düzenli maaşları ne sigortaları vardı şimdi aç aç düşünüyorlar. O son ihtiyat akçesine dokunmayacaktık o kötü oldu.
Acaba kendileri bırakalım 500 1000 i 1 tl yardim yapabilirler miydi? Başka zamana ekonomi kötü demeyi çok iyi bilirler şimdi üstelik kişi başı böyle bir sayı söylüyorlar. Vallahi ya bu ülke batsın diye uğraşıyorlar ya da bunların beyinleri çalışmıyor!
İhtiyacı olana yapmalı. Dar gelirliye yapmalı. Karantinadan dolayı gelirini kaybedene yapmalı. Herkese değil. Olanla olmayan, zenginle fakir, sapla saman... Bir türlü doğru ayrım yapılamıyor bu ülkede ya hu. Adam evdedir ama 10 yıl daha yetecek parası vardır. Adam vardır 1 gün daha evde durursa açlıktan ölebilir. İkisini ayırt etmek lazım.
nasıl takip etcen. ayrıca mecburen cıkmak zorunda olanlar olucak. bu topa girmek olmaz. insanlarda cıp yokki cıktı cıkmadı nerden bileceğiz. o da sektör olur o zaman. bence bu hoş. bu kıvam güzel. uygulamada sıkıntı olur. zaten iş tüm insanları evde tutmak değil. hani diyelim benim gucum var bir fiiil kimseyi salmadım kapı onunde nobet tuttum. bu değil yani. amac azaltmak etkileşimi. dünyada bir hayat var elbette 10 parmagın 10 uda bir değil. asisi olcak arızası olcak cesıtlı sebeplerle dısarı cıkan olcak. hayat akmalı. ayrıca mali tarafı ne olcak devlet bu masrafları bize vergiyle kitler merak etme. accayip verg ikaybı var hükümetin ki devlet parayı sadece burdan kazanıyo. bence cok feci vergiler yolda. ama ticari anlamda ilk etapta rahatlamada yapmalı bilmiyorum nasıl halletcekler
Temel kadar siyasette anlamayan bir insan, akşener kadar boş beleş konuşan biri yok.
İzledim, akşener diyor ki ben iktidarın içinden gelen biriyim. La madem o kadar başarılıydın indirmeselerdi iktidardan. Onlar bilmiyor sanki devletin bu yardımları yapamayacağını. Siyaset bu kadar leş işte. Ben parti tutmuyorum, yıllardır da geçersiz atarım. İdeolojimi yansıtan parti yok. Ekonomi zaten leş durumda. İşin garibi bizim zenginimiz de aç. Benim elektrik faturamı da ödesin devlet diyor😄 Burası Türkiye he üretim yapılmayan Türkiye, Almanya, Fransa değil.
Zorunlu karantina uygulamama sebebi bu zaten. Eve tıktın para ver diyecek herkes. Malum bizim devletimizde millete dönüpte ne haliniz varsa görün demeyi pek sever, Devletle yola çıkıp yarı yolda kalmayan yoktur. Ayrıca 3 milyarı 83 milyona bölüpte nasıl 4 buldun o matematiğe de hayran kaldım
Karantinaya uyan vatandaş ! geliri iyi olan vatandaş ! ... Yoksulluk sınırının çeyreğini veya yarısını ödeyerek insanları evde tutmak en kibar tarifi ile t*şak geçmektir.
3 hafta sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 3 hafta iktidar, halka bakamıyorsa o koltuğu bıraksın. Çünkü , gidişat gidişat değil ve çok fazla ekonomik - insan kaybı olacak.
ekonomik cokuntuye sebep olmaz ki 😂 ayni para dolasip duracak, bu ekonomik cokuntu yaratmaz. bizim ekonomi zaten cokmus. madem evden cikilmasin isteniyor, gonullu olarak cok gerekli olmadikca cikmayan ve calismayanlara yapilmali. sadece isten cikarilanlar dusunuluyor ama is bulamayanlar da var salgin nedeniyle. salgin nedeniyle is bulamayanlar da dusunulmeli.
Diyelim ki yaptı uydunuz hatta şu an valilik ler başladı bir çok yardım için dilekçe almaya Mayıs ta ödemeler var da karantina diyorsunuz millet kuyruk olmuş valiliklerin kizilayin önünde. 3 kuruş için ihtiyaç için. Bunun adı yardım. Yardımı insanı rezil etmeden yapmalı daha kolay yollardan
devlet sosyal tarafıni gosterebilse o bilim kurulunun çalismalari anlam kazanir o inanilan saglik bakaninin inanirligi yok olmaz :) fakat cok net devlet biz size hic bir maddi destek veremeyiz evinize kapanin ve 2 ay ölmeyin sonrasina bakariz diyor ya da kalan saglar bizimdir :) nasil isterseniz oyle kabul edin
Ekonomik çöküntünün sebebi kendilerinin her yere külliye yaptırmasından tut saçma sapan harcamaları. Gidip onları kessinler parayı halka versinler bu kadar basit bırak ekonomi küçülsün zaten bütün dünya bitik durumda ama arada Kanal İstanbul u çıkartmanın derdindeler.
Bunu görüp daha oy veren kişiler de inşallah ömür boyu sürünür gün yüzü göremez daha diyecek lafım yok.
Açıkçası ekonomik durumun kötü olduğunu düşünmüyorum. En basitinden öğretmenler evinde çalışmayarak büyük bir maaş alıyorlar. Ekonomi kötü ise bu neden böyle? Ben ülkemizin nasıl sorunlar içinde olduğunu ve nasıl davrandığını gerçekten düşünmek istemiyorum.
Yapmalı tabiki, bu halk onlara bakıyorsa, zor zamanlarında da onlar halka bakmalı..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
şimdi bilale anlatır gibi anlatacağım. suriyelilere 350 m2 ev (150m2 de bahçesi olacak) yapacağız diye meydan meydan gezenler bugun bu zor günde millete dönüp, siz o işin o tarafını düşünmeyin bizler sizlerin 3 ay elektrik, su vs faturalarını halledeceğiz diyemediler. Faturalardaki vergileri sıfırlayacağız diyemediler. YAZIKLAR OLSUN saray iktidarına...
şunu kimse unutmasın saraydaki beyfendi kendi sarayına girecek parayı çıkarıp halka vermez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yalnız matematiksel konularda birazcık daha isabetli tespitler yapman gerekebilir. 3 milyarı 83 milyona bölünce nasıl 4 bulabildiğini hayretle merak ediyorum açıkçası 😂. Bir sıfır daha ekle yanına. Asıl cevaba gelince, bunların hepsine resmî makamlar karar veriyor. Bizim yapabileceğimiz tek şey, elimizden geldiğince bu konudaki kampanyalara ve imza anketlerine destek olmak. Gerisini konuşmak bizi bir yere ulaştırmaz çünkü.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dar gelirlilere olabilir ki zaten bütçe de ayrılmış yazdığınız yazıya göre. Geliri olan kişilerde maddi durumu iyi olanlarda dar gelirlilere yardım edebilir. Bu süreçte zaten bütün devletlerin ekonomisi riskli bu yüzden 500 TL 1000 lik herkese yardımla çöküntüye sebebiyet verip belki de önümüzde ki 10 yıllık bir süreci riske etmemek gerek...
nitekim herkes yardıma muhtaç değil... mesela aylık 10. 000 bin geliri olan kişiye yardım gerekeceğini düşünmüyorum veya ünlülere futbolculara işadamlarına vs vs. ya da öğretmenlere maaşları yatıyor xaten bu süreçte. Bundan sebep zenginlerimiz parası olanlarımız. Dar gelirlilere yardım ederse Ülkemiz de fakir de kalmaz bu süreci de iyi atlatabilirler
işçiye asgari ücretle çalışanlara onlardan da dar gelirli varlıklı olmayanlarına yardım olmalı.
şimdi öğretmene memura vs vs yardım olursa saçma zaten maaş alıyorlar. Bu yüzden herkese olmamalı
Kesinlikle o sekilde olmamali. Muhtarlik ihtiyaci olanlari belirlemeli ona gore hareket edilmeli. Tokiden daire çikan birinin 15 tane dairesinin daha oldugunu ogrendigim gunden beri insanliktan nefret eder oldum. Mahalleli olarak herkez birbirine destek cikmali. ama gelin gorun yaşadigim sitede tanidigin aile sayisi 3... işin özu karantinaya uyan herkeze para yardimi bence gereksiz
Yapmalı elbette yevmiye ile sigortasız çalışan evden çıkamadığı için işsiz kalan insanlar var. İşe ilk önce kendi maaşlarından başlamalılar cumhurbaşkanını, başbakanını, bakanları ve milletvekillerini yarı gönüllü devlet görevine davet ediyorum😄yiyormu👌 İnsanda konuşurken biraz haya olur, vicdan olur
Devlet onu yapsın, devlet bunu yapsın. Devlet daha size ne yapsın? Devlet zaten fakir, fakir ülkeyiz. Ekonomik sıkıntıya gireriz ve bu ülkeden bir daha hayır gelmez. Mecburen çalışan varsa taksın maskesini vb. Çıksın.
Devlet ne yapsın? Diğer bütün devletlerin yaptığı neyse onu yapsın. Sen şimdi şu mu diyorsun benim ailem ölsün ama iktidar sıkıntıya girmesin. Küçük yalaka seni
Gönüllü karantina demek imkanın yoksa öl demek, başkalarına da bulaştırabilirsin sorun yok demek. Bence evdekal kampanyası mevcut durumda saçmalıktan ibaret altyapıyı kurmadıktan sonra hiçbir anlamı yok. İnsanlarla dalga geçiyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Suriyeli beslemek varken niye bize destek olsun ki. Onlar öz evlat biz üvey evlat. Bir sonraki seçimi görürsek oy veren bulabilecekler mi bakalım.
Zor iş kimin karantinaya uyup uymadığını nerden bilecekler saçma olur Herkese yardım etmesi için para yok diyorlar para bassınlar ozaman dağıtsınlar millete sanki merkez bankası başka ülkeye aitmiş gibi para basmıyorlar bunada anlam veremiyorum
Şu durumda kimin ihtiyacı var ya da yok tespit edilmesi çok zor, ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etmem öyle sanıldığı gibi kolay bir iş değil, hazırlık gerektiren bir süreç, tabiiki ihtiyacı olanlara yardım yapılmasından yanayım
Şu başlıkta hala yardım yapıyor diyen gerzekler var. Amerika 2 trilyon dolar yardım yapıyor. Almanya 500 milyar euro yardım yapıyor. biz de sabır ve dua yardımı yapıyoruz.
Azerbeycanda koronovirüse destek fondu kurulmuş. Ve Azerbeycandakı bakanlık ve şirketler bu fonda milyonlarla dolar destek veriyor. Bizdede kurulsa ve bakanlık ve şirketler yardım ayırsa. Bu yardımlarda sosyal yardıma ihtiyacı olanlar arasında bölünürse güzel olut
Devlet suriyelilere gelince yardım eder bakar yine gekselr yine bakarlar ama. kendi halkın a gelince iki ay oturun evde çıkmayın ben bakarım size diyemiyor...
Yapmadan evde kal demeleri o kadar saçma bir durum ki sanki insanlar bilerek çıkıyor dışarı laf anlamazlar hariç herkes ekmeğinin peşine düşmüş nasıl kalsın evde.
Yapmalı tabi. Ekonomi kötü diyenlere anlam veremiyorum zaten kıt kanaat geçiniyor halk ekonomiyi düşünmek bize mi kaldı? Devletin eli armut topluyor herhalde. Adamlar kendi keyifleri için hepimizi harcıyorlar bazı enayilerde hala ama ekonomi diyor
Aslında yapılmalı Ölümle dans eden kimi insanlar belki de para için canlarına susamaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Öyle karışık bir konu ki ben şahsen en azından 1 aylığına tüm işyerlerinin kapatılmasın beklerdim. Şu virüs muhabbeti bitsin yine açarlar. Haa 1 ay sonunda baktılar virüs bitmiyo bu sefer sıkı kontroller olmak şartıyla yine açabilirlerdi işyerlerini.
Uymayanlara yapılmalı ki uyabilsinler. Benim şu an itibarıyla yardıma ihtiyacım yok. Evimde oturabiliyorum. Ama oturamayanlar çalışmak zorunda olanlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Öderler öderler çok bekleyin. En düşük emekli maaşı 1500 lira oldu, o da 2020’de geçerli. Bunu veremeyen hükümet ayrıca bir yardımda bulunur mı hiç. Şifası bunlarda olsa bile Allah bunların eline düşürmesin...
böyle saçma soruları ana sayfaya taşımayon arkadaş nasıl bilecek kim uydu kim uymadı herkesin başına polis mi dikecek Allahım zaman kaybı bu soru cevapladığım için de kendime kızıyorum