İnşaAllah bir an evvel şu vahim tabloların olmadığı, sağ salim çıkabildiğimiz güneşli günlere merhaba deriz. Lütfen dikkatli olup, bilinçle uyaralım.

Eskiden beri vardı bir yerden başlamak gerekli dendi ve virüsle mücadele başlattılar Görüşüm bu' babam geçen yıl akciğer enfeksiyonu geçirdi 6 ay sonra vefat etti hastalığını tedavi edemediler enfeksiyon dediler kanda dendi akciğerde dendi ve ciddi anlamda solunum sıkıntısı yaşıyordu öksürük ve yüksek ateşi vardı
Başınız sağ olsun, Allah mekanını cennet eyler inşaAllah.
Şaşırdım ben de, ama arada bir yıl var diyorsunuz. Çok düşük bir ihtimal...
Şöyle diyim korona belirtilerinin aynısı vardı astım koah dendi yüksek ateş vardı kollarından bildiğin su akardı o kadarki terlerdi bir anda öksürürken şiddet ki öksürür solunum sıkıntısı çekerdi hani farklı bir enfeksiyon hastalığında olabilir bilirsin belki domuz gribi kuş giribi gribal enfeksiyon gibi birçok enfeksiyon hastalığı var corona da enfeksiyon hasta lıgı
Bunun adı cahillik falan değil, bunun ismi direkt canilik. Bana bir şey olmaz mantığı ile onlarca kişiye hastalık bulaştırmış olan kişi, iki gün sonra ölüp gittiğinde kendisini nasıl savunacak acaba?
-"Ama ben 7 kere döndüm etrafında, şeytana kol gibi, kol gibi taş attım, hac'dan gelirken virüs kapma ihitmalim yok, şükür namazımı da kıldıydımm, neden ben?"
Tevekkül diyoruz hep ama tevekkülün tedbire engel olmadığını bilmiyoruz. Daha amiyane bir tabir ile "Önce eşeğini sağlam kazığa bağla..."
Maalesef öyle; çok haklısınız. Sebebiyet verebileceklerimizi düşünüp hakkıyla tevekkül etsek, zaten bunlar olmayacaktı...
Cevap
2Cevap
Yurt dışından gelenler çok acil bulaştırma riski taşıyor dediğin gibi olursa öyle olur.
"Önce tedbir, sonra takdir" der dinimiz.
Harita var 'de Coronavirüsün yayılmasının etkileri - linkBurada koronavirus ile ilgili bilgiler var
Hiç üzülmedim hak ettiğini bulmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?