Gündem konusunda 374 cevap paylaştı. Bazı kavimler doğa felaketleri ile helak olduğu için depremleri Allahın azabı olarak görüyorlar.
Ayrıca bazı hadislerde müslümanlar arasında zinanın artmasıyla depremlerin çoğalacağı söyleniyor. Birazda buna itibar ederek depremleri Allahın azabı olarak görüyorlar.
Depremlerin olmasına müsade eden Allah bunu azap için mi imtihan için mi yaptığını bize bildiricek değil. Sadece bazı kavimlerin helak edildiğini biliyoruz okadar. Kuran ı kerimde belirtildiğine göre bir kavime azap inicekse inmeden önce o topluma elçiler gelir. Elçilerin gelme dönemi de kapandığına göre toplu bir azapın gelmesi için o toplumun çok uç noktada şeyler yapması lazım.
Yaşadığımız ülke herzaman deprem bölgesiydi bu yeni olan birşey değil.Özellikle osmanlı dönemi istanbulu neredeyse depremsiz yıl geçirmemiştir.
Fatih sultan mehmet istanbulı feth ederken hocası molla gürani İstanbul'da çok depremler olduğunu ileri sürerek sultan fatihi fetihten vazgeçirmeye çalışmıştır.
Benim şahsi görüşüme göre ise bu depremlerin azaptan çok dönemle ilgisi olduğunu düşünüyorum. Gerek dini kaynaklarda gerek bir din ile alakası olmayan mistik kaynaklarda bu çağda depremlerin doğa felaketlerinin olacağı söyleniyordu.
Çünkü dünya bir geçiş dönemine girdi ve bu geçiş dönemlerinin sancıları oluyor genel olarak.
Ama tekrar ediyorum bir deprem bölgesiyiz ve depreme maruz kalmamız için günahkar olmaya gerek yok. Aynı felaketlere dindar olan osmanlı toplumuda maruz kalmıştı.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİşin kolayına kactiklari için. Yaşadığım bir olayı anlatayım. Çalıştığım kamu kurumu 1999 depreminde İzmit, Gölcük dolaylarına bir teknik gezi düzenlemişti. Gölcük te bir sokağa girmiştik, yan yana iki bina birinde çatlak yok, diğeri yerle bir. Aynı müteahhit yapmış. Birinde kendi oturuyor diğerini satmış. Depremden çok vicdansızlık öldürüyor.
20 Yorumla
+1 yılGünahkar değil miyiz?
ya da çok mu masumuz her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır ki toplum ahlakımızı kaybettik sözde elhamdüliah müslümanız kim müslüman gibi yaşıyor veya türkiyede atesit deist sayısı her geçen gün yükseliyor tecavüz taciz önüne gelen katlediyor eşini evlatlarını tanıdıkları insanları kaldı ki her din bir gün bu dünyanım yok olucağını biliyor kıyamet mi koptu diyiceksiniz evet kopmadı yanlız alametler bunlar ve rabbimiz daima müslümanları sınar cahil diyiceksen saygı duyarım... Onları müthiş deprem yakalayınca, Musa dedi ki : ‘’Ey Rabbim! Dileseydin onları da beni de daha önce helak ederdin içimizden birtakım beyinsizlerin işlediği günah yüzünden helak edecek misin? Bu iş senin imtihanından başka bir şey değildir. Onunla dilediğini sapıtırsın, bizi bağışla ve bize acı. Sen bağışlayanların en iyisisin.‘’
( A’raf : 155 ) Yoksa o ülkenin halkı geceleyin uyurken kendilerine azabımızın gelmeyeceğinden emin mi oldular?’’
( A’raf : 97 )’ ya da o ülkenin halkı kuşluk vakti eğlenirken kendilerine azabımızın gelmeyeceğinden emin mi oldularAllah’ın azabından emin mi oldular? Fakat ziyana uğrayan topluluktan başkası Allah’ın böyle mühlet vermesinden emin olmaz.’’61 Yorumla
+1 yılBunu yapanlar cahil insanlar olsa gerçekten anlayışla karşılarım. Böyle görmüşler diyebilirim. Ama üniversite mezunu benimle aynı meslegi yapacak olan insanların bunu yaptığını görmek beni çileden çıkartıyor. Adama diyorum ki bebekler çocuklar ölüyor nasıl böyle dusunebiliyorsun. İşte insanlari evlatlariyla cezalandiriyor namazsizliktan bunlar diyor. Böyle düşünen insan sayısı da hicyaz degil ayrıca. Sonra insanlıkla ilgili neden umudun yok.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Gündem konusunda 489 cevap paylaştı.
+1 yılAnaloji ile açıklamaya çalışacağım.
Bir okul müdürü başka bir okulun öğrencilerine karışır mı?
Eğer öğrencileri insan olarak ele alırsak, dini de okul olarak ele alırsak okul müdürünü de İlah olarak ele alabiliriz.
Her okulun kendine ait kuralları olduğu gibi her öğrencinin de kendi okulundaki kurallara uyması beklenir. Siz bir okulu seçiyorsanız, o okulu kurallarıyla birlikte seçersiniz. Eğer öğrenciler kurallara uymazsa önce disiplin cezası hiyerarşisinde "uyarı" gelir. Daha sonra uazaklaştırma ve atılma.
Siz bir okula girmemişseniz o okulun müdürünün size verdiği uyarıyı da okul müdürünü de tanımayacaksınız zaten.
Yani Allah neden gayri-müslimleri uyarsın ki? O'nun kurallarını seçmemişler sonuçta. Allah elbette ki kendi kurallarını seçenleri uyaracak.
Ayrıca aşağıda bir hanıma ettiğiniz laf hiç hoş değil. Lütfen görüşünü kaldırın da hiç değilse görünmesin.183 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı ve güzel anlatmışsınız tebrik ederim 👏🏻
- +1 yıl
Tam da böyle Allah en çok müslümanlara gereğini yapmıyorsunuz diye kızacaktır
+1 yılSorduğun soruya kahkamı atsam? Üstelik fenomen kardeşimizsin.
Kardeşim, ağır bir laf etmek istemem, ki etmek benim haddime bile değildir.
Ama, verdiğin şehir isimleri falan.
Elini vicdanına koy, o ülkelerde depremden daha da beteri yaşanmıyor mu kardeşim? Tsunami, tornado vs. ?
Yaşanıyor öyle değil mi? Ayrıca sana şunu da söyleyeyim,
senin verdiğin ülke isimlerindeki ahaliler kâfirlerden oluşur. İslam inancında, kafirlerin herhangi bir amel defteri, yani sevap ve ya günahları bulunmaz.
Depremin bilimsel yönden açıklaması,
Yerde bazı enerji dalgalanmaları olur, bu dalgalanma sebebiylede, o mekanda deprem olmaya başlar. Yani mekan daha sert bir şekilde hareket eder bizde buna "deprem" deriz.
Yani depremin sebebi bile, "aşırı enerji"dir.40 Yorumla
+1 yılcahiliyet kısaca bakınız japonyada 7 8 şiddetinde depremler her gün olur ve yıkılan ev mi var ölen mi var ama bizde 5 6 şiddetinde evler yıkılıyor. depreme dayanıksız malzemeden çalarak evler yap sonra inceleyenler ceplerine rüşveti indirince depreme dayanıklı onayı versin ya da depreme dayanıksız ev için kentsel dönüşüm raporuna bunu yıkmaya gerek yok depreme dayanıklı raporu versinler hemde hiç incelemeden sonra halkımızda allahın gazabı desin yok böyle bir dünya kim suçlu kim suçsuz ortada. neyse boşa demiyorlar ülkemiz cahil kaynıyor diye işte kanıtı. burda x partisi y partisi demiyorum orda 1 senelik binada var 15 senelik binada var 30 senelik binada var yapan mütahit yapan inşaat şirketi onay veren memur karaktersizi diyorum
20 Yorumla
+1 yılMüfredattan evrimi kim çıkardıysa onlar! Yobazlar, dini korkutma amaçlı kullananlar. Bu yeni değil ki din denen kavram yeryüzünde ticari ve siyasi bir araç olduğundan beri var! Burada konuşulan değiştirilen, herkesin kafasına göre yorumladığı ayetler değil. Konuyu çarpıtmanın alemi yok.
50 Yorumla
+1 yılKıyamet alâmetlerini açıp okuyun
Kıyamet suresini açıp okuyun. Bunu Allah'ın gazabına yormayan insandan şüphe ederim zaten. Yangınlar, depremler, eşcinsellik, zina, cinayet vs her şey kıyamet alâmetidir. Allah'ın var ettiği dünyada yasaklarını yaşayan kulları rahat edeceklerini ve cezasız kalacaklarını mı sandılar?53 Yorumla- +1 yıl
Profil fotografini kaldir gunah, bu kadar abazanin oldugu sitede ne isin var yallah
- +1 yıl
@darkkAngel sen yallah geldiğin yere
Cahiller sizi - +1 yıl
Jsksks. hı hı
’Yer sarsıldığı, dağlar parçalandığı, dağılıp toz duman haline geldiği zaman. ‘’
( Vakıa : 4-5-6 )
Güneş katlanıp dürüldüğünde, yıldızlar kararıp döküldüğünde, dağlar sallanıp yürütüldüğünde.’’
(Tekvir : 1-2-3 )
Ey insanlar! Rabbinizden korkun! Çünkü kıyamet vaktinin depremi müthiş bir şeydir.’’
(Hac :1 )81 Yorumla- +1 yıl
Eeee? Kıyamet koptu mu şimdi yani?
Bu nasıl mantalite anlam veremiyorum. Deprem bölgesinde yaşayıp depreme nasıl hazır bir ülke oluruz diye düşünmek yerine bu şekilde düşünen insanın dininden şüphe ederim.
"Bodrum günahlar şehri ondan deprem oldu. Kabe'de vinç devrildiğinde hacılar white party'deydi" tweeti geldi aklıma20 YorumlaCunku onlar beyinlerini seyhlerine kiraya verdiklerinden bos kafalilar. Mutlaka ki bir sebep sonuc iliskisi vardir. Avustralya daki yangini seli ve kum firtinasini develerin olumune baglayan zihniyete 28 kisinin ama 1.25 milyar hayvanin öldüğünü soyledigimde mal gibi bakarlar. Yunanistan daki depreme oh olsun gunahlarindan helak oluyorlar diye sevinenler Elazigin gunahi neydi diye sordugunda ayni mallikla bakarlar
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvrim yoktur, allah insanı topraktan yaratmış ve ona ruh üflemiştir. Bilim acizdir ve dünya yasalarıyla sınırlıdır. Bazı şeyler bilimle açıklanamaz. Dünyanın tüm bilim insanı denen şebelekleri de toplansa bir tane sinek yapamaz, allahu azze ve celle kuran da diyor ki, eğer siz ölmeyecekseniz ve azap görmeyecekseniz ve doğruyu söyleyenlerdenseniz hadi size gelen ölümü geri çevirin, kim ölümü geri çevirebilir, 1 milyar tane einstein birleşse ölüme çare bulamaz çünkü ilahi emirle sabittir, her canlı ölümü tadacaktır, deprem mevzusu da bilimin açıkladığı kadarıyla fay hattının kırılmasıdır ama bilim burda da aciz kalmıştır, aslında arkasında farklı sebepler yatar, neyse kısacası kafirlere tek sözüm öleceksiniz ve allahın huzuruna çıkartılacaksınız.
10 YorumlaUyarı olsa ilk sırada elazığ olmazdı herhalde... Uyarı olarak değilde ahir zaman alametlerinin bir tezahürü olarak görüyorum. Çünkü peygamberimiz kıyametten önceki son zamanda neler yaşanacağını anlatmış. Depremler doğal afetler artacak, binmeyen yeni hastalıklar türeyecek vs. İnancıma göre bu olabilir diye düşünüyorum
30 YorumlaDepremde çok cehilik öldürüyor yorumlarda okuyorum kimi deprem oldu kaçmadım Allah anlıma yazdıysa ölürüm. Öldüğü zamanda onu sınav sayar. aç kalır geçinemez bu bir sınav der kendini avundurur. Gelismis milletler olsa başta önlem alir çatlak binadaoturmaz depreme dayanıklı ev yapar bizim millletgibi elini açıp herşey allah da demez
31 Yorumla- +1 yıl
Çocuk evliliği yasak diye deprem oluyor diyenlerde var
m.facebook.com/story.php
+1 yılHerkesin imtihanı farklı.
Ama ülke olarak deprem ülkesiyiz. Bu bir gerçek. Bu yüzden buna karşı tedbirler alınmalı.
Binalar belli bir ölçeğe kadar sağlam yapılmalı.60 Yorumla
+1 yılAynı soruyu bugün 8 yaşında ki oğlum sordu.
Anne Allah neden Müslümanları cezalandırıyor Amerika Çin çok kötü onlarda neden sadece hortum oluyor diye.. Ayrıca konuya söyle girdi Elazığ da yaşayanlar amerikadakilerden daha mı kötü de deprem oldu 🙈40 YorumlaFay hattının hareket etmesi deprem olması Allah ın karışmadığı ya da uyarıya anlamak isteyene ufak bir uyarı olmadığı manasına gelmez. Lakin bu uyarı sadeve bir kişiye değil herkesedir. Devlet yöneticilerinden tut her bireye. Aklınızı başınıza alın tecavüzden soygundan uzak durunve aklınızı kullanın tedbirinizi alın. Ve bazı kişileride denemek için yok Allah yerinemi geçiyorsunuz yok depremle Allah ın hiç alakası yok diyecekkermi ve bunu diyenlere ne cevap verecekler diye. Allah sadece depremlerle hesal sormaz. Hastalıklar seller afetler yangınlar hayırsız evlatlar umutsuzluk gibi şeylerledr hesap sorar ve bedelinide ödetir. Saydığın ülkelerdede depremler oluyor ya da başka şekilde hesap ödetiliyor. Sen kafanı yorma
10 Yorumlaİşin manevi boyunu merak edenler kuran da geçen zilzal suresinin meallerini okuyabilirler. Onun haricinde , ülkemiz deprem kuşağında bir ülke tarihte çok büyük depremlerde yaşanmış. 1999 Depremi en yakın tarihtir. Bence deprem için önlem almakta ülke olarak geç kaldık. Binalarda sismik izalatör lü kolonlar olması gerekirdi. Ne yazık ki hala eski usül binalar yapılmakta. İnşallah depremlerde yahut doğal afetlerde çok zarar görmeyiz... ne diyim...
00 YorumlaKanada'nın Toronto kentindeki veya Finlandiya'nın Helsilinki kentindeki bir kişi dört dörtlük müslüman o zaman deprem falan olmuyor.
Cehalet başa bela ulan Avrupa yaşlı kıta deprem olmaz Türkiye genç kıta deprem olur bu denge böyledir. Doğal afetler Allah tarafından verilen bir ceza değildir...00 Yorumla17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde İstanbul'da harikulade hissetmiştik.
1-2 Eylül tarihinde bir arkadaşım dini bir kitapda kısa bir yazı okumuşdum 2000 li yıllarda toprak insanların günahları nı taşımayacak ve zerzere (deprem ) olacak diye kitap çok kalındı 1 ay içinde basılıb çıkartılacak bir kitap değildi. Gölcük depreminde de bir asgarî yede garip şeyler yaşanmış. Herkesin görüşüne saygım var. Kurunun yanında yaşda ya yanıyor malesef ama 2 sinin farkı var.00 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Onu diyenlere şu soruyu sorun , neden allah bütün felaketleri savaşları islam ülkelerine veriyor. Şu örneğide verin 2. dünya savaşı sonrası Norveçte taoplam 10 cinayet vakası olmuş ki bize göre gavur olarak adlandırdığımız toplumlar.
10 Yorumla
+1 yılDini siyasete insan ilişkilerine hatta ticarete alet edip istedikleri uğruna bunu kullanan tek ülkeyiz belki de blyrz çünkü toplumumuzun sürü psikolojisiyle yönetilebileceğini okşa başını al ekmeğini elinden böyle bir toplumuz çünkü
10 YorumlaYazmayla bitmez abi ya. Konu bayağı uzun.
Bu milletin din algısı ödül ve ceza üzerine kurulu.
Senin de dediğin gibi, eğer Allah ceza verecekse gayri müslim ülkelere daha çok vermeli.
E biraz da toplum cahil olunca çabuk inanıyor böyle şeylere.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYıkım deprem esnasında günah tarafını konuşmak yerine sabrı çıkarılacak dersleri, manevi boyutta yapmamız gerekenleri konuşmak daha uygun olur. Ama oluşan depremler seller vs. doğal afetlerin bir fiziki bir de manevi alt yapısı vardır. Hiçbir şey boşu boşuna olmaz. Olayların Hikmetlerinin çoğunu da biz bilemeyiz.
20 YorumlaÇünkü bu durum Kuran'da gayet anlaşılır bir biçimde açıklanmış. Emin ol diyanet gibi kafamızdan uydurmuyoruz. Kitabımızda geçenleri anlatıyoruz. Kuran okumadıkları için cahil kalmaları bizim sorunumuz değil
70 YorumlaMadem depremin günahla alakası varsa masum çocuklar niye ölüyor
52 YorumlaNe zaman ülkede bir sıkıntı olsa ortalığı karıştırma derdindeler..
Hemen provokatif paylaşımlar..
Bu kadar vicdandan yoksun olunmaz..30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSence olamazmı? Allah ın gazabı sadece depremlerlede sınırlı değil. Onlarada başka şekilde ceza verilmediğini mi sanıyorsun. Amerikadaydı sanırım tsunamiler oldu. Demekki neymiş onlarada ceza veriliyormuş. Allah ın yerine hüküm koyanda yok. Hem sen merak etme Allah yeterki intikam almak istesin. Hiç birşey olmazsa sakat bırakır çoluğundan çocuğundan buldurur. Gereken şeyi yapar.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca bu toplum leş gibi bir toplum hiç kimse burda laga luga yapmasın tecavüz var şiddet var. Allah a kitaba sövmek var cinayet var hırsızlık arsızlık dolandırıcılık ensestlik var. Faylardan dolayı demişsin. O faylar neden hareket ediyor. Gerçi ne olacak bu olaylar bile anlayana akıl ağacı olsun anlamayan zaten anlamaz. Muhalefet edemedikleri bir konu vardı oda ölüm. Gerçi birkaç kişi ölümszlüğüde bulacaklar demişlerdi
+1 yılHarbiden öyle korkuyorum ben misal kıyamet denilince, hepimiz günahkarız. Ama depremin kıyametin habercisi diye söylenilen ortam da duramıyorum çünkü korkuyorum küçüklükten beri istemsiz şekilde
10 YorumlaAllah herşeyi araştırın demiş bilime ilme önem vermiş siz burda gelip hurafe uyduruyosunuz
40 YorumlaDeprem Japonya'da oluyor ama bizim gibi korkan ya da felaket tellallığı yapanlar yok. Dini yönünü Allah bilir ama bu ülkede adalet vicdan genel ahlak azda olsa kaldığını düşünüyorum.
10 YorumlaAvustralyanın başına binbir türlü bela geldi. Çin hastalıkla virüsle boğuşuyor ülkesinin insanına diğer ülkelerde hastalıklı gözüyle bakılıyor. Diğer ülkeler için de diyeceğim tek bişey var ; Her suçun cezası, olay mahallinde verilmez.
20 Yorumla- Gündem konusunda 981 cevap paylaştı.
+1 yılGüncel tamamen sacmalamış ama onun şarlatanlıgina prim vermemek için dini iyi okuyup anlamak ona göre yorumlamak gerekir...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKardeşim sen, Allah ın ne hüküm verdiğini nereden bileceksin. Allah onların cezasını ahirete bırakır. Veya onların dünyadaki sonunu bilemezsin. Allah ın peygamberi olan Hz. Muhammed e depremi sorduklarında, o diyor ki; deprem olduğunda, günahlarınıza bakınız. Bunları ben uydurmuyorum ki.
30 YorumlaCahilleri kışkırtıp insanları birbirine düşürmek için bilinçli bir şekilde böyle şeyler uyduruyorlar.
10 YorumlaYani bir yerdede uyarı olarak algılamak gerek anca böyle şeylerde aklımıza geliyor ölüm kalım sonra başlıyorsun dua etmeye ayrıca zulüm zina kötülükler fazlasıylada artmış durumda
22 YorumlaG*rizekalılar çünkü. Bunu daha kibarca söylemenin bir yolu yok.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahü teala kendisine iman etmeyenleri muhatap almaz da ondan. Yani bir kafir icin helal haram gecerli degil. Kafir önce iman etmeli, sonra helale harama dikkat etmekten sorumludur. O yuzden Allahu teala muslumanları uyarıyor.
14 Yorumla- +1 yıl
O zaman iş kolay yani. İslamdan çık, git Lasvegas gibi, amsterdam gibi, paris gibi bir yere. Her şeyi yap, Allah sana gazapta bulunmasın. Sana mantıklı geliyor mu bu?
Cevap sahibi+1 yılYahu topragin altinda görecek onlar. Bu kadarini da dusunun. Acin azicik kitap okuyun yahu.
Cevap sahibi+1 yılBuna istidrac denir. Kafirlere nimet gibi görünen şeyler aslinda onlarin azabina sebep olacak,!
Cevap sahibi+1 yılIman etmemenin bedeli sonsuz cehennemde kalmak, azabın hası var yani merak etme
+1 yılKimse de demiyor ki binalarimiz saglam degil siginagimiz yok planimiz yok
10 Yorumla
+1 yılNe olacaktı burası ortadoğu, bu işten milyonlarca para kaldırılıyor böyle de devam edecek.
10 YorumlaDepreme çağre bulundu
www.facebook.com/.../10 Yorumla
+1 yılYasananlar dini acidan bakildiginda evet belki uyari niteligi tasiyabilir ama toplumsal baglamda abartildigini dusunuyorum. Bu tur durumlar yasanmadan once de ulkeyi bok goturuyodu hala bok goturuyor.
10 Yorumla
+1 yılonlar asalak ama simdi virus de var deprem de felaketin içindeyiz aga
10 YorumlaSöylenecek her seyi söylemişsin zaten. Acıya bile saygisi olmayan insanlar
10 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Saçmalıyorlar aslında. Suçlu belli yani demeye getirip 1-Suçluları saklıyorlar. 2-Kendilerince dine çağırıyor aslında nefret ettiriyorlar.
20 Yorumla
+1 yılİnsanlar olayları kendi kücük dünyalarına göre yorumladıkları için böyle..
Bilmedikleri şeyi dine yoruyorlar...
Ama bilim öyle demiyor ve daha büyük bir tehlike var...00 Yorumla
+1 yılBenim de merak ettiğim:
”NEDEN DİNSİZCE FİKİRLER, SORULAR BU SİTEDE GÜNÜN SORUSU SEÇİLİYOR?”
Ateistler açıklasın..
#Vesselam10 Yorumla- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılToplum zaten günahkar. Takılmış bir Akp'ye gidiyor.
10 Yorumla
+1 yılDeprem ülkesiyiz o yüzden bide yeryüzü şekilleri çok kötü çarpık kentleşme
31 Yorumla- +1 yıl
Fotoda ki sen misin?
+1 yılAllah neden bize altından kalkamayacağımız yükü yüklesin ki. Depremde yöneticilerin önlem olması şart.
00 Yorumla
+1 yılDinazorlar zamanindada dunyaya gök taşı çarpmış. dinazorlarımı uyardı Allah. tövbe tövbe...
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunu dine imana bağlayan insanlar en iyi ihtimalle ahlak yoksunu rezil kisiliklerdir.
10 Yorumla
+1 yılNorveç İsveç Finlandiya buralar ateist neden deprem felaket yok?
Demekki ilk önce insan olmalıyız sonra din tercih meselesidir12 Yorumla- +1 yıl
Ateist değil hıristiyandır çoğunluğu onların.
- +1 yıl
Norveç ateisttir. nüfusu büyük çoğunluğu
+1 yılDeprem Allah tarafından uyarıdır bize dünyanın sonu da kıyamet değil midir?
20 YorumlaBöyle düşünenler taş devrinden kalma. Yıldırım düşer tanrılar kızdı derlerdi onlarda
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen uyarı olarak algılıyorum ve kalıcı degiliz ölüm heran ensemizde kendi kendime düşündüm deprem olsa ne hissederim diye ölmekten değil günahlarıma tövbe edemeden gitmekten korktum anladım ki bu dünyada kalıcı degiliz
10 Yorumla
+1 yılvebaya tanrının gazabı diyenlerle bunlar aynı kafa, boşuna uğraşma anlatamazsın
00 Yorumla
+1 yılAllah zaten fazlasıyla belamizi vermiş. Bundan fazlası zulüm olur. Zulmedene de Allah denmez
00 YorumlaŞiddetten beslenen dinlerden başka ne beklenebilir ki
Alkol alırsın haramdır azap var
Zina yaparsın dünyada recm edilirsin, cehennemde yanarsın
Aklına gelebilecek zevk alabileceğin ne varsa karşılığında azap var mk00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle ama sen merak etme o saydığın ülkelerde yakında halaçek olucak Çin avustralya gibi
31 Yorumla- +1 yıl
Hepsi sırasıyla Allahın mühlet bitince peşi sıra gelir belalar bilmiyosunuz
+1 yılinsanlar doğada olan olayları yorumlaması içinda bastırdıkları kelimelerden ibarettir.
bırak kim neyi istiyorsa söylesin..00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAllah istemeden bir yaprak kımıldaya bilir mi?
80 Yorumla
+1 yılBelki uyarıdır
Avustralya da sebepsizce yangın çıktı buda mı doğa kanunu?00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar