Hayat Eve Sığar (HES) Kodu, Hayatın Her Alanına Geliyor!

Ascelas

HES Kodu, Hayatın Her Alanına Geliyor!

HES kodu, artık sadece toplu taşımalar için değil, hastaneler, üniversiteler, kamu ve kurum kuruluşları gibi alanlarda da geçerli olacak. Bunlara ek olarak; özel sektördeki iş yerlerinde de HES kodunun geçerli olabileceği söyleniyor. Kısacası, topluluğun olduğu her alanda artık HES kodunun önemli bir yeri olacak ve bulaştırıcılara geçit verilmeyecek.

Hayat Eve Sığar (HES) Kodu, Hayatın Her Alanına Geliyor!

HES Kodu Nedir?

HES (Hayat Eve Sığar) kodu, korona virüs ile mücadele kapsamında ileri sürülmüş ve gün geçtikçe geliştirilmeye devam eden, toplu taşıma ve toplululuğun yoğun olduğu alanlarda şart kılınmış ve bu alanlardaki kişilerin virüs taşıyıcısı olup olmadığının bilgisini vererek bulaşma riskini en aza indiren bir sistem.

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES kodunu almak oldukça basit. Bunun için aşağıdaki maddeleri inceleyebilir ya da "https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html " sitesinden daha detaylı bilgiyi edinebilirsiniz.

  • Mobil cihazınıza "Hayat Eve Sığar" uygulamasını indirerek kısa yoldan bir kod alabilirsiniz.
  • 2023 numarasına; "HES" yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C Kimlik Numarası, T.C Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak SMS gönderebilir.
    • Eğer, Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan bir kimliğe sahipseniz; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak 2023'e SMS atmalısınız.
    • Eğer, T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99, 98, 97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için pasaport bilgileriyle; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum Yılı, Soyadı yazarak 2023'e SMS atmalısınız.

Daha detaylı bilgi için; https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hayat Eve Sığar (HES) Kodu, Hayatın Her Alanına Geliyor!
20 Cevap