Trakya Bölgesi +İzmir +Aydın +Muğla +Çanakkale ayrılıp özerk bir ülke kursak hoş olmaz mı?

Ekonomik, siyasi, coğrafi, kültürel açıdan Türkiye ile farklı kulvarlarda olan Trakya ve diğer illerimiz için haklı bir istek olduğunu düşünmüyorum.

Zaten denizlerle ayrılıyorsun sınır çizmede sıkıntı yok. Zaten ekonomik olarak ülkenin çok üzerindesin. Sanayi, tarım, altyapı ülke standartlarının üzerinde. Siyasi olarak sabit bir duruş sergileniyor. Özgürlükler açısından insanı daha avrupalı, avrupa standartlarına daha yakın. Ülkeye kattığı değer kadar devletinden değer görmüyor. Çalıştığı kadar ödüllendirilmiyor. Bir hak arayışı her yerinde hissediliyor. Kanunlar, yasaklar, cezalar en önce ve en sıkı olarak burda uygulanıyor çünkü insanı kurallarla yaşamaya uyumlu.

Güzel bir fantezi ve dillendirilmesi gereken bir fantezi. Bağımsızlık için olmasa bile ezilmeye çalışşılan, hükümet tarafından öteki görülen, hakkını alamayan bir halkın sesini yükseltebileceğini göstermek açısından önemli.

Buralarda kimle konuşursan konuş bu uğradığı haksızlıktan usandığını görürsün. Adam burda sürekli vergi ödüyor, türlü cezalara çarptırılıyor ama bunların doğuda yapılamayacağını biliyor ve zoruna gidiyor. Orda elektrik faturası bile tahsil edilemezken burda 3 gün geciktirdiğinde faturayı elektriği kesiliyor. Köylere kadar sigara içme yasağı uygulanırken doğuda adamlar geçimini kaçakçılıktan sağlayıp trakyadakilerden zengin ve rahat yaşaması sorgulanıyor
Trakya Bölgesi +İzmir +Aydın +Muğla +Çanakkale ayrılıp özerk bir ülke kursak hoş olmaz mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar,
Parçalansın demiyorum. Aydın üretici ve emekçi insanlar olarak kendi yönetimimizi kendi yöneticimizi kendimiz seçelim istiyorum.
Batı'daki üretici emekçi insanların verdiği eşek yüküyle vergi var. Bu vergiye rağmen bu güzel insanlar 16 senedir hırsız ve uğursuz bir hükumet tarafından yönetilmeyi haketmiyor.