Genel olarak balığa düşkün bir toplumuz hatta o kadar düşkünüz ki deniz mahsullerine olan bu düşkünlüğümüzü anlatan “Denizden babam çıksa yerim” gibi abartılı ve tuhaf bir söz dahi üretmişiz. Gerçekten denizden çıkan her canlıyı yiyebilir misiniz?

1 Bu durumda hamile kaldı denmez, kadın burda taşıyıcı canlı, hamile kalması için eşeyli üreme olması gerekir
2 pişirmeden yenen her et türü yemek sağlık için zararlı ve hatta hayatı tehdit edecek kadar tehlikeli olabilir, bunu deniz mahsullerine yıkmak ne kadar doğru tartışılır
3 spermatofor dedğimiz şey sperm kapsulu olduğu doğru ama o kapsüllerden bir canlı çıkmaz çünkü henüz döllenme yok, kadının sağlık sorunu ya allerjik bir olay ya da immün reaksiyonudur, hissettiği ısırıklar daha çok immün reaksiyonu olduğuna işaret ediyor ( daha açmam gerekirse vücuttaki makrofajlar ve histiositler yabancı cisme saldırır, bu da o bölgede inflamasyona yol açar ve ağrı reseptörleri bu durumda beyni değişik şekillerde uyarabilir
Haberciler abartmayı sever, her habere inanmamak lazım 😉
“Denizden babam çıksa yerim” hakikaten inanılmaz iddialı bir cümle ya; neden bunu keyifle, böyle gerine gerine söylerler aklım almaz.
Geçenlerde; gayet de kalabalık bir ortamda bir kişi dedi ki, '' bugün de kiremitte kalamar yapacağım, geçen hafta ahtapot yapmıştım. '' Oradan bir arkadaşı '' ya ama haram değil miydi onlar? '' Yiyen azarladı tabi. Olacak ya, o ortamda bir de İlahiyatçı vardı :)))) Sonra '' Mezhebiniz hanefi değil mi? Balık silüetinde olmayan bir şeyi tüketemiyoruz inancımıza göre '' dedi. O kişi İlahiyatçıyı da bir güzel azarladı :))) Ne insanlar var.
Ben balık severim; ırmak değil deniz balığı genelde, ama ırmak balığı olarak da yayın, turna tek geçerim ^^ Çok da iyi avlanırım ama kararınca.
Hayırlı sabahlar.
Asyalılar sınır tanımıyorlar bu konuda :))))) Noddle'a çeşni onlar için denizden çıkan her şey 😂
Aynen kesinlikle katılıyorum ;)
ilk haber başlığını facete görünce nasıl bir fantazi yaşamış dediydim :D aklıma ne türlü şeyler geldi. başlık o kadar alakasız ki. vücudunda her üreyen şey seni hamile yapsa tonla mikroorganizma anası olurduk :D parazit kısaca...
Haber trajikomik 😄yok kuzum denizden çıkan herşeyi yemem. çünkü içinde harama yakın mekruh olan da var 😊
Oda ayrı bir konu Zaten 😊 eksi veren neyin kafasını yaşıyor acaba Oda ayrı komik 😄
Bitanem mesela artı eksi dğl de harbiden anlamıyorum neyin kafası bu 😄yoksa zaten xper derdimiz Yok ki 😊teşekkür ederim kuzum ❤️😘
*mesele
Sevmesinler kuzum çok da tınnnnm😄
Sorma o bende de var 😄elime geçse ah bir diyorum 😂
Aynen😊😊
Cevap
97Cevap
Yemem gadasi
gercekden denizden babam ciksa yerim :)
birtek deniz hıyarı ki onunda nasil yapildigina sahit olmadım ama inanilmaz bir japonya ihracati var bu teyzede olay farkli gelismis ama mürekkep balıgini da cok severim ama çig degil :))))
ayrıca balıga da limon sıkılmaz :))))
tavukda beyaz et limon sıkmak isteyen tavuga sıksın balıgın tadini bozmasın bir zahmet :)
her degil sıkan tavuga sıksın :) ramazan ramazan bu mevsim sadece su :)
bu saatler sorun yok aksam 6 dan sonra kötü yola bile düsebilirim :)
oda ramazanda yenmiyor ya :) su iyi su :) bu saatte aklima yeme icme sokma ucarim sana burdan :)
valla ramazanda en makbule geçen :D :D
subayiligi.com/.../su-bayiligi-acmak-510x300.jpg
görselde damacana olmasaydı :)))) bir 50 cl pet kafi olurdu :) limon sıkılmaz dedik yaptıgın muameleye bak ayıp ayıp :)
tabiiki tabiiiki ruhunda var senin cadılık :) o süpurgenin calilarıni sökeceğim ama :)
sevimlilik doz olarak maksimumda :) sizi taniyan sansli azınlikdanim fm :) hepde keyifli olunuz
aşk olsun yani zerafetiniz şıklıgıniz ve ictenliginiz konusunda tek birgun farkli cumlelerim oldu mu? hayir tabiiki :) eeeee bir balıksa mevzu :) tabagina sıkmazsın olur biter demi ama :)))))))
bir sekilde anlasıyoruz nasilsa :)
tabiii biz bir işe yaramıyoruz yani kücük hanım :)
güzel gülerim ben cadıcım :) kısmetimide kapatma :)
ıssız adam :))))) ya filmi seyrettik sinemadan cıktık herkes beni anlatmıslar dedi :)))))) memlekette ıssız adam olmayan erkekmi var :)))))
Tüm ıssız adamları çevrene toplamışın sen demekki sen ve şekülerinn :))
sinema.mynet.com/.../issiz-adam_9904114.jpg
bununki derbeder adamlık beyaaa :)
kivanc falan der insan :) yagmasa da gürledi denir :) bir iyi bisi demedin be :)
hahahahah kurnaz demeyeydin :)))))) sagol canim benim bitanesin sen :)
can bogazdan gelir :))))) korkma hesaplari ben ödüyorum :)
Bana mantıklı gelmedi. 😙 bulgular tamam da sonuç anlamsız
63 yaşında kadın 🙄
Mürekkep balığı spermi🙄
Hamile kalmış 🙄
Ultra enteresan
Aklıma bu geldi
İftira atma la
Ne kadar saçma bir konu olmuş..63 yasinda kadin hamile kaliyorsa bunda balığın suçu yok bence, olacağı varmış:) hem ağzında sperm bulmuş doktorlar, bu kadin balığa muamele mi yapmiş yoksa yemis mi belli değil. . noluyoruz ya:))
sadece ağızında döllenmiş amma abartılar hamile filan ne alakası var kadının yumurtasıyla olmamışki ayrııca yumurta hücresi sadece kendi cinsi olan spermi çeken bir sıvı ile kaplıdır zekamızla alay etmeyin
Asparagas gibi geldi. Gerçi balık cinsleri embriyoyu agzında büyütebiliyor. Ama genetik yapı farkli. Bilemedim. Bence haber asparagas
eskiden diyordum ama bu soruyu gördükten sonra vazgeçtim. Bu arada mürekkep balığının mürekkebi ile yapılan makarna yemiştim daha önce, artık onu da yemem. Erkek hamile kalmaz ama işimizi garantiye alalım değil mi? 😏
Yosun bile yeniliyormuş,😱 ben yemem. Bir hamsiyi severim😊 heralde o kadar.
İç organlarını keşke temizleseymiş.☹
Benim tanıdığım biri tuttuğu balığın anında kafasını koparıp öylece yedi pişirmeden. Nasıl insanlar bar diyorum bazen
Nan çiğ balık yenir mi beeee
Bak biri önüne geleni yemiş 😝 hamile kalmış 😂
Birazmı? Ben duyunca hangi camdan atlayacağımı hesaplıyodum :)))
balığı çiğ yemesine mi şaşırayım yoksa o balığın vücudundaki spermlerin ölmemesine mi şaşırayım yoksa 63 yaşındaki kadının hamile kalmasına mı şaşırayım bilemedim. haber yalan bence
Yok artık ağız yoluyla mı hamile kalmış spermlere ağızinda rastlanmış diyor hamile kalmış demiyor.
Müslümansak (elhamdülillah) herşeyi yiyemeyiz (mekruh şeyler var (
Kadın hamile mi yoksa ağzında sperm mi kalmış sadece. Hamileyse naısl hamile ya. Ya da nasıl bir canlı çıkcak deniz kızı falan mı sldndld
Denizden çıkan her canlıyı yemem ama çoğunu yerim ama temizleyip pişirdikten sonra insan gibi yerim. Yukarıdaki örnekte olduğu gibi hayvan gibi değil.
Şimdi herkesin aklında tek bir soru hamile kalmış mı kalmamış mı, yoksa dikkat çeksin diye atılmış bir soru mu 😀
denizden çıkan canlıya bağlı tutupta vatoz yemem ama şurda bir mavi yengeç olsa fena şekilde iç ederim
Er doğum yapmamis mi 😂 bu arada ben balık turleri yemiyorum sevmiyorumda bizim türkler pişirmeden yemez onları yabancıdır o
Agızdan hamilemi kaliniyormus asbategas haber bir suru cocugum okurdu o zaman simdiye😂😂
Pişirerek yerim ))) pişirmeden yerse öyle olur 😂😂
Mürekkep balığı pisliğin teki çıktı rıza baba insanlara halleniyor😂😂
Herşey yenmez tabikide. Birde çiğ yemem eti balığı.
Deniz mahsulü ile aram pek yoktur. Sadece kılçığı iyi temizlenmiş balık ekmek yerim bazen.
😅yok artık ağızdan hamile kalınmiş olsaydı olay olay
Ben yarim denizden ne çıkarsa çıksın
Lan bu haber çok eski ya yeni birşey değil. 12.11.2013 Haberi bu. Güney Kore de oldu.
İhtimal olabilir gerçekten, şüphe ederim yalnız ama.
Biz deniz ürünü çok yeriz ama çiğ yemeyince ve temizleyince sorun olmaz.
Soru başlığı yanlış. Denizden her çikan canlıyıda yemem.
Haberi sabah okudum :)
12 sperm varmış vücutta yaşı büyük bide ilgimi çekmişti :)
Hamile kalamaz. En fazla yumurtlar. Boşa yumurtlar. Metabolizmamız uymaz.
Kadınlarda zaten var her ay atılıyor. Erkek sadece onun etrafını beyaz krema ile kaplıyor. Kremayı seven çocuk da çatlamış yumurtadan dışarı çıkıyor. Olay bu.
Evet. Bilimsel anlatınca sıkılıyor insanlar.
😲😲😲
O ne beeee... Öyle herşeyi yerseniz sonu Böyle olur 😝😂
Herşeyi yemeyin, seçici olun 😂😂😂
hahaha doğacak tipi merak ettim kadının rahimi midesinde baba da mürekkepbalığı. mürekkep balığı mast yapıp spermini lavaboya oradan kanalizasyona oradan denize giden spermi mi yemiş
Deniz canlılarıyla aram yok o yüzden hamile kalma şansımda yok ne mutlu 😂
Ben yemem deniz mahsullleriyle pek aram yok eee antepliyiz biz kirmizi etçiyiz :)
Deniz canlilari kadar iğrenç bisiy var mi ya mide bulandirici
Deniz ürünleri midemi bulandirmiyor mecbur kalsam yerim
sonuc olarak nur topu gibi mürekkep insan cıkacak mı? en heyecanlı yerinde kesmişsiniz haberi be
allah analı babalı büyütsün. sağlıklı ve mürekkepleri bol olsun insallah..
Denizdeki balik cesitlerini bizim ulkedekiler yer daha cok ve genelde temizlenip pisirilip duzgun sekilde yenir. Ondan sorun cok cikacagini sanmam.
Onların zaten bu canlı canlı yeme olayını anlamıyorum bence bu yani can çekişerek ölüyorlar , yazık.
Ağızdan alınan soerm hamile nasıl bırakabilir. Yumurtaya nasıl ulaşabilir. Küllü yalan
Balığa bizim aile düşkün değil yaa. Çok tuhaf bir olay ama balıkta temizlenmeden yenmez ki 😂
deniz ortamı çok acayip kimin eli kimin cebinde belli değil.
10 yaşında bir çocukta bu balıklardan muzdarip olmuştu dikkat etmek lazım
Kadin hamile kalmamis gerçi, dilinde balık büyütmüş.. iğrenç
Başlıkla içerik çok alakasız.
Bende gerçekten hamile kaldı sandım.
biraz saçma geldi, yinede teşekkürler emek vermişsin
yok ya pekı dogurmusmu dogrduysa murekkep balıgımı dogurdu bıde agzında yumurta mıu cıkmıs bu nasıl haber yahu bılmece bulmaca gıbı
not erkekler yer yanı bız cıg bıle yesek hamıle kalamyız sanslıyız
murekkep baligi saglammis bir yolla oral yaptirmis :D yas 63 olunca isi bozmus
Bu kadınların hallenmediği bir şey kalmadı:)
Damacana olayını geçtiler:)
Sen de öylesin canım:)
Tat konusunda dedim:)
Senin tatlılığın doğuştan ama:)
Teşekkür ederim:) Bu güzel iltifatın için:)
Agzindan sperm cikmasi hamile demek olmuyo yalniz 😂😂
Anlamadim ben simdi kadin hamilemi murekkep baligindan cocugu mu olucak
hamile kaldı ne alaka ilginç bişeymiş gbi okutuyonuz insana
63 yaşındaki kadın hamile kalmış asıl ilginç olan o sanki denize de girmeyelim 😂
bu soruyu okuyup.
sevgilim agzima boşaldı hamilemiyim diye soracaklar cikacaktir😂
İnanılmaz cidden şaşırdım. Ben yemem yediğim balıklar belli 😐😐
Kadın ağızdan yumurtlamış bilimsel yönden bakarsak olur bu durum
Sperm midesine gider rahmine gitmez ki hamile kalsın
Sadece başlıkta yazıyor hamile kaldığı içerik sıfır
Kadının ağzında 12 adet küçük iğne benzeri sperm örneklerine rastlandı. Sperm örneklerini inceleyen uzmanlar bunların sperm içeren mürekkep balığı spermatofor kapsülleri olduğunu ve Todarodes pacificus cinsi Japon uçan mürekkep balığına ait olduğunu tespit etti.
Daha ne yapayım denızlı efesı ufak mınık murekkep balıklarımı koysaydım
Hamile mi kalmış oluyor öyle😂😂😂
Şimdi oldu 😀😀😀
Yediğimiz balık belli onları da iyi temizliyoruz çokta sıkıntı etmemeli yani
o zman oral yaptığımızda hamile kalırız demek mi bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar