Doğal çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı toplandı. Bu toplantıda çevre sorunları ele alındı. Çevre kirlenmesine karşı üye ülkeler ortak çözüm yolları aradılar. Her yıl Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak değerlendirilir.İnsan eğitiminde ahlaki değerlerin çoğunlukla hümanist yaklaşımlar üzerinde ilerlemesi olayına karşıyım. "Doğayı yaşat ki insan yaşasın" sözü de aslında düşüncemin temelini oluşturmakta. Bence temelde yaşanabilirlik seviyesi doğanın bizlere sunduklarıyla doğru orantılıdır. Bu yıl da doğanın korunması ile alakalı tedbirlerin başında plastik maddelerin kullanımı ile alakalı yasalar üzerine yoğunlaşılmakta umarım netice alınacak düzenlemeler yapılır.
Peki sen doğayı yaşatabilmek için üzerine düşenleri yerine getirebiliyor musun? Gerçek bir doğa gönüllüsü müsün?
"5 Haziran Dünya Çevre Günü" Gerçek bir doğa gönüllüsü olduğuna inanıyor musun?
Geri dönüşüm ve pek çok doğal kaynakları israfsız kullanmaya özen gösteririm.. evimde hem kağıt -hemde plastik ve camlar için iki ayrı geri dönüşüm alanım var.. çocuklarım bu bilinçle büyüyor , küçük kızım bile resim yaptığı ve sonrasında çöpe dönüşen kağıtlarını atıcağı yeri biliyor.. susuzluktan FOBİM olucak kadar korkan birisiyim ve doğası bozulan iklim şartları nedeni ile KURAKLIĞIN kaçınılmaz olduğu düşüncesi sadece kendi evimde değil, suyun boşa aktığı her yerde mutlaka müdahale eden bir tavrım var.. yere asla çöp atmam ve denk geldiğim Çöpleri yerden toplamaktan da gocunmam.. vs vs benzer her türlü durumu bir birey olarak üzerime düşen görevi yerine getirmeye çalışıyorum ☺️
Herhangi bir canlıyı öldürecek ilaç, tuzak vb şeyler kullanmıyorum, evdekilere de kullandırtmıyorum. Mahalledeki komşuların çoğuna çöplerini ayırmayı öğrettim ki hem geri dönüşüme kazanılsın hem doğa kirlenmesin (imanın gevredi yalnız anlamalarını saglayana kadar ). Sokak hayvanlarına mama/ yemek ve su vermeleri hususunda teşvik ettim çevremdekileri. Sokak hayvanlarını bir çoğu halen sevmese bile mama ve su konusunda daha duyarlı hale geldiler ( en azından hayvanlar toplanıyor, çoğalıyor mahallede diye çemkiren yok artık). Ben kendimce, olduğu kadar işte, doğa sever olduğumu düşünüyorum.
En İyi Cevaplar