Yüce Allah, Son Peygamber , Hz. Muhammedi (s. a. v), 18 000 Alemin Efendisi, Peygamberi olarak yaratmıştır. Allah c. c. buyurdu ki:”Ey Muhammed!, Eğer sen olmasaydın hayalimde, yaratmazdım hiç bir varlığı, Seni 18000 Alemi şereflendirmen için yarattım.”
Kainat içinde, Makro Evrenden Mikro evrene kadar,18 000 Alem olduğu ve her birinde değişik Canlı türleri yaşadığı bilinmektedir. Her Alem değişik bir boyutta bulunur. Alt boyutlardan üst boyutlara çıkmak imkansız dır. Ama üst boyut canlıları, alt boyut alemine kolayca geçiş ve dönüş yapabilirler.
Kur’an'da geçen “Rabbul âlemin” tabirinde, âlimlerimiz 18.000 âlem demişler. Bu rakam kesretten kinayedir. Yani Arap edebiyatında 7, 70, 700, 7.000, 70.000 veya 18.000, 28.000 gibi sayısal ifadeler, çokluğu ifade etmek içindir. Hâlbuki âlimlerimizin çoğuna göre her bir insan her bir hayvan her bir bitki veya her bir melek her bir cin bir âlemdir.
Var fakat ben bunların sadece 5 - 6 tanesini sayabiliyorum, diğerleri de göremediklerimiz, bilmediklerimiz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
gökteki yıldızlar inanmayanların başına yağmur gibi yağacak diye ayet de var. Bu kadar saçma şeylere yormayın bence beyninizi. Önce bir okuyun inandığınız şeyin türkçesini, sonra ben hala inanıyorum diyorsanız zaten 18 bin alem olduğuna inanmak kolay
En İyi Cevaplar