AKP iktidarına yakın medyanın ‘gaybubet evlerine baskın’ başlığıyla duyurduğu Konya'daki hukuksuz operasyonlarda gözaltına alınan 77 kişiye işkence yapıldığı ortaya çıktı. Hala Emniyet müdürlüğünde tutulan başörtülü kadınların psikolojik işkenceye ve ağır hakaretlere maruz kaldıkları, erkeklerin de tanınmayacak şekilde dövüldüğü iddia ediliyor. Evlerinin kapıları kırılarak gözaltı alınan çok sayıda ismin ailelerine de haber verilmedi. Operasyona imza atan Savcı Durmuş Ali Karakoca’nın işkence talimatını verdiği, şehrin en büyük mülki amirleri olan Vali Yakup Canbolat ile Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ın da ailelerin yaptığı çağrı ve şikayetlere sessiz kaldıkları belirtiliyor.
KONYA EMNİYETİ'NDE İŞKENCE Talimatı savcıdan! Vali ve Emniyet Müdürü sessiz! yaşanan olay hakkında ne düşünüyorsunuz?
"Naziler önce komünistler için geldiler, bir şey demedim çünkü komünist değildim. Sonra yahudiler için geldiler ve bir şey demedim çünkü yahudi değildim. Sonra sendikacılar için geldiler ve bir şey demedim çünkü sendikacı değildim. Sonra katolikler için geldiler ve bir şey demedim çünkü katolik değildim. Ve sonra benim için geldiklerinde ise çevremde benim için bir şeyler diyecek kimse kalmamıştı.''
En İyi Cevaplar