İstanbul Beykoz'da, 6 Şubat 2017 tarihinde, Esma Yeşilbaş, tehditle kendisine defalarca cinsel saldırıda bulunan ve tecavüz eden kayınpederi Ahmet Yeşilbaş'ı silahla vurarak öldürmüştü. Esma Yeşilbaş hakkında “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan dolayı 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Mahkeme ise meşru müdaafadan dolayı beraat ettirdi.
Esma Yeşilbaş'ın avukatı yaptığı savunmada, “Tacizin ötesinde tecavüz eylemleri süreklilik arz etti. 9 aylık çocuğu varken yine böyle iğrenç bir olaya maruz kaldı. Mağdur tarafı temsil eden herhangi bir kimsenin şu an burada olmaması savunmamızın haklılığını ortaya koymaktadır. Eltisi müvekkilin başından geçenlere benzer hadiseler anlattı. Müvekkilin sosyo-kültürel durumunu suistimal ederek yapacağı eylemleri ifşa etmeyeceğini düşünerek yaptı. Müvekkilin ırzına yöneldi. Müvekkilin beraatını talep ediyorum” dedi.
Daha sonra sözü Esma Yeşilbaş'a veren hakim, son sözünü sordu. Esma Yeşilbaş beraat talebini dile getirdi. Hakimin, "seni eşine söylemekten alıkoyan ne?" diye sordu. Bunun üzerine Esma Yeşilbaş, “Sürekli tehdit ederdi beni. Bebeğimin boğazına defalarca bıçak dayadı. Eşime bunu söyleyebilmiş olsaydım kendisi öldürürdü. Çok direniyordum ama karşı koyamıyordum. Gücüm yetmiyordu. Hiçbir şey yapamıyordum. Gidecek bir yerim yoktu. Babam vefat etmişti. Annem tekrar evlenmişti ve başka memlekette yaşıyordu” dedi.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer