Adam başta biniyor İsrail firması olduğunu bilerek ( öyle mi bilmiyorum adam öyle diyor) ama yolda dilediği mola yapılmadığı için gömüyor turizmi. :) Ben tam bir şov olarak değerlendirdim ve böyle şovmenlerin kullanmayacağı bir araçsa bundan böyle hep Kamil Koç ile gidip geleceğim.
Size de sormak isterim, şoför mü haklı yoksa yolcu mu?
Yolcu haklı, on dakika bekleyebilirler.
Şoför haklı, araçta da namaz kılınabilir tamamen şov amaçlı bir durum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sabah namazı kılmak için mola yapmak isteyen yolcu mu haklı Kamil Koç şoförü mü?
Öncelikle ben biraz daha farklı bakıyorum olaya. 1- İsrail firması almış diyor hem namazındasın niye biniyorsun o zaman diye eleştiri yapmadan önce şunu demeliyiz acaba adam bu olayı yaşadıktan sonra Kamil Koç firması ne ayak diye araştırmaya başlamış olmasın :) Yani olayı yaşayıp firmayı araştırdıktan sonra bu olayı öğrenmiş olma ihtimali bence var? İsrail'in mi vs. bilmem lakin tercih etmediğim bir firmadır. Pamukkale çok daha kaliteli çünkü. 2- Kurallara göre ne yazık ki adam haksız çünkü mola süreleri ve nerede mola verileceği belli firmanın. 3- Benim bu konuda şahsi olarak şöyle bir önerim olabilir. Öncelikle namaz kılan var kılmayan var. Lakin yetkili kurum bir karar alıp namaz saatinde tüm otobüs firmaları mola verecek kuralı koyarsa bence bu sorun ortadan kalkar. 4- Bu arada sürekli viraj dönen otobüsler sallanırken acaba otobüsün içinde nasıl namaz bozulmadan namaz kılabilir bu konuda alaylı bir eleştirmişsiniz ama mantığınız yok. Ayrıca Kamil Koç otobüsleri aşırı derece de dar yani bir Pamukkale değiller haliyle o dar alanda zorluk çıkar lakin zaten otobüs dönüyor sürekli araç içinde olmaz haliyle. Dediğinizin olması için aracın geniş ve sürekli düz yolda gidiyor olması gerek.
Kısaca dinimizi ve adamı eleştirmeden önce kendi mantığını eleştir :D
Olayı Filistine bağlamak ne kadar saçma olmuş bu vatandaş için kaldı ki mola verildiğinde kılabilir veya kazasını yapabilir. Tek kişi için 50 kişi beklemez Dini inanca saygı yok yazmış adam peki kalan 50 kişiye saygı duymuş mu kendisi?
O adamların bellü bir zamanı var ve bu zaman diliminde yetişmesi gerekir bu 1. 2 bir sürü insan kendisinin namazını beklerken belkide işine geç kalıyor bu kadar insanın hakkına girerken namaz kılması komik değil mi? Kaza namazı diye bir şey var. Gitsin kılsın. Yobaz takım bunlar troller
Madem bu kadar dindar seferi olanların namazı erteleme hakkı olduğunu bilmiyor olamaz. Maksat ibadet değil şov. Böyle dindoşlardan kusasım geldi artık. Böyle şov amaçlı boş karalamalar olduğu zaman protesto falan etmeyip bilhassa o şirketi kullanırım.
Bu tür linç kampanyalarına destek vermiyorum. Olayı otobüs değilde uçağa referans etsek, sadece İstanbul Atatürk Havaalanında dış Hatlar Terminalindeki Kule çalışanları ucar tekmeyle adama dalarlar. 3. Havaalanından bahsetmiyorum bile. Niyeti sadece Namaz olsa, otobüstede giderken kılabilirdi. Bu adam inançlıysa, o otobüstekilerin hepsindende helallik isteyip, şoförden evvel izin istemesi gerekliydi normalinde. Tüm yolcuların güvenliğinden o şöför ve şirket sorumlu olduğu icin, şoför rota planlamasına uymakta çok haklı. Düşünün, sadece 10 dakika geciktiği icin, o şirket zarar görebilir, bir kazaya karışabilir. Ve kaza olayında emin olun o 10 dakika çok şey ifade edebilir. Eğer çok önemli olsaydi, biletini almadan evvel bu konuya deginebilirdi veya özel araçla cikabilirdi
malesef bu aralar bu dindar şovmenleri çok görüyoruz. hepsi gösteriş yapmanın derdinde. din, inanç özeldir insanların gözüne sokmak yanlıştır. kaldı ki kazasını kılma kolaylığı var islam dininde. 1 kişi kaç kişinin hakkını yicek bunu düşünmez kul hakkını düşünmez böyle tipler tek dertleri şov ve din baskısıdır. herkesi kendi gibi yaşamaya zorlayan bu dindarlar yüzünden dünya islamdan korkuyor ve kötülenmesine sebep oluyor.
Araçta namaz kilinmaz çünkü bir kenara çekip arac dışında namaz kilinabilir. Ikincisi ise nasıl ki sizlerin ani ihtiyaclari olunca otobüs mola veriyorsa biz müslümanların da inancı gereği o otobüsün yolcusu olarak bu molaya hakkımız var. Şov yapmayın soytarilik hiç yapmayın
Mesela benim cenazem var ve özel araç kullanamayacak kadar kötü durumdayım diyelim. Ayrıca ateistim de. Neden bu şarlatanı bekleyeyim ki? Beyefendi namazının kazasını kılabilecekken, benim bir an önce olmak istediğim yere geç gitmemin sinirini, cenazemin acısını bu çomarı tek başıma paramparça ederek çıkarmam da hoş olmayacaktır hali ile.
Dinde kolaylık vardır. Rica eder, şoforde usulünce durumu anlatır. "yolcuları bekletemem ve şu vakitte yetişmem gerekiyor anlayış bekliyorum" böyle bir hitap şeklinden sonra koltuğunda kılabilir. Içine sinmez ise kaza yapabilir. Sonuçta; ammeller niyetlere göredir.
Ulan bu kadar olmaz artik.. onemli olan niyet.. durum musait degilse oturarak dahi kilarsin namazi.. sov abi sov.. bos is... ya da beklesin yolculuk bitince kilsin o da makbul yani cehennemlik olmicak.. birisi kiliseye cekin ben ibadet etcem dese ilk bu adam ayaklanir bir de diyo dini inanca saygi.. o otobuslerin saatleri zamanlari var onun beklemesiyle olusan gecikmede zincirleme butun araar gecikir.. neyse sinirlenmicem
Eğer yoldaysan namazı sonra kaza edebilirsin zaten. Her otobüsün belirli hareket saatleri var ve insanlar buna göre otobüse biniyor, acelesi olan var beklemek istemeyen de var. Hiç kimse başkasını beklemek zorunda değil. Ben de meditasyon yapmaya gidecem diyim herkes 10dk beklemezse “Bunlar kötü insanlar” diye ağlıyım. Başkasına saygı göstermeyip sonra herkes ona göre hareket etmediği için ağlayan insanları samimi bulmuyorum.
Biraz niyette önemli böyle şeylerde. Şoförden rica edebilirdi güzel bir şekilde. Baktı ki kabul etmiyor oturduğu yerde de kılabilir otobüs yoldayken. İnsanların dinine inancına laf ederek bir yere varılmaz. Kıldığın namaz seni doğruya yöneltmiyorsa bir anlamı yok.
Evvela İslam ülkesinde değil müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz.. müslümansa yolculukta namazın kazaya bırakılacağını veya yolculuğa çıkmadan evvel cem edebileceğini bilmeliydi.. adamın ifadesini okuyunca zihnimde ayan beyan bir yobaz görüntüsü canlandı.. kamil koç taşımacılık sektöründe neredeyse en kaliteli hizmeti veren firma.. madem İsrail aldı niye bindim be adam diye sormazlar mı adama?
Şoförü haklı buldum yani bizzat olay yerinde olmadığım için çok şey yapmayacağım eğer yolcuların hepsinistediyse tamam ama yolculuk sırasında benim bildiğim şoför durmaz. E zaten mola oluyor normalde o zaman kazasını kıl ya da eve gittiğinde kilinabilir çünkü yolculuk esnasında olduğu için. Kotulemesi hiç doğru değil cidden.
iki tarafı da dinlemeden karar vermem bu tip durumlarda.. lakin bu tamamen provokatif bir hareket olarak düşünüyorum.. zira bir otobüs görevlisi böyle yaptı diye markayı lekelemek de mantıksız bana göre.. alırsın plakayı edersin şikayetini.. asparagas bir haber.. inanmamak gerek..
Bu tipe dikkat edin Tetikçi bir tip bu Doğru İsrail'in bir firması aldı Sadece yolcu taşımak değil dertleri. Bu da doğru Lâkin bu olayda başka bir şey var Namaz değil bunun derdi... Müslüman kimse bilir ki, Otobüste oturarak da namaz kılınabilir. Nasıl olacağının kaidesini islam belirlemistir. Derdi namaz değil bunun. Başka bir şey ama nedir bilmiyorum...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Showman müslüman. Demokrasi mitingine katılmayı bilirsin, demokrasiye uygun davranıldığında ağlarsın. Kamil Koç çok iyi firmadır, kimlerin olduğu umrumda değil. Parasını hak ediyor adamlar. Show'a fırsat vermedikleri için bir kez daha sevdim. Kazasını kılarsın artık, Allah kabul etsin, akıl fikir versin.
Ezbere konuşuyorsunuz Kâmil Koç İsrail firması değildir 3 yıl host olarak çalıştım, Amerikan ortaklı Actera Group firmasıdır bahsettiğiniz gibi din düşmanı değildir bu firma çalışanının bir kuruşuna bile tenezzül etmez kimsenin bir kuruş hakkı kalmaz paraniz olmadimi yolda kaldınız mı derdinizi anlatın sizi asla yolda bırakmaz yine götürürler herşeyin bir kuralı var namaz kaza edilebilen bir ibadettir tek sorun bu mu?
Yolcu baya saçmalamış bu insanların da sonuçta o adam dışında ulaştırmaları gereken insanlar var. İslama saygı duymak zorunda diyor haklı ama 30 kişilik bir otobüste acelesi olan var, hastası olan var, biyere yetişecek olan var. Kendi saygı beklerken diğerlerine saygısızlık ediyor. Ki islam dini bunu önlemek için seferi saymış seni neyi zorluyorsa. Tamamen şov
Bunun firmayla ne alakası var tamamen bencilce bir düşünce sen niyet et namazını oturduğun yerde kıl seferisin tövbe haşa Allahın işine karışmak gibi olmasında Allah kabul eder otobüs şoförü herkesin isteğine göre davransa bir kural kalmaz ve otobüs firmalarının tamamlası gereken seferler var yolcuların yetişmesi gereken yerler var bencil olmamak gerek
Öncelikle İslam ülkesinde yaşamıyoruz, sadece Müslümanların yoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz.. Diğer söylemlerine gelecek olursak, şirketin çalışma prensipleri bellidir.. Bunları göz önüne alırsın ve ona göre tercih edersin, aksi halde sadece gösterişten ibarettir..
Bunun şov kısmı nerede? Bugüne kadar hiç Kamil Koç ile yolculuk yapmadım. , Genel olarak Metro Turizm ile yolculuk yapıyorum. Gece yolculuklarımda sabah namazı vaktinde 30 dk mola veriliyor. Sen sana göre ters gelen bir olayı şov diye yalanlarsan saygısız bir insansın demektir. İnsanların inançlarına ve görüşlerine saygı göstermek zorundasın. 10 dakika beklemesi kimseye engel olmazdı. Bence ayıp edilmiş.
Şoför haklı, birincisi hizmet veriyor, yolcunun bu isteği herkes tarafından hoş karşılanmayabilir. İkincisi evet otobüste kılınabilir, üçüncüsü ise zaten dinde “seferilik” diye bir durum söz konusu diye biliyorum. Tamamen şov amaçlı Kısacası.
Kılmak istediğini şoföre beyan eder. Oda duramam der. Sonrasında camdan atlayacak değil ya. ya da Şoförle kavgaya tutuşacak değil ya. Oturur döndüm kıbleye kıblem kabe der. Namazını Kılar. Bu kadar basit bir çözümü var.
elhamdullıllah muslumanım.. ama bu adam tam bır sıgır! sen seferısın kazaya bırakabılırsın.. otobusdekı dıger 44 kısının cok ıvedı ıslerı olabılır! bırıde durup pazar ayınıne katılmak ıstese ne derdıkı bu sıgır oglu sıgır!!
hahahah soruya bak. diğer firmalarda böyle bir durum olsa da kamil koç durmasa kabul problem. sanki ülkede kimse namaz kılmıyordu tek amcaya rast gelmiş. bu zamana kadar millet abdestini alır yolda namazını kılardı. döndüm kıbleye deyince oluyor :D
Amca namaz kilmayi biliyorsan namazini kâzâya birakmayida biliyorsundur.. Bunu bile bilede yola ciktin..44 tane yolcunun hakki ne olcak peki. Bu amcamiz haksiz.
bir mümin namazını koltugunda oturarak kıla bilir ya da seferi oldugu için kazaya bırakır sonara kıla bilir zaten bir müslüman bunu bahane etmez adam dogrudan firmayı kötülemek için yapıyordur bu anlamda
Olay tamamen İslamiyeti bilmemekle ilgili ve ipnelik yapmakla alakalı. Zaten seferisin, varacağın yerde namazın kazasını da kılabilirsin. Senin belki acelen yok ama otobüste 40 yolcu daha var. Onların hakkı ne olacak. Helal olsun Kamil Koç şoförüne.
Zırcahil!!! savaşta kazaya kalmamış namazı nasıl seferilikte kazaya bırakıyosun? he zırcahil? Seferilikte sadece 4rekâtlık farzları 2 rekat kılabiliyosun ve çok zaruret var ise sünnetleride terk edebiliyorsun zırcahil!!!
Şoför haklı yol uzuyor kaza namazı diye bir şey var. En son otobüs yolculuğumda şoför sabah namazı için durdu yarım saat yolcunun geri dönmesini bekledik. Zaten yol uzun birde böyle olaylar için bekleyince yolculuk daha çok uzuyor.
Namazı seyir halindeyken de kılabilirsin. İslam hoşgörü dinidir. o firmada çalışan belki yüzlerce müslüman insan var. Kimse şu firmayı kullanmasın diyerek orda ki insanların ekmeği ile oynamaya kimsenin hakkı yok.
Yolculuk bu sonuçta herkes dadikası dakikasına plan yapmış olabilir şoförlük bir durum yok emir demiri keser kural olsaydı o zaten ara verirdi ama keşke tüm firmalarda bu kural olsa çok ta güzel olurdu..
İslami kuralları iyi biliyorsan araç ile il dışına yolculuk yaparken seferi sayıldığını da biliyorsundur otobüste kılabilirsin ya da sonra kazasını kılabilirsin benim de ailem namazlarını geçirmez ama bu böyle dir herkes de bilir
Tavır da çok önemli tepki göstererek söylediyse izin vermemiş olabilirler. Ben de hep rica ederim genelde namaz saatlerine bakıp binerim mola saatine denk gelmiyorsa söylerim. Çoğu zaman şoför de kılıyor oluyor ya da başka isteyenler de oluyor.
Burası İslam ülkesi değil burası Müslümanlığın daha yaygın olduğu laik bir ülke bu bir. Ikincisi otobüsün içinde'de namaz kılabilirdi ve ya kazasını kılardı. Bu adam tamamen şov peşinde yobaz!
Şöför dursa musteri kaybeder sikayet alır kimse seni beklemek zorunda değil bro ben olsam bende aynını yapardım neden ekmek teknemi tehlikeye atayım ki?
Yolcu kesinlikle haksız, 40-50 kişilik otobüsü bekletmeye hakkı yok. İnince kazasını kılsın, zaten dindar bir adam olsaydı gösteriş yapmazdı, kul hakkına girmezdi.
@zulfukaryaran Yılda 5+ kez otobüs yolculuğu yapıyorum, sıkışınca mola istemeyi geç, molalarda inmem bile. Kul hakkı değil mi bu yapılan, insanlar onu beklemek zorunda mı?
Kul hakkını öne sürüp adam namazını kilmasin diyorsun. Sen kimin kullarinin hakkindan bahsediyorsun ki Allah in kullarinin namazindan rahatsız oluyorsun?
@zulfukaryaran Diyorum ki, otobüs yolculuğu zaten sıkıcı ve yorucu bir şey, 20 saat üzeri yolculuk yapan insan da var onun bu sıkıntısına 10 dakika daha eklemek nasıl bir saygısızlık? Yolculuğa çıkacaksan seferi olma durumu var, oruç da tutmazsın namaz da kılmazsın ve bunun için günah yazılmaz, sonra borcunu ödersin tekrar, değil mi? Neyin artistliği bu?
Ben bir ateist olarak onun yüzünden 10 dakikamı kaybetmek zorunda mıyım? Hem çokta iyi biliyorum dininde seferi sayıldığını amacının sadece gösteriş olduğunu. Ki islamda Riya çok yanlış birşeydir.
İslam devleti değil burası. O kadar bağlıysa dinine ona göre ayarlasın yolculuk saatini. İslam değil mi kolaylık dini? Sonra kılsın. Kimseyi bekletmeye hakkı yok
Bir kere kamil koç türkiyenın en ıyı firmalarından biri yıllarca kaliteli hizmet veriyorlar ve yahudi firması değil bursalı musavi ailenin türkiye ye katmış olduğu bır hızmet firmasıdır adam belli şov yapmaya calışmıs gitsetdı metroya bınseydı tam bunun kafasında zatenn
Şimdi bu otobüsün bir biniş bir varış saati var dakiklik belkide firmanın önceliği bide 30-40 kişinin bir kişiyiyi bekleme zorunluluğu yok. araçta kılamazmıymış
Tabi ki şoför haklı ne demek on dakika bekleyebilirler bir yolcunun kişisel dini görüşü için bütün otobüsü bekletmek kabul edilemez. Herkes böyle böyle yapsa zaten ne düzen kalır ne bir şey ülkede
Otobüsteki diğer yolcuların görüşüde önemli + molalar zaten var beklenebilir otobüste namaz kılmayan insanlar vardır illaki onların hakkına giremez şov amaçlı olan bişey din ile alakası yok bunun
Diğer yolculara sorulur eğer yolcular sorun etmeyecekse durulur. Ben açıkçası firmayı haksız buluyorum. Namaz dediğin hepi topu 4 rekat tutsun tutsun 5 dk. Var mı ötesi. Hangi yolcu buna hayır der ki.
Lakin sabah namazı için bekleyebilirlermiş. Ki ezan okunmasınada gerek yok aslında imsak vakti ezandan 30-45 dk once giriyor (ramazanda imsak vakti okuyorlar ezanı nedense...) yolcuda çözüm bulabilirmiş buna...
O kadar yolcu senin namazını mı beklesin dangalak. Geçen gün aynısını bende yaşadım adamın biri namaz kılıyor diye bekledik bana ne? Daha da çok beklersiniz ıslam ülkesini yallah arabistana
Türkiye yi ıslam ülkesi sanıyor sokuk. Yok öyle dünya bırakıp iyi yapmışlar bir görüşte denildiği gibi ordan deveyle gelseymis bir de saygı bekliyor.. arabada budist olsa onun nirvanasını mı beklerinler moron adam
En İyi Cevaplar