Mubadele döneminde yunanistana 1,250 bin rum göç etti.. o zamanda göç etmeyen kimlik din değiştirenler olmuş simdi ise, bazıları özüne dönmüşler anlaşılan Arkadaşlar, çok korkuyorum bunlarda Kürtler gibi isyan çıkarıp dağa çıkacak.. ülkemiz kötü bir felakete sürülecek..
Karadeniz'de Pontus rum tehlikesi farkında mısınız?
Karadenizli bir Türk olarak bu endişeni yersiz buluyorum. Tanıdığım Laz ve Gürcü arkadaşlarımda, en az benim kadar bu ülkeyi sever, düşünmeden, canlarını verir, vermişlerdir de. pkk yıllardır karadeniz bölgesine sızmaya çalışıp sizamadiysa bu vatan sever, mert karadeniz insanı sayesindedir. Eren Bülbül, evladımız jandarmaya yardım ederken, hainlerce şehit edilmişti. KORKMA! SÖNMEZ BU SAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK. SONMEDEN YURDUMUN ÜSTÜNDE TÜTEN EN SON OCAK!
E bunlar zaten zamanında TİKKO terör örgütünü kurmuşlardır. Lazlar, Gürcüler ve Rumlular beraber hareket ettiler o dönem fakat fazla dayanamadılar. Olabilir, olamaz demiyorum.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
TİKKO hala karadeniz de ve iç anadoluda faaliyet gösteriyor
Neticede aktiflik seviyesi sadece gelir elde etmeye dayanıyor. Eylemsel bazda kendini hissettiremediği için benim için sönük örgüttür. Fakat Türkiye günün birinde Kürt meselesini çözerse, dış mihraklar uyuyan terör örgütlerini kullanacaklardır. Mesela TİKKO gibi.
"Kürtler gibi isyan çıkarıp dağa çıkacak" ne demek? Bu ülke sizin gibi kötülüğü bir millete bağlayanlar olduğu sürece felakete sürükleniyor zaten. Ha bu arada insanın özüne dönmesini sonuna kadar destekliyorum.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani diyorsun karadeniz'de pontus devleti kurulsun
Kardeşim soran kişinin beyni yok ki bence ırkçı birisi olduğu kesin. Eğer bir insan öze dönmek kelimesini devlete çeviriyorsa ya alsın tarih kitabi okusun ya da gitsin benim beynim neden yok diye düşünsün 😂
La siz neden bahsediyorsunuz ya bir Karadenize gidinde bakın sizden daha fazla Türktür Karadeniz insanı öyle ayrımcılık gayrımcılık arayışı içinde tek bir Karadenizli görmedim varsa bile diğer Karadenizliler verir onun ağzının payını burda boş boş laf ebeliği yapıp kendinizi onlardan çok türk sanmayın
Karadenizliler kürtler kadar özlerine sadik değil en gördügüm en has lazi bile en ileri türk milliyetciligini savunuyor türkten daha çok türk olmuslar kraldan daha çok kralci meselesi pkk gibi örgütlenme imkansiz kürtler örgütlenme ideoljik bazda başarili olsalar bile yetersiz 40 senede birsey elde edemediler ben pkk gibi örgütlenseler bile pkk gibi yikici ve uzun yasayacaklarini inanmiyorum pontus halki
Belki suriyede irakta basarili oldular diyebilirsiniz fakat Suriye ve irakta ic ve dis savastan faydalandilar suriyedeki egemenliklerini türkiye bitirdi iraktaki egemenlikleri abd sayesinde..
Sanmıyorum ya kürtler kadar kimse bu ülkenin başına bela olamaz. Bende karadenizliyim ama böyle birşeyi ilk kez duyuyorum. Karadenizde rum falan kalmadı varsa da nadirdir hiçbir ırkın kürtler kadar çoğalması mümkün değil.
Guney dogu oyle degildi 90li yillardaki korfez savasindan kacan kurtler turkiyeye geldi turk pasaportu verildi kurtlere (suriyeliler gibi) ondan sonra guney dogu boyle oldu
En İyi Cevaplar