Erdoğan, partisinin grup toplantısının çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada zinaya dair müjde de verdi. ZİNA DÜZENLEMESİ Erdoğan, sözlerinin devamında da şunları söyledi: "Zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle tacizler, vesaireler, bunları aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım." Siz de zinanın suç sayılmasını destekliyor musunuz? Yoksa kendinize ait başka fikirleriniz de var mı? Haberin linki için tıklayın.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zina müjdesi! Zinanın suç sayılmasına tepkiniz nedir?
Obaaa. Başkanımız, reyizimiz yaa. Bak şimdi artık el ele de tutusamayacaksınız. Ee ne de olsa o da haram. Görüyor musunuz nur yüzlüzü her şeye el atıyor maşAllah, süphanAllah, inşAllah, amin. Çoo.. kk güzel olmuş vAllahi, billahi. El ele de tutuşmayın artık. Bundan sonra böyle. İşinize gelirse diyor yani. Velkam tu Şeriat. Ulen birlikte olmama kim karışacak? Ben biriyle birlikte olucam ve buna biri karışacak öyle mi? Güldürmeyin beni. Genelev neden yasak değil? Ben söyleyeyim para geliyor paraa. Hâlâ farkında değilsiniz son 10 yıla bakın yasaklanan ne varsa misliyle yapıldı. Şimdi zina yasaklanıyor taciz ve tecavüzler artacak. Neden mi? Sadece dine yönelen bir ülke asla sağlıklı düşünemez. Bilgilenmekten korkar. Beyni olmayan kişilerin ilk düşüncesi uçkurdur. Ve düşüncesiz insan uçkuruna sahip çıkamaz, kendi vücuduna hükmedemez. İlerleyen zamanlarda açık saç ve el ele tutuşmak dahi yasak olacak bu gidişle. Hani düsünsene eşin, sevgilin ile el ele tutuşamayacaksın dışarıda. Birileri engel olmaya çalışacak. arap şeriat kurallarını her hafta değişiyor ama olsun takip edin. Size uyuyorsa bana da uyar yani. Nasıl olsa arap şeriatlarında erkeğin hükmü vardır ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği "insanlık" hakkı diskalifiye olur. Gelsin yani sıkıntı yok benlik problem yok siz kendi derdinize yanın.
evlilikte yapılan zinalar başta olmak üzere madem müslümanız madem Osmalı torunuyuz o zaman dinimize ecdadimıza geçmişimize uyarak tüm zinaları suç tüm zina edenleri suçlu saymak zorundayız aldatan eşi boşanmakla sadece ona ödül verilmis oluyor hatta yeni zina kapıları acilmis oluyor kesinlikle suc olmalı ama şimdi ileri gorusten bahseden zihniyetten arabistan degil burasi deyip bunu da şeriata bağlarlar 😂
Bazılarınız nedense bir coştunuz. Yarası olan gocunur mu dememiz gerekiyor? Hangi ayette hangi hadiste iki kişi raziysa bisi olmaz yazıyor? Muslumanligi kirletmekten başka bir şey yapmiyorsunuz. Iki kişi raziysa suç değildir diyenler altına bir zahmet ben müslüman değilim yazmayı unutmasın. Modernlik yapıyorsunuz aklınız sıra. Gidin amerikaya sokakta da yaparsiniz istediğinizi.
İnsanlar edepsiz olduğu için suç olmasın demiyor. Herkesin kendi hayatı, kendi günahı. Ben nefsini tatmin etmek için, ya da paralı bir erkekle yaşamak için dini nikahı paravan olarak kullananları çok gördüm. Yasaklasan ne olur millet bir kılıf uydurup gene keyfine bakar
@Alina6789 1) bütün halkı namaz kıldığı halde helak olan milletin sorunu neydi biliyor musun? Aralarında kilmayanlar vardı ve kilanlar kilmayanlari uyarmıyordu. Uyarmadiklari için helak oldular. Islam birlik beraberlik dinidir ben uyariyorum ama nedense sen ve senin gibiler " benim gunahim " diyebilmeyi çok iyi biliyorsunuz. Sizin yaptıklarınız umrumda bile değil. Benim taktigim hem zinayi savunup hem müslümanım diye geçinenler.
Arkadaşım zina dinen sadece günah bir kavram, o helak olan kavimler sadece zina yaptığı için helak olmadı. Bazı insanlar dine uyacaksa her konuda uysun. İstediği konuda dine uyup istediği konuda uymayanlar hiç samimi değil. Dinde sadece zina günah değil. Ayrıca Allah'a inanan hiçkimseyi müslüman olmamakla suçlamak da doğru değil böyleleri kendi dinden çıkar çünkü. Zina yapan ya da yaptığı için bunu savunan Allahı inkar etmiyorsa sadece günahkar olur.
@Alina6789 "zina dinen sadece günah bir kavram" diyerek zinayi küçük bir günah olarak mi göstermeye çalışıyorsun? Allah'a sirkten sonraki en büyük günah zinadir bunu bir yazalım kenara. Bazı ınsanlar uyacaksa tam uysun derken? Sen hic namazı ya tam kılın ya da hiç kilmayin diye bir şey duydun mu? Kaza namazı diye bir şey var biliyor musn bilemem ama (!) Insanlar ellerinden geldiğince müslümanlığa uymaya çalışır ve onları samimiyetsiz bulman onlardan hiçbirşey götürmez emin ol. Allahın yapma dediğine insanlar hayır diyebiliyorsa zaten çoktan onu yok saymis şirk kosmuştur. Birinin seni sevmediğini bilmek için illa söylemesi mi lazım? Bazen davranışları da belli eder. Buradaki çoğu kiside Allahın yasakladığını önemsemiyor? Hala müslümanlar mi gerçekten. Bunu bir dusun derim
Secim yaklasti bunlar hep oy kazanma cabalari. Madem. zinayi suc haline getirecekler genelevleri kapatsinlar ve 2004 de neden zinayi suc olmaktan cikardilar avrupa birligine yaranmak icin Iki tarafda istiyorsa zina suc olmamali asil hayvana insana bebege tecavuz edenin cezasini arttirsinlar Kaldi ki adam imam nikahimiz var ondan sevisiyoruz derse olmadigini nasil ispatlayabilir ki devlet. Resmi nikah haricindeki tum iliskiler suctur desinler bakalim kolaysa 😉
TÜRKİYE MÜSLÜMAN BİR TOPLUMDUR. MÜSLÜMAN BIR BIREYIN DE KURANI KERIMDE BELIRTILEN YASAK VE KURALLARA UYMASI ŞARTTIR FARZDIR... BAKIYORUMDA MUSLUMAN OLARAK ARANIZDA ZINANIN SUÇ SAYILMASINI DESTEKLEMEYENLER VAR SİZ BU DUNYAYA AFEDERSINIZDE NE ICIN GELDINIZ BIR DUŞUNUN ALLAHIN KOYDUGU KURALLARI ÇİĞNEMEK İÇİNMI... AYRICA ALEMLERE RAHMET OLARAK GONDERILEN KURANI KERIMDE GEÇEN HUKUMLERDEN SIZIN YONETIM SEKLINIZDEKI HUKUMLER DAHA MI İYİ DE ZINAYI DESTEKLIYORSUNUZ. SIZIN YINETIM ŞEKLINIZ ZINAYI KENDI ISTEGINIZE BAĞLI KILIYORSA OZAMAN SİZ ŞEYTANIN YÖNETTIGI ULKELERDENSINIZ ALLAHIN AZABI UZERINIZE OLSUN ZINA NE IGRENÇ NE KOTU BIR IŞTIR VE TOPLUMCA ÇOĞUNLUĞUNUZ ZINAYI KABUL EDIYORSA SIZI DEĞIL KURANI KERIM PEYGAMBER BILE GELSE ALLAHIN GAZABINDAN AZABINDAN KURTARAMAZ SIZIN ICIN AZAP KESINLESMISTIR TOPLUM OLARAK.. AYRICA KURANI KERIMDEKI HUKUMLERE UYMUYORSANIZ KENDINIZE YENI BIR DİN SEÇIN ZINA YAPMAK ISTIYORSANIZ MUSLUMAN DEGILSINIZ VE ISLAM DININI DE KIRLETMEYIN KENDINIZE BAŞKA BIR DIN SEÇIN BUKADAR BASIT KAFIRLER SIZI NEYMIŞ ZİNA HER BİREYİN İSTEĞİNE BAĞLIYMIŞ İSTEYEN YAPARMIŞ FELAN FİLAN BUNU SAVUNANLAR KESİNLİKLE KAFİRDİR SİZE NE OLDU DA MÜSLÜMAN BIR BİREYKEN ZİNAYI KABULLENDINIZ VE SAVUNUR OLDUNUZ.. AYRICA ZINA EDENLER ICIN ACIKCA AYETLER VARDIRKİ ONLARI OKUYUN BAKAYIM CEZASI NE İMİŞ ZINA EDENLERIN VE ZINA DA ISRARLA DEVAM EDENLERIN? NE OLDU KURANLA HUKUM VERMEK AĞIRMI GELDI OYLEYSE NE IÇIN İSLAM KELIMESI AĞZINIZDAN DÜŞMÜYOR SİZ İSLAMI DEĞIL TAĞUTU KENDINIZE DIN OLARAK SEÇMIŞ BIR TOPLUMSUNUZ ALLAHIN AZABI UZERINIZE OLSUN...
Geri kafalı bir hükümet. Muhafazakar işte. Medeni kanuna aykırı olmasına rağmen yapabiliyorlar bunu. Yavaş yavaş şeriat getiriliyor işte. Örneğin evrim konusu bu sene kalkıyor. Bir daha liselere okutulmayacak.15 Temmuz bir destan olarak okulara kitapçıklarla dağıtıldı. Normalde bu tür olayların üzerinden en az 50 yıl geçmeli (süre değişebilir.) tam olarak anlaşılabilmesi için. Biz şu an garipsiyoruz ama okullarda aldıkları eğitim ve medyadan dolayı yeni nesilin kafasına şeriatın vs. iyi olduğu işlenecek. Ortam uygun oluncada şeriatı getirecek. Bu sadece islamla ilgili değil örneğin atatürkte böyle yapmıştır. Çevre hazır olana kadar Padişah karşıtlığı yapmayıp daha sonra halkta sevr dolayısıyla padişahın gitmesi gerektiğine inanınca asıl düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Fakat aradaki fark atatürkün ileriye, erdoğanın geriye götürmesi.
Müslüman olmayan bir insanın, müslümanlığa uyma zorunluluğu yoktur. Yasalar baskı değil sükunet yaratmak için vardır. Böyle bir yasa sadece kaos doğurur.
@Opss47 Bak kardeşim dinsiz olabilir insan, ama karakterli bir insanın tavrı toplumun kurallarına saygı göstermektir.. Toplumun çoğunluğunca yanlış görülen şey, saygıyı hakeder.. Aksi tavır, anarji ve bozgunculuktur..
Bu toplumda yaşıyorlarsa, çoğunluğa uymak zorundadır.. Kişilere göre yasa çıkartılmaz, çoğunluğa bakılır.. Bu toplumda yasaksa, yasaya uyulacak ya da bu toplumu terkedecek..
Dinsizler toplumda azınlık değil. Resmiyette %0.2 gibi bir oranlarıda olsa aslında en az %20 oranında dinsiz var ülkede. Ayrıca zina derken yasada kullanılan zina tanımının üzerine eklemeler yapılacak yani karşılıklı rıza olan durumlarda bir sorun olmayacak. Bunuda yeni gördüm haber vereyim dedim.
@Opss47 %20 azınlık zaten.. Ayrıca zinanın tarifi nikahsız ilişki demek, yani resmi nikahı olmadan ilişki yaşayanlar suç sayılıcak.. Buna ekleme çıkarma yapamazlar..
Yasalardaki zina tarifi islamdaki gibi değil. Bildiğim kadarıyla baya senedir var bu zina tarifi. Yasalardaki tarife göre evliyken başka biriyle cinsel ilişkiye girmek zina. Gerisi değil. Buna ekleme yapacaklar oda taciz, tecavüz vs.
evlilik dışı cin sel ilişki yasaklanmalı sokakta herkesin gözü önünde utanmadan yiyişen sevgililer evde yalnız kaldıklarında neler yaparlar kimbilir? zaten zina hem ayıp hem günah evlenin sonra ne yaparsanız yapın yaani ! hem sonra sevgilim beni düdükledi bıraktı şimdi ne yapacağım ben? hamileyim ortada kaldım ne yapıcam? kızlığım bozuldu ne olacak? yok anal yapdık arkam acıdı bişi olurmu? şöyle oldu böyle oldu diye keyfi dert yanmaktan ve sapıkça arzularınız yüzünden erkekleri tahrik etmekten cinselliğeözendirip merak saldırmaktan tecavüz ve tacizi meşrulaştırmaktan bu milleti kurtarırsınız yaani :)
Ha tecavüze tacize başlı başına düzenleme getirmek yerine böyle normallestirecegiz zina adında çok güzel. Zina ve taciz tecavüz durumları iki ayrı dunya. Birinde iki birey hür iradesiyle karar veriyor buna karışmak devlet mekanizmasinin ustune vazife değil. Diğeri zorla sahip olma durumu keza buna devlet özellikle üzerine dusmeli
Önce gitsinler küçük kızları taciz edip, tecavüz edip hayatlarını karartan ve öldüren soysuzlarla ilgilensinler. Ulan sosyal medya olmasa herifler salınıyor.
Milletin birbirleriyle olan karşılıklı gönül işlerinede karışıyorlar artık... Kendileri asıl zinayı bu ülkeye yapıyorlar...
Benim cinseligime evliligimede devlet neden burnunu sokmak istiyor? Hükümetin düsünmesi gereken tecavüz tacizdir Kimin karsiliki gönül rizasi ile kiminle beraber oldugu degil.
Onlarca kendini koruyamayan cocuklara birsey yapmadilar birkereden birsey olmaz dediler Gelip hangi hakla benicinsel hayatıma evliligime karsisacaklar Gittikce insanlari yozlastiririp tecavüz ve tacizce davetetmektir bu
Bu iki olayı bir çatı altında toplayarak dini nikahı, muta nikahını ilk sıraya alarak arap geleneklerini insanlara benimsetme ve güya namus cinayetlerine kılıf uydurmaya çalışmak bu. Tecavüzle kendi iradesinle yaşana bir olayı birleştirmek duyduğum en saçma olay. Namus kavramına başka açılardan bakmak. Ben zinayı savunmuyorum ama "tecavüzcüyü" aklama çabası gibi geldi bana. İkisi çok farklı şeyler ve ayrı kulvarlar.
Özellikle evliyken eşini aldatmak suç olmalı.. Çoğu kişi kanunda bunun suç olduğunu düşünür.. Karısının aldattığını fotoğrafla belgeleyen bir davacı, karısının zina etmesinden dolayı boşanmak istediğini söyledi.. mahkeme zinanın suç olmaması sebebiyle kadına tazminat ve nafaka alma hakkı tanıdı.. Adalet mi bu..
zina ile tecavüz elbette aynı değil. ama zina da basit bir konu değil. gizliden yaparsan yap yine sorun yok. iyice dozu kaçtı. yok sahilde, yok otoparkta. 4 duvar arasında kim naparsa yapsın karışan yok.
yani o kadarına karışılmamalı tabi. beni yanlış anlama. toplum olarak birbirimize saygı ön planda olmalı diye düşünüyorum. yoksa görüşünü eleştirmek değil nietim
@vetinusty Yanlış anlamadım, Saygılı yorumlara aksi görüşlü bile olsa saygım var :)) Kızlı erkekli evler için getirilen yasayı hatırlar mısın? O da 4 duvar arası ama karışıldı işte ha takan var mı onu bilmiyorum
Günahın hesabını Allah sormalı bu günah diger insanları ilgilendirmiyor ve zarar vermiyorsa , gönüllü yapılan bir birlikteliğe kimse birsey diyemez. herkes inanmiyor , herkes inandigini yasamiyor... Riza olmayan evliliklere , tacizlere cozum bulsunlar...
Zinayı suç kapsamından çıkaran iktidar yine akp. 10 yıl kadar önce. Şimdi mesela evli adam sevgilisi ile yaşadığı için suçlanamıyor, eskiden suçtu bu. Vesika çıkarma oranındaki artıştan sonra haber yaptılar kanalım birinde, yönetmelikle birlikte vesika almak kolaylaşmış. Hayır sanki iktidar çok ahlaklıda mk zina konusunda düzenleme yapacak. Gördük ekonomideki, eğitimdeki, tarımdaki düzenlemeleri. Zinaya hiç girmeseler daha iyi. G. tü kurtarsak yeter.
Zina suç değil günahtır. Hem iki tarafta halinden memnun ken neyin kafası bu? Bunu nasıl denetleyecekler? Oldu olacak cinsel organlarımıza sayaç takalım hatta vergi getirelim nasıl olur paşam rahat eder mi? Bunları düşündüğünüz kadar askari ücretlinin halini, halkın alım gücünü falan taksanız ne güzel olurdu be tabii bunlar hep ütopya.
Ya zina değil de tecavüz. Taciz karşı tarafın istemediği bir şekilde olan her şey suçtur. Ama iki tarafta isreyerek yapıyorsa bir sıkıntı yok bence. Günah olur mu tabi kide olur. Lakin ortada zorla yapılan bişey yok. Kaldı ki devlet destekli kerhanelerin olduğu bir ülkedeyiz. 😊
Ha bir de böyle kanunların çıkması bizim şerri hukuk sistemine doğru gitmemiz demektir. Yanlış anlamayın ama bu tip dine dayalı kanunlar bizi araplaşmaya tarikatlaşmaya götürecek. Böyle devam ederse dinden diye sayılan her şey kanunumuz olacak. Sonra hacılar şeyhler tekrar türeyecek ortaya. Bence benliğimizi kaybetmemeliyiz. Şeriat şeriat diye dolanmamalı insanlar. Şeriat denen şey bitti. Bir dahada gelmemeli. Arapları da görüyoruz şeriat diye geziyolar şeyhleri, prensleri, kralları hainlik ve pislik içindeler. Sübyancılığa kadar pislikleri var.
Hea milletin ırzına geçmeyecekler mi artık yoksa agaya şıha serbest mi olacak 😉 ya da muta nikahını mı çıkaracaklar başımıza bir de gerçi elemanların tuzu kuru imam nikahıyla istedikleri kadar hatun alırlar boşarlar devlet nikahını takmıyor adamlar ama zinaya karşılar adamlar tam çelişki abidesi ama herkes tutarlı görüp seviyor anlamak zor
Zina çok geniş bir kategori yani cinsel taciz tecavüz gibi durumlarla aynı yerde olmamalı.. Çünkü islamda zina erkek ve kadının yakın durumları bu ille cinsel bırlıktelık değildir.
Bence, zinaya hapis sistemi yerine, erkege kirbac, kadinada recm (tasliyarak oldurme) cezasi gelmeli. Bune insanlar sokaklarda el ele kol kola, Utaniyorum turk insanindan ecdadimiz ne der bu duruma. Kesinlikle imam nikahi yapmak zorunli olmali, eskilerde oldugu gibi hani eskiden yasandigi gibi yasamamiz gerekiyor. Faiz yiyenlerede hapis cezasi ve bankalarin faiz islemesine yasak gelmeli, Yastik altinda para tutmak varken niye haram yiyelimki. (belki bugun 5 tane ekmek alabiliyorsak bakkaldan, 10 yil sonra ayni parayla 1 ekmek bile alamayiz ama hic olmassa faiz yemis olmayiz). Uygarlasmaktan vazgecip daglarda yasamaliyiz, ilk insanlar gibi. Dunya ileriye giderken, biz milletce geriye gitmeliyiz. Sol elle yemek yiyip gunaha girmektense sag elle yemek yemeyi ogrenmeliyiz. SpaceX uzaya tesla yollarken, biz reklam panolarindaki kadin resimlerini sansurlemeliyiz. Ne gerek var goz zinasi. Bende artik cahil olmak istiyorum. Okumayi biraktim 7/24 hocalarin sohbetlerini dinliyorum artik.
Sacma sapan isler gene daha önemli isler varken insanlarin özel hayatina mudahale edilmesini sacma buluyorum insan zina yaptiginin bilincinde degil mi sanki? Buna el atana kadar daha onemli isler var ona baksinlar gundemde olan tecavuzculere idam getirsinler mesela bu konu hakkinda duzenleme yapsinlar kimin zina yaptigindan onlara ne?
Daha içeriği belli değil , haberlerde net bir şey demiyor, herkesin uçkurunu takip edecek değil , ancak cebir ve tehditle , zorla , alıkoyarak zina suçu işleyenlerin sayısı da bir hayli fazla.. Çocukların cinsel istismarını hiç saymıyorum. Yasal düzenleme yapılmadan kuru gürültü yapmamak gerekir. Sanmam gönül ile girilmiş ilişkiye yaptırım gelsin.
zaten yasal olarak, eğer evli bir erkek veya kadın eşini aldatıyorsa bunun bir yaptırımı var. bence daha fazla müdahale edilmesi pek uygun değil. neticede bunalr tercihler doğrultusunda olan şeyler. mesela kişiler zorla sevmedikleri kişiyle evlendirilmiş olabilir, eşler birbirini sevmiyor olabilir veya filmlerde dizilerde de görüyoruz ister istemez başkasına aşık da olabilirler. elbeltte böyle bir durumda boşanılmalı ve eşler mahçup edillmemeli.
Bu gün çok ilgimi çekti gördüğümde acaba nasıl bir madde gelecek nasıl bir uygulama gelecek bunu düşünmeli bilmeden etmeden el ele tutmaları dahi kısıtlanacağı düşünülmüş. Zannetmiyorum ki insanların özgür iradeleri kısıtlanacak ki umarım öyle olmaz daha çağdaş bir ülkede yaşamalı insanlar isteyen isteyenin elini tutar buna kimse engel olamaz olunamaz çünkü. Umarım doğru bir karar olur
Zina zaten Allah katında büyük bir suç, desteklediğim için ya da milleten görüşlerine saygım olmadı için değil ama demem şudur Allahdan korkusu olmayan insanın devletin cezasından korkacağını sanmıyorum. Ha korkuyorsada o çok ayrı bir sayfa onuda başka bir gün açarız.
Zinanın takibi yapılamaz boşuna uğraş verecek bir kanun yani. Yapan her türlü yapıyor. Ayrıca zina kimsenin canına malına özgürlüğüne kast eden bir şey değildir. Yani Allah katında elbette günah da, hukuken suç olması bir saçma
Komik diyorum yani bir tecavüzcü ile Kendi istekleri doğrultusunda cinsellik yaşayanlarin aynı kefeye koyulması ayrı komik. Bide bunun suç sayılması ayrı komik. Tecavüz suçtur ama zina aynı şey değil birinde bir insana isteği dışında saldırma yani hak ihlali var diğerinde hiç bir hak İhlal yok.
İkisinin isteği olup bu suç sayılacaksa eğer bu sadece yapan ve yapılan kişilere değil tüm ülkeye zararı dokunacak NASIL MI? yokluk insana her şeyi yaptırıyor. Madde bağımlılığından Hayvanlara tecavüze kadar yolu var bu kararın hadi hayırlısı...
Bence güzel birşey insanları doğru yolla götürür, şimdi insanların bir kısmı diycekki ben evlenmedende yaparım kendi istegim vs inancım yok ama yinede ne tür hastalıklara hayal kırıklıklarına pişmalıklara ve vicdan azabina yol acılabilecegini bilerek suclanması daha iyi olmus.
@by_camaro Yasak olunca insanlarin o yasağa uyacaklarini mi dusunuyorsun? Onca uckuruna duskun insan zina yapamayınca ne yapacak? Sokaktaki kadınlara, el kadar bebeklere saracaklar. Ne kadar doğru sen dusun. İslam açısından baktığında tabi ki zina haram yapilmamali. Ama sen ülkemde tecavüzun önüne geçmek istiyorsan zinayi yasaklayarak yapamazsın bunu tam tersine insanlar daha çok saricak kadına, cocuga.
@by_camaro Bizim dememiz ile keşke gelse. Kaç kere mecliste idam muhabbeti dolaştı. Sonuç? Bir arpa boyu yol gidemedik. Ben de isterim idam gelsin tecavüz, cinayet olayları bitsin. Ama bizim burda çene calmamiz ile kavga etmemiz ile çözülmüyor o işler. Keşke laf kadar faaliyette kolay olsa.
Emin ol karşımıza idam referandumu gelse halkımız tarafından veto alır, çok değil 80' kere kadar idam vardı, ama sözde Avrupa birliğine girmek için iyi kötü herşeyimizi onlara uyarladık.
@by_camaro İdam gelmesin diyen yok zaten. Gelsin. Lakin idam gelseydi şöyle olurdu böyle olurdu demek yerine suanki şartlar altında değerlendirilmeli. Yani ihtimallere takili kalmamak gerek. Aatmak istediğim dava bu. Bizim vergilerimiz ile içerde yiyip içip göbek buyutmeleri kanıma dokunuyor bunun tek çözümü idam aksini iddia eden zaten yok.
Doğru dedin hepsi birbiri ile bağlantılı, devlet duvarsa biz bireyler tuğlayı temsil ediyoruz. Geniş çapta bir değişiklik isteniyorsa kendimizden başlamalıyız. Tuğlalar sağlam olursa duvar sağlam olur.
''Tacizler, vesaireler...''? Zina müjdesi? Ne zinası ne müjdesi ülke'de trencilik oyunlarından bol ne var? Köpek de doğuruyor ama işte... sonrası var o işin. Sığırlarla dolu bir ülke'de taciz tecavüz olmayacak da ne olacak? Serenat falan mı? :D
Zina mı tecavüz mü? Devlet Bahçeli "Zinayı suç olmaktan çıkaran AKP'dir." demişti. Mesela Bahçeli şimdi neden bunlarla aynı yoldadır onu da düşünmek lazım
@sarıkurdeleler bak bak kaşara bak burda da çıkmış, sitede onun bunun şeyinin resmini görüp rahatlayan kaşar önüne gelene namus bekçiliği yapıyor. Pis kaşar seni.
Zaten suc sayilmamasi da bu hukumetin isiydi bence suc sayilmali.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evlenmek varken evlenmeden yapilmasi zina sayiliyor ve bu zina insanin başına gerçekten çok iş açıyor yok hamile kaliyor yok evli bir adamdan oluyor ya da adam kullandıktan sonra başka kadinla evleniyor kızada kötü gozuyle bakiliyor yani binbir turlu belasi var bu hem dinen gunah hemde insana zarar veren bir unsur. O yuzden suç sayılması dogru bir kara olmuş
@marijuannarahibesi göz zinasina kadar iner mi bu konu saf olma.. evli Bir tarafın ya da Iki evli tarafın cinsel birlikteliginden bahsediyor iste. Göz zinası olsa tutuklanmadik adam mi kalır?
@marijuannarahibesi o zaman o rıza olmadigi için suçun boyutlu neyse ona girer Taciz , tecavüz.. Tecavüzculeri hadim edip, yağlı kazığa oturtabilirler mesela sorun yok 😐 İyi geceler
@Kartonhelva zina yapanın eşi zaten onu isterse bosar, çatır çatır tazminatını ve nafakaisni da alır. Dini boyutu zaten çok azap. Taciz ve tecavüzle zinayi nasıl aynı kefeye koyabilirsiniz? bu ülkede el kadar bebeklere tecavüz edilene hadim cezasi bile yokbırakın idamı. Bende karşıyım aldatmaya. Yapan cezasını bulsun ama terkedilerek ve tazminat ödeyerek buna hapis cezası olmaz.
@Kartonhelva eee oda biraz kader kısmet sectigin insanla alakalı kaldi ki boynuz yiyen çok erkekte var. Sanmayın kadınların hepsi tertemiz. Maalesef herşey kirlenmiş. Soruyu sorana daha fazla bildirim gitmesin diye yazmiycam Sadece şunu diyim Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın
Bir gün de RTE işsizlik hakkında şunu dedi, enflasyon hakkında şunu dedi, ülke ekonomisinin kötü gidişatı hakkında şunu dedi diye bir haber duymayacak mıyız. Nerede boş iş var açıklama geliyor.
Saçmalık zina serbest olmalı. Kimsi kimsenin cinsel ilişkisine karışamaz. Ancak tayyo hanım yine blöfler peşinde seçimler yaklaştı tabii. yüzlerce genelevi olan devlet zinayı yasaklıcak öyle mi :)
İnsanlar isteyerek yapıyorsa buna da zina diyorlarsa bence tekrar gözden geçirmeleri gerek. Ama aldatmalar, tecavüzler, tacizler tabi ki suç bu zina değil bu insanlık dışı.
Nikahsız iki kişi sevişti diye hapse mi atacaklar? Bunların en büyük destekçisi olan, din tüccarları karşı çıkar önce. Madem resmi nikah olmayınca suç, ikinci, üçüncü karıyı alınca hapsi boylayacaklar demekki.
Anlatılanların önemi, karşıdakinin anladığı kadardır. Bazıları anlamak istemez, bazıları okumak istemedikleri için yalanlarla kendi olmak istedikleri cephelere geçer. Saygılar sunarım.
Çok çok geç bile kaldı, suç sayılması nedemek zaten suçtu ötesi bir suç bunun tartışması bile olamaz, dinimizdede yeri yok daha neyi tartışıyorlar birde utanmadan müslüman diyorlar kendilerine
sonuna kadar destekliyorum verişkenler alışkanların zoruna gitmiş müslümanız ulan müslüman haram ortalığın p. ç kaynamaması için yürek dolusu evetle uğurluyorum :D...
Ya zinada her iki taraf da razı. Tecavüze bir ceza getiremediler mk milletin günahıyla sevabıyla uğraşıyorlar. Erdoğan'ı severim, saygım tabi ki var ama şu tecavüz haberleri sinirlerimi çok bozdu.
Zinayı farklı tanımlayanlar var yalnız bana göre evlilerin yasak ilişki yaşaması kapsamına girer kimileri sevgililerin birlikte olmasınıda işin içine katar ortalık çok karışacağa benziyo..
En İyi Cevaplar