Fatih medreseleri kanalı Fm tv'de Saklı Gerçekler programında adlı programda, "Hanımı izin vermediği için tıraş olması caiz mi" sorusuna, "Erkeğin sakal bırakması için hanımından müsade almasına gerek yok. Erkek sakal bırakmakla memurdur. Erkek, kadından ayrılmak için sakal bırakmalıdır zaten. Kadından ayıran iki uzvundan biri sakaldır zaten. İleride bir adam gördünüz, uzun saçlı, zaten şimdi kadınımız da erkeğimiz de aynı giyiniyor. Şimdi, bir bakıyorsun uzun saçlı, sakalı da yok. Şimdi yakınına gelene kadar onu kadın zannedersin. Allah muhafaza bir sürü düşünceye de girersin. Ne gerek var insanları meşgul ediyorsun" şeklinde cevap veriyor.Gordugunuz her uzun sacli insan icin aklinizda biseyler geliyor mu?
"Sakalsız uzun saçlı bir erkek görürsün onu kadın zannedip bir sürü düşünceye de girersin"diyen hoca sizce haklı mı?
Saçmalık Ne demek yakına gelene kadar ki düşünceler bunu bir hoca nasıl söyleyebilir bu nasıl bir sapıklıktır her erkeğin yanından geçen bir kadın hakkında böyle düşüncelere girdiğini düşünmüyorum bu adam düşüncelerine hakim olamadığını nasılda belli etmiş ayrıca sakalı olmasa bile sanki vücut tipinden belli olmucak mı erkeklerle kadınların farkı pantolonlara bakıldığında bile anlaşılıyo tamamen cahil ve sapık insanların televizyon ğzerinden kendi gibi insanların düşünceleribi etkilemek amaçlı saçma bir düşünce
karşıcinsi gördüğünüzde doğal olarak karşıcins olduğu için duygu ve düşüncelere girmek gayet doğal birşey hepimiz insanız benim yolda mekanda hoşuma gidenler oluyor baktığım oluyor veya onlarda bana bakabilir bunda ne var ki gayet doğal ortada artniyetli bir bakış düşünce davranış falan yoksa bunların altından artniyet aramak doğru değil
Aklıma bir fıkra geldi kişileri x ve X1 diye anlatacağım. X ve X1 askerdeler kadrolarından ayrı geçen aylar sonunda pimi çekilmiş bomba gibilerdir X1 . X e derki izne çıkalım bulduğum ilk uzun sacliyi yatırıp what iş the pompaaaaa! Yapacağım der nihayet çarşı izni şeker Beyoğlu'nda arka sokakta uzun saçlı in biri yürümektedir kafasına vurur binanın giriş kapısından içeri girerler x arkadan başlar X1 de önü açar biraz sonra X1 x'e derki lan yavaş lan önden çıktı. Sanırım mesaj ulasti
Kadınları saçları oldukları için mi taciz ediyorlar bu mu çıkıyor şimdi buradan saçmalık bence ki günümüzde öyle abazalar varki zaten kadın erkek farketmiyor onlar için önemli olan nefsine hükmedebilmektir hükmedemeyen insanlar bu tür bahaneler üretir
Hakiki dincilerin sapık-yobaz beyinli olması sebebiyle tam kendilerinden beklenen bir açıklama olmuş. Gerçek yüzlerini arada ortaya koymaları açısında n iyi oluyor böyle sohbetler bazen.
Erkeklerin sakal bırakması güzel ama bırakmayana da başka gözle bakmak ne demektir ya böylesinin ilk önce kendi nefsine hakim olması gerekir sonra sakal bırakmalı gibi bir tavsiyede bulunmalı bence
Kişinin öyle düşüncelere girmesi yanlış olan. Bırakın insanları kendi tercihleri yüzünden eleştirmeyi. Herkes istediği gibi yaşasın. O kadar çok başkalarına kafayı takmış durumdayız ki kendimizi göremiyoruz. Sen kendinle ilgilen bırak başkasının kişisel tercihlerini /:
O her baktığımda kadınla öyle düşünceye giriyorsa önce bı sorgulamak. kendini
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
hayır haksız. o hoca o dediği erkeklerin camide namaz kıldığını hiç görmemiş demekki. Allahın yarattığı kulların hükmünüde sadece Allah verir. işine baksın herkes
Adam söylemiş işte daha ne israil oyunu link de verdim. Her şeye israil oyunu amerika oyunu demekten vazgeçmek lazım Sözde hocaları eleştirmek yerine her şeyi başkasının suçu gibi göstermeyin
Thomas Edward Lawrence Britanyalı arkeolog, asker ve diplomat. 1916 - 1918 yılları arasında Arap Ayaklanması ve Sina ve Filistin Cephesi gibi olaylarda Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine karşı üstlendiği rol ile ünlüdür bu ingiliz ajanı çoban dı osmalıda hocalık yapıyordu
Sakal bırakmak sünnettir Ayrıca aynı olay benim de başıma geldi o tip erkekleri kadınlardan ayırmak zor erkek için yüz karası bir tavır Köseler için durum farklı ama kadına benzemenin alemi yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Haklı falan değil. Sapık ruhlu pislik!
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Böyle saçma sapan insanları dinleyip eleştiriye bile tenezzül etmeyin lütfen..
Burda önemli olan erkek kadın fark etmeden uzun saçlı birini görünce o tür düşüncelere girilmesinin doğru olup olmadığıdır. Yoksa sakal uzatıp uzatmamak kişiyi bağlar
@tdemir34 kişiyi bağlar yazdım isteyen uzatır isteyen uzatmaz anlamında burada mevzu sakal değil uzun saçlı olan kadın veya erkek görünce kişinin aklına başka düşünceler gelmesidir
Dini okumuş sağlam kaynaklardan öğrenmiş birisi olarak hocayla dinin aynı çizgide yürüdüğünü söyleyebilirim ki sağlam hadis kaynaklarında Hz Muhammedin dışarıda gördüğü kadınlardan tahrik olduğu bu yüzden hemen eşlerinden birinin yanına gidip birlikte olduğu yazar.. hadislere göre kadının dışarı çıkması erkekleri tahrik etmesi sebebiyle uygun değildir .
Baksa kadından kasıtlı olarak tahrik olmak günah sayılır dinde peygamber bunu gördüğü güzel kadından istemeyerek tahrik olduğu için söylüyor yani dine göre erkekler istemeden tahrik olma durumuna Maruz kalmasın diye kadınlar çarşafa ve evde kalmaya mahkumlar ayrıca sana bunu daha önce de söylemiştim bilip bilmeden hadise yorum getirerek inkar etmek dine inanan birisi için yasaktır tövbesi gerekir
En İyi Cevaplar