Hart IV Yardımı https://www.hartz4.de/regelsatz/
Almanya' da çalışmayan Alman Vatandaşının Türkiye' de 180 saat çalışıp Asgari Ücret alan vatandaştan daha çok maaş alması ve daha iyi alım gücüne sahip olması durumuna ne diyorsunuz?

Hartz 4ü Türkiye'nin asgari ücreti ile karşılaştıramazsın.
400€ sanki Türkiye'de 1922TL gibi değil, burada çok yanılıyorsun.
400€ buradaki şartlara göre sanki Türkiye'de 700TL gibi oluyor (bu para aileler içindir), belki daha da az. Hatta 500TL diyebilirim. Yanlızsan 400€ rüyanda görürsün, o zaman sadece şöyle 300€ olur, yani sizin orada birisi sanki 500€dan daha da az alır.
Hartz 4 azıcık güzel yaşamak değildir, hayatta kalmak yani açlıktan ölmemek anlamına gelir.
Bir sürü ürünlerin fiyatlarını sıraladın.
Inan bana, burada bir sürü şey gözüktüğü gibi ucuz değil.
Hartz 4 alan bir kişinin dairesi (genelde çok küçük ve kalitesiz bir daire) devletten ödenilir ve devlet o kişiye biraz para yollar.
O kadar az ki, sadece en ucuz yiyecek içecek ve ara sıra en ucuz kıyafetleri alabilirsin. Bitti.
Para geldiği gibi gider, birşey biriktirmek mümkün değil, Hartz 4lüler rahat yaşamıyor, tam tersine evde sıkılmaktan çatlıyorlar, dışarıya gitmekten utanırlar, sabahtan akşama kadar TV açık, sosyal hayat sıfır, psikolojik sorunlar çok yaygın.
Belki bunlar yine de rahat yaşıyor dersin ama gerçekten öyle değil.
Her ne olursa olsun, herkesin yerinde devletten para alacağıma yine de çalışırdım, az kazansam bile, çünkü böylece en azından bir işim olur, vakit geçer, çalışkan olurum, kendi paramı kendi gücümle kazanırım, kendi emekliliğime kendim öderim, aylıktan vergi vererek hem devlete hem de topluma yük olacağıma destek olurum.
Haa, belki şimdi Türkiye'de asgari ücret alan kişi de çok fakirdir ve sadece yiyecek, kira ve kıyafet yani ancak yaşamak için en önemli şeylere para verebildiğini söyleyeceksin.
Kanka, Almanya'da durum o kadar değişik değil. Burada asgari ücret alan kişi de sadece kirasını, yiyeceklerini ve kıyafetlerini öder. Aynı Türkiye'de gibi, bunu kendim görüyorum.
Avrupa eskisi gibi değil, nerdeyse her konuda Türkiye'nin önünde olsa burada da ciddi problemler var, mesela fakirleşme, artık bir sürü insanı asgari ücretle çalıştırmaya çalışıyorlar.
Tüm bunlara rağmen karı koca ve 3 çocuğu ile 1631 € HartzIV yardımı alıp bir arabaya sahip olanlar ve benzin doldurabilenler var.
Bir ailen varsa o zaman hala 1631€ almıyorsun.
Hartz 4 alan kişilerin genelde araba için parası yok, yanlız olsunlar ya da olmasınlar.
Araba olan kişiler istisnadır.
Bir ailen varsa 1631 € alıyorsun, çünkü kişi başına düşen en az yaşam maliyetinden hesaplanmış şekli bu. Bundan düşük bir yardım alamazsın. Zaten 1' inci kişiye 409 € veren sistem, 2' inci kişi oldu mu aynı evde yaşamalarını 368 € vererek dengeliyor. Sonra da çocukların yaşlarına göre yardım alıyorsun. Almanya' da yardımla araba alanlar istisna demişsin, iddia ediyorum arabası olmayandan çok arabası olan var. Bu arada karı koca 50 yaşını geçmiş bu zamana kadar da 3 çocukları ile toplam 1631 € yardım alan, arabası olan ve biriktirdiği paraları Türkiye' ye geldiğinden gizli gizli getirerek Türkiye' de yatırım yapan Türkler bile var.
İnsanlar " Ben Hartz IV aldığım halde Türkiye' ye para getirip yatırım yaptım " derken bile inanmayacak duruma gelmişsiniz. Hatta Alman Devleti Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağlantı kurup, Türkiye' de yatırımı bulunanların listesini istedi. Çünkü; yardım aldığı halde Türkiye' de yatırım yapanların yardımlarını kesip, geriye dönük tahsil işlemi yapacak
Kanka, sen bana inanmıyorsan o zaman bende lafımı kesiyorum
Türkiye kuru üzerinden düşünülmemesi gereken konudur. Türkiyeyle kıyaslarsan 1631 lira alıyorlar gibi düşün. Sadece bazı gıda ürünleri ucuz. Ev kiraları yine 500 eurodan başlıyor en dandiği. Ortalama bir ev 1000 euro türkiyedeki gibi. Aldığı maaşla yine kıt kanaat geçiriyorsun ama kültürlü terörden uzak eğitimli ve suç oranı düşük bir kesimin arasında yaşıyorsun. Dediğin olay dövizle kazanıp türkiyede yaşarsan kral olursun. Oda diğer ülkenin seni düşünmesi değil Türkiyenin fakir bir ülke olmasından dolayıdır.
Ev kirası konusuna katılmıyorum. Türkiye' de toplu taşıma araçları çok olan, tramvayı bulunan, AVM' lere, Bankalara ve şehir merkezine yakın olan, garajlı binalarda kira 700 TL' den aşağı bulunmaz iken Avrupada 500 €' ya da ev bulanabiliyor. 1000 €' ya daire nin bulunamadığı yerler tabi ki var ama bu birkaç şehirin şehir merkezi ve şehir merkezlerine araçla 30 dakika olan yerler.
650 euro diyelim. Dediğin parayı alabilmek için 3 tane çocuğun ve sende dahil çalışmayan bir eşin olmalı.1631 euroya pardon ama 4 kişilik aile almanyada geçinemez. Bu parayı türkiyede yiyim ölene kadar çalışmama parası alıyımda diyemezsin. Lakin eğer işsiz isen devlet sana bir iş bulana kadar işsizlik maaşını alabiliyorsun. Ben çalışmıyım diyip eşinle birlikte 800 euro alamazsın.
İşte siz bunu böyle söyleseniz de Karı Koca ve 3 çocuğu ile 55 yaşına kadar toplamda 1631 € Hartz IV alıp bununla el altından Türkiye' de yatırım yapan ve Almanya' da da bir araca sahip olan Türkler var. Siz ömür boyu alamaz deseniz de ömür boyu alıyorlar. Çünkü pratikte bu böyle olabiliyor. Evet zorluklar çıkartıyorlar, birkaç ay %30' unu kesebiliyorlar. Her hafta meslek ile ilgili eğitime gitmek zorunda kalabiliyor. CV doldurma dersi için 15 günden 1 evinden çıkmak zorunda kalabiliyor ama sonuç olarak 1631 €' yu 50 küsur yaşına kadar alan aileler var.
Türkiye' deki 1404 TL' nin alım gücünü de incelemek gerekir. 1404 TL' nin ne kadar yeterli olduğunu bilmeden 409 € hakkında kötü bir alım gücüne sahip demek yanlış.
Öte yandan 1 yıl öncesindeki Türkiye' yi bile şuanda da Alman Vatandaşı olduğu için Almanya' da yaşayan ve Hartz IV alan bir tanıdığım var. O da Almanya' da ev kirası ve ısınma giderleri ödenmiş olarak verilen 409 €' nun Türkiye' de 1404 TL' den daha iyi alım gücüne sahip oldu kanaatine varmış.
İnsanın temel gıda ve ihtiyaç maddelerini belirleyip Türkiye' deki Bim, Şok, A101 Market fiyatları ile Aldi, Lidl, Netto, Rewe' nin bazı ürünleri ve Almanya' daki ucuz Türk Marketleri ile karşılaştırırsan demek istediğimi anlayacaksın. Almanya' da daha fazla alınabildiğini göreceksin.
Almanya şartlarına göre yüksek bir mebla değil. İşte o işlerlede anca türkler ilgilenir. Buda türkiyenin neden fakir bir orta doğu ülkesi olduğunu gösterir. Türkiye nere almanya nere. Ama hala yüksek meblalar değiller.
Çok abartılacak meblalar değil. Bazen iki katı o kadar taş çatlasa üç.
Bende maaşımı dolar olarak alıyorum çünkü amerikada bir şirket adına çalışıyorum. Ortalama 3-3.5 arası alıyorum dolar ama amerikada yaşarken 1 dolar ev kirası ısınma soğumu şu bu derken 1500 net giderim oluyor 1500 de aylık ihtiyaçlarım yemek kahve filan elimde 500 dolar kalıyor lakin ben işimi bilgisayardan yapan bir insanım bu yüzden amerikada olmama gerek yok pek 2-3 ayda bir gitsem yeter. Bende türkiyeye geldim. Kendi evimde kalıyorum kira derdi yok aylık 500 dolar 1000 dolar arası bana yetiyorda artıyor bile buda benim primim türkiyede primimi harcıyorum. Her ay 3000 dolarlada amerikada aldığım evin mortgage ını ödüyorum.1500 dolarada ev kirada her ay 4000 atıyorum en az miss.
Bu fiyatları nerden buldun? Ben Almanya’da yasiyorum bu kadar ucuz kesinlikle hic birsey degil burda. Hem euroyu liraya cevirmen cok sacma. Biz burda 1000€ kira ödüyorsak sizde 1000tl kira ödüyorsunuz. 500€ile kira ödenmez ama 2000tle ödenir.
Almanya' da 1000 Euro olan kira Türkiye' de en az 2000 TL' dir inan bana. Köln' de yaşayıp 600 - 700 Euro' ya kirada kalan çok var. Ayrıca bazılarıda sıcak kira olduğu için ısınmaya ayrıca para ödenmiyor. Yukarıda Almanya' da vatandaşların haklarını da resmi siteden attım. Bir şeyleri Alman Devletinden daha iyi bilecek değilsin heralde. Ayrıca biz burada elektrik, su, doğalgaz faturalarına toplam 600 TL öderken siz 600 Euro ödemiyorsunuz. Siz 150 - 200 Euro' ya işin içinden çıktığınız için Almanya çok daha avantajlı.
Takip etsene beni ben de Almanyadayim
Peki onlara makarna ve kömür yardımı yapılıyor muymuş 🙄
Onlara makarna yerine Kişi Başına 409 € (1922 TL) yardım yapılıyor, kilosu 3 €' dan 136 kilo Helal Dana Kıyma alabilsinler diye. Kömüre de gerek yok. Isınma ihtiyacı ve barınma ihtiyacı zorunlu bir ihtiyaç olarak görülüp hem ev kiraları hem de doğalgaz faturaları devlet tarafından karşılanıyor. Yani Kişi Başına verdikleri 409 € (1922 TL) yardım yeme içmeye, su faturasına ve elektrik faturasına kalıyor. İnsanların en önemli giderlerinden 2' si olan ısınma ve kira gideri Devlet tarafından karşılanmış oluyor.
Eğer aile 5 kişi ise, yani çalışmayan karı koca artı değişik yaşlarda 3 çocuk varsa kiraları ve ısınma yardımları dışından toplam 1631 € (7665 TL) yardım alabiliyorlar. Kısaca insanı insana muhtaç etmeyen bir sistem kurmuşlar. Bazı dinlerde bu var. Mesela İslamda da adaletli gelir dağılımı var diye biliyorum ama İslam Ülkelerinden yok.
Ama böyle şeyler paylaşma :/ kiskaniyorum :/
Bunlar gerçekler. Bak bazı gurbetçiler bile bu gerçekleri reddetmek için soruya gelmişler ama Almanca yazılmış belgeyi görünce reddetmediler. Çünkü Hartz IV Yardımının çok yaygın bir şey olduğunu onlar da biliyorlar :) Avrupada dert:
* et yemek,
* tereyağı yemek,
* zeytinyağı kullanmak,
* süt içmek,
* kuruyemiş yemek,
* çikolata yemek,
* tatlı - şekerleme yemek,
* 10 - 15 yıllık bir araca binmek
değil. Avrupanın en fakir insanı aç kaldığına değil neden Mercedes, Bmw, Audi, Volkswagen' in yeni model araçlarına binemiyorum, neden Alp Dağlarına tatil yapmaya gidemiyorum, neden Kış iken yazı yaşayan Brezilya' ya tatile gidemiyorum diye üzülüyorlar. Yardımla geçinen bile haftada 1 kez dışarıda yemek yiyebilirken " Ben neden her gün arkadaşlarımla dışarıda içmeli yemeli eğlence yapamıyorum " diye üzülüyor. Yoksa marketten 1.5 €' ya 1 kilo pirinç alıp 1.20 € aldığı 250 gram tereyağı ile tereyağlı pilav yapmayı o da biliyor.
Ne deyim ki gerçekler ve gerçekleri bilmek hep açıtmıştır :/
Peki... Maalesef öyle. 😔
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " Türkiye IMF' ye Borç Verdi İddiası Doğru Mu? " adlı soruma cevap verirseniz sevinirim :) Soru profilimde.
Cevap
28Cevap
Gene güzel bir soru Türkiye her konuda geri kalmış bir ülke bunu kafadan sallamıyorum tüm veriler hep öyle işsizlik zaten rekor kırdı onu söylemiyorum bile bizdeki bakanlar sadece uyuyor siyasetten tiksiniyorum o konuya girmiyorum bile.
Türkiye'de daha bugün diyordum fakir daha fakir zengin de aşırı zengin oldu yani kara para aklama olayı var inanın bana vergi kaçıran dan tutun insanları fakirliğe itenlere katar araştırsınlar neler çıkar neler.
Doğrudur. 2016 Nisan ayındaki döviz kurlarına bakın bir de bugünkü döviz kurlarına bakın. O dönemden bu döneme Asgari Ücret bile 100 Dolar ya da 100 Euro erimiş.
şu an yaşam şartları daha zorlaştı alım gücü azaldı ama borçlu sayısı arttı Türkiye de borcu olmayan % kaç kişi vardır?
Düşünsene 1 ev almaya kalkan biri 180.000 tl den aşağıya ev bulamıyor ki büyük şehirlerde 250.000 tl den başlar en uygun daire bu adam sırf ev sahibi olmak için kredi çeker bu seferde bankaya borçlanır.
sistem hep insanları borçlandırmak üstüne kurulu.
İnsanlar eskiden Emekli İkramiyesi ile de olsa Bankaya borçlanmadan ev alabileceğini bilirdi. Bugün 65 yaşına kadar da çalışsan emekli ikramiyesi ev alamıyor ve mecburen Bankaya borçlanmak zorunda kalıyorsun.
Eskiden 4 - 5 yıllık Asgari Ücret maaşına ev alınırken bugün 10 yıllık Asgari Ücret maaşına bile ev alınmıyor.
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " Türkiye IMF' ye Borç Verdi İddiası Doğru Mu? " adlı soruma cevap verirseniz sevinirim :) Soru profilimde.
Bizim osmanlı torunları 1400 liraya çalışır.
Bizim osmanlı devleti o asgari ücretliden bir sürü vergi keser, gidip zırhlı mercedes alır.
O mercedesin parasıyla da alman kendi vatandaşına böyle beleş para verir.
Ondan sonra alamanya bizi gıskanıyö.. :D
asgari ücret falan kazanmayı unutun artık kendi ilkelerinizi kendinize koyduğunuz kısıtlı hayattan çıkın ve kendinizi ilerletin yazılım ticaret ve birçok alanda yükselebilirsiniz coinlere saldırabilirsiniz bu dijitalleşen dünya da siz de yerinizi alın ve önünüze gelen fırsatları kaçırmayın Almanya da şirket kurmak gibi hayalleriniz olsun boşverin gerisini sizin hayalleriniz umutlarınız sizi ileriye taşıyacak lütfen kendinizi ve aklınızı kısıtlamayın internet ile birlikte gelen fırsatları değerlendirin lütfen. Bu hayata bir kere geliyoruz ve hakkını vererek yaşayın hayatınızı size verilen bu ömürü günde saatlerce çalışarak asgari ücrete karın tokluğuna çalışarak geçirmeyin bunu hiçbirimiz haketmiyoruz. Lütfen gözlerinizi açın ve yükselişinizi görün
Abi korkunç bir şey ya. Almanya'da işsiz adamın aldığı maaşı onlarca saat çalışan yurdum asgari ücretlisi alamıyor. Sonra makarna kömür tabii...
Türkiye uçuyor diyorlar ya en çok ona gülüyorum. Türkiye' da en düşük maaş alan insan Almanya' da en düşük maaş alan insanın 7' de 1' i kadar et yerken Türkiye' de insanların durumu iyi demek ya delilik ya da Vatan Hainliğidir. Benim gözümde durum böyle.
Sen de onlara Hain, Terörist ve Vatan Haini de.
İşgücüne Katılım Oranında sondan 10' uncu olmayı,
En yüksek enflasyonsa sahip 22' inci ülke olmayı,
15 - 29 yaş arası Genç İşsizlikte 35 OECD ülkesi içinden 1' inci olmayı,
94 yıllık cumhuriyet tarihinin İşsizlik Rekorunun kırılmasını
savunan varsa benim gözümde vatan hainidir. Bana bir insan diyecek ki ben halkımın en az Almanya' daki Asgari Ücretli kadar et yemesini istiyorum. Bunu demeyen insan bence vatan hainidir.
Yapacak bir şey yok. Halk maddi manevi sefalet seviyor.
Aynen, Halk sefalet aşığı :)
Adamlarda dengede bizde dengede yok bizde bazi sallaklar interneti hesab ediyor bukadar salak insanimiz var
İnternet kullanıyorsan fakir değilsin diyen b*eyinsizler var. Oysa internet Norveç' de temel bir ihtiyaç sayıldı ve belli bir hızda internet ücretsiz yapıldı. İnternet 21' inci yüzyılda lüks değil bir temel ihtiyaçtır.
Bu insanlar yaşadıkları yılın 2017 olduğunun farkında değiller. "Atatürk Döneminde insanların evinden LCD TV yoktu, Atatürk Dönemi kötüdür " diyecek kadar aklını yitirmiş kişiler. Aşağı yukarı böyle düşünüyorlar.
Tamam doğru söylüyorsun da Türkiye cennet gibi ülke. Kıyaslanırsa almanya Türkiye karşısında doğa vs bakımından bir hiç.. havası bile farklı Türkiye'nin
Para meselesine gelince: Aklı kullanmak lazım.. Artık devir değişti 16 yaşındaki çocuk instagramdan binlerce dolar kazanıyor...
Bir ipucu vereyim: Eğer bir iş kurmak istiyorsanız insanlara ne gibi bir faydam olabilir diye düşünün
Türkiye cennet gibi bir ülke ama doğasını cennet gibi koruyamıyor. Türkiye' nin Almanya' ya göre daha güzel olan şeyleri sıcak bir iklime sahip olması, güneşli gün sayısının fazla olması ve sıcak denizleri olması. Almanya' yı ne kadar biliyorsun bilmiyorum ama Almanya Türkiye' den çok daha yeşil ve düzenli bir ülke.
Aslında asgari ücretin alım gücü tüm ülkelerde nerdeyse aynı olmalı
Aslında öyle olmalı ama maalesef öyle değil. Bence Devlet Asgari Ücret alanlar için zorunlu ihtiyaçlarda elini taşın altına koymalı. Mesela 1404 TL alan insanın kirasının bir bölümünü karşılayabilir.
ben de asgari ucret alanların bu kadar kira hakkı vermesine kesinlikle karşıyım
" ben de asgari ucret alanların bu kadar kira hakkı vermesine kesinlikle karşıyım " dedin, ne demek istediğini anlamadım. Biraz daha açar mısın?
Türkiyede bildiğim kadarıyla kira hakları çok çok yüksek ve insanların çoğunun evleri yok. Kapitalizm olsn ülkelerde evsizliğe karşı nasıl bir çözüm buluna bilir onu da bilmiyorum.. sovyetler döneminde çoğu sayda yurtlar vardı. Evi olmayan İnsanlar ücretsiz yurtta kalıyolardı.. Siz devlet bir yardım etmeli dediniz. Ben de onu kast ettim. Yani asgari ücretin çoğu kısmı kira parası olmamalı
Sizi anlamamın sebebi " kira hakları " demenizde. Kiranın Asgari Ücretliye getirdiği yükten bahsediyorsunuz. Şimdi anlamadım. Türkiye' de ev sahipliği oranı %60.70 yani maalesef kiradaki insan sayısı da az değil. İnsanların %39.30 (Yüzde Otuz Dokuz Nokta Otuz)' u kirada. Bu ev sahipliği oranı ile Dünyada 43' üncü sırada yer alıyoruz. Yani çok iyi durumda olduğumuz söylenemez. Kira konusunda aynı görüşü paylaşıyoruz. Devlet Asgari Ücretlinin kirasının en az yarısını karşılamalı.
Eğitim bakanı turizm bakanı olunca ben bıraktım bu işleri kaçınılmaz ise zevk al
Almanya' dan refah anlamından çok geriyiz ama özellikle biz gençlerin atacağı doğru adımlarla Almanya kadar iyi olmasak da bir şeyler yapabiliriz. Örneğin en düşük maaşların 500 Dolar' a sabitlenmesini sağlayabiliriz.
Yok abi bırak inek gibi yaşamaya devam senle benle bu iş olmaz güvenim bu konuda yok kimse kusura bakmasın ama Müslümanlık adı altında senin mültecilere yaptığın yardımla aya uçuş ekibi gonderebilecek kadar paran vardi uzay üssün vardı bizimkiler dinle uğraştığı sürece gelişemeyiz hala tüp bebeğin tartışıldığı bir ülke konumundayiz
Haklısın da biz iyiyi talep etmediğimiz sürece daha geri duruma da düşebiliriz. Örneğin Asgari Ücret 2016' da 100 Euro' daha yükseğe tekabül ederken bugün 100 Euro daha düşük Asgari Ücret alıyoruz. 1 yılda Asgari Ücret Dolar karşısında 100 Dolar, Euro karşısından da 100 Euro değer kaybetti. Yani biz iyiyi talep etmezsek bize 250 Euro civarındaki Asgari Ücretleri bile fazla görürler.
Alman kızla evlenip Türkiyeye gelin getirmek cok mantıklı.
Alman Kızla evlenip Türkiye' ye gelin getirmenin ne faydası olacak ki? :) Türkiye' de yaşayanlara bu parayı vermeler diye düşünüyorum.
Yazın almanyaya dönüp part time calisacağım. 1Euro 4TL
Sonra turkiyede yiyecegiz
Almanya' ya gitmek zor. Vize istiyorlar :) Mühendis isen ve Almancan varsa diploma denkliğini de gözden geçirerek Almanya' da iş arayabilirsin :)
Almanla evlenirsem vizesiz giremiyor muyum almanyaya yoksa niye evleniyim almanla
Almanya' daki insanı bulup, tanışmak da önemli :) Nasıl yapacaksın? Eğer çok geçerli bir nedenin yoksa Almanya' ya turist vizesi alamazsın. Almanya' da çalışmak için de Almanca ve Almanya' nın geçerli saydığı üniversitelerin bölümlerini okumak lazım :) Örneğin Almanya fırın ustası almayabilir ama Bilişim Teknolojileri üzerine bir mühendis alabilir.
Alman buraya grlirse evlenemez miyim 😄
Alman buraya gelirse evlenirsin. Yine de Almanca, İngilizce olarak kendini geliştirmen lazım. Almanya' ya gittiğinde hemen iş bulamıyorsun. Almancan B1 , B2 seviyesinden olmalı en az. Almanya' da 3 yıl meslek eğitimi alırsan çok iyi şartlarda çok iyi maaşlarla çalışırsın ama. Almanya' da 2000 €' nun üstünde Net Maaş alıp güvenlikçilik yapan bile var :)
Mcdonalds da bile calissam asgari ucret 7000 orada. burda doktorlar anca 7000 aliyor.
Almancam wie heiss du seviyesinde 😄
Almanya' da çalışan Mc Donald' s elemanı Türkiye' de 80 Bin TL edecek bir 0 arabayı altına çekebilir. Türkiye' deki Mc Donald' s elemanı bunu yapamaz. Çünkü Türkiye' deki Mc Donald' s elemanı " Yemeğimi de Mc Donald' s dan yiyeyim de, ayın sonunu getirebileyim " düşüncesine sevk olacak kadar az maaş alıyor.
Almanya' daki Mc Donald' s elemanı haftada 2 gün arkadaşlarıyla dışarı çıkıp eğlenebilir ama Türkiye' deki Mc Donald' s elemanı ayda birkaç kez dışarıda eğlenir para harcar, Almanya' daki çalışan gibi istediğini yapamaz.
Gerçekten burdaki doktorlar boşuna okuyor para icin yapiyorlarsa eger
Türkiye' de doktor ve diş hekimi olanları Almanya' da daha çok tercih ediyorlar. Yani birisi Üniversite okumasın, diğeri de bu saydığım mesleklerden olsun. Gerekli işlemleri yapmaları halinden bunları tercih ederler. Türkiye' de bu bölümleri okuyanlar Almanca öğrendikleri takdir de Almanya' da çalışmaya başlayabilirler.
Almanyada türkçe öğretmenliği yapılabilir mi 😄
Almanya' da Türkçe Öğretmenliği yapanlar illaki vardır. Şu var ki Almanya' da Türkçe Öğretmenliği yapman için iyi bir Almanca isterler.
Evet illa almanca öğrenmek gerekir. Almanya bizim gibi önüne geleni almıyor.
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " Gelişen ve Büyüyen Türkiye' de, Evinize Yılda 174.021 TL Girdiği Halde Neden 25.98 Kat (%2598) Daha Fazla Borçlusunuz?" adlı soruma cevap verirseniz sevinirim. :) Soru Profilimde.
Almanya gelismis super ekonomik güç keske Almanyada doğsaydım alman olsaydım en büyük pişmanlığımdır ama doğarken neden abi sormuyor ben istemedim yoksa burda asla doğmak istemezdim
Devletin devlet olması.
Bizim emekcilerimize de halkımıza da böyle iyi sartlarin geldigi bir günü görsek
Boş ver yaaa Almanlar kim ki bizi kıskanıyorlar.. Suriyelileride yardım yapamadıkları için çok üzülüp kızıyorlar.
Bu sefer yanılıyorsunuz. Almanya Suriyelilere öyle bir yardım yapıyor ki, Alman Halkı şuanda bundan rahatsız. Almanya' da yaşayıp " Almanya' da açız " diyen Türkler de Suriyelilere yardım yapılmasından en çok rahatsız olanlar. Gurbetçi olarak gittikleri ülkeye kendileri gibi gelen Suriyelileri kabul etmiyorlar :) Almanya' daki Türklere sorun en çok rahatsız oldukları Almanya' ya gelmiş göçmenler ve Suriyeliler :)
@Adkır Bozukluk senin soyundadır. Almanya' daki Türkler dağdan gelmiş bağdakini kovuyor. Suriyelilerin Almanya' da kalmasına Devlet evet Türklere ne? Müslüman Kardeşlerimiz diye ağladıklarını, iş paylaşım savaşına geldi mi Almanya' da bile istemiyorlar.
Not: mehcab yanlış anlamayın, " Adkır " adındaki çapsız insana dedim.
@Adkır Çomar Kardeş, Almanya' da alım gücü iyi. Neyin tartışmasını yapıyorsun? Türkiye çok iyi diyen senin gibi Çomarlar bile Almanya' da yaşıyor. Almanya' da insanlar et, tereyağı yemekte zorlansa orada yaşarlar mı?
Not: mehcab Bey yanlış anlamayın, " Adkır " adındaki çapsız insana dedim.
Bu düşünceler yüzünden adımız cıktı 9a inmiyor 8e devlet parası yıyoruz diye. Evet alman devleti coluğu cocuğu sokakta bırakmıyor helal olsun. Ama korkmayın yakında bu iddalar yüzünden oda kalkar. Evde otur al o parayı sanıyorsunuz siz. Öyle peki ben malıyımda çalışıyorum? İnsanın kontrollerle kağıt işlerile burnundan getiriyorlar olur olmaz işyerlerine sokuyorlar haberiniz yok! Ayda maaşın 3% bununlar icin çekiyor haberiniz yok. Bari doğru bilgilenin!
Almanya'nın en sevdiğim yönlerinden biride araba fiyatlarının çok ucuz olması. Bizde 10-20 milyar olan araçlar orda 200 Euro.
Buldum videoyu. Al izlede birşeyler öğren
https://www.youtube.com/watch?v=y9jyKV7Elig
@Adkır Almanya' da 2003 Model Peugeot 306 - 307 mi ne 400 €' ya satıldı, hiçbir Alman da almadı. Bir Bulgar alıp Bulgaristan' a götürdü. Türkiye' de 25 Bin TL' ye satılan 2002 Model Toyota Corolla' yı Almanya' da 1000 € ile 1500 €' ya alabilirsin.
@Adkır Almanya' da aracı bir Türkten almadığın sürece bir sorun yok. Almanya' da arabayı Almandan alacaksın, kazıklanmayacaksın. Arabada sorun olduğu halde olan sorunu saklayanlar Alman Kökenliler değil, diğerleri. Ayrıca Alman arabalarını 1 Milyon Kilometreye kadar kullanan var, sen neden kilometreye taktın ki? Almanya' daki Avrupa aracı ile Türkiye' deki dandik araçları aynı mı sanıyorsun?
@Adkır Almanya' daki insanlara sor bakalım. Almanlarla alışveriş yaparken mi dikkatli olurlar yoksa Faslı, Tunuslu, Mısırlı, Polonyalılarla mı ya da Türklerle mi? :) Almanya' da birisinden alışveriş yaparken bu kişi Alman değilse çok çok daha fazla dikkat edersin :)
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " Devletin 5 Kuruşu Olmayan Vatandaşından GSS Prim Borcu Alacak Duruma Düşmesine Ne Diyorsunuz? " adlı soruma cevap verirseniz sevinirim. :) Soru Profilimde.
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " Gelişen ve Büyüyen Türkiye' de, Evinize Yılda 174.021 TL Girdiği Halde Neden 25.98 Kat (%2598) Daha Fazla Borçlusunuz?" adlı soruma cevap verirseniz sevinirim. :) Soru Profilimde.
Ne diyelim kardeş bizde şükür cü mantık oldukca daha cok perişan oluruz ki olalım bunada şükğr 😀😀
" Ki " bağlacından önce yazdıklarına katılıyorum ama bu bağlaçtan sonra yazdıklarına katılmıyorum. Çünkü perişanız zaten, bakın Asgari Ücretimiz ve Ortalama Net Maaşlarımız Doğu Avrupa Ülkelerinin, SSCB' den ayrılan Eski Demir Perde Ülkelerinin, 3' üncü Dünya Ülkelerinin gerisine düşmüş durumda. Kısaca bu bir yanlış. Bu yanlışı kabul etmeyelim.
Hayır ordaki ki drnssonra ironii
Anladım :)
Ama gec oldu dostum 😀😀
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " Devletin 5 Kuruşu Olmayan Vatandaşından GSS Prim Borcu Alacak Duruma Düşmesine Ne Diyorsunuz? " adlı soruma cevap verirseniz sevinirim. :) Soru Profilimde.
Verdim
soruda kulp bulmaya calisanlar görüyorum yine 😢
Senin gibi gerçekleri söyleyen Gurbetçileri az gördükleri için " Almanya' da yaşayanlar öyle demiyor ama. Almanya' da Türkiye' deki gibi kötü şartlar altında yaşayanlar da var. Bu biraz kişinin kendisine bağlı " diyenler var :) Kısaca senin dediğin gibi kulp bulmaya çalışmışlar :)
Sen sesini yükseltsen de " Almanya' da yaşayıp orası kötü diyenler var. O ne olacak? " diyenlerin sesi bir kesilse :D
gecen sorundaki gizli akpliyi hatirliyor musun ortaya attigi iddiayi ispatla dedigimde küfür etmek disinsa bir aciklama yapamayan?
anlatsan da anlamazlar 😂
Hem de bir Dişi yorumcu idi. Bir Kadın olduğu halde ne küfürler etmişti. Ahlaksızın tekiydi. Ben ona laf çarpıp engelledim. Çünkü ne yazsam, hakaret ile cevap veriyor. Konunun özünü tartışalım diyorum, tartışacak entelektüel kapasitesi olmadığı için tartışamıyordu :)
Buradaki AKP' liler de Almanya' da oturan AKP' li akrabaları dışından kimsenin söylediklerine inanmıyorlar. :)
o da yalan almanyadaki akrabalarinin kendilerinden kat kat daha fazla rahat yasadiklarinin bilincinde alayi.
Harz 4 alanlar calisanlardan daha iyi yasiyo
Almanya' da Hartz IV alan insanlar Türkiye' de 1404,06 TL (298,73 €) alan insanlardan daha iyi yaşıyor. Bu doğru.
Ben yanlış anlamışım, özür dilerim. Almanya' da çalışanlar HartzIV yardımı alanları eleştiriyor. Bununla ilgili deyimler, sözler bile var değil mi? Almanya' da şimdi Suriyelilere ve diğer göçmenlere bir sürü hak verilmeye başlandı. Bu da Alman Halkını ve Almanya' daki Türkleri çok rahatsız ediyor. Alman Vatandaşları HartzIV alırken bir sürü prosedüre tabi tutuluyor ama Suriyelilere direkt HartzIV maaşı ve ev eşyası gibi yardımlar yapılıyor.
39 yaşına kadar Türkiye' de yaşamış ama 39 yaşından sonra Almanya' ya gitmiş bir Türk tanıdığım var. Bu kişinin Annesi Alman olduğu için Alman Vatandaşı ve onca yıl Türkiye' de yaşadıktan sonra bir de Almanya' da 39 yaşından sonra yaşamayı deneyim demiş. Vatandaş olduğu halde Suriyelilere verilen eşya yardımlarının, para yardımlarının daha fazla olduğunu ve daha iyi davranıldığını söylüyor.
Sizin de bu konularda bir bildiğiniz vardır belki. Bilgilendirirseniz sevinirim :)
Burda bir alman kadinin yazisini anlayim... Ben 45 yil icin bu ulke icin calistim 3 cocuk dogurdum buyuttum meslek sahibi yaptim ve hepsi calidiyo vergilerini oduyo esim de ayninsekilde yillarca vergisini odedi ve odemeye devam ediyo bu ulku icin hic bir sey yapmamis insanlar icin yapilan evler (burda suriyeliler icin yapilan evlerin resmi turkiyede olsa ev deyil lux villa diye gecer) buda benim yasadigim (ev kendi oturdugu evin resmi tamirat acilen gerekli) yabancilara nicin dusman olduklarini yapilan haksizliktan anliyabilorum
Türkiye' deki insanlar da zor durumda oldukları için hemen Suriyelilere saldırıyor. Türkiye' de bizim hakkımızı Suriyelilere veriyorlar diye. Oysa aynı durum Almanya' da da var :) Balkan Ülkeleri ve İtalya Suriyelilere Almanya' nın baktığı kadar iyi bakmıyor, bundan dolayı Suriyeliler Almanya' ya gitmeye çalışıyor.
Bizim konumuza gelirsek ben diyorum ki " Almanya' da Hartz IV alan insanın derdi et yememek değil, onun da yaşadığı ekonomik zorluklar var ama bu et yeme gibi zorunlu ihtiyaçlar konusunda değil. Türkiye' de ise Asgari Ücret (14041 TL - 298.73 €) alan insan et yeme konusunda bile zorlanıyor. " diyorum.
Evet öyle. Yine de meslek kurslarına gidenleri ve Hasta Bakıcı mesleğini kabul edip bu konuda eğitim görmek isteyenleri Almanya kabul ediyor. Hatta bunlara iyi şartlar sağlıyor. Alman Devleti Kursa gidip gelirken harcadıkları yol parası ve yiyecek parasına kadar veriyor diye biliyorum.
Almanya' ya uyum sağlamayan, Mültecilerle ilgili birimlerin istediği cevapları vermeyen, Almanya' da sıkıntı oluşturabileceklerini düşündükleri kişileri yollarlar. Kadınlar ve çocuklar avantajlı. Çocuklu ailelere özellikle önem gösteriyorlar ve Almanya' da oturum ve çalışma izinlerini daha kolay veriyorlar diye biliyorum.
Evet, bu konuda Suriyelilere değil Devlete kızmanız gerekli. Sonuçta onlara Almanya' da yaşama imkanı veren Devlet. Almanya' da bazı sosyalist gruplar göçmenlere destek çıkıyor. Almanya bazı göçmenleri ülkeye kabul etmeyeceğini söylediği zaman ya da göçmenleri gönderdiği zamanlar eylem yapıyor. Hatta göçmen olarak gelenleri karşılamaya gelenler bile var.
Ben Almanya'ya gidiyorum. 👋🏻.
Almanya kolay kolay çalışan almıyor ki. Mavi Kart verdikleri mesleklerden birine sahip olman ve bunu kanıtlaman gerekli.
Biz Türküz. Bizim tarihimizde ne Jet Fadıllar, ne Sülün Osmanlar var. Yaparız bir dolap-değirmen hallederiz.
En iyi yol Almanya' nın kabul ettiği meslekler üzerine üniversite kazanıp 1' inci sınıftan Almanya' da okumaya başlamak ya da Master yapmak. Orada eğitim alan oraya uyum sağlar. En kötü yollardan biri evlilik. Akdeniz ve Ege Sahillerinde turizm çalışanı olup orada Avrupalı bir hatunla tanışıp evlenebilirsin. Bunu önermem ama.
Madılmhitçem oraya? Bağada bir yer açın☺️😊
Maalesef almıyorlar :) Almanya' da yıllar yılı yaşayıp, oranın ekmeğini yeyip, oradan kazandıkları parayla Türkiye' de ev, dükkan alıp, bina dikip hala " Almanya battı, Almanya kötü, Almanya' da açız. " diyenlere gıcık kapmışlar :) Türkiye' de malı mülkü olup Almanya' da İşsizlik Maaşı alanlar var. Alman Devleti Türkiye SGK' sı ile anlaştı. Türkiye' de malı mülkü bulunup Almanya' da İşsizlik maaşı alanları tespit edip, onların maaşını kesecekler, aynı zamanda aldıkları İşsizlik yardımını da geriye doğru tahsil edecekler :)
İşte öyle. Türkiye' de yaşayan vatandaşlar olarak biz de yakın bir gelecek de iyi bir alım gücüne ulaşırız, umarım. Böyle temenni ediyorum. O günleri görmek istiyorum. Umarım görürüm :)
Chpnin yönettiği döneme göre mükemmel çıkıştayız kanks 😆
Chp' nin yönettiği dönemi hatırlayamadım ama hatırlayanlar varsa o dönemdeki Dünyada bugünkü Dünyadan çok daha farklı idi. O dönemde Almanların patates için karne kuyruğuna girmişliği bile var.
ya da koalisyon dönemlerini hatırla o rezil günlerimizi ve haline şükret bence mükemmel değiliz ama en iyi durumdayız daha iyisi nah buluruz
Koalisyon günlerimizi hatırladım. O dönemde 3 yıllık bir iktidar varken İşsizlik Oranı
1999' da %6.6
1990' dan 1999' a kadar ki dönemde işsizlik ortalaması %7.6
2000' de %5.6
2001' de %7.2
2002' de %9
şeklindeydi, 2017 Ocak itibariyle Türkiye' nin 94 yıllık cumhuriyeti tarihinin İşsizlik Rekoru kırıldı %13 ile.
http://i.hizliresim.com/V03YBr.jpg
www.bloomberght.com/.../2003682-issizlik-ocakta-13e-yukseldi
60 Milyar Dolar Devlet Malını Özelleştirmek, 120 Milyar Dolar olan burcu 3.25 kattan fazla arttırıp Brüt 432 Milyar Dolar' a çıkarmak, 150 Milyar Dolar' dan fazla faiz ödemek fayda olmamış İşsizliğe.
Ne mal adamsın 😂
almanyaya gitmeye gerek yok suriyeli ol yeter
Suriyelilerin de hepsi güzel şartlar da yaşamıyor ki. Keşke ülkemizde herkes güzel şartlarda yaşasa.
Almanyaya gidelim o zaman çalişmadan maaş alalim😂😂😂
Almanya' ya kafan estin mi gidemiyorsun :D O kadar kolay değil. Almanya şuanda Türk filan istemiyor :) Almanlar Türklerden bıkmış :)
Türkler nerde para oldugunu nerde para kazanilacagini iyi biliyor tabii
Almanya' ya gidenler gitti. Almanya' ya sonradan gelmek isteyenlere " Almanya' da açız " diye yalan söylüyorlar, Almanya' ya gelinmesini istemiyorlar :)
Keşke bizim de paramız değerli olsa ne diyelim
Asgari Ücretimiz ve diğer Maaşlarımız Döviz (Euro, Dolar) cinsinden paraya endekslense ne güzel olur. Örneğin Asgari Ücret 475 Euro olsa, enflasyon ne olursa olsun maaşlarımızın alım gücü bu kadar düşmez.
Euro ya da Dolar fark etmez. Asgari Ücretler 475 Euro üzerinden o anlık kura göre yatırılacaktır dendiği zaman enflasyon ne olursa olsun durumdan bugünkü kadar kötü etkilenmezsin.
O bölümleri okumadım ama ekonomi alanında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Aldığım eğitimin içinde İşletme ve Ekonomi vardı. Zaten bunları aşağı yukarı tüm bölümlerde gösteriyorlar :)
Teşekkür ederim, teveccühünüz :)
Şu karşılaştırma yanlış Almanya hükümeti TL mi kullanıyor? :D
Bu karşılaştırma yanlış değil. Almanya' da da et yeniyor, Türkiye' de de et yeniyor, Almanya' da da patates tüketiliyor, Türkiye' de de patates tüketiliyor.
Avrupa'dan çok gerideyiz oraya yaklaşmak için avrupa birliği şart
türk milletini almayanya götür çalışmadan maaş alma derdine düşer sonra hükümete pok at
Almanya' daki insanlar zaten çalışmadan da açlığa terk edilmiyor ki. Almanya' daki bir aile çalışmasa da Devlet onlara alt seviyede hayatlarını sürdürebilecekleri bir ev için kira parası veriyor, ısınma parasını ödüyor ve ailenin çalışmayan 1' inci ebeveynine 409 € yardım yapıyor, İkincisine 368 € yardım yapıyor ve çocuklara da yaşlarına göre 237 € ile 311 €' ya kadar para veriyor.
anlatamadım galiba adamlar maaş için işsiz kalmaz bizimkiler gibi. zaten sorularında iyice baydı hep almanya kıyası var sanki gittin orda yaşadın. orda yaşayanlarda nedense anca geciniyoz diyolar senin gibi netten istatistik bulmuyolar yaşıyolar
Sorularımı beğenmiyorsan cevaplama. Ayrıca Hindistanlı Mühendisler çalışmak için Türkiye' yi mi daha çok tercih ediyorlar Almanya' yı mı? Burada gerçek cevap saklı.
adamlar para için gitmiyo almanyaya öğrenmek için gidiyor. orda yaşamıyosun netten resim alıp atıp tutuyosun ben sana orda yaşayanları diyorum cevap veremiyosun laf değiştiriyosun işnize geldiği gibi işte. ordaki türkleride görüyoz türkiyede hava atmajk için araba kiralar gecici satın alır anca
Almanya' da yaşayanlar şöyle diyor, nasıl bir laf? Almanya' da yaşayıp Almanya refah ülkesi diyen yok mu? Almanya' da Milyonlarca yabancı yaşıyor, bu Almanya' daki çalışma ve yaşam imkanlarının iyi olduğunu göstermiyor mu? Dünyanın 195 ülkesindeki insanlar Almanya' ya mı çalışmaya gidiyor Türkiye' ye mi? Türkiye' deki Mühendisler, IT' ciler bile Almanya' ya gitmeye başladı. Sen hala hava cıva diyorsun.
Sen neye göre konuşuyorsun? Ben ekonomiye, Dünya Bankasına, OECD' ye, diğer önemli kuruluşlara göre konuşuyorum. Türkiye' de GTA şifrelerini darbenin şifreleri olarak veren yandaş medyaya göre mi konuşuyorsun?
ben orda yaşayıpda orayı anlatanlara göre konuşuyorum senin gibi sağdan soldan medyadan netten alıpda değil. ona bakarsan türkiyeye yaşamaya gelende var. almaya popüler sadece
Türkiye' de 1404 TL maaşla çalışmanın hayalini kuran ve bunu yapan Alman kaç tane? Almanya' da 1400 € maaşla yaşamanın hayalini kuran ve bunu yapan Türk kaç tane?
Almanya' da yaşam Türkiye' den daha kötü diyen Türklere Almanlar o zaman neden buradasınız diyor? Almanya' daki Türklerin Türkiye' ye temelli dönüş yapmaları için hiçbir engel yok. Türkiye' deki insanların yurt dışına çıkıp çalışmalarının önünde bir sürü prosedür var ama.
almanya kötü değil abatılan cok. orda yaşama merakının nedeni belli. türke sorsan alman kızlar güzel der. sen daha kendi halkını bilmiyosun. niye ermeniler türkiyede yaşıyoda ermenistana gitimiyor
Yahu ben ne diyorum sen ne diyorsun. Benim dediklerimle senin dediklerin aynı mı? Bak Almanya' da yaşayan bir Hanımefendi cevap vermiş. "Almanya' da Hartz IV yardımı alıp yaşayanlar, Almanya' da çalışanlardan daha iyi hayat yaşıyor " demiş. Bu biraz abartılı bir söylem ama orada yaşayanları kimseye muhtaç etmeme, aç açıkta bırakmama konusunda çok iyi bir sistem.
Ben sana Türkiye' de çok iyi insanların %95' inden daha iyi hayat yaşayan buna rağmen Almanya' ya 3 çocuğu ve öğretmen eşiyle tanışmış Yazılım Mühendisi olarak çalışan birini göstersem Almanya' nın daha iyi olduğunu kabul edecek misin? Bu kişilerle olmaz. Ben de Almanya' ya gitsem sonra Almanya kötü desem benim bireysel deneyimim Almanya' da yaşayan 82 Milyon insanı bağlamaz.
Türkiye' de Mühendis olup Öğretmen karısı ile 10 Bin TL maaş alan ama Almanya' da tek başına 2750 € maaş almak çok daha iyi diyen insan da var. Çocuklarıma diploması Almanya' daki okullarda olduğu gibi her yerde geçen bir okulda eğitim aldırmak için çocukları Özel Okula vermem gerekti bu da çocuk başı 20 Bin TL' den bana 3 çocuk için 60 Bin TL gider demek diye bahseden insan da var.
Almanya' nın diploması da diğer ülkelerde geçiyor. Almanya' yı beğenmeyen varsa yapacağı tek şey başka bir ülkeden vize almak. Turist vizesi ile gidip iş imkanlarını orada araştırıp diplomasını o ülkenin diline çevirerek orada yaşayabilir. Yeni Zelanda Türk Üniversitelerinin diplomasını kabul etmiyor Alman Üniversitelerinin diplomasını kabul ediyor. Türkiye' de yaşamaktan memnun olmayan insanların %99' u bir yere zor gider ama Almanya' da yaşayıp oranın eğitimini almış biri gerek pasaportunun gerekse eğitiminin gücünün getirdiği avantaj ile Dünyanın 195 ülkesinde Türkiye vatandaşlarına göre daha kolay yaşa
tamam yeni zelandaya gitmek için almanyada okuruz kardeş
bizimkiler hak ediyor
Asgari ücretin artması gerek abi.
Asgari Ücretin Dövize endekslenmesi gerek, bence.
Ehonomi çoh eyi evladım
Aynen, ekonomi çoh eyi. Asgari Ücretli bilem Almanya' ya datil yapmaya gedeyor.
Ekonomi miz buyuyor
Tr de yaşayanlar walking dead..
biri sunu alman ski ile skiksin
Havlayan bir Çomar gelmiş. Hoş geldin Çomar.
am*kk tr si
OZELDEN BANA YAZ
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar