Size bunlari bir kac maddede aciklayacagim. Sonra gidenlere ve gitmek isteyenlere kendiniz hak vereceksiniz
1) Vergi: Amerikada araba ve akaryakıtlara alınan vergi çok düşüktûr. Oyuzden araba almak bir hayli kolay. Benzin zaten para degil orda.
2) Prestij : Amerikanın en önemli avantajlarından bir tanesi çok prestijli bir ülke diploması sunmasıdır. Dünyanın en iyi üniversitelerinin yarısına yakını Amerika'dadır ve bu üniversitelerin sadece en iyi öğrencileri kabul ettikleri ve kabul koşullarının çok yüksek olduğu tüm dünyaca bilinmektedir.
3- Çok Kültürlü Ortam : Tüm dünyadaki uluslararaası öğrencilerin yaklaşık üçte biri Amerika'da eğitim almaktdır. Dünyanın dört bir köşesinden gelen öğrenciler ile kendinize sağlayacağınız network hem kariyeriniz hem sosyalhayatınız için çok değerli bir katkı sağlayacaktır.
4. Yaşam giderleri çok ucuzdur Araba ve benzin fiyatları dışında elektronik eşya, market alışverişi, marka kıyafet vs. çok ucuzdur. Birer örnek vermek gerekirse iPhone 7 Plus 32 GB: 769 Dolar. Etin kilosu ise 5 dolardır.
5 Ücretsiz su ve içecek alabilirsiniz. Amerika’da bir lokantaya gittiğinizde istediğiniz kadar su isteyip ücretsiz bir şekilde içebilirsiniz. İçecek otomatlarında ilk ödediğiniz içecek sonrası sınırsız içecek içme şansınız vardır.
6 Teklonojik aletlerin Amerikada ucuz olmasi Ozellikle iphone basta olmak uzere TVler oyun konsollar akliniza ne gelirse Amerikada uretildigi ve Amerika urunu oldugu icin bie hayli ucuzdur. Turkiyeye gelince bu urunlere 2 kat vergi yuklenir
Benzin ve Amerika... Komik olma saydıklarının çoğuna hak verilir ama yazdıklarını Türkiye ile kıyaslaman senin amacını ortaya seriyor zaten provakasyon amaçlı paylaşımları da hep sen yapıyorsun gizli olsan da biliyoruz seni. Yapılan yorumlara yanıt veremiyorsun ama olsun :) Amerika yıllardır benzini sömürüyor sömürüyor. O vatandaşlarına sudan ucuz sattığı benzinin içinde binlerce insanın kanı var emin ol. Benzinin ucuz olması normal yani. Çok kültürlü ortam denince sanırsın amerika ve vatandaşları kültürden geberiyorlar, git bir dolaş bakalım sokaklarında ne tür pislikler dönüyor amerikanın, belli bir kesimi kastediyorsan her ülkede her türlü vatandaş bulabilirsin. Dediğim gibi çoğu yazdığın şeye katılıyorum ama sen bu paylaşımı Türkiyeyi küçümsemek için paylaşmışsın Türkiyeyi araya katarak amerikayı övmüşsün bunlara gerek yok. Hayranlığınız varsa gidin amerikada yaşayın he zaten yaşıyorsanız beğenmediğiniz Türkiye topraklarına ayağınızı basmazsınız, dilinize dolamazsınız olur biter. Hadi eyvallah.
Memleketimi çom. arını bildiğim için " ABD' de Su 5 TL, ev pahalı, yiyecek pahalı " demesinler diye örnek verdim. Örnekler daha da arttırılır ama gerek yok. Onlar ne derse desinler ABD' de Mc Donald' s da çalışan insan bile düzenli çalışır, kredi çekerse 10 - 15 yıl ödemek şartı ile bu eve ve diğer şeylere sahip olur.
amerikada 4 5 sene önce malboro 10 dolardı netten arastırmadım oraya gidip gelen arkadaşım söyledi yani şimdi 30 lira para veriyoz :D bazı şeylerin ucuz olma nedeni sömürdüğü ülkeler sağolsun hepsini gectim amerika gitmekte öyle kolay değil
En İyi Cevaplar