Aile, okul, iş, sevgili veya ülkem deyip kalmak
1 ay
Param olmadığı için kalıyorum yoksa alıp başımı çekip giderim kimseyi umursamadan
Giderim işte nereye olursa olsun
Kendi ülkem gibisi var mı.. Taşına toprağına kurban olurum.. 😍 Tabi tek sebep bu değil.. Ailem, meleklerim ve sevgilimin olması da büyük bir etken benim için.. 🥰
Teşekkür ederim hayatım.. 🥰
Cevap
10Cevap
İyisi ile kötüsü ile burası benim toprağım. Atalarım burayı savunmak ve kazanmak için yüzyıllar boyunca kan dökmüş. Birkaç kanı bozuk yüzünden ülkeme sırtıma dönemem. Evet, bende memnun ve mutlu değilim. Ne olursa olsun burası benim vatanım. Ve ben ölene kadar öyle kalacak.
Mecburen yaşayan bedbahtlar, ömür boyu hüsran içinde kalır, ızdırap çeker.
Her zaman diyoruz, sevmeyen terketsin gitsin. Ben sefalet içinde sürünerek de ölsem yurdumda olmayı isterim. Para için memleketini satanlar fiyatını peşinen belli etmiş olur.
Mecburi değil kahriyla sefasiyla memleketim her sekilde guzel her memleketin sıkıntısı var mesela abd asla güvenli bir yer değil insanlar ucuzluktan bahsediyorlar ama bir ayda kaçırılan bebek çocuklardan habersizler hiç bir yer vatan gibi olmaz tukiye her şeyiyle mükemmel sıkıntılar düzelir geçmişte duzeldigi gibi
Özellikle annemi bırakmak istemiyorum ama ailem diyebilirim sanırım. Ben buraya aitim orada bir hayat düşünmek benim için zor. Ama bu konuda bişey söylemek zor hayat bu ne getirir bilinmez gidebilirim.
Mecbur değilim hiç bir şeye. Sadece ekonomi bana uymuyor Türkiye’de
Sözüm meclisten dışarı ama hayatı orada çok güzel yaşayanlar var. Ekonomi her yerde kötü. Bu sene de, her sene olduğu gibi her yer full çekiyordu. Allah bu günleri aratmasın.
Mecburiyet hissetmiyorum ülkemi seviyorum cennet vatan❤️
Jeopolitik konumu ve maddi imkanlar diyebilirim.. doğduğum vatanımı bırakamam..
hiç bir sebep yok. kızımı üniversie için göndermeyi planlıyorum zaten... vakti gelince gidilir belki
Doğup büyüdüğüm yer en önemlisi vatanım. Mecburiyet değil benimkisi...
Vatan millet toprak aidiyet duygusu bunlar sana yakın geldi mu
Maalesef ailem var. Onlar olmasa yolumu başka türlü çizerdim. Elini kolunu bağlıyor işte.
Müslüman toprakları burasi ya bide ülkem burası birakamam
Bu ülkede doğmuş olmam ben severek yaşıyorum gadası
İnsan vatansız olarak nereye kadar yaşar ki
İşim mecbur eden.
Ekonomi zorluyor
İstanbul’a aşık olmam. Boğaz’a…
Amerika’da yaşayan arkadaşlarım bile İstanbul’u özlüyor emin olabilirsiniz..
Hiçbiri kendi tercihim gitmemek.
Parasızlık tabi ki de..
😅😅zorla kalmıyorum
Hiçbir mecburiyetim yok. Yaşayabiliyorum.
Vatanım çünkü. Tek bile kalsam bırakmam.
Ailem yoksa sanmıyorum.
Başka bi yerde yaşamayı hiç düşünmedim
Okulum burada o yüzden
Burada yaşamaya alışmak.
Hiçbi sebep yok
iklimi güzel
Vatanımı seviyorum.
Vatanım olduğu için
Çünkü türküm
Ailem ve üniversite
Çocuklarım
Aile.