112 Acil Çağrı Merkezi personeline edilen küfür ve hakaretler nedeniyle bugüne kadar 2 kişiye 1 yıl hapis cezası verildi. Gereksiz arayanlara da para cezası verilmeye başlanmış.Ben çok katılamadım. O sırada insan gerçekten panik halinde oluyor, istemsizce küfür çıkabilir insanın ağzından.
Onlar orada bize yardım etmek için var, küfür edilmemesi gerekir, ceza yerinde olmuş.
O sırada insan panik halinde oluyor, istemsizce küfür edilebilir, ceza ağır olmuş.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Acil Çağrı Merkezi personeline küfür edildiğinde gelecek olan hapis cezası sizce yerinde bir karar mı?
bir vodafone cagri merkezi musteri temsilcisi olarak tam yerinde bir karar olmus.. orda uc kurus paraya calisiyorus ve gereksiz kufurler yemeyi haketmiyoruz sonucta bizde size yardimci olma pesindeyis. onumuzde bir yonetmelik ve kurallar digrultusunda isleminizi gerceklestryorus bize bagirip cagirmanin hic bir mantigi yok.. gerci bana kufredip sinirle tel acan aboneleri hep tesekkur ettirerek memnun ayirmisimdir hattan.. isin gatip tarafida troller bildigin sacmalik bir dger abonenin hakkindan calmaya giriyo.. orda sinirlari zorlayip kufur edince agentte yani musteri temsilciside karsilik verip isinden olunca cokmu hosunuza gidiyo sabir sabir bir yere kadar oluyo bazen.. ben uyarir sonra gorusmeyi sonlandirirdim.. basimdan ne cagrilar ne cagrilar gecmistirde kimisi komik kimisi buruk kimisi uzen vs vs abonelerim genelde memnundu.. ama bilinki telin basindaki insan 3 5 cagri almiyo gunde yuzlerce cagri aliyorus bir insan ana avrat dumduz gidiyo gorusme bitiyo 3 saniye icinde tekrar cagridasin baska aboneyle ve yine sesinde mutlu ifade dger aboneye kizip arayana tavir koyamayis.. dusunun nelerle ugrastigimizi az empati yapilsa bu sorun cozulur bence ☺
Her canı sıkılan günahsız insanlara sözlü şiddet ve küfür uygularsa ne olacak. Bir kere istemeden küfür eden kişinin akli ehliyeti yerinde değildir.
Ülkemizde yabancı ülkelere göre sözlü şiddete başvuran çok insan var, dilerim hapis cezasından ağır yaptırımlar alırlar da sinirlerini kendinden güçsüz gördükleri insanlara laf atarak çıkartamazlar.
@soran bu soruyu soruyorsan, yakında dayak ve fiziki darp olaylarını da "ama sinirden oluyoaaa" diye mi savunacaksın. Ya karşı taraf canından olursa.
Bağırdım olduda küfür etmedim genelde telefonu kapattiktan sonta küfür ederim kadının biri inşaattan düşmüştü aradım hemen 112yi dedim ambulans lazım ne oldu kadının inşaattan düştü kadın kim ne bileyim kim nerden bileyim neyi oluyorsun hicbirseyi olmuyorum adres veriyorum kaç dakika tuttu telefonda ne gerek var kardeşim kaza oldu olay oldu adres bu zaten silahlı olsa yanık olsa çarpışma olsa onu söylerim ona göre gelirler kim olduğumun kimin olduğunun ne önemi var ayrıca ambulans bekliyoruz belki 1 km mesafede sağlık ocağı ulan bekle bekle gelemedi ben gittim motorla buldum getirdim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ı süYa neler neler yazılmış.. Bu ülkede müebbet yiyecek insanlar sokaklarda dolaşıyor.. Ben insanlarla kavga eden ne bileyim küfürleşen biri değilim. birşeyi tatışarak çözme taraftarı değilim ama birgün çok basit birşey yüzünden hapse gireblirim düşüncesindeyim mesela, çünkü bu ülkenin adaletini güvenemiyorum ve korkuyorum cidden.. Kaldı ki bu ülkedeki insanların %90 ı sinirlendiğinde kendini kontrol edemiyorlar.. İstemsizce küfür edebilirler.. Çok çok aşırı saçma bir karak tabikide. Ve yine ekliyorum, müebbet yiyecek insanlarla yanyana dolaşıyorum bazen !
Sonuna kadar katılıyorum. Saniyelerin önem kazandığı 112 ile konuşurken küfür edinceye kadar geçen sürede belki bir belki birden fazla insanın hayatı kararacak. Kişinin fikri ne ise zikride odur. Küfür esnasında öfkeli telaşlı olmak mazeret de savunmada olamaz, küfür güzel birşey olmadığına göre millet küfür etmeden konuşmayı öğrensin.
Hapis cezası ağır olmuş ama bence yaptırım olmalı. Ben bir çağrı merkezinde çalışıyorum, çağrı merkezinde çalışan olduğunuz zaman karşıdaki insanda "Karşıdaki benim kölem, istediğimi yapmak zorunda" izlenimi bırakılıyor. Küfür eden müşterilere sesleniyorum. Bizler de insanız. Bir kulaklık ve bir mikrofondan ibaret değiliz. Şirketin prosedürleri yüzünden, sizden işittiğimiz küfürler bazen en mutlu olduğumuz günü mahvedebiliyor. Azıcık düşünce.
Bence görevi başında insanlara hizmet etmeye çalışan insanlara sebep ne olursa olsun küfür ve hakaret edilmez. ayrıca polis , itfaiye ve ambulans gibi önemli işleri yapan insanları işletmekte suçtur. çünkü çok önemli bir iş yapıyorlar ve bunun şakası olmaz.
İşin icine girmeden boyle demek senin icin kolay geliyor, omru hayatin boyunca tanimadigin insanlardan kufur yiyen sen degilsin, ayrica her kufur edene kesmiyorlar hasta psikolojisinin senden daha fazla farkindalar, cezanin yerinde oldugunu dusunuyorum.
Bu durumun ne panikle alakası var nede başka birşeyle ve hala insanlar 112 yi aradığında telaşlı ve panik halinde biraz soğuklanlı olunabilse ve sadece bulunduğu noktaya istense zaten ne ambulans gecikir nede hasta yolda bekler saatlerce ama insanımız nedense 112 yi aradığunda sokak cadde ismi vermekle uğraşmaktan hasta ya ambulansta can vermekte ya da ambulans vakaya yetişememekte kısaca bu tarz iletişim hatalarını artık gidermemiz gerekir
Ben 7. Sınıftayken her sabah saat 7.15 te aynı kulubeden itfaiyeyi arardım adam biraz nasihat verir bende ona söverdim bu böyle 5 gün falan sürdü sonra oda karşılık vermeye başladı 3 gün sonra adamda benim hızıma yetişti ikimizde birbirimizi dinlemiyoruz sürekli küfrediyoruz sonraki gün aradım adam ahizeyi kaldırdı ben daha ağzımı açmadan sanki ezberlemiş gibi hiç nefes almadan otomatik tüfek gibi 1 dakika boyu saydırdı ben daha tek kelime edemeden kapattı bidaha da açmadı telefonu 😂😂
Hapis versinler ya elalemin yatalak hastalari var neden 112 acil yardimi hattini bu gibi haraktersiz onsanlar küfür etmek dalga geçmek vs. Şeyler icin mesgul ediyorlar ya Allah in boş insanlari her türlü cezayı hak ediyorlar. Panik olmuş falan olamaz orda çalışan insanda panik olup sana küfretse iyi mi?
Doğru karar geç bile kalındı Yalan aramalar yüzünden sağlık personelini oyalıyorlar yardıma muhtaç diğer insanların hakkına giriyorlar Ayrıca panikle dilin dolaşır anlarım ama küfür ne sen doğru düzgün anlatmaya çalışmazsan karşındaki seni nasıl anlasın o da insan
Kendini bilen insan panik halinde de küfür etmez, burda kendi açından bakmışsın. Yıllarca nelerle karşılaştılar tahmin bile edemeyiz. Yerinde bir karar olmuş bence. Özellikle saçma sebepler yüzünden hattı meşgul edenler yüzünden kaç hayat sönüyor
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir acil çağrı merkezi çalışanı olarak çok yerinde buldum. Sana da şunu belirtmek isterim zaten acil durumlarda edilen küfürlere takıldığımız yok. Fakat grip oldum diye ambulans çağırıp ağza alınmayacak küfürler edenler ya da +18 muhabbet için arayan terbiyesizler için çok doğru olmuş umarım uygulanır
Ceza ağır olmuş diyenlere soruyorum o çağrı merkezinde çalışan olsaydınız size küfredildiğinde de "yaa normaldir panik haldeler" mi derdiniz yoksa "yardımcı olmaya çalışıyorum küfür yiyorum" diye moraliniz mi bozulurdu
Çağrı merkezinde çalışmış biri olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki mesleğinden sıkılmış ve isteksiz bir şekilde çalışan çok insan var denetim mekanızları da çok aksak bir çoğu küfürü hakediyor bence
çok yerinde bir karar sen insan kurtarmakla sorumlu kamu görevlisini oyalarsan içeri gir insanların ömründen çalmaya hakkın yok şerefsiz insan yerinde bir karar...
Özellikle sırf eğlencesine arayan eğitimsiz leş sıııırlara çok güzel bir uygulama. Trafikte ambulansa yol vermeyen ökküzlerede bir uygulama olması lazım.
Istemsizce çıkana bir sey diyemem çok ileri gidip işi tehdite vurmadıkça tabi. Ama şu arayıp gereksiz muhabber yapanlar ve sırf bu yüzden küfredenlere iyi olucak. Burda birilerinin hayatından bahsediyoruz.
Bazen arka arkaya çok fazla telefon görüşmesi yaptığım zaman biri ters bir şey diyince hemen tepki göstermek istiyorum. O yüzden acil çağrı merkezinde çalışan kişilere karşı ayrı bir imtiyaz gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Küfürlü konuşmalar ya da argo sözler direkt kişiye söylenmedikten sonra panik anında hoş görülebilir fakat her ne kadar zor bir durumda da olsa insan yine de başka bir insana hakaret edemez bir tür şiddet bu sonuçta.
panikden dolayı küfür edimez o arayanın adiliği ve gereksiz vakit kaybına yol açıyor bu şekilde insan gibi durumu açıklayıp ne sorulursa cevap vereceğine
hapis cezası bence de ağır o esnasa evet insan kendini kaybedebiliyor küfür tabiki tasvip edilemez ama milleti taciz edeni serbesti bırakıp buna ceza veren kanunda komik geldi..
kesinlikle doğru bir karar. çağrı merkezi çalışanları işlerini yaparken uğradıkları aşağılanmalara işittikleri küfür ve hakaretlere karşı hukuki yollara başvurmalıdır. bir çağrı merkezi personeli yılda 20 defa küfür ve hakarete maruz kalıyorsa bu suçu işleyenlere karşı açacak olduğu davalardan kazanacağı tazminatlarla kendine iyi bir otomobil alabilir. ama nedense kimse bu konuda hakkını aramıyor
Panik halindeki küfür ve *arayıp küfür ve hakerette bulunan* insan arasında farkı ayırt edebilecek zekada insanlar yaşıyor bu ülkede bence. Çok doğru bir karar.
Onlar bize yardım etmek için gece gündüz çalışıyorlar, aldıkları paranın yanı sıra insan hayatını kurtarmaya çalışıyorlar. Bunların karşılığında küfür edenlere çok da iyi bir ceza olmuş.
Gram inan mı yorum şu haberlere sağlık personelinin maruz kaldığı sözlü ve fiziksel şiddete de lafta bir çok cezası var ama sadece lafta peşine düsülmüyo davalar senelerce sürüyor ve insanlar nasıl olsa hastayım haklarım var diyerek gene yapacağını yapıyo.
24 saatte 15-20 bin çağrının arasında 300-500 ü gerçek olay Geri kalanı çocuklar Genç kızlar Ve sapıklar birde azılı abone sapıklar var. Her türlü ceza gelsin Hat boş kalmalı
küfürden ziyade işletmenin cezası olmalı. Malum cahil bir toplumda var ( okumamış degil; cahil! ) sırf dalga gecmek icin arayan insanlar youtube lara kadar düştü gülünc halleri. Buna kayıtsız kalınmamalı. Hepimiz insanız ve sonumuz belli degil
Tum suclarin karsiligi layigi ile olsa keske.. insan olduren hapis cezasi almiyorken bu ulkede kufur hapis nedeni olmamali bence.. adalet adil olmali.. o zaman adalet olur
İnsanlar orada bizlere yardımcı olmak için bulunuyor. Karşılığında küfür ve hakaret işitiyor. Gereksiz aramaları saymıyorum bile. Çok yerinde bir karar.
Yerinde bir karar sadece acil de değil her ortamda küfür edenlere ceza verilmesini savunuyorum küfürsüz konuşamayan bir insan insani muamele hak etmiyor.
112 yi arayip, yaralandim diyosun. Sana yarani, nasil oldugunu falan tarif ettiriyo. Sen kan kaybederken. Haliyle sovuyosun. Tabi bunda arayip 112 yi isleten gereksiz aptallarin katkisi buyuk
konusmayı dınleyıp karar vermek gerekır o panıkle ınsan kufur edebılır bunu ıyı ayırt etmek gerek. bos muhabbet ıcın arayanlara da yuklu mıktarda para cezası verılmelı
En İyi Cevaplar