Biliyorsunuz Meral AKŞENER önderliğinde dün İyi Parti kuruldu. Logosu da biraz garipti güneş biçiminde sekiz çizgi bulunuyor. Bunlar umut, kararlılık, adalet, gelecek, bilgi, zenginlik, cesaret ve medeniyet olan ilkeleri simgeliyor. Peki bu yeni oluşum sizce emin adımlarla ilerleyebilecek mi?
Akpden huzursuz olan %10 12 lik merkez saglam secmenin var Bu kitle akpnin yerine altanatif olmadigi icin akp ye mecbur kaliyordu
Muhtemelen akpden %10 alabilir
Mhpdende alacagi belli Chpdebe %2 %4 puan alabilir
Cogu anketlere gore Yerel seçim sonuclari
Akp %40 bandinda gider bu 7 haziran gibi akpyi ayakta tutan milliyetci secmen aksenere gidecektir Chp %25 gider Iyi parti %20 Hdp %10 dan asaga dusmez Sadadet ve diger partilerde %5 alir
Ama burdaki mesele Yerel secimler degil Cumhurbaskanligni Alan parti Ulkeyi alacak Yani rtenin karsisina kim cikacak Turk tarihnin en önemli seçimi
Akp iicn cidden zor gorunuyor Ama avantajlarida var devlet ellerinde Ysk ellerinde adalet li bir seçim olmcagi acik
Iyi parti muhafazakar milliyetci merkez sag temsili ediyor
Yani akp ve mhpden kopmak istiyen ama parti bulamiyan kitleye altanatif bir partidir
Zaten akp icindeki Türk milliyetcilerini alacagini rte anketler den ogrenmis olsa gerek ki Turkculuk boluculuk kavramini soylemistir yani artik akp nin hedefi kürt oylaridir
Akp icindeki merkez sag ve milliyetci secmen aksenere kayacaktir buda akp %38 %40 Lara indirir
Mhpninde buyuk bolumunu alir
Chpdende alacak tir %%5 felan
Anketlere bak gine gorursun
Akp %40 Chp % 20 Iyi parti % 20 Hdp % 10 Mhp %5 %5 diger partiler
Yerel secimler bu sekil gidecektir
Ilaveten cb secimlerinde ise Eger aksaner cikarsa Kazanma ihtimal daha fazla
Issizlik hukuksuzluk dis politikada bos hamaset Enflasyon kur. Resasyon teror Toplumsal bloklasma Artik insanlar bitki yenileg ihticay duyanb kitle cok yuksek özellikle akp icinde VizyonlarI basarisiz oldu akplilerin artik rte akpyi zor gunler bekliyor
Logosu biraz garip mi? Ampülleri ve kılıçları korkutmuş anlaşılan.
Taş gibi geliyor. Ampül yok, güneş var. Güneş demek o. Anlamak isterseniz diye açıklıyorum.
Bu kadın aylarca engellendi. Parti kurmasın diye. Yandaş çakma ülkücü boyları inim inim inletecek hiç süphesiz.
Bir son var ise, meral akşener bu sonun başlangıcını başlattı bilesiniz.
Ben bugüne kadar ılıman bir insan olarak her partiyi dinleyip oylarımı en doğru şekilde kullanmaya gayret gösterdim. Ama şüphe duymadan kararım net seçimler yaklaşıyor. Mutluyum.
Öncelikle parti logosu Kayı boyundan gelen bir simge. Yani partiyi Türkçülük siyasetiyle mi yönetecek diye bir soruyu akla getiriyor. Ayrıca her siyasetçi gibi vaadleri sıraladı. Yillarca bunu gördük. Bir 10 sene sonra muhtemelen sende bazı caputcular gibi kin kusacaksin bu partiye.
Parti logosu Kayı boyundan gelen bir simge diyorsun. Anlamıyorum bir tarafınızla mı bakıyorsunuz. O bir güneş. Bak güneş diyorum. İlkokul çocuğuna sor güneş diyecek. Okuma yazma bilmeyene sor güneş diyecek. Bütün halka sor ilk güneş diyecek. Neden güneş düşündün mü?
Ampül mü güneş mi?
Bu soruyu insanlara sordurtmak. Tabi ki normal bir birey normal tercihlerinde güneş gibi bir gücü seçecektir. Bu psikolojikte bir savaş. Bunu anlayabilmeni asla beklemiyorum.
encrypted-tbn0.gstatic.com/images öncelikle bu resme iyi bak. Sonra bilmediğin şeyler hakkında yorum yap. Dedigim gibi caputcu siyasetçi tam olarak sensin işte :)
Ya arkadaşım sen anlamamak için çaba mı sarfediyorsun.
Her parti logo ve isminde bir alt anlam besler. ANCAK TOPLUMUN HER KESİMİNİN DİREKT OLARAK ANLAMASI İÇİN PSİKOLOJİK LOGO VE İSİM SEÇİLİR.
Türk kültürüne hakim bir insan bu logonun Türkçülüğünü hissedebilirken, bu tarih bilgisine sahip olmayanlar ise güneş sembolü ve "iyi" kelime bazında düşünerek psikolojik olarak etkilenir.
Bunu anlamak neden bu kadar zor. Logo ve isim seçimi harika
Çok iyi oynuyorsun. Ben ne anlattım sen ne anlattın. Yazmak için yazma. Zaten garip dememin nedeni yazdığın şeylerdi. Yani kendi içinde çelişki yaşama. MHP'nin ilerleyememesinin temel nedenide bu ülkü ve ideallerdi.
Tabiki bak erkeklerden birisi yorum yapmış. Savunmus baya bı. Ama parti hakkında en ufak fikri yok. Simdi savunucak birkaç sene sonra buna ekmek çıkmayınca terörist yandaşı fetocu diye bağıracak
Tum halki kucaklamaya yonelik bir isim secilmistir Aslinda gayet mantikli Zaten merkez sag ve milliyetci oylari alacagi asikar
Muhafazakar ve ataturkcu oylarida sullanmakta ve alabilme potansiyeline sahip
Bur parti anketlere gore de %20 alacak Bende oyle dusunuyorum
Akp kan kaybedecek bir yandan milliyetci oylari almak icin sert soylemler söyledi muhafazakar kürt secmeni akpden cikis evresine girdi bir yandan aksenerle akp deki milliyetci oylar kacmaktadir
Mesele Burda Yerel secimlerden ziyade cumhurbaskanligi seçimleridir
Hay Meral akşenerinizede bıkıtırdınız l*an üç günden beri yeter , o partiden bir b*okum olmaz , piyasayı AKP , MHP , chp yürütür anlayın artık bunları öfff
En İyi Cevaplar