Bu Türkiye'de de Türkiye dışında da böyle, bir Türk beyaz tenli olduğunda o kişi için "Makyajla beyazlıyordur, Türk o beyaz olamaz, saçları açık renk olamaz." gibi algılar var. Bu algı sadece yabancılara has olsa gene bir derece ama bir çok beyaz tenli, açık renk saçlı ve gözlü Türk olmasına rağmen buna inanılmıyor. Yurt dışında ise Türklerin beyaz ırk olup olmadığı konuşuluyor. Türkler çok melezleşmiş ve bu yüzden her türlü ten, saç ve göz rengine sahip insan var. Neden hala Türkler sadece kara kaşlı- kara gözlü olur algısı var ki aksini de sürekli gördüğümüz halde?
Cevabın nedir?
+1 yılKaradeniz Türkleri mesela ben 😊Türklerin fiziki özellikleri esmerdir orta boy ve çekiktir.. Çekik gözü kaybetsekde esmerlik ve orta boy hala günümuz Türkiye Türklerinde devam. ediyor.. Karadenizde yayilan Kipcak Turkleri var ve Turk boylari arasinda tek sarisin mavi gozlu olanlardir... Bizim Karadeniz ya sarisin mavi goz beyaz ten ya da kahve sac kahve goz beyaz ten hadi en fazla kumral.. o da oyle koyu bir kumral degil buğday ten yani:))) ama maalesef bizi laz sanarlar.. Bu da konuyla ilgili bir dipnot
25 Yorumla- +1 yıl
Ben de Çerkesim. Ama bizim gibi etnik gruplar Türk görüntüsünü oldukça değiştirmiş zaten.
- +1 yıl
Evet maalesef 😬😬ama melezleşmiş demek yanlış olur.. Biz de zaten dediğim gibi beyaz olan Türk boyu da var :))
- +1 yıl
Var evet bizde sarışın Türk boyu ama Türkler gerçekten gerek Kürtle, gerek Lazla, gerek Çerkesle melezleşmiş.
- +1 yıl
Maalesef saf kan ırk yok dünyada zaten :)) asimile olunmasında
- 11 ay
Arkadaşim karadeniz türku diye birsey yok gürcistan kökenli göcmen
En İyi Cevaplar
+1 yılBen Türk-Yunan karışımıyım. Ama bende esmerim. İlla esmer Türklerde yok. Genellemeye bakınca doğulu insanlar esmer ve doğulular daha fazla nüfusa sahip. Kökene indiğimizde gerçek Türklerin hiç birinde esmer olmadığını görürsünüz. Şimdi ya kırma ya da mutasyon.
#KeyifliPaylasimlar21 Yorumla- 11 ay
Dogu güney dogu yüzde 100 arap kökenli hindistan kökenlerine dayanir türklerde sarişin beyaz ten yoktur
Ten rengi genel olarak esmer tabii. Ama senin kastettiğin Batı'da Türkle Arabı aynı düşünmelerinden ötürü yaşadığımız şey. Bu da ortak dine sahip olmamızdan dolayı bizi aynı millet gibi düşünmelerinden dolayı. Ama Türk ırkı da zaten öyle pammuk tenli, sarışın, mavi gözlü bir ırk değil. Sen koyu tenli olmayabilirsin, çevren de olmayabilir ama bu böyle. Sen bizi oralarda temsil et, bakın benim gibiler de var diye😊
06 Yorumla- +1 yıl
Her türlü insan var benim gözlemlediğim bu.
- +1 yıl
Öyle görünüyor evet ama biz bilimsel açıdan ve gen yapısı olarak İspanya, İtalya vb. gibi kumral esmer tenli grubuna giriyoruz. Ama şu var Japonya Çin gibi sarı açık tenin olduğu ülkelerde farklı kişi sayısı çook az, biz de ise çeşitler var.
Sarı tenim esmer tenim,
hani benim siyah benim,
siyah benimi aldırdım sarı saçımı boyattım
sen olsan bari o sen olsan barim.
Söz Müzik : Aleyna Tilkili - +1 yıl
Evet kumrallar çoğunlukta ama süt gibi beyaz insanlar da var. Onlara fake denmesi sinir bozucu. Türk insanı beyazlamaktan çok bronzlaşmak istiyor ona bile makyajla beyazlamış diyorlar.
- 1 yıl
KARBEYAZ TÜRKLER DE VAR
- 11 ay
Turkler esmer koyu wsmer senin ded8gin bizler karadeniz gürcistan bizler ise balkan göcmenleriyiz
+1 yılyazdıkların gayet mantıklı ve tutarlı bu da senin gayet bilinçli birisi olduğunun göstergesi evet türkler yani osmanlı türkleri melezdir her ten saç ve göz rengi mevcuttur içimizde ama asıl cahil olan avrupalılar bizim arap kökenli olduğumuzu sanıyor çoğunluğu
112 Yorumla- +1 yıl
Türkler nasıl sarışın olur diye yabancı bir forumda okudum az önce.
- +1 yıl
güney avrupa yani latinlerin neredeyse tamamı nasıl esmer oluyorsa aynı sebepten.. roma cumhuriyeti ve imparatorluğu dünyanın ilk kozmopolit imparatorluğuydu bu yüzden her ırktan insanlar birbiriyle karıştı özellikle kuzey afrikalılar güney afrikalılarla çok fazla melezlendi ondan dolayı fasta tunusta mısırda beyaz tenliler italyada ispanyada falan da esmerler olabiliyor. aynı şekilde osmanlı da romadan sonra ikinci büyük kozmopıolit yapıydı kökü bir türk devleti olarak kurulsa da her milletten kültürden dinden insanın bir arada yaşadığı bir yapıya dönüştü zamanla , bu da ister istemez asimile olmayı melezleşmeyi getirdi ondan dolayıdır ki batıya ve balkanlara gidildikçe beyaz ten renkli saç ve göz artarken güney doğuya gidildikçe kararan tenler saçlar ve gözler görürüz
- +1 yıl
Bana göre Türkler Brezilyalılar kadar melez
- +1 yıl
kadar'dan kastın miktarsa haklısın hatta daha fazla meleziz ama nitelikse brezilyanın melezliği bizden farklı onlarda avrupa güney amerika yerlisi ve afrikalı kölelerin genleri var
mesela bizde güney amerika genetiği asla bulunmaz bizimkisi temel olarak orta asya olup karışım olarak da ağırlıkla balkan ırkları rus anadolu mezepotamya ve arap yarım adası karışımıdır - +1 yıl
Bizde Latin geni yok miktar olarak belirttim.
- +1 yıl
tamam da hepimizin gen karışımı farklı olanımız da vardır olmayanımız da ayrıca ben güney amerika yerlileri derken latinleri kast etmedim ki latinler amerikaya 400 yıl önce ulaştılar onlardan önce yaklaşık 18 bin yıldır amerikada yaşayan yerli halklar vardı astek inka ve maya imparatorluklarının torunlarıydılar eski dünyadan tamamen ayrı bir genetik yapıları vardı zaten o yüzden ispanyolların taşıdığı çiçek kolera veba hastalıkları yüzünden güney amerika nufusunun %90 hastalanarak yok oldu çünkü genlerinde bu hastalıklara karşı bağışıklı yoktu bu hastalıklar eski dünya hastalıklarıdır. neyse tam bir İzmir hatunusun bayıldım sana hem bilgili hem ilgili hem tuttuğunu koparan hem de görüntüsüyle giyimiyle kesinlikle tam bir kadın :)
- +1 yıl
Ben Güney Amerikalılar derken Latinleri kast ettim. Amerika yerlileri derken değil. Teşekkür ederim yorum için ama Çerkes asıllıyım ben.
- +1 yıl
hmm evet belli zaten çerkeslerin kadını da erkeği de güzeldir benim de dedemin babası çerkesmiş sanırım sakarya hendek tarafından gelmiş sizin aile nereden gelmiş peki ?
- +1 yıl
Adige Cumhuriyeti
- +1 yıl
oradan direk izmire mi gelmişler büyük sürgünde ? özelden yazsam olur mu uygun mu senin için ?
- +1 yıl
Yok manisaya ilk.
- +1 yıl
hmm zaten benim de bildiğim kadarıyla büyük sürgünde gelen çerkesleri osmanlı manisa sakarya halep ve bir kaç yere iskan etmiş. diğer taraftan yazayım mı demiştim ama sanırım istemedin
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
43Cevap
Türkiye coğrafyasında Türklerden önce de insanlar yaşıyordu. Gelen Türkler ve yabancılar sürekli melezlesti. Hatta Büyük İskender fetih ettiği yerlerdeki erkekleri öldürür, kadınları kendi askerlikle evlendirirdi. Bu sebeple İran ve bizim güney dogumuzda kapkara ama renkli gözlü çocuklar var.
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen
- 11 ay
Tamam işte adil türkler wsmer dir
Melezleşme sadece Türk ırkının yaşadığı birşey değil ki.. Asya'dan Avrupa'ya bir çok ırk melezleşmiş. Bununla ilgili çok güzel bir video vardı bulursam atayım.. İzlersen ne demek istediğimi anlarsın
16 Yorumla- +1 yıl
İzledim ben onu.
- +1 yıl
Aynen elbet öyle ama Türkiye'de, Yünanistan'da ve Brezilya'da melezlik daha fazla.
- +1 yıl
Evet orası da öyle.
- +1 yıl
EIG için çok teşekkür ederim naber nasılsın?
Çünkü Türkiye'de çoğunluk esmer. Ayrıca zamanında Avrupa'ya doğudan köylerden çok kişi göçmüş bunların çoğu Kürt kökenli olmasına rağmen Türk pasaportları olduğu için artık avrupalıların gözünde esmer araplara benzeyen bir ırk olarak kalmışız. Ben 2 yıldır Paris'teyim burdaki gurbetçileri görünce hak verdim araplara benzemişler iyice zaten esmerler kürt çoğunluk ve cahil okumamışlar işçiler ve çoğu sorun çıkaran tipler ne yazık ki. İmajımız artık böyle değiştirmemiz imkansız.
14 Yorumla- +1 yıl
Doğuda esmer doğru ama Batıda esmer pek yok.
- +1 yıl
Suriyeliler zaten kolayca ayırt ediliyor. İzmir'de yaşıyorum, çevremde koyu renk saçlı hiç kız yok. En koyusu kestane rengi saçlı. Tenleri de buğdaydan koyu olan yok. Renk renk çeşit ceşit insan dolu, zorlanacak bir şey yok bu konuda.
- +1 yıl
Ya cidden bu kadar da aptall olunmaz ki sen arkadaş çevrene göre tüm Türklerin dış görünüşünü mü örnek aldın? Neymiş arkadaş çevresinde siyah saçlı yokmuş ulan kendi saç rengin bile sahte. Ayrıca ben de beyaz tenliyim ama artık kabul etmek gerek Türkler esmer çoğunlukta ve daha da fazla araplaşıyor o kadar çok afgan suriyeli var merak etme bir 10
ful esmer olacak toplum
+1 yılÇünkü bizler safkan Türk değiliz gerçekte Türkler kızıl benizli veya esmer çoğunlukta olurlar. Hele benim gibi olursa hepten esmer olurlar 😊
16 Yorumla- +1 yıl
Türkler esasında açık tenli ve kestane saçlı olarak tasvir edilir.
- +1 yıl
Tarihte kızıl benizli diye geçerler. Beyaz tenli değildir. Tabi buna yaşanılan iklim şartları da etki eder. Biz doğuda sürekli kavurucu güneşle yüzleştiğimiz için daha da esmeriz. Ama batıda aşırı nem ve ılıman iklim var mesela orda beyaz olabiliyr insan. İklimin etkisi çok.
- +1 yıl
Ben bunu tarih araştırmalarıma dayanarak söyledim. Esas Türklerin badem gözlü, orta boylu ve kestane saçlı açık buğday tenliler olduğunu gördüm.
- +1 yıl
Demek ki farklı kaynaklarda farklı şeyler görebiliyoruz.
- +1 yıl
Evet senin dediğini de gördüm ama o melezleşme sonrası ortaya çıkan bir durum olarak anlatılıyordu.
- +1 yıl
Evet dedim ya safkan değiliz o yüzden gerçekte nasıl olduğu artık bilinmiyor. Baya baya karıştık.
+1 yılSaçmalık bence mesela ben Avşar boyundan biriyim çok sarışın var bizim boyda
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle bir çok sarışın Türk arkadaşım var.
- Gündem & Ekonomi konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılsaçma bir algı bu birazda kızların birlikte olduğu bir erkeğin sarışın veya esmer fark etmiyor illa o erkekten sonraki beraberliğininde eski sevgilisine benzeyen bir tipte olmasını istiyor çoğuda esmer olsun diyor...
erkekliği bile sorguluyor tene göre sen düşün yanii...00 Yorumla
+1 yılTürk filmlerinde Siyahi insanlara arap şükrü lakabı takıldığından beri akıllarda yer etmiş..
Oysa türkler birçok milletten oluşan bir ulus esmeri, sarışını hepsi ayrı güzel, her şive başka güzel binbir türlü kültüre sahibiz tek bir kalıba sığdırılamicak kadar geniş bir kültür.00 Yorumla
+1 yılTürklerin boyu 175 renkli gözlü genelde mavi ya da kahverengi olur. Fizik olarakta kaslı ve iri olurlar. Ten olarakta öyle bembeyaz olmaz tabi kumral ya da esmer olur. Dogrusu bu. Anne babasi turk olupta bembeyaz tenli uzun boylu olamaz. Kesin bir melezlik vardir.
10 YorumlaTürkler derken artık saf turk diye bisey yok ki. Alman faşisti hitler bile esmerdi ki almanlar sarışın mavi gozlu olmasına rağmen. Saçma bir söylem olur türk bu renkte önürü bu renkte olur demek.
10 YorumlaMelez olmayan ırk var mı artık her ırk birbirine karışmış
30 YorumlaÖrneğin ben Ankaralıyı anne tarafı sarışın renkli gözlü, Karadenizliler rankli gözlü genelde. Sanırım yurtdışındaki esmerleri görüp böyle bir kanıya varıyorlar
20 Yorumlabalkan türkleri bembeyaz yok öyle bir dava her ırkın güzeli ve çirkini var...
20 YorumlaBeni ruslara benzetiyorlar diye konu açtğini hatırlıyorm
İnsan insandir neden bu konuyu bu kadar dert ediyorsun
Gerçekten rahatsızsan inanmak istedğin o Ruslara ait oldğunu söyle30 Yorumla
+1 yılTürkler genelde kumral olur hocam, kürtler esmer olur.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçoğunluk müslüman olduğu için araplar üzerinden düşünülüyor ve esmer sanılıyor birde birçok beğenilen oyuncu esmer buda etki ediyor
10 YorumlaTürkler.. bu kadar çok milliyetçi olmak iyi değil.
Türk esmer değildir.10 Yorumla
+1 yılcunku soylediginden daha kotu bisekilde tanitiliyoruz yurtdisindaki insanlara orada yasadigim icin iyi biliyorum
10 Yorumla
+1 yılaslında algı o şekilde kurulduğundan ve Türklerin araplaştığını savunanların ısrarla bunu her yerde dile getirmelerinin sebebi olsa gerek
10 Yorumla
+1 yılGerçek Türkler esmer hafif çekik gözlü ve orta boyda insanlardır çünkü.
24 Yorumla- +1 yıl
Gerçek Türkler kestane saçlı, açık tenli, orta boylu ve badem gözlüdür.
- +1 yıl
Eski Türk resimleri hiç öyle demiyor
- +1 yıl
Ayrıca Türkler boylarına göre de renk ve tip olarak çok çok değişiyorlar.
- +1 yıl
Zamanla çok değişti zaten. Karışık olduk
+1 yılBen hiç böyle bir genelleme olduğunu bilmiyordum keza Türkler genellikle kumral ve esmerdir. Sarışın da nadiren vardır.
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle. Ama yurt dışında Türklerin renkli gözlü olması bile anormal karşılanıyor.
- +1 yıl
Muhtemelen bir çeşit oturmuş bir algı ya da söylenti söz konusu. Halbuki farklı milletlerden göç aldıkça bunlar değişiklik göstermiştir doğal olarak. Bunu anlayamayacak ne var bilmiyorum.
Gündem & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yoo Türkler gayet de beyaz buğday nadir görüyorum ben
11 Yorumla- +1 yıl
Cidden mi? Esmer çok az görüyorum bende 🙄
+1 yılO inanç var malesef sebebi ortaasyadan gelme diyorlar
10 YorumlaBilmem türkler için hep kara kaş kara göz algısı kullanırlar ams zengin bir ülke her görüntüde ülke var Türklerin aslı hangi ırktan
00 Yorumla
+1 yılAynen ben de Türküm bu konudan rahatsızım. :D
13 Yorumla- +1 yıl
Olamaz öyle denmesi rahatsız edici.
- +1 yıl
adamlar deveye bindiğimizi sanıyor hala şaşırmamak gerek bence o kadar da aslında
- +1 yıl
Türklerin yöresel kıyafetle gezdiğini bir de
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü bize çirkin olmayı yakıştırıyorlar biz güzel ırk olamayız diye düşünüyorlar Araplarda bile yeşil gözlü beyaz tenli afetler var
30 Yorumla
+1 yılYasadigi iklim gunes ve bu ulkede anne ya da babasi yabanci uyruklu olmasi etnik kokeni bu etmenler cok farkettiriyor
00 Yorumla
+1 yılCahil oldukları için..
20 Yorumla
11 ayOrjinal türkler bugday tenli esmerdir gözleri kahverengi ve sitahtir orta boyludur kadinlari genelde avrupa ortalamasinda kisadir bizim gibi balkanlardan gelenler renkli gözlü sarişin kumraldir bizim kadinlarimiz baljanlar uzun olur
00 Yorumla
+1 yılBu yaptığınız ırkçılık yanlız. Ne farkeder ister esmer ister beyaz?
00 Yorumla
+1 yılYa işte yaşamadıkları için bilmiyorlar ama genel olarak tabii ki esmer bir halk
02 Yorumla- +1 yıl
Bence buğday tenli
- +1 yıl
Bilmem
+1 yılBen beyaz tenliyim Türk değil miyim o zaman😊
30 YorumlaSen benzemiyosn pek türke ama olsun kara kaşlılara taş çıkartabilirsn 😅😂
00 YorumlaBizi arap sanıyolar ona çok kötü oluyorum
10 Yorumla
1 yılGerçek türkler beyazdır esmer değiller esmerlik başka bir ırktan geçmiştir, genelde akyaz kumral olurlar türkler esmer olmazlar.
00 Yorumla
+1 yılBen de kumral saçlı beyaz tenliyim.
20 Yorumla
+1 yılAmaaan boşver ne sanarsa sansinlar
20 YorumlaGündem & Ekonomi konusunda 3,7b cevap paylaştı. El alemin derdi beni mi gerdi :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaraplarla karıştırıyorlar bizi
10 YorumlaDeğişen ne olurdu ki bu algı olmasa dahi
00 Yorumla
+1 yılBeyaz tenliyim beyaz ten hastasiyim
10 YorumlaGündem & Ekonomi konusunda 415 cevap paylaştı. kara kaşlı kara gözlüyüm şahibe yok demkki bende:D
00 Yorumla
+1 yılBiz beyaz ırkın esmeriyiz canim. İyiyiz iyi. 😉😎
04 Yorumla- +1 yıl
Bence esmer değil Türkler, özellikle İtalyanlara kıyasla epey beyaz.
- +1 yıl
Doğuda epeyce esmeriz batıda beyazız. Ulkem cennet olunca insanlarıda muhteşem tende. Senin de ćok guzel tenin var ama canım.☺😎
- +1 yıl
Ben fazla beyazım onunda sorunları var
- +1 yıl
Ben beyaz tenli bakımlı kadınları beğeniyorum. Sadece dikkat etmelisiniz. Zaten alışmışsınızdırda. Güneslenirken kısa süreli ve gölgede olmalısınız. Birde koruyucu faktörlerin uygun olanını ihmal etmeyin. Saģlıcskla kalın. Mutlu olun. Aşkla kslın. ☺
+1 yılÇünkü sarışının adı esmerin tadı...
02 Yorumla- +1 yıl
Bunla ilgili değil dediğim zevkler ve renklerle ilgili değil.
- +1 yıl
Esmer herzaman ilgi çekicidir sadıktır🙂
Rengin önemi yok önemli olan Senin gibi IORSPU olmaması mesele bu ESKİDEN TÜRK KADINI DENİNCE AKLA NAMUS GELİYORDU Şimdi KONDOM geliyor FARK BU
01 Yorumla- +1 yıl
Bir kadın hakkında bu şekilde utanmadan konuşan kişiler yüzünden toplumun namus algısı kalmadı. Bir erkek evladı nasıl yetiştirilmez onu gösterdin. İbretliksin.
- Gündem & Ekonomi konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yılFarketmez candır
10 Yorumla Algı oluşmuş🙄
10 YorumlaBen hiç denk gelmedim valla ilginçmiş :d
00 YorumlaTürkiye de adam direk lokasyon söylüyor 😊
00 YorumlaBen sarışın bir Türk üm
00 YorumlaEsmer ama bir okadarda tatlı
04 Yorumla- +1 yıl
Benim çevremde pek esmer insan yok gibi
- +1 yıl
Neyse ki buğday tenden koyusunun fanı değilim :)
+1 yılÖyle bir şey yok.
00 YorumlaBilmedikleri için
00 YorumlaArap sandıkları için
00 Yorumla
+1 yılNeyseki kumralim
10 Yorumla
+1 yıltürk ırkı esmerdir
00 Yorumla
+1 yılEsmer makbuldür
10 Yorumlasen beyazsın işte :D
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem & Ekonomi > Sorular > Türkler denince neden ille esmer insanlar aklına geliyor çoğu kişinin?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler