Yetersiz veteriner, barınak sorunu ve üremelerini gerekçe göstererek, hayvanları satışa çıkartmışlar. “Zürafa 220 bin TL, zebra 66 bin TL, kaplan 22 bin TL, aslan ve puma 11 bin TL ayı 2 bin 420 TL, vaşak-tilki-çakal 2 bin 200 TL, maymunlar 2 bin 200 TL, kızıl geyik 4 bin 950 TL, Ankara keçisi 220 TL, lama 16 bin 500 TL, deve 3 bin 850 TL, rakun bin 375 TL, kanarya 50 TL, tavus kuşu 302 TL, akvaryum balıkları 6 TL, köpekler 150-440 TL.”
Zürafa bizi biraz aşar ama konu komşu birleşip bir aslan almayı düşünüyoruz :D
Atatürk Orman Çiftliği'nde vahşi hayvan satışı var, zürafa almak isteyen var mı?
Vayy bee çocukluğumun geçtiği AOÇ şimdi ne halde. Yazları her hafta sonu giderdik. Eskiden hayvanlar daha çok çeşitti ve bakımları vardı. Yem yeşildi en önemlisi. Şimdi yeşili katledip, hayranları her bir yana savurdular. Yerine iki plastikle metal biseyler dikmişler neymiş anka park yapılacakmış. Rant peşindeyiz demiyorlarda.
Ohooo bu haber çok eski yav 2013'te kapandı hayvanat bahçesi hayvanları da ABD satın aldı galiba 🤔 Hayvanları satıp kar etmek yerine doğaya salıp iyilik yapmayı düşünebilecek insanlar yokmuş malesef...
Hayvanat bahçesinde doğup büyümüş bir hayvanı alıştığı ortamdan çok farklı bir yere;
Kendi başına yiyecek bulması gereken, alışık olmadığı başka hayvanlar ve yine alışık olmadığı vahşi hayata salmak hayvana basitçe intihar et demektir. Hayvan ister istemez bu rutine alışmıştır.
Eskiden biz insanlar da vahşi hayatla karşı karşıyaydık. Sizi de alıp bir ormana koysunlar bakalım ne kadar yaşayabileceksiniz?
@BiRMeraklıGenç Evet haklısın bu şekilde düşünmeden yazmışım ama kötü niyetle düşünmedim, yani sanki kötü niyetliymişim gibi "sana de böyle böyle yapsınlar da gör" şeklinde fevri ve tepkili bir cevap vermek yerine " iyilik olduğunu düşünmüşsünüz ancak sizce de bu hayvanların hayvanat bahçesi gibi yapay bir ortamda doğup oraya adapte olduğunu düşününce, onları alışkın olmadıkları vahşi doğaya salmak daha kötü olmaz mıydı?" şeklinde düzgün bir üslupla yanlışımı düzeltmeye çalışsaydın keşke. 😉
@BiRMeraklıGenç Ben yorumunuzu bir bütün olarak okudum ve güzelce açıkladığınız bölümden sonra en sondaki olumsuz üslubunuz tabi ki de dikkatimi çeker bu doğal bir şey değil mi? Ayrıca hatalı bir düşüncede bulunduğumu da belirttim, siz buna rağmen kötü üsluptan anlayan biri olduğumu belirten olumsuz bir yorum yazmışsınız, kusura bakmayın ama ben ne hayvanlara eziyet edilmesini onaylayan biri, ne de karşısındaki insanın sadece kötü niyetini gören anlayışsız biriyim; gayet açık bir şekilde haklı bir düşüncede bulunduğunuzu ve kendimin bunu düşünemediğini yazdım ve fevri cümlenizi de normal olarak düzeltmeye çalıştım.
Çabanıza hayranım. Eh, iyi ve kötü üslubun birbirini nötrlediğine ve insanın bunlardan birini seçtiğine (dikkatini çektiğine) inanan biriyim. İstisnalar da varmış, bunu öğrendim. Olumsuz üslubun dikkat çekmesini kişinin psikolojisine bağlarım. Küçük itirafınızdan sonra tamamen benim yanlışımı düzeltme çabanız da insancıl.
Öyle mükemmel bir yerdiki.. resmen katlettiler.. hem yeşili hem hayvanları.. çocuklara hayvan sevgisinin asilandigi yerdi bir Bahadırı görmek için kaç kere gittim Allah bilir.. yazıklar olsun o cenneti bu hale getiren alcaklara..
Bu ne saçma bişi ya😂😂 İnşallah bu da olmamiştir artik muhteşem ülkemde ☹☹ Araştircam varsa bòyle bişi ayaklanalim açilsiN isyan bayraklari artik😂✌ #hayvanlaralemi ✔
220 bin TL param olsa zaten Türkiye'de ne işim var giderim başka ülkeden ev alırım vergisiz soygunsuz bir hayat yaşarım. Abartılı vergi vermem abartısız telefonumu arabamı rahat rahat alırım !
Bu haber gerçekten doğru mu? Doğrudur aslında, kendi insanına bakamayan, refah içinde yaşatamayan ülke hayvanlara nasıl baksın. Hepsi oralarda eziyet içinde zaten..
Aslan gibi asaletli bir hayvan iyiymiş ya 11 bin liraya. Zürafanın ne özelliği var da 220 bin lira abi. :D Hele ki siyah beyaz renkli ''eşek'' nasıl 66 bin lira? Tuhaf :D
Bence burada önemli olan para değil. büyük çoğunluğu vahşi olan bu hayvanları kim nerede besleyecek. ben aralarından bir kanarya ve akvaryum balıklarını alırım ya da alırdım.
Ankara keçisi ucuz muş:Dkurban bayramında keçinin fiyatı 1000 liraydı pazarlarda:D etin kilosu kaç para:D bir kaç tane alayım ben 2 haftada bir keser mangal yaparım:D
En İyi Cevaplar