@AtvHD Nesnel derken? Nesnel olan, Hitler'in er ya da geç Kızıl Ordu tarafından inine girilip, ensesine çökülüp kendine işkence yapılacağını bilmesinden dolayı, korkusundan kendini kolay yöntemle hayattan ayırmasıyla ilgilidir. Savaşı kaybedeceğini anladığı için yaptı bunu, propogandayla falan alâkası yok. :D
Kanka; benim bildigim , kitaplardan ogrendigim Hitler sirf gidip de korkudan intihar etmez. Birinci Dunya Savasi'na gonullu olarak katilip hic zorunda kalmaksizin cephede savasan ve tek tasagini kaybeden bir adamdan bahsediyoruz. Bu adam amaci uğruna her turlu seyi yapacak gozu kara, korkusuz bir adamdi. Sezar'in hakki Sezar'a yoldas
Ama bu adamin karakteri belli yoldas. Bu adam oyle bir karaktere sahip ki gerekirse kendine bile kiyacak kapasiteye sahip. Hitler icin yenilgi demek kufur demektir
Bu adam son ana kadar teslim olmadi. ozellikle istese onlarca defa teslim olurdu, kendini bir sekilde kurtarirdi ama yapmadi bunu. Onu acgozlulugu ve hirsi bitirdi. Buyuk bir kumar oynadi ve kumari kaybetti. Vesselam kendini oldurdu
@AtvHD Niye teslim olsun kanka? Teslim olursa ırzını bile s...'di, kurtuluşu yoktu. Güce sahipkenki yiğitliği, gücü kaybedince korkaklığa döndü ki intihar etti.
Kanka Naziler savasi kaybederken bile dusmanlari onlardan cekiniyorlardi. Almanya teslim oldugunda tam olarak orduda yedi milyon asker vardi. Dunya zaten bunalmisti, baris antlasmasi her iki tarafta istiyordu ama en buyuk engel Hitler'in aklinin onune gecen egosuydu. Mussolini teslim olalim teklifini bile Hitler elinin tersiyle kufur sayip geri cevirdi.
@AtvHD Kanka, Hitler intihar etmeden önce Nazi ordusu zaten Kızıl Ordu karşısında ayvayı yiyordu. Hitler zaten biliyordu yenileceğini. Yoksa niye intihar etsin? Kızıllar ilerleyip SS'leri indirince, anladı ki ne kadar direnirse dirensin bu işin kaçarı yok, yiyecek. :D
Kanka; Kizil Ordu Berlin'e vardiginda bile Hitler'in savasa kazanma umidi, inanci hala vardi. Nazi Ordusu'nun Kizil Ordu karsisinda yenilmesinin sebebi Almanlarin cephanesi bitmesi, savas aletlerinin bozulmasi ve dusmanin sayica fazla olmasiydi. Istersen Nazi vs Kizil Ordu'nun asker sayisina bak Kizil Ordu istisnasız her cephede asker sayisi olarak fazla yine kayip sayisi olarak Alman Ordusu'ndan kat kat fazla oldugunu göreceksin
@AtvHD Bunlar senin iddiaların kanka, "Hitler'in inancı vardı." demek iddiadan öteye gidemez. İnancı bitti ki eşiyle intihar etti zaten. Almanya'nın kaybedeceği kesinleşmişti. Kızıl Ordu SS'i dümdüz ediyordu.
Kanka, bu iddia degil. Generalleri Hitler'e son ümidi olan kolordularin imha edildigini söylememisti. Hitler' in bu yuzden hala umidi vardi hatta olmayan birimlere harita üzerinden emir veriyordu. Kizil Ordu'nun sigina varmasina birkac metre kala Hitler kandirildigini anladi ve nihayet o da aci sonu gördü ve intihar etmeye karar verdi
Kanka, sen Hitler'i tam olarak tanıdığına emin misin? Bu Hitler korkup da ne birsey yapar ne intihar eder. Onun icin esas olan sey inandigi idealdir. Onun icin yasar ve onun icin gerekirse olur. Soyle bir sozu vardir onun:Insanlar is icin olmezler sadece idealleri ugruna olurler. Bu adam katil olabilir, adi olabilir, ruhsuz olabilir ama bu adam asla korkak biri degil
@AtvHD Sözü olsun, olmasın. Sen beni tanıyor musun? Az çok tanıyorsun. Ne derece AKP düşmanı olduğumu yine biliyorsun. Fakat benim koyu bir AKP'li olma ihtimalim, şu anda bile mevcuttur. Belki de, ben sana şu anda AKP Gençlik Kollarï üyesi olarak yazıyorum. Sebep; para. İnsanları güce sahip olma emelleri ve güce sahip oldukları süreleriyle anlayamazsın. Güce sahip olan herkes, kendini dünyanın merkezinde zanneder. Asıl kişiliği, zor duruma düşünce ortaya çıkar. Ayrıca bilimsel tarih anlayışında, "... şahsı... bir kişiliğe sahipti, ... yapmasının sebebi... olamaz." diye bir düşünce biçimi yoktur. Bak kendin dedin, Kızıl Ordu bölgeye dayandı, Hitler korkusundan intihar etti.
Yoldas , senın mantık cercevende dusunursek Hıtler korktu demek de mutlaka oznel bır yorum olmalıdır. Yanı bu duruma gore ıkımızde Hıtler ıntıhar ettı demekten baska yorum yapamıyoruz
Kes Hitler Sovyetin Moskova kapılarına kadar gelmişken Stalin ilişkisi kötü olduğu Amerika'dan öyle bir dilendiki yardım et diye birleşik krallık ta dilendi tabi sonra bütün dünya zorla nazi almanyasını yok etti tarih oku AQ evladı
Ikisi da berbat. Irkçılıktan nefret ederim. Gerçi bu ırkçılık yahudileri güçlü yaptı. Ikisinin da sonu berbat oldu. Ben Einstein daha karizmatik buluyorum
İkisininde bir karizması yoktu, korkuyla yöneten diktatörlerdi. O dönemde en karizmatik liderlerden birisi Yugoslavya'yı kuran Josip Broz Tito'dur, araştırabilirsin.
En İyi Cevaplar