İlk önce şunu açıkça söyleyeyim ben Troçkistim. Seçim olarak ise Stalin'i seçiyorum. (sevdiğimden değil) Stalin bir sürü insanı katletti kendisi tabi ki bir diktatördür ama Sovyetler Birliği o olmasaydı Süper Güç olamazdı burası kesin. (Troçki'nin biraz pasif biri olduğunu da söyleyeyim) Hitler ise Milliyetçilik ayağına çıkmış bir Tirandır, kendisi çöküşe giderken Alman halkını da götürmüştür, o yüzden bu adama milliyetçi değil ırkçı denir ve Alman halkının düşmanı da olduğunu söylemek mümkündür.
"Troçkistim ama Stalin’i seçiyorum" demek, aslında "kötü devrimci yerine iyi diktatörü seçiyorum" demektir. Stalin, SSCB’yi ‘süper güç’ yaptı diye milyonların kanına girmesi meşru mu oluyor şimdi? Eğer ‘süper güç’ olmak insan hayatından daha değerliyse, o zaman Hitler’i de meşrulaştırabiliriz. Sonuçta Almanya da onun döneminde sanayileşti, genişledi. Aynı mantıkla ona da ‘başarılı’ mı demeliyiz?
Senin mantığınla, "çöküşe giderken halkını da yanında götüren" diktatör kötü ama "çökmeden milyonları katleden" diktatörü seçmek mantıklı oluyor. Bu nasıl bir çelişkidir? Her ikisi de tirandır, her ikisi de suçludur. Sadece biri sağcı, diğeri solcu. Ama unutma, insan hayatı ideolojilerden daha değerlidir.
Stalin – etnik sürgünler, yapay kıtlık, toplama kampları, büyük temizlik operasyonları... Troçki ise en azından bunlara karşı durmaya çalıştı. Sen neye dayanarak onu ‘pasif’ ilan ediyorsun? Pasif olmak, katil olmaktan daha kötümü gerçekten?
Tabii ki Stalin diyorum Neden mi Çünkü Stalin En azından Ülkü bir lider değildi Onun dışında halkların kardeşliğine inanıyordu ve bütün herkesi kucaklıyor da ırkçılar hariç Tabii ki onun dışında hitleri de yendi Stalingrad Savaşı'nda yani hepsini birden düşünmek gerekirse fotoğrafın bütününü düşünmek gerekirse Tabii ki Stalin diyorum Hitler diyenler Bence çılgın da bir şey yapıyorlar kendileri öleceğim kendilerinin yanına kötü bir yanda sarılıyorlar ondan dolayı Hitler diyorlar Yoksa akıllı bir insan Hitler demesi gayet mantıksızyani hepsini birden düşünmek gerekirse fotoğrafını bütünün düşünmek gerekirse Tabii ki Stalin diyorum Hitler diyenler Bence çılgınca bir şey yapıyorlar kendileri öleceğim kendilerinin yanına kötü bir yanda sarıyorlar ondan dolayı Hitler diyorlar Yoksa akıllı bir insan Hitler demesi gayet mantıksız
"Stalin’i savunanların ya vicdanı körelmiş ya da tarih kitabı yerine propaganda broşürü okumuş. 'Halkların kardeşliği' deyip 1940’ta Kırım Tatarlarını, Çeçenleri, İnguşları, Kazakları binlerce kilometre sürgüne yollayan Stalin’dir. On binlerce kadın ve çocuk yolda donarak öldü, bu mu kardeşlik?"
"Kendi halkına acımayan Stalin, 1932-33 yıllarında Ukrayna’da Holodomor’u yaptı — 7 milyona yakın insanı açlıktan kıydı."
"Sen 'Hitler diyenler mantıksız' diyorsun, peki Stalin’i seçmek mantıklı mı? Aynı zihniyet — biri millet adıyla, diğeri sınıf adıyla öldürüyordu. Stalin’in ‘ırkçılara karşı’ olduğu koskoca bir yalandır; çünkü kendi kurduğu baskı rejimi, kimseyi ayırt etmeksizin ezip geçti."
"Stalingrad’da Almanları durdurdu, evet — ama unutma, eğer 1939’da Hitler’le birlikte Polonya’ya saldırmasaydı o savaş belki de bu kadar büyümezdi."
"Sonuç olarak şunu söyleyeyim: Hitler nasıl faşist bir diktatörse, Stalin de kızıl bir diktatördür. Birini yerin dibine sokup diğerini melek yapmak, tarihe ihanettir. İnsan ya vicdanlı olur, ya da ideolojik köle
Führer? Hani şu Kızıl Ordu'yu ve Stalin'i ufukta görünce korkudan ağlaya ağlaya intihar eden korkak mı? Yahu şu korkağa "Führer" demeyin, adam korkudan intihar edip ardında yıkık bir ülke bırakmış. Ayriyetten, Yahudi devleti İsrail'in kuruluşundan yıllar önce nasıl ki Naziler masum Yahudileri katlediyordu; şimdi Yahudiler masum Filistinlileri katlediyor. Fakat tarih, zamana göre tahlil edilir. Nazi bıyıklı ödlek, suçsuz günahsız; kimseye zararı olmayan Yahudi vatandaşları katletmiştir. Yahudilerin bu tarihte devleti dahi yoktur, katledilenlerin tamamı masumdur. Şimdi bir Yahudi lider çıkıp "Bu Müslümanlar öyledir, böyledir. Gün gelecek, öldürmediğim her Müslüman için bana küfredeceksiniz." diyip hepsini katletse, ertesi gün Müslüman bir terör örgütü de İsrail'e bombalı saldırılar yapsa; bunun üzerine İsrailliler "Ulan bizim lider doğru diyormuş, iyi ki katletmişiz." dese ne dersin?
@SolBakış yine mi sen! Olaylara Bakış açılarımız farklı bir olaydan aynı yorum çıkmaz. sana göre yanlış olan bana göre doğru. Ve kararlarımın arkasındayım.
Hee, yine ben. Yahu fikirlerimiz farklı olabilir, bundan doğal bir şey var mı? Fakat düşünceler içinde tutarlı olmalı. Yani düşünsene, Allah korusun manyağın teki senin veya benim ailemdeki herkesi bir bayram günü kurşuna diziyor. Sadece birkaç aile ferdi ortada kalıyor ki ölenlerin tamamı masum. Bu herif hüküm giyiyor, mahkeme salonundan çıkarken "Bir gün gelecek, bana öldürmediğim her "Filancaoğulları" aile ferdi için küfredeceksiniz." diyor. Ertesi yıl, senin veya benim ailemden kalanlar yapmadığı kötülüğü bırakmıyor dünyaya. Bunun üzerine geçen yıl hüküm giyen şahıs, "Bakın, size ne demiştim? 50 kişilik ailenin hepsini öldürseydim, bugün aileden geri kalanlar bu suçları işlemeyeceklerdi. Şimdi beni salın da gideyim." dese, sen veya ben katledilen masum ailenin fertleri olarak "Doğru diyor vallahi, salın gitsin." mi diyeceğiz? Hakim, bu şahsı tahliye mi edecek? Sana mantıklı geliyor mu?
Güleyim de boşa gitmesin, Yahudi öldürmüş öyle mi? Peki bu Anti-semitist adam neden İsrail'in kurulmasında yardımcı olacak Siyonisti öldürmemiş peki? Tabi canım Polonya'da, Çekoslavakya'da normal insan olan Yahudileri öldürmek kolay çünkü sizin gibi bir "insan" buna karşı çıkmayacak! Ayrıca Alman Bombardıman uçaklarının Filistin bölgesindeki Yahudilere hiç saldırı yapmadığını da hatırlatmak isterim, Adolf Eichmann adlı holokost mimarı olan kişiyi araştırmanızı öneririm iyi günler.
1. Stalin'in ayakkabısını yalayanlarla tarih tartışılmaz.
2. Führer'in korkak olduğunu söyleyen beyin yoksunları, Stalin'in kendi halkını nasıl doğradığını bilmeyecek kadar kitap yüzü açmamış tiplerdir.
3. Stalin’in ‘kahraman Kızıl Ordusu’ sadece Nazilere değil, Polonya’ya, Finlandiya’ya, Baltık ülkelerine de ölüm, sürgün ve tecavüz getirdi.
4. Sovyet tankı azat etmedi, ezdi.
5. Yahu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?
6. Hitler öyle durduk yere intihar etmedi, Almanya'nın mağlubiyetini kabul edip kendini vurdu.
7. Stalin ise zafer kazanıp milyonları sürgüne, açlığa ve kurşuna gönderdi.
8. Hadi o da mı efsane?
9. 'Führer korkak' diyen kafalar, Stalin’in kurduğu Gulag kamplarında binlerce Türk-Müslüman asıllı insanın çürüdüğünü bilmiyor ama Stalin diye ağlıyor.
10. Yahudi meselesine gelince... Evet, masum insanlar öldürüldü, bunu kimse inkâr etmiyor.
11. Ama bugün İsrail’in yaptığı zulmü örtbas etmek için geçmişi silah gibi kullanmak iğrenç bir ikiyüzlülüktür.
12. Bugün Filistin’i kan gölüne çevirenler, dünün kurbanı rolünü oynayıp dünyanın başına çıkmışlar.
13. Eğer bir grubun geçmişte gördüğü zulüm, ona gelecekte zulüm yapma hakkı veriyorsa; o zaman Stalin de haklıydı?
14. Böyle gülünç mantık ancak beyni ideolojiyle yıkanmış olanlara yakışır.
15. Kısacası, ne Hitler melekti, ne de Stalin.
16. Ama birini yerden yere vurup diğerini kutsallaştırmak, tarihe tükürmektir.
İkisi de psikolojik sorunları olan dünyayı kana boğmuş psikopatın önde gidenidir. Listeye Lenin ve Mao'yuda ekle sonra al birini vur ötekine; kısaca iti ite boğdur olsun bitsin.
Bir insan s•alin şerefsizini nasıl seve bilir? bak ben Azerbaycanlıyım biz 100 yıldan artık sovyet köpeklerinin esareti altında kaldık asıl sömürgeci ve katil olanlar ruslar , bakuda metroda facia yaptı kızıl ordu asıl katil yahudiler ve komunist ruslar şimdi bile fitne fesat çıkarıyorlar