Rahatlıkmı batıyor erkegın kölesımı olmak ıstıyorsunuz 15 tane kocanızmı olsun nedir onumu ıstıyorsunuz? AKPyi sevmıyorum sırf buyuzden kadınlarıda zehırlemısler kanmayın bu aşırı ıslamcılara donunuzu bıle alırlar sonra serıat gercek serıat Allahın serıatı degıl araplar degıstırdı onu hadıslerı degıstırdı gıbı
Bu şeriat isteyen hemcınslerımi anlamıyorum ya sız anlıyormusunuz?
1- 15 kocanız olsun şeyin yanlış bir kere ters söyledin sanırım. Birden fazla evlilik erkek yapabiliyor. Hee bide olaya şu yönünden bakalım. Birden fazla eevlilik genelde yardıma muhtaç olan kadınlardan açıkta kalmasın diye evleniyor. Erkek ona da bakıyor. İstese kadın evlenmeyebilirdi. Hz. Muhammed birden fazla evlilik yaptı sebebi ise basit yani. Araştırın biraz sağdan soldan yalanlara inanmayın öyle. 2- Eğitime gelelim Osmanlı döneminde kızlar da okuyabiliyordu farklı bir okulda sadece kızlar bulunuyordu. Günümüzde ki kız meslek gibi düşünün. Fakat isteyen aileler özel hoca vs. tutup kızlarının eğitimine daha fazla bir şeyler katabiliyordu. Araştırın diyoruz size o kadar yalanlara inanmayın diyoruz. 3- Namus cinayeti suç zaten olamaz. Canından bir parça gidiyor zarar görüyor napsın o kişi? Suç tabi ki olmamalı. 4- Fransa Sudandan bu konuda daha geride. Fransa da Paris şehrinde de pantolon yasaktı asırlardır. Hatta bisiklete binmek isteyen bayanlar karakoldan izin almak zorundaydı Fransa da böyleydi. 5- Başı örtüsüz çıkan bir çok kadın var dışarıda İran da. 6- Bence çoğu bayan araba kullanmamalı. Kadın arabayla kaldırım dibinden geçiyor dikiz aynası bana çarpıyor koluma benden özür dileyeceğine aynayı düzeltiyor. Onu geç yol esnasında makyaj yapmaları, telefonla konuşmaları, acemice kazaları da cabası. He erkekler yapıyor mu yapıyor çoğunu fakat en azından kadınlar kadar çok yüksek oranları yok bu konuda. Kırmızı ışıkta önünde 2 araç varken gaza basıp önünde ki araca çarpan bir cinsiyetten bahsediyoruz. Kırmızı ışıkta gaza mı basılır akıl var mantık var. 6- Tecavüzcüyle evlendirme olayı şöyle yediğin haltı temizle gibisinden. Lakin burada yanlış olan olay şudur bayanın fikri alınmalı ya erkek idam edilmeli ya da evlenmek istiyorsa evlenmelidir. Bayana bu konuda seçme hakkı verilmeli.
Not: 6 asırlık Osmanlı döneminde tecavüz sayısı 2 elin parmağını geçer geçmez ama 1 asır olmamış Cumhuriyet tarihinde 1 günde yaşanan tecavüz oranı kat kat daha fazla.
İronilerin sonunda bir ifade bırakılır ki karşında ki anlayabilsin :D Ama sende o zekanın olmadığını anladım neyse benim EİG oranım %31 senin ki %7 kimin troll kimin daha mantıklı olduğu buradan bile belli :D
Kur'an da: (...) Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Şu halde içinizden böyle yapanlar, netice olarak dünya hayatında perişanlıktan başka ne kazanırlar, kıyamet gününde de en şiddetli azaba uğratılırlar. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir. Bunlar ahireti, dünya hayatına satmış kimselerdir. Onun için bunlardan azap hafifletilmez ve kendilerine bir yerden yardım da gelmez. (Bakara Suresi85-86)
“Bundan sonra seni emirden olan bir şeriât ile vazifelendirdik”(Casiye/18) buyrulmaktadır…
Arapça okumayı bilenler bakarlarsa şeriât kelimesinin aynen (yani aynen bu lafızla) Ayeti Celilede geçtiğini göreceklerdir… Istılahtaki manası ise Dinde ALLAH’u Teâlâ nın koymuş olduğu kanunlara şeriât denir…. İSLÂM’da hükümler yasaklar helallar haramlar hepsi şeriâttır. Namaz kılma oruç tutmak zekat vermek zikretmek v. s. bunların hepsi şeriâttır. Namaz kılmak Eğer Allah’ın emriyse kulu için koyduğu bir kuralsa bunun adına Şeriat demekde caizdir. Dolayısıyla bir insan “kahrolsun şeriât” dediğinde o anda kafir olur. Halbuki bu sözü söyleyen kişi yemek yapmaya başlarken Besmele çekse bu şeriâttır ya da ALLAH’ı (جل جلاله) zikretse oda şeriâttır. Şeriâtin manasını bilmediğinden küfretmekte ama kendisi birçok hareketiyle şeriatı aliyyeyi yerine getirmektedir…(Kişi bilmediğinin düşmanıdır denmiştir.)
Şeriattan korkanlar sadece putperest ve haçlı dünyasının içimizdeki yobazlarıdır. Yobaz kelimesini sözde modernler islamiyeti kötülemek için kullanırlar ama asıl anlamıyla yobaz olanlar bellidir.
Şeriatta bizim istediğimiz kural değil Allahın emrettiği kural neyse o geçerli Allah kuranda ne istiyorsa o olmalı siz hala bu kanunu benim onun istediği şekilde anlamak istiyorsunuz galiba
Şeriat isteyenler neden bu ülkeden gitmiyorlar sizce? Adam gelmiş şeriat istiyorum diyor acaba sormak lazım şeriat isteyenler neden Suudi Arabistan İran Kuveyt Yemen Umman gibi ülkelere gitmezler madem bu kadar din şeriat aşığısınız git şeriat ülkelerine dinini yaşa özgürce bizim ülkemizden ne isterler sonrada ordaki şeriat gerçek şeriat değil derler. Ula nesi gerçek şeriat değil her hukuk kural herşey her ödül ceza kurana göre sonra hadisler alimlerin sözlerine göre Atatürkün kurduğu rejimi ve cumhuriyeti sevmeyen kendi ideolojisine uygun yere gitsin şeriat istiyorum diye huzurumuzu bozmaya hakları yok
Şeriat islamiyetin ayrılmaz parçasıdır ve akıl ürünü değildir. Din adı altında yapılan hiç bir şey akıl ürünü değildir. Bana kalırsa rahatsızlıktır. İslamiyetin getirdiği yobazlıklar dünyada net biçimde bellidir.
Akıl ürünü olmayan bu kavramlardan uzaklaşmalı dileği ile..
Afganistan'da kız çocuklarının okula gitmesini yasaklayan Afgan hükumeti değil, taliban'dır. Pakistan'da namus cinayeti suçtur lakin çoğu zaman ilgili yasalar uygulanmaz. Somali'de tecavüze uğrayanlar tecavüzcüleri ile evlenmek zorunda değildir ama genelde buna zorlanırlar.
İslamiyet yıkım ve yolaşmadan başka bir şey getirmez.
Sadece kuranı değil, tevrat, mezmurlar (zebur) incil (yeni ahit) de okudum. Sen de okusaydın müslüman olmazdın. Nisa suresini arapça değil de türkçe okusan yeterli.
Şeriat siyasi parti değildir. Şeriat felsefe, ideoloji değildir. Şeriat iran ya da mısır ya da şiilik değildir. Şeriat suudi arabistan ya da vehhabilik, daeş ya da elkaide değildir. Şeriat kur'an'dır. sünnettir. Peygamberimiz (s. a. v) örnek hayatıdır. Osmanlının anayasasıdır. Allah'ın hükümleriyle yönetilmek her insanın doğal hakkıdır.
Kuranın değiştirilmediğinin garantisi yok. Açıkçası hangi kitaba inanırsan inan, saygı duyarım. Yani senin inancın. Bana bir zararı yok. Tebliğ görevim ya da ahiret beklentim de yok. İnansan ne inanmasan ne benim için. Herkes kendine yaşıyor. Benim düşünceme göre erkeklere cazip gelebilir ama kadınlar için aşağılayıcı bir inanç sistemi. Bir yaratıcıya inanmanızı makul karşılarım. Sonuçta sırrı çözülmemiş bir çok etken var evrende. Ancak dinler, tamamı ile insan mantığı ve coğrafi kültürlere dayalı. Yani bir tanrı gibi kudretli varlık, böyle basit işlerle uğraşmaz. Onun bunlarla uğraştığına inanmak için algımızın çok basit olması gerekir.
Sen ilk önce hangi dine mensupsun ve ya neye inanıyorsun onu yaz. Allah kanunları neden akla mantığa uymuyormuş. Yunan mitolojisindeki tanrılarla karıştırıyorsun her halde Allalh'ın kanunlarını. Şeriat deyip işin içinden kolayca sıyrılıyorsunuz açıkça deki ben Allah'ın kanunlarını tanımıyorum ve uymuyorum bizde daha uzatmayız ki senin islam dini mensubu olmadığını düşünürüz.
Allahîn hükümleri ile yönetilmek diyorsun da, ben Türk'üm ve senin arap kültürüne iman etmiyorum. Ben neden senin inanç sisteminde yönetileyim ki? Laiklik zaten sana da bana da her imkanı sunuyor. Ezanınız cazır cazır her gün okunuyor. Namazınız, niyazınız aksamiyor. İmamlarınıza devlet bakıyor. Daha belanızı mı istiyorsunuz? Benim vergim de gidiyor bunlara. Ben diyor muyum, benim vergimi inançlara harcayın diye? Demiyorum çünkü müşterek bir hayat yaşıyoruz, devlet çatısı altındayız. Birlik olmamız gerekir ki özgürlüğümüz daim olsun. Sen oradan çıkıp da şeriat isterük dersen beni düşman edinirsin, benim haklarıma göz dikmiş olursun.
@Legolaslissa İslam dinine mensup olmak mı gerekiyor? Ben hiçbir kültürün hiçbir tanrısını tanımıyorum. Kendimi ailemi ve toplumumu bilirim. Gerisi fos. Kimse çalışmazsan ekmek vermez. Kimse akıllı olmazsan değer vermez. Kimse sevmezsen çocuk vermez gibi gibi uzar gider bu. İnsanın ihtiyacı olduğu her durumda yine insanlar vardır. Tanrı değil.
Yazdıklarımı hiç okumuyorsun değil mi? Sadece kuru kuruya laf yetiştireceksin. Farkındaysan sohbet etmiyoruz. Yani aynı şeyi konuşmuyoruz. Neyse boşver. Bir gün belki aklın erer.
Yorumlarına çeki düzen vermelisin, 15 tane koca muhabbeti ile nryi amaçlıyor veya hedefliyorsun? Şeriat'ın ne oludugunu ve ne anlama geldiğini bir araştır derim!
Tamamen katılıyorum kadınları bir türlü anlayamıyorum islamda 2. şahıs olarak görünmelerine rağmen hala bildiklerinden vazgeçmiyorlar şeriat şeriat diyorlar
Asıl sizlerin beyni öyle bir yıkanmış ki 1930 lu yıllardan itibaren şeriatı böyle saçma şeylerle anıp itham ediyorsunuz. Ne yaparsın işte solcu kafa. Ne anlatsan boş bunlara.
Ozman din değis bu dini batırma hadi Kudurunn günde 5 vakit ezanlar gürül gürül okunuyor tesettürlüler hertürlü geziyor işe giriyor akıtın iyce uzaktan ağızınzdaki köpükleri :)
Kardeşim ben zaten muslumanım salak mısınız ya namaz da kildıgım zamanlar oldu seriate karşıyım sadece istediğimi yapmakta ozgurum inanıp inanmamakta yemin ederim insanı dinden soğutuyorsunuz
Arabistandaki kadınlar keyfinden mi kapanıyor? Tek basına restorana gidip yemek yiyemiyor araba kullanamıyor haremlik selamlik yasıyor? Mahvediyorlar resmen insanların hayatlarını
@Vatanıböleniskrm boşver kardeşim bunlar böyle işte nedesen boş. Bu zihniyetin 100 yıldır kime taptığını çok iyi biliriz kime Uşalık yapıp vatanını ve dinini kime sattığınıda biliriz.
İşte sıkıntınız bu seriat araplara inmedi evrensel indi araplar tanrımı biz onlara uyalım onlar öyleyse bizdemi öyle olmak zorundayız Herkesin günahı sevabı kendine ama su arapları seriatci sanmayın
Sen kimsin de polemiğe gidicem ya kendini ne sanıyorsun git Arap g*tu yala hadi de git uff ne cahil insanlarsınız eline alıp kitap okumamış salak benimle polemiğe girdigını sanıyo ahaha 😂
Özürlü gibi laf yetistirme mk ozman git ingiliz b. oku yala bide ego kasarlar tam krizlik kimse bu. Doğru düzgün yaz yaşın 25 ama 12lik veled gibi yazmışın
Klavyeyi tersmi tutuyon mk yoksa seni okula göndermedilermi Türkcenin icine ettin iki dakikada yazmayı öğren istersen ben okul masraflarını karsılarım. d
En İyi Cevaplar