KÜTAHYA’da Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü mezunu Nuriye Kalkmaz, sınav sonuçlanınca koştura koştura müdürün yanına gidip Hacettepe Tıp fakültesini kazandığını söylemiş. Müdür de Nuriye'yi kolundan tuttuğu gibi Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'in yanına götürmüş. Gazeteciler, röportajlar havada uçuşmuş tabi. Olay burada da bitmemiş ve "Bir meslek liseli nasıl tıp kazanır" diyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz kızcağızı yanına bile çağırmış. 2 saat uykuyla 1000 soru çözerek tıp fakültesini kazandığını, bu başarısının tüm meslek liselilere örnek olmasını istediğini söyleyen Nuriye'nin belgesini araştırmak sonunda bir babayiğidin aklına gelmiş de gerçek ortaya çıkmış. Meğersem kızımız İstanbul Üni. Jeoloji mühendisliğini kazanmış. Ben olsam bu çabası karşılığında tıpta okuturdum. Başka ülkede yaşayamam. :) Siz ne düşünüyorsunuz bu olayla ilgili?
Meslek liseli gencin "tıp kazandım" diyerek bakanı trollemesine ne diyorsunuz?
vay sahtekar kız. demek Hacettepe üniversitesini kazandım diye herkesi kandırmış. dün haberler de izlemiştim. meğer jeoloji mühendisliğini kazanmış. babası fenalık geçirmiş falan. meslek liseli biri nasıl HÜ tıp fakültesini kazansın. zaten çok çalışkan olsa meslek lisesin de okumazdı.
bence kızın psikolojik sorunları olabilir. içinde aslında olmasını istegı meslegi buyutup dısa yansıtmıs olabilir. bu bir trolleme değıldır. koskoca bakana yapıyor bunu kesınlıkle psıkolojık. trolleme demek cok sacma cunku tamamen saygısızlık bu yapılan.
2 saat uyumuş ve tüm gün sadece 100 soru mu çözebilmiş benim hacettepede gerçekten tıp okuyan arkadaşım günde 2000 soru çözüyordu düzenli bir şekilde uyuyordu oysa ki 😏
En İyi Cevaplar