Sizce cocuk gelisimi mi, tibbi sekreterlik mi?

Örgün lisans cocuk gelisimi okuyorum. 4. sinifa geçtim. Cocuk gelisiminde 2. siniftayken tibbi sekreterlik okumaya basladim ve bitirdim. Ama secim zamani yapilan buyuk atamaya yetisemedim. Alimlar nisanda yapildi ben Haziran mezunuyum. Son alimda da 81 ile kapatti. Ben 74 almistim önlisans kpss den.

Simdi ise kafam karışık. Bu sene lisansta son senem. Mezun oldugum an tibbi sekreterlikten tercih yapamiyor ve önlisans kpss ye giremiyorum. Yök en ust diplomayi baz aliyor.

Sizce lisansimi uzatip tibbi sekreterlikten atanmaya mi bakayim? Yoksa bolumumu bitirip bolumden mi atanmaya bakayim?

Kendi bolumumden eger alim varsa 4001 den duz memur olabiliyorum. Saglik bakanligina cocuk gelisimci olarak atanabiliyorum. Formasyon alip meslek liselerine cocuk gelisimi ögretmeni olarak atanabiliyorum.(tabi bunlarin alimlari az oluyor) Ve okul öncesi alanindan da anaokulu ögretmeni olarak atama sansimiz var suanda.

Sizce cocuk gelisimini bitirip ondan bir sey olmaya mi bakayim? Eger kendi alanima karar verirsem bu sene bitirmis olacagim.

Tibbi sekreterlige karar verirsem bolumu uzatacagim burdan atanana kadar? Sizce hangisinden ilerlemek daha avantajli olur?

Sizce cocuk gelisimi mi, tibbi sekreterlik mi?