+1 yılBilimin bir yaratıcısı vardır dinlerin de. İnsanlar doğuştan bir şeylere inanma ve herhangi bir yoldan gitme ihtiyacı duymuşlardır eski çağlardan beri. Hastane köşesinde bir yakını için endişelenen iki insan düşünün biri inançlı, diğeri inançsız. Hangisi daha umut dolu olabilir sizce? İnanışı olan tabiki. O an insanın dua etmekten başka çaresi olamıyor çünkü ve insan büyük bir güce ihtiyaç duyuyor onun yardımını arzuluyor. Bu insanın yaradılışında var. İnançsız insan ise o an ağlamaktan başka bir şey yapamaz ve kendini çaresiz ve yalnız hisseder. Ona göre Tanrı kendisine küsmüştür ve terketmiştir çünkü. Bilime gelecek olursak insan olan kimse ilahi bir düzenin olduğu bu dünyaya ve oluşumuna canlıların üzerinde yaşarkenki sırlarına dair en fazla fikir üretebilir ve kendine verilen beynin kullanılabilirliği kadarını kullanabilir ki bu gerçekleri o insandan daha iyi kimsenin bilmediğini göstermez. Bilimde bahsedilen çoğu şey (evrim vb.) teoriden ibaret zaten daha fazlası değil. Bir insanın kendince koyduğu gerçek olduğunu varsaydığı şeylerin hükmü büyük bir ilah tarafından yaratılan gerçeklerden en önemlisi kendi yaradılış şekliyatımızdan ne kadar önemli olabilirki sizce?
37 Yorumla- +1 yıl
Sonuç çelişir.
- +1 yıl
Şimdi yanlış anlaşılmasın hepsi değil bir kısım teoriler çelişir sonuçta Yaratıcının bize sunduğu zekayla oluşturduğumuz fikirler ile bize Yaratıcı tarafından göz önüne konulmuş gerçekler her zaman aynı olmuyor ve biz burnu büyüklüğümüzle bu kesin gerçeklere önyargıyla yaklaşıp elimizin tersiyle itiyoruz.
- +1 yıl
Yaratıcı olmadan onun koyduğu kanunlar (dinler) ve verdiği zekanın kullanılmasıyla meydana gelen bilim meydana gelmez güzel kardeşim konu din ve bilim olunca istemeden oraya da değiniyorum.
- +1 yıl
Dediğim gibi kardeşim bize verilen zeka belli ilahı bir gücümüz yok gerçekler bizim gördüğümüz kadarıyla sınırlanamaz. Bilim, insanların gözünden bir bakış açısı daha fazlası değil. Bilimin sadece insani olarak görerek kanıtlanılmasındaki yanlışlığa çok uygun bir söz vardır. Gözle görmediğine inanmayanların aklı gördüğü kadardır. Üstelik evrim vb. yazmıştım zaten sadece evrim değildi bahsettiğim ve bilim kişiden kişiye değişebilen bir kavram olduğundan teorileri bilimden saymamış bir kaç arkadaş o yüzden çelişmez demişler.
En İyi Cevaplar
+1 yılEn basta bilimde evrimin teorisi vardir. Dinde Allah yaratti denir insani. En buyuk celiski bu zaten.
012 Yorumla- +1 yıl
O celişmez dedigin insanlar benim dedigimi anlayacak kapasiteye sahip mi? Istiyorsan arastir.
- +1 yıl
Burası Türkiye git dünyada yap aynı anketi dünyanın en gelişmiş ülkelerinde yap
- +1 yıl
@TheBestGALATASARAY burası Türkiye ve senin gibiler yüzünden Suudi Arabistan'a döndük. Yallah Arabistan'a.
- +1 yıl
Yazdığımı bidaha okurmuşum
- +1 yıl
Okurmusun
- +1 yıl
@TheBestGALATASARAY gecenin 11inde algılarım kapandı kusura bakma valla yorgunum baya
- +1 yıl
Sorun değil Erincan neden çelişmez çıktı yazdığı için dünyanın gelişmiş ülkelerinde yap aynı anketi çelişir çıkar demek istemiştim
- +1 yıl
Anladim ya simdi pardon
- +1 yıl
Tesekkurler
Gizli Üye(30-35)+1 yılbelli ki çeliştiğine inanan birisin ve biri bir şey yazsın da ezeyim diye pusuda bekliyorsun :) bilimle dinin alanı farklıdır. bilim yaratıcının varlığı ya da yokluğunu değil, maddeyi konu alır. dinde yaratıcının emir ve yasaklarını insanların hayatına uygulama söz konusudur. evrim yaratıcısız bir var oluş anlamı içermez. yaratıcı canlılığı evrimle de yaratmış olabilir. ancak bilim yaratıcının varlığını da yokluğunu da ispatlayamaz. bilim yaratıcının var olup olmadığı konusuna giremez çünkü yaratıcı maddi bir varlık değildir. bilimin konusu maddedir.
42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleyvallah :) bazen kasıtlı olarak cahil avı yapılıyor onlardan biridir diye düşündüm :D
dine göre ilim ve fennin açıklaması makul ise olabilir ki bence din engel değil ya da engellemez çelişmez
119 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
+1 yılBiz Allah'ın yaratma sanatını öğrenmeye bilim diyoruz. Her şeyde bozukluk aramaya çalışarak bilim olmaz. Bir yaratıcısının olduğunu düşünerek yapılan bilime bilim derim ben. Mesela ben bir televizyonun nasıl yapıldığını incelerken, eğer onun tesadüfen oluştuğunu düşünerek (televizyon tesadüfen oluşamaz) inceler isem hiçbir sonuca varamam. Çünkü televizyonun her yerinde bir hata arayıp dururum. Hatayı da bulamam. Çünkü hata yok.
Sonra evrimciler gibi derim ki bu kondansatörün ne işe yaradığını bulamadım. Demek ki işe yaramıyor, körelmiş organ de geç... Hatta söküp at. Bu bilim oldu mu şimdi?
Ama eğer o sistemi üstün akıl bir yaratıcının var ettiğine inanarak inceler isen, işte o zaman o sistemde mükemmellik ararsın ve aradığını bulursun. Bilim böyle olur.40 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. 1-Öncelikle okuyacaksan yazayım evrimi bilim bir teori olarak kabul eder kesin bir kanıt yoktur.
2-Bilime göre ruhani varlıkların yokluğu ispatlanmamıştır dolayısıyla aksini ispat edememişlerdir aksi ispat edilene kadar diğeri geçerlidir.
3-Paralel evren bir teoridir kesin kanıtı yoktur.
4- Albert eınstin newtonun teorisini yıkmıştır. Ancak eınsteine kadar bu teori kabuldü dolayısıyla ispatlanıp kanun olsa dahi bilim değişiyor o yüzden kesin net bir doğru bildiğimizden emin değiliz hiç bir zaman dolayısıyla değişmeyen her şeyi olduğu gibi aktarıp her şeyi bilen bir din olan İslam var ancak her şeyi bilmeye çalışıp yanlış bilgi edinip te gerçeği bir türlü çözemeyen bir bilim var öyleyse dinle bilim çelişmez bilim bugün doğru yarın doğru eninde sonunda dinin dediği sonuca varacaktır.125 Yorumla- +1 yıl
Yukarıda yazdım ancak bilim henüz son safhaya gelip gerçekleri bilmediği için çelişen bazı kısımları var ancak kendini geliştirerek doğruya yaklaşacaktır.
Cinlerin varlığına gelecek olursak hiç bir kadının erkek sesiyle konuştuğunu duydun mu bizim yan komşunun kızı 4 saatlik rukye sonucunda konuştu hepimiz şok olduk. - +1 yıl
Kendi başlarına geçemezler ancak bir insan yardımıyla geçebilirler şöyle düşün sana saldıran bir pitbull var ve evin hemen saldırının olduğu yerde ısırılmadan evine girdin diyelim ancak köpek girmeye çalışıyor ve giremiyor kapı kapalı olduğu için peki sen kapuıyı açarsan girebilir mi evet işte cinlerde aynı o şekildedir bizim alemimizdeki kapı onlara açılır onlarda girerler.
+1 yılDinden kastın ne ama eğer Müslümanlıksa ben çelişen bir şeyle daha karşılaşmadım orucun namazın sağlığa faydası olduğunu BİLİM söyledi mesela aslında düşünsem bir çok şey sayılabilir ama şu an sayamıyorum
59 Yorumla- +1 yıl
Aslına bakarsan göremediğimiz varlıkların olduğunu Ümit eden bir ateistin yazısını okumuştum Yani dinle değilde insanlarla alakalı
- +1 yıl
Bilimsel bir kanıtı Yok ben çelişmez deyişimin üstüne bastırmadım ki evet dediğinde haklı olabilirsin ama yani din için inanmıyoruz sadece demek ki diyorum
- +1 yıl
@SolBakış eğer sana demedim derken beni kastediyorsan bende sana demedim baya hatlar karıştı
+1 yılDoğru yol her zaman BİLİM dir ve öyle de devam edecekdir. Dinler ise sadece öteki dünya cinler vb gibi masalları savunur. Her neyse zaten azıcıkta olsa sorgulama yeteneği olan her insan dinlerin KESİN olarak dan insanlar tarafından uydurulduğunu ve çok net bir şekil de günümüzün teknolojisi bilimi ve bilgisi ile rahatça kanıtlar.
#ATEİZM
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 806 cevap paylaştı. bu ısımde bır konferansa katılmıştırm. ve epey açıklayıcı konuşmacılar vardı. benım görüşüm ıkısıdr kendı konjontürlerınde değerlı sahalar ıkısını yan yana veya karşı karşıya getırmek laf ebelığıne yol açıcaktır. dının bılımle çelışme gıbı bır çabası olmadığı gıbı bılımsel hıçbır çalışmanın da dınle çelışmek ıçın hazırlamadığı aşıkardır. konunun muhatapları bu soruya dın bırçok konuda bılımle örtüşmüştür bunu gözardı etmemelıyız ama çelıştığı noktalarıda unutmadan o yüzden bu zaman çelışen zaman bırbırıne paralel görüntü olmaktan zıyade farklı alanlardır ve yanyana getırılmemelıdır.
00 Yorumla
+1 yılÇelişkileri az da olsa görebilmiş ve açıklamışsın daha ne istiyorsun. 😄 elbette çelişir ve doğru olan bilimdir.
311 Yorumla- +1 yıl
Öyle olmak zorunda. Çünkü açıklama yapıp düşünmeye kalkarsa çeliştiğini fark edip kendiyle yüzleşecek
- +1 yıl
Neden 😂😂
- +1 yıl
Yok be dost, çok bariz her şey 😄
- +1 yıl
Zor durumda kaldığımda bana yardımcı olacak bir beynim varken neden hiçliğe yalvarayım bana kazancı nedir? 😄 kimliğimde ise din ile ilgili bir bilgi mevcut değil
- +1 yıl
Evet ihtimalleri değerlendiriyorum zaten 😄😄
+1 yılDin ile bilim çalışmaz. Dindar görünen soytarılarla bilim çelişir. Kuran oku der. Ama insanlar okumaz. Misal kendinde bir hastalık var internette okuyup ilgili uzman doktoru bulmak yerine cinci hocaya gider. Hocada bunları kazıklar. Hoca halk bilinçlensın istemez. Ki rant kapısı kapanmasın. aynı ortacağ Avrupası gibi
16 Yorumla- +1 yıl
Evrim olabilir mi olabilir. Bugün adem in tipini kuran yazmıyor belki evrimin savunduğu fiziksel özelliklere sahiptir adem bilemezsin bunu. Ama bir başlangıç olması lazım herşey bu kadar hassas bir teraz ile ekolojik dengeye gelemez. tabiat ve insan şans eseri olamayacak kadar muazzam
- +1 yıl
Onlarda sorguluyorlardır merak etme. İnsan umuyor allahın oluşunu. En çok ihtiyacın olduğunda biliyorsun var olduğunu. Derin mevzular bunlar
- +1 yıl
Açıkça reddedemez. Bilimi inceledikce ateist ken müslüman olan da tonla insan var. İnternette bunun örnekleri dolu. Din ile alakalı komplo teorileri de var. Ateizm le alakalı da var herkes kendi iddiasını savunuyor. Misal ateistlere göre peygamberler sara hastası sara nöbeti geçirip vahiy geldiğini düşünüyor. Ama bazı bilim adamları da var misal kar taneleri adam incelemiş. Her kar tanesinin atomuna bakınca farklı farklı trıballer olduğunu görmüş. Adam bunu resmeden bir sanatçı olduğuna inanıp müslüman olmuş. Bu biraz insanın içiyle alakalı inanmak için de deliller var inanmamak için de. Ama dinin gereklilikleri bence güzel. Zekat vermek kurban kesmek aç doyurmak yetim bakmak yalan söylememek. Vs Vs güzel prensipler bunlar. He bu demek değil ki ateistlerde her yol var denemez. Ahlak evrenseldir ama inanmak en azından riski sıfıra indiriyor. eğer bir yaratan varsa bunun birde hesabı var ona göre yaşamak lazım
Kurandaki pek çok şey bilimsel olarak da örtüşüyor hatta özellikle bunun üzerine yapılan araştırmalar var fakat bunu her kısmı için söyleyemeyiz. Çelişen kısmı da var örtüşen kısmı da var. Yani bunun yüzde yüz cevaplanması için bilimin ilerlemesini biras daha beklememiz şart. Zaten daha dur ms 2000 lerdeyiz herşeyin netleşmesi için daha çok var
20 Yorumla
+1 yılHerkes istedigine dine inanabilir ancak din ve bilim iki ayri konu. Kiyaslanamaz. Yani ateistlerin dinlerdeki bilimsel hatalari aciklamasi ile muslumanlarin ve diger semavi dine inanan insanlarin kutsal kitaplarindan bilimsel dogrular ve teoriler ileri surmesi sacmaliktan baska bir sey degildir.
Lutfen din ve bilimi ayri dusunelim. Ben deistim ve bilimsel hatalardan degil kurandaki insanlik disi ayetlerden rahatsiz oldugum icin inanmiyorum.
Saygi duymalisiniz bana😊😊011 Yorumla- +1 yıl
Deistim oglum ateist degil deli etmeyin lan😂😂
- +1 yıl
Tikladim😂
Kanka sen garip birisin😂
dininw göre değişir bunun yanısıra bilimde bir doğru aksi lanıtlanana kadar doğru olduğundan (her ne kadar kimi dangalak profesörler bildiklerinin aksine bir şey denirse kagayı yesede) bilimde bu yok bu var demek mantıklı değil, evrim ise hala sadece teori sanki kesin bir şeymiş gibi hrr yere spkulur sadece teori. her neyse islam ile çelişmez dişer dinleri bilmem
10 Yorumla
+1 yılMadem din işe yarıyor kanser olan verem olan doktora değil hocaya gitsin!
25 Yorumla- +1 yıl
@_Miracle organik mi? Organik olmadan asla
- +1 yıl
@_Miracle gshdjdjdhdjk
+1 yılBilim ve din iki ayrı sistemdir birbiriyle kıyaslamak saçma. Bilimin amacı sorgulamakken vs vs. gibi şeylerle nasıl karşılaştırıyorsunuz anlamıyorum. İkisi birbirine çelme takmadığı sürece sorun yok. Bilimle ilgilenen bir insan illa hayatının her açısına bilimin perspektifiyle bakmak zorunda değildir. Aynı şekilde dindar bir insan da bilimsel bir konuya illa ki dini perspektiften bakmak zorunda değildir.
00 Yorumla
+1 yılmadem çelişmez niye namaz kılarken kabeyi değilde uzay boşluğunu hedef alıyorlar? durun ben söyleyeyim çünkü o zamanlar dünya yuvarlak sayılıyordu. panteidar.files.wordpress.com/.../dunyaay.jpg
00 YorumlaSevgili dostum oncelikle ortada bir sorun var. Din ile bilim ayni temelde degil ki nasil karsilastirilabiliyor? Cok garip genelde islam ulkelerinde yapiliyor. Din kabul temelli dogmatik bir inanis iken bilim sorgu temelli felsefik bir olgudur. Yani birisi yesil elma oldugunu kanitlamis bir elma digeri armut olduguna inanan devedir devedir. Karsilastirmak dahi bilime insanliga ve uygarliga hakarettir. Son olarak dinler tarihini arastirmani oneririm cok sasiracagin kesin. Saygilar.
00 YorumlaBilim ve din en başta mantıken çelişir. Bilimin amacı sorgulamakken din belli kabullere dayanır dışına çıkılmaz
21 Yorumla
+1 yılBilim ile Akp çekişir.
www.sozcu.com.tr/.../10 Yorumla
+1 yılBirkere doğa üstü birçok olaydan bahsediliyor ayın ikiye bölünmesi Musa nın asası ile firavunu Kızıldeniz'de boğması gibi. İnsanın yaratılışı zaten bilime ters birşey. Daha çooook var düşünürsem bulurum
00 Yorumla
+1 yılBilim, kendi sınırlarını kabul etmiştir, felsefi sınırlarda yüzmez. Ördeğin suda, güvercinin havada olması gibi.
14 Yorumla- +1 yıl
Din felsefenin alanına dahildir, her ilim dalı kendi grubuna müdahildir. Bilim yslnızca somut verileri inceliyor diye, soyut kavramlar yoktur demez; benim konum somut verilerdir, der işine bakar.
- +1 yıl
Bilimin saptadığı 4 boyutlu alem için yorum yapması, kendi bütünlüğünü ve düzenini bozar, o yüzden bunu kendine dahil edemez. Temeli algıya dayalıdır, algısız bir düzenle nasıl bağdaşsın❓
Algılarımızın dışında kalanı için felsefe vardır, yani boşuna ortaya çıkmış değil.
Bilimde nasıl bir fizikçi ve doktorun kategorisi ayrılıyorsa, doktor insanlara makine muamelesi yapamıyorsa bilimde kendi alanını belirlemiştir. Benim alanım değil, sen yoksun demez.
+1 yılEe yani illaki çelişir. Din dogmatiktir degistirilemez. Bilimde ise mutlak doğru yok her an değişim halinde. Bilim deney ve gozlemsiz görüşleri kabul etmiyor dinde ise bir sürü yargı var ne deneye dayanan ne de gözleme. Nasıl çelişmesinler ki?
00 Yorumla
+1 yılFazla söze gerek yok.
40 Yorumla
+1 yıldin ayrı bir olgu bilim ayrı bir olgudur. dinlerin çıkışı bilimsel değildir. hepsi bir yaratıcı ve aracı içerir. bütün kanunların tek dayanağı da ortaya koyduğu kitaptır. bilim ise olaylara tarafsız ve reel bakar. okuduğunu anlamayan tek toplumda biziz galiba :D
00 YorumlaYine mi zafer kazandım? Evet. Sağol @Erincan , yine iddiam ispatlandı. 😎😎
126 Yorumla- +1 yıl
Hee şöyle. Kaybettiğini kendin de kabul ettin. Bu arada ben hayırcıyım mk. Sakin ol, evetçi değilim. Günlerdir, saatlerdir tartışıyoruz ve buraya kadar geldik. Sonunda iddiandan vazgeçtin. Eğer sen bu erdemi gösteriyorsan, bana da cinli cunlu, beyin tomografili saçma sapan iddiaları geri çekmek düşer.
- +1 yıl
Ayrıca bu ankete göre İslâm ve bilim çelişmiyor. Yani İslam da çıksa, bilim de çıksa sonuç benim lehime olacak. Zira İslâm ve bilim çelişmiyor. Laf cambazlığı yapma. İki günlük tartışmadan son radyasına kadar cevap verdik birbirimize. Fakat en sonunda kazandım, sen kaybettin ve kaybettiğini itiraf ettin. Etmeseydin bile anket seçenekleri ortada.
Hiç çekilmez dünyayı ve canlıları yaratan evreni izaya koyan Yüce Allah ın dini ile ilmi hiç çekilir mi
00 YorumlaDin bir yasayiz tarzıdır bilim ise onu süsleyen en güzel en faydali sanattır ;)
11 Yorumla
+1 yılBilim allahın sanatıdır bunun çelişmesi mantık dışıdır
10 Yorumla
+1 yılçelişmez diyenleri siteden atılır inş ortam biraz elit olur ehehehe
00 YorumlaDin felsefesi kendisiyle çelişirken bilimle çelişmeme ihtimali olur mu?
00 Yorumla
+1 yılÇelişiyor ama ben dinden yanayım hatta kuranı kerimi bir çözseler bilimin farkedemediği o kadar çok şifre var ki
15 Yorumla- +1 yıl
Neye bastığımı hatırlamıyorum 😁
- +1 yıl
La olum karıştırma şimdi 😂😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvrim ve yaratılış farklı şeyler değil. Ruhani varlıkları bilim kabul ettiğinde herkes iman ederdi zaten, o ne alaka?
00 Yorumlabilimle din çelişmez çelişmeyi geçtim yanyana gelmez.
00 Yorumla
+1 yılÇelişmez sen çeliştirmezsen..
21 YorumlaÇelişmez lakin insanlar ya dine ya bilime yönlendi
040 Yorumla
+1 yılÇelişiyor.
10 YorumlaA çelişir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026