(NİSA suresi 140. ayet)
Bilime önem veren bir Müslüman'ın "Kur'an'daki olaylar, bilimsel olarak mümkün değildir." demesi, ne anlama gelir?
(NİSA suresi 140. ayet)

Bilim bilmekten türemiş bir sözcüktür. Vahiy melek cin gibi konular bilimsel olarak gözlemlenemediği için bilimle çeliştiğini söylemiş anladığım kadarıyla ancak gözlemlenememiş bir şey bilimsel olmadığı gibi bilime aykırı da değildir. Kur'an'da bilimsel ayetlerde mevcuttur.
Bizim bildiğimiz fizik ilmi içerisinde yaşadığımız ortam için geçerlidir boyut olarak düşünürsek einstain dört boyut vardır diyor ancak o demeden önce 4. boyutu bilen yoktu dolayısıyla 4. boyut hakkında bilgi de yoktu biz içerisinde yaşadığımız görebildiğimiz kısmı düşünürüz
'' Biz insanı üç karanlık evrede yarattık. '' bunlar bugünkü adıyla zigot embiriyo ve fetüstür.
"Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)
Evren sürekli olarak genişlemektedir bilimsel olarak.
Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor." (Enbiya, 21/33)
Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa Kur'an güneşin sabit değil, aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki "Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir." (Yasin, 36/38)
"Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler..." (Neml Suresi, 88)
Bu gün dağların yıllar geçtikçe 1-2cm yerinden oynadığı bilimsel olarak ispatlanmıştır.
''Biz göğü 7 kat yarattık ve onu kendine koruyucu kıldık '' Bu ayetin ancak bu kadarını hatırlayabildim ara kısmını hatırlayamadım.
Bunlar Atmosfer ve 6 tabakasıdır. meteor düşeceği vakit yanıyor gök koruyucudur.
''And olsun yer ve gök bitişikti sonra biz o ikisini ayırdık'' Bilimsel olarak dünya oluşurken oluşum evresinde bir gaz kütlesiydi dolayısıyla yer ve gökte bitişikti sonradan ayrılmıştır.
Bunların örneği daha çok dolayısıyla bilim Kur'anla zıt değildir.
Eğer bir Müslüman bunu söylüyorsa ki söylemez insanları
Bu arada dünya oluşurken yerle gök yoktu deme yerle oluşacak olan gök kimyasal olarak moleküler yapıda gazdı yani ayrılan oluşacak olan yer ve göktür tam ifade edemedim neyse yularının yukarısı yarım kaldı iki oda düşün birisi A odası Birisi B odası Kur'an A odasındaysa sende bodasındaysan A odasını hayal edersin ama tıpa tıp aynısını tuturamazsın anlatmak istediğim bilim b odasını gözetlerken A odasını göremez o yüzden çelişecek çelişkili bir ifade de olamaz vahiy gözükmüyor vahiy A odasında biz B Melek A odasında biz B cin A odasında biz be yani bilinen alem bilinmeyen alem
Allah'ın varlığının delillerini paylaştım. İslamın 100 adet delilini paylaştım. İnancında şüpheler olanlar bakabilir. Sayfa ismi islamındelilleri. com
Araf 176.: Eğer (iradesiyle yaptığı tercihin rağmına) dilemiş olsaydık, hiç şüphesiz onu âyetlerimiz sayesinde (imanın sağladığı insanî kemalât semasına doğru) yükseltirdik; fakat o, yere çakılıp kalmayı tercih etti ve kendi hevasına uydu. Onun hali köpeğin haline benzer ki, üzerine varıp da uzaklaştırmak için kendisine bir şey atsan, acaba bir kemik midir diye seğirtir ve dili dışarıda solur; kendi haline bırakıp bir şey yapmasan, yine kemik peşinde yanına sokulur ve dili dışarıda solur. İşte, âyetlerimizi yalanlayan bir topluluğun hali böyledir. (Ey Rasûlüm!) Böyle ders ve ibret verici bir kıssayı anlat ki, belki tefekkür melekeleri harekete geçer.
Ve ayrica;İlahi kitaplar bizlere suyun kaç derecede kaynadığı gibi teknik bilgiler vermezler; ama evrenin ve yaşamın Allah tarafından yaratıldığını bildirirler.
Ama din suyun kaç derecede kaynadığı, yarin havanın nasıl olacağını, ay ve güneş tutulmasının ne zaman olacağını ve daha bir çok olayı açıklar. Aksi ispat edilinceye kadar doğru olduğu kabul ediler. Yani din gibi statik değil, dinamiktir. Bilimsel yöntemler, her zaman tartışılır, değiştirilebilir. Bir inanç sistemi olan din ve kuralları, ilahi emirler bütünü olduğu için tartışılmaz, değiştirilemzler; mutlaktır.
Ben gerekeni yazdim @SolBakış yine mi sen ya
😂😂😂😂
Eyvaaaah 😂
Dedim ya bilim tartisilir degisir degistirilir lakin ilahi olan din degistirilemez uzerinde oynamalar yapilamaz
Celistigi seyler ne anlayamadim. Ispatlanamaz bazi seyleri sarf ederken dikkat etmek ggerekir küfre girmek budur yani dinden cikmak babında diyorum.
Hele bir deyin bakayim celisen seyler ne?
Suyun icinde ki mineralleri gorebiliyor musun bana ispatla
Ama bikiyoruz ki ph degerleri vs bircok mineraller var
Peki telefonuna bir mesaj geldi diyelim en fazla ne kadar sabredersin bakmadan durust ol kimden geldi demez misin
Sen cevap ver hele
Bak telefonuna bile mesaja dayanamiyorsun bakma ihtiyaci duyuyorsun dimi sana ummete binlerce yil once 610 da bir kitap iniyor mukemmel bir mesaj hemde bunu acip bakmiyoruz buna sende bende dahiliz ve simdi gelmis neyi tarrisiyoruz haksiz miyim
Dur onunda ispatini yapayim cinlerle ilgili olani
Kur'an'a göre insan topraktan, cinler ise ateşten yaratılmıştır: "Cinleri öz ateşten yarattı" (er-Rahmân 55/15), "Andolsun biz insanı, kuru kara çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattık. Cinleri de daha önce, zehirli ateşten yarattık" (el-Hicr 15/26-27). Sonuncu âyet cin türünün insan türünden önce yaratıldığını da göstermektedir.
Bak simdi bazi seyleri arastirmak guzeldir ama oyle bir ince nokta vardir ki orada durmak gerekir arkadasim anliyorum merak ediuorsun ve bu cok guzel birsey lakin durman gereken sey masaya kiminle oturdugun Rabbimin vardir dedigine inanmak tevekkulden inanmamak ise küfür dendir
Araf suresi aciklamis onlari yukarida yazdim onlar icin yapilacak birsey yok eger onlarla diyor oturursaniz bundan kasit yer icer konusur evet sen haklisin demek gibidir ki o zamanda yaradan diyor ki onlardan farkiniz yoktur. Onlar uzerlerine varilan af buyur kopekler gibidirler oblar icin kiyamette muazzam. bir azap vardir der Eee Bana da sorgulamak haddime degil derim
Bir saniye
Bak arkadasim size bir hikayemi anlatayim basimdan gecti rahmetli babam da taniktir
Benim bir cafem vardi birgun sevdigim bir agbimiz geldi bana dedi ki disciydi kendisi ve ateistmis tost hazirliyorum sana dedim agbi basladik sohbete bir yandan sonra bana ismin ne guzel dedi mahir diye vs sohbet guzel iyi de adam konu dine geldi nasil geldiyse
Sonra bana o atesist oldugunu ve Allah inanmadigini soyledi bana dedi ki Cin seytan Tovbe Allah bunlar hikaye bence hersey yalan yalnizca Aşk var dedi biz aşkla severiz asil ask ilahi olan budur dedi
neyse ben sustum cininide seytanina da😂😂😂😂😂
2:97 - Söyle; her kim Cebrail'e düşman ise iyi bilsin ki, Kur'ân'ı senin kalbine Allah'ın izniyle kendinden önceki vahiyleri onaylayıcı, müminlere hidayet ve müjde kaynağı olmak üzere o indirdi.
2:98 - Her kim Allah'a, Allah'ın meleklerine, peygamberlerine, Cebrail ile Mîkâil'e düşman olursa, iyi bilsin ki, Allah da o kâfirlerin düşmanıdır.
Laaaa yeteeeer😂😂😂😂
Acin ikiniz de Kurani kerim in mealini okuyun var mi yok mu gozleriniz kalp gozunuz kapali degilse gozyasi icinde kalir anlarsiniz heh yoksa ki var buna inanmamak Allah a inkardir vay halimize ama inaniyorum ki ikiniz de bilgili bazi seyleri ayird edecek akilsasiniz sag duyulusunuz
En guzel cevabi ne ben ne sen kjmse veremez kalpler kapanmadiysa Kurani Kerim verecektir dostlar
Ya eger onlari gorebilseydik dehsete kapilirdik anotomiye ters dusun dedim ya sudaki mineralleri nasil giremiyoruz biri cikip ben arastirdim ph degeri 1 2 demis inaniyoruz da neden Rabbim var dedigi cin e vs gibi seylere inanmiyoruz yani asil sorgulamamiz gereken var mi yok mu degil n3den inanmadigindir guzel kardesim bunun cevabini verirsen mantikli bir cavap kuran sana vercektir zaten
Sohbet guzeldi sarjimin icine ettiniz😂😂😂
Tamam ben de arastiracagim
Estagfrullah ikinizde guzel insanlarsiniz guzel de kalitelide sohbet ediyorsunuz
Benim ekran karardi nedense😂
Genis dusun genis keske seni gece ziyaret etse biri de gorup var mi yok mu anlasan ya da o kisi kimse onu😂😂😂
Ben arastiracagim iyice ama size birsey soyleyeyim mi ben cagormistim bir keresinde ve 1 ay eve giremedim korka korka
@Erincan Oraya gidince duvarsaki ibranice kanlı yazıyı her tarafta a 4 olmayan büyü kağıtlarını çakmakla yaktığında elinde patlayan kağıtları çığlık sesii duyupta bir hafta uyuyamadığında ibranice kanlı yazının altında fare ölüsü et parçaları ve kanlar gördüğünde dahası köyden çıktığında psikolojini
@Erincan Hmm, doğru... @yenifikir Teşekkürler. :D
Aklıma gelen iki olasılık :
🔵 Arkadaşın çelişkiler içerisinde
veya
🔵 Kuran 'da gerçekleştiği ve gerçekleşeceği dile getirilen hadiselerin, nesnelerin, varlıkların henüz bilim dünyası tarafından varlığının ispatlanamadığını düşünüyor. Tıpkı bugün kullandığımız pek çok teknolojik ürünün bundan 200 yıl evvel esamisinin bile okunmuyor olduğu gerçeği gibi. Bugün bilim dünyasına göre cinlerin varlığı çeşitli görüntüleme cihazları ile ispatlanamıyor olabilir ama bu ne cinler yok demektir ne de 100 yıl sonra görüntülenemeyecek demektir.
O mu iddia ediyor
bilime bu kadar inancı var ise dinden kopar yakın sürede. Çünkü ikisini çeliştiriyor ldfg
Mantıksız buluyorsa inancında bir zaaf olduğu açıktır, tabii kimsenin itikadını sorgulamak bizlere düşmez, siz sordunuz diye söylemek isterim. Ama bilime ters bulması inancında bir zaafiyet, hasar, eksiklik yaratmaz.
O günkü koşullara göre evet. Ama bilimin de daha yeterli ispat ve icat seviyesine ulaşacağı günler gelecek. Bellki bugün bilim tarafından inkar edilen Kuran hususları, o zaman geldiğinde kabul olunacak.
@SolBakış
@Erincan Birtakım hususlar için evet ispat edilemiyor. Ama bu olmadığı anlamına gelir mi, öyle düşünmüyorum. Örneğin şahsen lendi gözlerimle bilime göre gezegeninde varlığı kabul edilen canlılar (insanlar, hayvanlar, bitkiler, böcekler tek hücreliler, vesaire) dışında bir varlığı gözlerimle gördüm ve bir psikiyatrik rahatsızlığım da söz konusu değil, bilincim de gayet açık. Belki elime kamera alsam kameranın göremeyeceği dalga boyunda olan bir varlık. Bilim bu anlattığım varlığı ve olayı ne olarak niteliyor?
@Erincan Sanırım SolBakış ile karıştırdınız beni. Ama yorumunuzu yönelttiğiniz kişi olduğumun farkındayım. 🌸
Kuran ile bilim ters diyerek aslında bugünkü bilimsel olgunluk seviyesini baz alarak yorum yapıyoruz. Aslında Kuran ile bilim değil, bilimin bugünki düzeyi ters diyebiliriz, eğer illa ki bu açıdan bir vurgu yapmak istiyorsak. Örneğin bugün bilim tarafından farklı dalga boyutunda varlığını sürdüren varlıklar (bkz cinler) yok kabul ediliyor ve bu durumda Kuran ve bilim ters düşüyor, ama gelecekte bilim de var kabul ettiğinden ters düşmeyecektir.
Bilimi mevcut durumundan bağımsız olarak, soyut biçimiyle ele alırsak, evrenin varlığını koruyacağı müstakbel tüm zamanların bilimini düşünerek ırgalarsak, daha sağlıklı bir sonuca varacağız diye düşünüyorum.
Bilim insanları olayları açıklayamadığından böyle yargılar çıkıyor ki doğru. İnsan aklı ermiyor gibi bir şey
Sorgulama kısmında sorun yok ama aklındaki sorular onu dinden soğutacak, inancını kaybettirecek şekildeyse dinden çıkar. Tarih ve dini düşünürsen kafayı yiyebilirsin zaten, olanaktır. Aklında soru işareti bıraktırmayacak dini bilgisi yerinde olan biriyle konuşursa belki fayda olur ama dediğim gibi bilim insanlarının açıklayamadığı olaylar olduğu için bilimle din çoğu zaman çelişir (algı yaratır.) bilemeyiz.
Cevap
14Cevap
Dinlerin, bilimle paralel olmaliyim gibi bir iddiasi olamaz.. Allah'in insanlarla bizzat muhattap olmadigi, onlarla konusmayip gorunmedigi ve yalnizca kendisine sectigi elciler araciligiyla insanlari bilgilendirip hakkın ve dogrunun; ayrica emir ve yasaklarin neler oldugunu bildirdigi dusunuldugunde ortaya mantiksal olarak bir "vahiy" olgusu cikmak zorunda oluyo.. bu vahyi de Allah direkt olarak kuluna kendi agzindan nakletmek yerine, gene baska bir araci olarak diger kullari olan meleklerden birini gorevlendiriyo ve bu da mantik cercevesinde.. demekki dini sadece bilimle bagdastirmaya calismak dogru degil, mantiksal olarak da degerlendirmeli..
Bilim = mantık degildir.. boyle bir algı var insanların kafasında ama her mantikli olan sey bilim aranmaz.. ornegin bir şarkıdan etkilenip ondan hz duymak bilimin konusu degildir ama mantik dahilindedir.. sanirim bu arkadas bunu kafasinda oturtamadigi icin karmaşa yasiyo
Pardon yanlis soyledim mantik = bilim degildir.. ama bilim = mantik olmak zorundadir.. mantik olmadan bilim yapilamaz.. ama mantik dahilinde olan soyut kavramlar da olabilecegi icin illa bilimsel olmak zorunlulugu yoktur
Bilim = mantık demiyorum diyosun ve arkasindan da bilimsel olan herseyin mantikli olmasi gerektigini soylerek kendinle celişiyosun.. bir dur dusun anliycaksin :)).. ben de diyorum ki mantigin olmadigi yerde bilimden soz edilemez ama her mantikli olan sey de bilimsellik aranmaz.. sarki ornegimi dusun, dusunursen anliycaksin :)
Bilim mantik cercevesinde olur evet hemfikiriz. Bilimsel olmayan hicbir sey mantikli olamaz evet bunda da hemfikiriz. Fakat mantikli olan her sey bilimin konusu olamaz diyorum ben. Yani nasil ki bir sarkiyi dinlerken haz duymak mantikli ve bilimin konusu degilse veya mutluluk denen sey her ne kadar bilimin konusu degilse de mantiklidir.. vahiy de boyledir. Mantiklidir ama bilimin konusu degildir. Bilimin konusu degil diye saçmadır denemez.. hemfikir miyiz?
Aynen kardesim simdi sorun yok fakat senin o arkadasin icin soyledim bunu.. yani vahiy olsun cinler olsun tüm bunlar bilimsel degil diye sacma tabirini kullanmasi dogru degil
Aptal o.
Kuran bilim desteklemek veya ters düşmek gibi bir misyon içermez.
Yalan söyleme demek bilimin konusu değildir.
Din: Yani Kuran= İnsan, toplum ve tabiat kullanma klavuzudur.
Bilim: Fenomenler dünyasının sebep sonuç ilişkisini çözmeye çalışır.
Bilim, olguların nasıl olduğunu inceler. Mesela yağmur nasıl yağar.
Din ise hayatın niye olduğunu anlamlandırır. Yağmurun "niye" yağdığını açıklar.
Din Bilim tartışmasını yapanlar bilimi felsefeyi ve dini bilmeyen hanzo ve hödükler tarafından yapılır. Ya kendisini ateist sanan islam düşmanı dogmacılar ile islamı tam bilmeyen müslümanlar arasında olur.
@Erincan Cin bilimin konusu değildir. Dinin konusudur. Cin, fenomenler dünyasının bir argümanı değildir. Yani, cini ç, duyu organlarımızla veya teknolojik duyaçlarla/araçlarla algılayamazsın; algılayamadığın şey bilimin konusu değilidir. Bilim, cini ispatlamaya kalkarsa duvara toslar.
Bilim, duygu durumunu veya sanata veya felsefeye de bir şey söyleyemez.
Yahu dun kitaplari bilim anlatmiyor zaten ya. Kim nerden cikariyor bunu?
Ibadetleri, kurallari ve peygamberleri anlatiyor.
Bilimsellik cikarmayin kiatplardan. Tanri ve melek kavramlari imanla kavul edilir. Bilimsel olarak belli bir temeli olmaz zaten. Olamazda.
Herkes istedigi dine inansin ama kutsal kitaplarini bilim kiabiymis gibi lutfen gostermeyin. Cunku Yaratici ve kitaplar sizden onu istemiyor.
Bana inanin, kitabi okuyun ve ona gore davranin diyor😊
Kanka ben deistim😊Ateizme karsi degilimde yaratici var bundan eminim. Kuranda bilimle celisir celismez bu onemli degil. Kuran ve tanrisi zaten kitabinda bu bilimsel bir ispat sunmuyor ki😊
Yaradilis ve evrenle ilgili ayetler konusu çok derin konular. Ben kurana din kitabi olarak bakiyorum. Muslumanlar ve ateistler bilimsel olarak tartiisyor genelde😊
@Erincan Zamanda yolculuk bazında bilimsel.
m.radikal.com.tr/.../ingiliz_astrofizikci_stephen_hawkingin_gelecege_yolculugun_mumkun_olduguna_dair_teorisizaman_makinesi_nasil_yapilir-995756
Ulan sürekli kaybetmek nasıl bir duygu acaba? 🤔🤔
@Erincan Yahu bolgin yoksa fikrin de olmasın ya, bilgin yoksa fikrin de olmasın. Halen yenilgiyi hazmedemiyorsun. Neyse, ben yine cevap vereyim; nesnellik doğruluk veya yanlışlığa göre şekillenmez. Mantık çevresinde olan, doğruluğu veya yanlışlığı ispat edilebilen her şey nesneldir. Dinlerin varlığı nesneldir, dinelrin savundukları da nesneldir.
www.tdk.gov.tr/index.php
@Erincan "Dinin gerçekliği" nesnel değildir. "Din" olgusu herkes tarafından kabul edilir. "6-7. asırda, Muhammed peygamberin elçisi kabul edildiği din nedir?" dersen, herkes "İslâm" der. Fakat Ateist ve Deist ardından ekler, "İslâm vardır, fakat gerçek değildir. Uydurmadır -haşa-." der. Dinleri herkes kabul eder, fakat gerçekliğine herkes inanmaz.
@Erincan Evet. Din olgusu herkese hitap eder fakat dinin gerçekliğine inanç özneldir. Bilim ise herkese gitap eder ve bilmek fiilinin yapım eki almış halidir. Akıp ve mantık çerçevesinde olan her düşünce bilimseldir. Buradan ekmek yok sana. Umarım anlaştık, zira ılımlılaşmaya ve kazandığımı yüzüne vurmaya karar verdim. Ortak sknuca vardıysak konu kapandı.
@Erincan Öyle bir şey yok. Kaybettin. Kaybettiğine dair ispatım da var. Şu anda yalnızca soyunma odasında maçı konuşuyoruz. Skor belirlenmiştir. Umarım bundan sonra , SolBakış'ın haklı olduğu konuda asla geri adım atmayacağını kavremışsındır. Hile, hurda, kul hakkı... Ne varsa helâl ediyoeum tartışma bittiyse. Yalnızca bu seferlik. İyi geceler.
@Erincan Kendinin haklı olduğunu düşünebilirsin. İnsanın doğası budur. Fakst ispat edilen, bambaşkadır. Soeun değil, her zaman bekleriz. Fakat beni asıl öfkelendiren hususları sen biliyorsun. Tekrar etmeyelim. Sana bu zamandan sonra sataşan her yorumu kaldıracağım. O larla uğraşmana gerek yok bu soruda. Konu kaoandı ise, başkalarına açıklama yapmak zorunda değilsin.
Şu ana kadar yazılmış olan tüm cvpları okudum. Son derece mantıklı ve basit cevabı olmasına rağmen hiç kimse doğru cvp vermemiş. Bu da gösteriyorki burada din yorumlayanların birçoğu ister ateist ister dindar olsun islam ve din hakkında yetersiz bilgiye sahip. Ağzı olan konuşuyor. Beklediğiniz cevabı size vermeyeceğim. Bkunuzda boğulun.
O zaman müslüman değil deist oluyor, yanlış okumadıysam kuran, cin vs şeylere inanmıyor, doğru mu?
Arkadaşlar din zaten böyle doğa üstü şeylere inanmayı gerektirir. Örneğin Nuh'un gemisine her türden 2 tane hayvanın binmesi olayı bile mantık olarak imkansızdır.
Acayipmiş 😂
Öyle zaten uyuşmuyor arkadaşın aydınlanmış artık daha iyi düşünen ve hurafelere inanmayan biri izinden gitmen tavsiye olunur
Aydınlanma başlamış bir kaç seneye kalmaz ateist olur merak etme
Bilim ile inanc birbiri ile celisir evet. Melekler, Vahiy, cinler, cennet ve cehennem bunlarin hicbiri bilimsel degil.
Kuran zaten uydurmadir.
sen haklısın. Arkadaşın dinden çıkmış olabilir inkar ettiyse inanmadığı sürece de müslüman olamaz zaten
aşağıda yorumları okudum da o yüzden öyle söyledim. Yani melek, şeytan, cin zaten görülemeyen varlıklar olduğundan ve bilim de daha çok görünen şeylerle ilgilendiğinden sanırım bilim tarafından açıklanamaz. Orada iman etmek önemlidir dinden çıkabilmek tehlikesi var Allah korusun 😑
yalnız haşa melek, cin, şeytan yoktur demiyorum yanlış anlaşılmasın. Vardır lakin biz onları göremiyoruz ve Kuranı Kerimde belirtilir, iman ettiğimiz için müslümanız. Yaradanı da göremiyoruz ama varlığına iman ediyoruz. Bu da zaten bizim imtihanımız. Bilim somut olanla ilgilenir. Bilimin dindeki birtakım şeyleri açıklayamaz, ondan sonrası da bize kalıyor.
bilimin gücü yetmez daha doğrusu. İnşallah yanlış anlaşılmamışımdır. İnkar etmiyorsan bir sakıncası yok.
yani tabi ki de Allah her şeyi hakkıyla bilendir, önceden öğretilenler ışığında konuşuyorum.
Dinde sorgulama asla olmaz. Ya inanirsin iman edersin ya da reddeder kafir olursun.
Apaçık gerizakalılıktır. Bunlar bilime de inanmaz , Kur- an 'a da inanmaz. Yobaz bunlar yobaz.
ben seni bu aralar çoğu soruda görmeye başladım😊
Melekler bizim gibi varlıklar değil haliyle bilimsel olarak nasıl kanıtlayabiliriz ki inanç meselesi bu
Bu şuna benzer... Bir solcu asla bir padişaha ya da şeyhe tapmaz ona kul köle olmaz asla bir Tarikatın beyni yıkanmış aklı elinden alınmış kişisi olmaz çağdaştır zekidir asla kendisi gibi birinsana tapmaz asla bilim dışına çıkamaz ama Atatürk gibi biri gelir o solcuku kendine kul köle yapar ve kendisiyle çelişir profil resmi atatük olur facede kapak resmi de o olur Anıt kabirde 1 dk saygı duruşu yapar aslında atatürk ölmüştür ama o yine de betondan yapılmış mezarda babasına göstermediği saygıyı gösterir... ama kendisyle çelişmez
iyi de bilim dediğimiz şey tekrarlanabilen deney yapılabilen bişeydir yani biz vahyin geldiğiniz nasıl ıspat edelim bilimsel olarak?
mucizeler bilim e haykırıdır zaten :D
bakış acına karışamam :D hayat senin hayatın öbür dünyada beraber hesap vermiycez sonucda :D
cevap ı net olarak vermişsin :D diycek hiç birşey kalmamış
evet
o arkadaşın evrime de inanır o zaman...
tamamda buna inanmayan adam evrimede inanır Allahın yaratma sanatını belli doğadaki tüm canlıların nasıl oluştuğu kuranda yazılı zaten bence tam içerikten haberi yok o arkadşının bilmiyorum bana garip geldi..
birde kardeşim bu tartışmalarla başını şişirme bak birşey empoze etmeye çalışma
Evrim gercek zaten. Fuzuli isler dinlerin bu tur konulara girmesi😊
8 xper ile ne alakası var kardeşim şimdi yaa
evrim'e görede mümkün değil evrimcilerde aynısını söylyorlar..
Şimdi öncelikle Evrim Teorisi derki canlı yaşamı yani ilk canlı olan abiyogenes toprak ve su birleşimi ile oluşmuştur. Allah ise Kuran'da bizi çamurdan yarattığını söyler. Tabii ki bu iş Evrim'in ilk ayağı. Hz. Adem'den önce insan var mı? Önce bunu düşünmeliyiz. Bakara Ayet 30'da derki "Yeryüzüne halife atayacağım" fakat melekler buna karşı gelerek "Yeryüzünde kan dökecek, zulüm yapacak birisini mi yaratacaksın?" Der. Peki bu melekler insanın zulümcü olduğunu nereden biliyor? Melekler gaybı bilemez. Bakara 32. Ayette der ki Melekler "Biz senin bize öğrettiğinden başka birşey bilmeyiz" Pekş nereden biliyorlar? Çünkü Hz. Adem'den önce de insanlar vardır. Bu tespiti ben değil Cafer es Sadık yaptı. Hatta evrim teorisini ilk ortaya koyan adam İse İbn-i Miskeveyh adında bir Müslümandır. Bunu Yaiar Nuri Öztürk'den duydum doğruluğu tartışılır :D
Bilimin yanından geçmiş demektir. :D
İslam mantık dinidir bence. Ha imanımız mantıklı bir şekilde herşeyi anlamaya yetmeyip sadece iman edip uygulamaya yetiyor olabilir ama bu mantık yolu ile anlayamayanların olmadığını göstermez. Ben alimlerin ve kendini manen ruhen vs aşmış insanların neyin neden olduğunu anlayabildiklerini düşünüyorum.
Vahiy, Cin, melek gibi kavramlar bilimsel değildir.
orada tıkanıyordur
Kuran, incil, tevrat ve zeburda bilim degil din anlatiliyor😊
Kutsal kitaplar bilimsel bir ispatta bulinmuyor😊Ateizm ve din kaynakli "din ve bilim"catismasi.
Kutsal kitaplardaki bilimsel ayetler genel bilgilerdir zaten.
Bence bilim ve din degilde bilim ve felsefe daha mantikli olur
@Erincan tartismayin bos yere ya ikinizde muslumansiniz😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar