Bu okay Duisburg şehrinde yaşandı. Duisburg şehri Almanlardan arındırılmış bir şehir haline geldi, yani sadece Türk ve Kürtlerin yaşadığı bir şehir haline geldi. Türkiye'de yaşayanlar, orada ne yapıyorlarsa orada da aynısını yapıyor, yani doğaya ve insana saygı sıfır! Ayrıca sadece 'Mehmet, Ayşe, Ali' gibi isimler değil; 'Hans, Helga vb.' isimler de yazılmış. Siz her zaman ki gibi görmek istediğinizle yetiniyorsunuz. Almanya'ya gelmemiş, o şehir ile başka şehrin karşılaştırılmasını yapacak kadar tanımamış biri lütfen oturduğu yerden atıp tutmasın! Almanya Osmanlıdan falan da korkmuyor ayrıca. Sadece ülkeye 'otomobil' sektöründe yaptığı yaptırım ekonomiyi bu kadar alt üst ediyorsa; diğer sektörlerde yaptırım yaparsa eğer elde avuçta hiçbir şey kalmaz. Biraz düşünerek yazın!
@yakalama her iki tarafı da gördüm. Almanyada olan türkleri de türkiyede yaşayan türkleri de. Farkları var elbet. Memleketin insanı daha cana yakın, daha iyilik sever, daha güler yüzlü, daha bonkör; almanta türkleri daha doğrusu gurbetçilerin gözünü para bürümüş. Sanki para yokken hiçbir uğraşları yokmuş gibi. Birbirlerinin gözlerine sokulmak istenen araba, giysi, evler ve daha neler neler. Görgüsüzler evet, bu olayı da hak ediyorlar cidden. Bu şehri gidip görmüşlüğüm gezmişliğim var türkiye sokaklarından farkı yok işleyiş aynı polisleri bile benzetmişler :) ama diğer şehirlerinde böyle şeyler görmedim, polisler farklı şekilde tavrılaro var :)
Valla sen bu adamlara bu yazıyı yazacak fırsatı verirsen yazar kardeşim. Sen çolunu çocuğunu adam gibi eğitip toplum insanı yapmazsan. Ahlaki etik değerleri öğretmezsen. Elin almanıda gelir senin çoluna çocuna hayvan muamelesi yapar. O zamanda darılmayacaksın. Türkiyede yaşıyorum ve şunu söyleyeyim. Trafikten tut sokak yürümeye kadar her şeyde bir saygısızlık bir boş vermişlik var. Çöp atmayı bırak adam yolda yürürken bile başkalarını rahatsız etmeyi başarıyor. Neden? çünkü insan ile hayvan arasındaki farkı bilmiyor. Sen önce insan ol sonra o yazıyı yazdılar diye kızarsın.
Her şeyi kendinize uydurmayı ne kadar seviyorsunuz! Kendinizi kötülemekte bir numarasınız, insanınızı doldurmakta, kışkırtmakta bir numarasınız. Neden Almanların isminin yazdığı çöp kutularını da paylaşmıyorsunuz? O zaman yeterince " Batı mı pü kaka , gelişmiş ülke mi pü kala" edebiyatı yapamıyor musunuz? Almanya da Almanlar yaşadığı gibi Türkler de büyük çoğunlukta! Adamlar kendilerine yazdığı gibi size de yapmış. Belki de sizi artık kabullendikleri kendilerinden gördükleri için. Eee atma demekte haksızlar mı? Haklılar. Hem de sonuna kadar. Bizim insanımız kadar pis insan mı var. Alınacak ne var kardeşim? ATMA İŞTE. Kendi ülkeni yeterince çöp kutusu ettin orayı de etme.
Kendi dillerinde de baska dillerde de yazilmis bir uyari bu. Turkiye medyasina zerre guvenim yok. Ayrica turkiyede sokaklar cop. Nasil bir yerden, terbiyeden geldigimiz belli. Sigara izmaritini copten saymiyoruz bile. Ozelestiri yapmak lazim.
Onlar inat yapar daha çok sokağı kirletir kavga çıkartır sana mı soracağım diye. Yürüyorum önde iki erkek var biri içtiği kolanın kutusunu iki metre ötedeki çöp konteynerine atmadı yere attı ben de iki metre önünde ne var bir bak deyince bana burası bilmem ne mahallesi kızım hebele hübele birşeyler dedi. Ben 1 km boyunca çöpü elimde taşıyorum ya
Önyargılı davranmayın. Anna, kevin, robert, hanna vs. gibi isimlerde yazılı. Amac tabiki coluk çocuk basta olmak uzere cevre temizligine teşvik. Buradaki Türkler kadar keske yeni nesil avrupali da medeni olsa. pis bir şekilde yere tükürmek, göz önünde işemek, köpeklerini olur olmaz yere diskilatip yerden geri toplamamak, alkol şişelerini izmaritlerini etrafa firlatmak bunlara mahsusken bilip bilmeden konuşuyorsunuz ya cidden komiksiniz.
Belki de haklı adamlar. Sokakta çevremize bı dönün bakın. En güzel yerler bile çöp yığını olmuş halde. Burada atan orda da atarım yapmayın çevremizi temiz tutun ki böyle şeyleri demeye yapmaya yüzleri olmasın.
Zamanında bir abimiz demişti Almanyaya işçi olarak çok fakir eğitim ve kültür seviyesi çok düşük insanlar gitmişti ülkeyi de kendi bildikleri doğrultusunda temsil etmişlerdi diye doğru galiba
Pis bir milletiz. yerler çöp çöp kovaları bomboş. adam yolda geçiyor önüne balgam atıyor sigara atıyor çöp atıyor. kaldırım var biz çimlerden gidiyoz. Alman halkı bize göre daha temiz. haklılar yapcak bişey yok
Türkiye çok rahat bu konuda, sigara izmaritini yere atmak bile bu aşamaya getirir oldu.. Gayet haklılar, her ülkenin kendine göre bir kültürü ve değer yargıları vardır bunlara uyulmasını beklemek en doğal hakları
Admin editör şimdi yazacağım yorumu SİLME. siler isen sende Almanlar gibisin derim. Ey alman halk bu sizin ne kadar aciz şerefsiz edepsiz yobaz uyuz olduğunuzu gösteriyor. Ulan almanlar siz insanlıktan ne anlarsınız siz medeniyeti nerde gördünüz. Tuvaleti bizden öğrendiniz siz götünüzü bile yıkamayı bilmez siniz. Siz siz cehennemlik sızınız ama vicdan el vermiyor Allah sizi ıslah etsin hidayet versin.
Aşırı derece ırkçı bir insan olarak diyorum bunlar bizde genetik barbar bir milletiz ve bununlada gurur duyuyorum biz çok babar ya da aptal değiliz onlar çok medeni ve bu onların sorunu türk heryerde türktür
şimdi gercekci olalım , çöp konusunda titiz degiliz , sakızları disariya atmayin dedik kac kisi uyguluyor? hızlı giden araba camından pet şişe sallayınca nereye gidiyor?
Ortada yanlış anlama var. Duisburg şehrinde olan bir şey bu ve sadece Türkçe isimler yazmıyor, Almanca isimler de var.. Orada oturan herkese yapılan bir uyarı/hatırlatma yani..
Bence burda turk milletinin sucu yok, biz yabanci olarak yapinca gozlerine batiyor kendilerinin yaptiklarini gormezden geliyorlar. Hollandada yasayan biri olarak diyorum.
orda sadece türkler yere cop atiyorsa evet hakli bir yazi ama hic te öyle olduğunu sanmıyorum. Belki de diğer cop kutularında ayrı ayrı hem türkce hem almanca yaziyordur isimler.
cop atarak mi osmanli diriliyor cik evinden bak sokaklara bir 😊 arkadasim yere cop atiyordu neden atiyorsun 2 metre ileride cop bidonu var dedim copculer bosa mi calisiyor dedi bu kafa yapisindaki insana ne denir ki simdi
maalesef her yerde belli ediyoruz Türk olduğumuzu.. 3 kıtaya hükmeden bir geçmişi olan, şehir hayatına ve kurallarına uyum sağlayamaması normal.. genetiğimizde yok..
Adamlar bir konuda hakli demek ki Almanyadaki Türkler yere cop atiyor orayi kendi ulkeleri sandilar galiba burada yaptijlari pisligi orada da yapip Türkleri dusuruyorlar uzucu
En İyi Cevaplar