Dizi izlemek aptal işi midir?

Zihin dünyamızın düşünmekten feragat etmesi adına irademizin imhası projesi olduğunu düşünüyorum dizilerin. Şahsen kendim bildim bileli dizi izlenen bir ortamda rahatsızlık duymaktayım ve ne hazindir ki kimin evine gitsem son model, koca koca LCD ekranlar salonların başköşesine oturtulmuş, ev ahalilerinin de ağızları 2 karış açık başlarının televizyonun içine gömülü vaziyette olduğunu görüyorum. Büyüklerin bu konuda çocukları adına endişelenmeleri gerekirken, kendileri de bu hak üzereler. Şimdi çocuğun çocuk olduğu için her gördüğü şeyi kabul edebilmesine anlam verebilirim, ya biz büyükler için bunu söylemek doğru olur mu? Bu konuda bizler sadece diziler de değil, dizi ilk etapta aklıma gelen bir şeydi. Ama emperyalist kültürün kuşatması yalnızca diziden ibaret olmayıp bunun devamını ahlaksız, müstehcen programlar ve sinemalarda izlerken tıpkı izlediğimiz bu dizi ve programlar gibi arkaplanda bizlere verilen ama düşünmek gibi bir çabamızın olmamasından ötürü fark edemediğimiz bilinçaltı mesajlar filmlerdeki. Ben tüm bunlara tahammül edemezken, insanların, inançlarını ve kültürlerini aşağılayan bu yayınları, normal görmesinin günümüze değin yaşantı modelimizde açmış olduğu tahribatı görebilseydik eğer bizler için tasarlanan şeyin önce zihinlerin kuşatılması, sonra da şehirlerin kuşatılması olduğunu anlardık. Sözgelimi sözde kendilerini İslami olarak addeden bir partinin kanalında yayımlanan "Kertenkele" filmi üzerinden İslam dininin terimleriyle alay edilmesi. Tüm bunlar diziler, filmler, programlar konusunda bizleri tedirgin etmiyorsa. Son olarak vay bizim halimize demek istiyorum. Yugoslavya işgalinde olsa gerek ülkeleri işgal edilirken insanlar dizi izliyormuş. Bütün bu yayınların devletin kontrolünde kaldırılması gerekirken aksine bunlar reyting ve para kazanmak amaçlı daha da arttırılmakta ve cezbedici hale getirilmektedir.
Dizi izlemek aptal işi midir?