#SolBakışSoruyor
#CEHAPEZihniyeti

Chp tabanından çok kılıçdaroğlundan bahsediyorlar sanırım. Kılıçdaroğlu da parti içinde az diktatör değil.
Evet, adalet yürüyüşü muazzamdı ve sadece chpliler ve solcular desteklemedi. Benim gibi merkezdekiler de destekledi ancak bahsettiğim bu değildi. Kk parti içinde tıpkı bahçeli gibi kendine eleştiriyi kabul etmiyor. Tıpkı bahçelinin Mhpli muhalifleri ihraç etmesi gibi.
Türkiye'de siyasette ne dediğinle birlikte nasıl dediğin de önemli oy verecek insanlar belli. Millet bağıranı, köy kahvesinde gibi atar gider yapanı seviyor.
Ortak ben yoruldum ya her seyden.
Ulkeden gidesim var.
Bu kadar namussuzla yasamak cok zor. Umudum yok.
Nere akp gidecek?
Bu halk artik ruhunu teslim etmis.
@witwicky halka ben kizmiyorum. Adamlar da egitim yok bir sey yok. Okuma yazma bilmeyenler oy kullaniyor doguda.
kemal Kılıçdaroğlunu severim birde muharem inceyi
Batmanlıyım
serçava😄
hmm Kürt değilmisin?
iyiymiş bende türkçeyi ve kürtçeyi birbirine karıştırıyorum işte😆
doğrudur.
eig için yine teşekkür ederim😃
Cevap
4Cevap
neredeyse bütün gerekli projelere ve atılımlara karşı çıkmanız adalet yürüyüşünde teröristlerle bir araya gelmeniz...
1. Atılım ve projeden kastınız "50 günde 225 milyon dolar zarar edip devletin hazinesinden yenilen" Osmangazi Köprüsü ve Çözüm Süreci ise, karşıyız evet.
2. Adalet Yürüyüşü'nde teröristlerle yürüseydik, yürüyüşü takiple görevli onbinlerce polisten herhangi biri tutuklama yapardı. Madem teröristlerle yürüdük, neden tutuklamadınız?
1 sadece osman gazi köprüsünemi karşı çıktığınızı sanıyorsunuz
2 teroristten kastım onları destekleyen siyasiler
bir de utanmadan pkk nın türküsünü söylediler yazıklar olsun
he ayrıca polisimiz yürüyüşe saldıracak olan 5 deaş lıyı yakaladı saldırı önlendi bunu da bil
lütfen araştırmadan bişeyler yazma
al bak şimdi yazamam sana www.haber7.com/.../2369629-kilicdaroglu-hdplilerle-kol-kola-girip-yurudu
kusura bakma ya yani sende beni anla hani teröristlere verdiğiniz destek biraz fazla olunca karıştırdım siz adalet yürüyüşünde tutuklanan millet vekiliniz için yürümüştünüz yargının kararıyla tutuklanan bir milletvekili için yürümekte komik tabi neyse birde bu darbeciler için yürüdünüz 1 kişi için yürünmez dime ankaradan istanbula feto vermiştir emri büyük ihtimalle
fetocülerin yargılanmaya başlamasından sonra yapılması mesela bunun suçu ya idam ya da müebbettir bunu bilen Gülen emri verdi hemen adalet yürüyüşü yap bir baskı oluştur ha birde ne hikmetse tamda 15 temmuz kutlamalarına denk getirdiler acaba bir kaos mu yaratmayı planlıyorlardı bilmem artık
ya bak ben korkuyorum sen çok sinirlendin galiba lütfen biraz sakın ol bak bu video da chp nin feto ile ilişkisi https://www.youtube.com/watch?v=4tULqZjGzQc
https://youtu.be/62YLEuSG0WI
Ulan Allah'tan kork Allah'tan!
geçmişe bakarsak vay halimize eğer geçmişe bakacak olursak dedelerine büyüklerine sor ana muhalefet partisinin yaptıklarını en iyisi şimdiki zamana bakalım şimdi atmışsın bana bir video ben senden birşeyın kanıtını istedimmi. al kendi ağzından https://www.youtube.com/watch?v=TBOZSguvIqA
Simdiki zaman ne demek birader? Şimdiki zaman ne demek? Yok öyle dünya, unutacağımızı mı zannettin?
T. C. Anayasası 3. maddesince Laiklik esası mevcuttur. Sen bırak devlete dini bir cemaat sızdırmayı ve iktidarında 15 kat büyütüp beslemeyi, devlet adamı sıfatı ile en küçük resmi işbirliğinde Yüce Divan'da yargılanırsın! Sen Yüce Divan ne demek biliyor musun? Yok öyle unutalım falan, basbayağı kankaydınız FETÖ ile, sonra aranız bozuldu. Laiklik ilkesini çiğnemek en ağır suçlardandır, sen devlet yönetmeyi oyun mu sanıyorsun? Cevap ver cevap!
sanki siz çok mu masumsunuz kim temizliyor fetocuları ülkemizde
kim tutuklattı hdp li o. çocuklarını
neymiş sonradan araları bozulmuş sen nereden biliyorsun ki Cumhurbaşkanımızın niyetini belki devleti düşünüp haraket etti kaos çıkamazmıydı ben geleceğimi düşünürüm ve bu adam bana güven veriyor anlıyormusun ben bu partiye gönül verdim cumhurbaşkanımız ülkesine sahip cıkmakla kalmıyor islam ülkelerinede sahip çıkıyoooor !!! bunuda böyle bilesin
izle kısa gururlan Türklüğünle
https://www.youtube.com/watch?v=2mwKZlQcIAs
https://www.youtube.com/watch?v=-ijmozDOySk
Birader, sen cevap verene kadsr sormays devam edecem ben. Boş boş video atma bana, cevap ver!;
1. Genelkurmay ve Emniyet Arşivleri tek tek incelendi, kimin devlete hangi dönemde sızdırıldığı da belli. FETÖ AKP iktidarında 15 kat büyütüldü mü, büyütülmedi mi?
2. Laiklik ilkesine karşı gelinip, sebebi ve amacı ne olursa olsun, dini bir cemaat devlete sızdırıldı mı, sızdırılmadı mı? Bu suçun cezası yine ne gibi bir amacı olursa olsun Anayasa Mahkemesi'nden öte, Yüce Divan mı, değil mi?
3. Madem Adalet Yürüyüşü'nde teröristlerle yürüdük, neden onbinlerce polisten hiçbiri kimseyi tutuklamadı?
Bu sorulara cevap ver. Sakın konuyu fağıtmaya çalışma, tekrar, tekrar ve tekrar soracağım.
Ayrıca PKK ile işbirliğinizi de unutmadık, arşivler de unutmadı;
https://youtu.be/Nt5YpfFRqh8
1 ve 2. sorularına sağlıklı cevap veremem çünkü siyaseti sadece 1 yıldır takip etmeye başladım
3. soruda teröristleri destekleyen vekiller yürüdü bunları hemen ayaküstü tutuklayamazsın herkezin aklı ve kendine göre yorumlamaları var ben ülkem için akp oy vericem hem sınırdışı tavırlarında hem ülke yönetiminde Allaha şükür 15 yıldır iktidardayız hastane kuyruklarınıda çözdük İstanbuldaki çöp sorununuda çözdük başörtü sorununuda çözdük biz sizide biliriz icraat yapın icraat herkes konuşur sorularına cevap istiyormuş
Kıvırma lan! Cevap vereceksin! Tek tek cevap vereceksin! Bilemezmiş! Ulan madem teröristlerle yürüyorduk neden tutuklamadınız? Cevap versene lan buna! Ayaküstü tutuklanamaz ne demek lan? Terör propogandası suç değil mi? Terör örgütüne üyelik suç değil mi? Neden tutuklanmadılar madem terörist değillerse?
CHP 18 gün tek başına yürüdü,19. günde HDP de katılma kararı aldı. Olay bu, CHP davet etmedi HDP'yi;HDP kendi rızasıyla geldi. Ne deseydik?"Bu yollar bizim, yürüyemezsin." mi deseydik? Sen onu bunu boşver FETÖ'cü, tek tek cevap ver sorularıma! Bir soru sormadım, tek tek cevap vereceksin!
Ülkem için ne lan? PKK ile işbirliği yapan, FETÖ'yü devlete sızdırıp 15 kat büyütüp besleyen bir partiye mi oy veriyorsun? He? AKP bu ülke için ne yaptı lan? Yabancı şirketlere devletin hazinesinden hastane yaptırıp imtiyaz tanımak hizmet mi oluyor oğlum? Afganistan'da da hastane yapılıyor. Grç bu işleri geeç! Terörle işbirliği yapan partiye destek veriyorsun!
Sorularıma adam gibi cevap verene kadar sormaya devam edeceğim. Ne kadar inatçı olduğumu tüm site bilir, tek tek adam gibi cevap vereceksin. Ayaküstü tutuklayamazsın ne demek lan? Teröristse tutuklanır, demek terörist değilmiş. Sen benim attığım videolara da cevap ver. Hani diyordun ya yürüyüş emrini FETÖ verdi, bunu da ispatlayacaksın. Hani Fettullahçı Terör Örgütü liderinin konuşmasını attın ya, orada da "Erdoğan FETÖ'yü en baştan bitirecekmiş." diyordun ya, onu da ispatlayacaksın.
ben senin sorularına cevap verdim ama sen anlamak istediğin gibi anlamak istediğin için sen bana şunu söyle neden tam da 15 temmuz kutlamalarının başlangıcına kesiştirdiniz yürüyüşü neden ya da neden 1 kişi için yürüdünüz o kişi devletin gizli bir eylemini sızdırdı haketmedimi hapsi siz de onun için yürüdünüz (kim bilir belki başkaları için de yürümüşsünüzdür) son sorduğun soru komik zaten 10 sn izledin galiba video yu neyi kanıtlayım var olan ortada zaten bana şunu da söyle chp ne yaptı bu ülke için
bayanlara başörtüyü yasakladı yasaklamakla kalmayıp meclise üniversitelere bile almadınız akp geldi sorun ortadan kalktı
ezanları Türkçe okutturdunuz batı istedi diye daha neler varda araştırmak lazım Atatürk ün kurduğu partiye bak ne hale gelmiş çok yazık
Cevap nerede verdin lan?1. ve 2. soruya nerede cevap verdin?3. soruya da "Ayaküstü tutuklama olmaz." diye saçma bir savubma yaptın. Ayaküstü tutuklama olmaz ne demek lan? Yatak üstü mü tutuklama olur? Cevap ver cevap, boşver başörtüsünü;konuyu dağıtma! Baştan başla, adam gibi cecap ver. Sen beni AKP'li falan mı sanıyorsun? Cevap ver cevap!
Ayrıca senden ispat istedim, belge istedim. Komplo teorileri değil, ispat ver bana. Kendi aklınca yaptığın çıkarımlar değil. İddian var ise ispat edeceksin. FETÖ'den emir alındığını ispat et!
siz mecliste yapılacak olan 15 temmuz kutlamalarına bile katılmadınız siz busunuz işte
siz ezanları Türkçe okutturdunuz nerede din ve vicdan özgürlüğü
siz başörtüyü yasakladınız nerede toplumsal özgürlük
siz Kur'an-ı kerimi yasakladınız
siz geçmişte yolsuzluk yaptığı kanıtlanan sarıgülü aday gösterdiniz
biraz kendi partinin hatalarına bak 90 yılllarda ülkenin durumuna bak bir bu sanatçılara bile işlemiş çoğu arabesk bestelemiş müzikler döneminin yansımasıdır bu müziklerde hep hüzün umutsuzluk içeriyor. Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan sorunları çözen ekonımiyi şaha kaldıran savunma ve askeri alanda dünyada 8. olmamızı sağlayan bir partiye nasıl oy vermeyeyim sana şunu söyliyim chp akp yi yenemez herkez anladı neyin ne olduğunu
şimdi bana "sorularıma cevap ver lan 1 ve 2 ye cevap ver lan" yazıcaksan yazma cevap vermem
Cevap ver lan cevap ver! Soruma cevap ver, çok konuşup konuyu dağıtma! Sen cevap verene kadar bozuk plak gibi sorularımı yeniden soracağım! FETÖ'yü devlete sızdıran sen değil miydin lan? PKK ile işbirliği yapan sen değil miydin? Ne 15 Temmuz'undan bahsediyorsun? Senin devlete sızdırdığın terör örgütü darbeye kalkıştı, olay bu. Laiklik esasını çiğneyip devlete istediğin dini cemaati sızdıracaksın, sonra "Neden gelmediniz?"... Hadi oradan lan! Sen kimi kandırıyorsun?
https://youtu.be/62YLEuSG0WI
https://youtu.be/UjffvpYKdOw
Atatürk kendine halkçı ve Türk milliyetçisi derdi. Atatürk kendine hiçbir zaman solcu demedi. Eğer Atatürk solcu olsaydı en başta Atatürk'ü Celal Şengör gibi sol karşıtları sevmezdi. İzmir İktisat Kongresinde alınan kararlar sol bakışa zıttır
Ataturk jakobendi. Fransiz hayraniydi.
Mhp lilerin Ataturk anlayisi yanlistir.
1. Solculuk ilericilik ve ilerici akımların, Sağcılık ise gericilik ve gerici akımların genel adıdır. Bu durum, siyasetin omurgası niteliğindedir. Zannımca siyasetten pek anlamıyorsunuz.
2. Atatürk'ün düşüncelerini, onu savunanların düşünceleri ile karşılaştırırsan yanılırsın. Atatürk'ü güya Kenân Evren de sever, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan da.
3. İ. İ. K.'de alınan kararlar, Devletçi ekonominin altında özerk bir Liberalist ekonomiye de yol verme projesidir. Zira devletin yeterli sermayesi olmayınca, haliyle Liberal ekonomiye de yol açılıyor. Atatürk döneminde devlet eliyle açılan ve işletilen onlarca fabrika kurulmuştur. Bunlardan Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası'nı incelemeni öneririm,"sosyal fabrika" statüsündedir. Ayrıca İ. İ. K.'de alınan kararlar, bizzat devletin denetimi altında gerçekleştirilebilecek kararlardır, bu kararların çıkartılması ise devletin sermayesinin yetersiz olmasından kaynaklanır. Yoksa senin sandığın olay değil.
"Sağcılık ise gericilik ve gerici akımların genel adıdır. "
Bu düşünce baştan yanlış. Örneğin Amerika'da Liberteryen Parti ilerici, akılcı, son derece laik ve özgürlükçüdür ama sağcıdır. Sol ve Sağ konusu çok hassas bir konudur.
Gericilik eşittir sağcılıktır diyen biriyle siyaset konuşmam bile. Atatürk kendine sol ve sağ demez zaten. Hatta 30'lu yıllarda Sol Sosyalist Sovyetlere karşı İngiltere ve Fransa'ya yakın politika yürütmüştür Atatürk
www.kizlarsoruyor.com/.../a98079-mustafa-kemal-ataturk-chp-devlet-sosyalizmi
Atatürk Solcu ve Devrimcilikten de ötede, Kemâlizm'in nihai hedefine Devlet Sosyalizmi'ni kurmuştur.
Marx'ın düşünceleri 19. yüzyılda oluştu o zaman sol Marksizde gericiliktir. Böyle sağ sol yorumu yapılmaz.
Atatürk kendine asla sol ve sosyalist demedi. Atatürk kendine halkçı ve milliyetçi derdi. Adamı zorla kendi fikrinize sokmayın. Nutuk okuduysanız bunu zaten bilirsiniz. Celal Şengör gibi sosyalizm ve soldan nefret eden, ayrıca binlerce kitap okuyan bir profesör sıkı Atatürk hayranıdır. Ondan da iyi biliyorsanız bilemem
Liberteryenler ekonomi de sağ olduğu için onlara gerici diyende şaşırmıştır ve siyasi bilgisi son derece taraflı veya çarpıktır.
Son diyeceklerim bunlar.
1. Gericilik ve ilericilik kavramı, zamana göre değil;rejime göre yorumlanır. Eski bir zamanı değil, eski bir rejimi desteklemek ve yenileşmeler konusunda tutucu olmak mânasına gelir. Bu sizin demenize göre değişcek bir gerçek değil, Sol-Sağ Fransız Meclisi'nde ortaya çıkmıştır ve kimin neyi savunduğu da bellidir. Normalde kendi tarafımdan da atarım da, Wikipedia'nın muhtemelen Fransız bir yazarı tarafından yazılıp bir Türk tarafından çevrilen başlığına bir göz at.
Sağcılık, elbette ki gericiliktir ve gerici akımların genel ismidir.
Sağcılık:
tr.m.wikipedia.org/wiki/Sa%C4%9Fc%C4%B1l%C4%B1k
Solculuk:
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Solculuk
Liberalizm Sağ'da bulunur. Fakat Sol Liberalizm diye bir akım da vardır. Birkaç sonradan görme fikir akımı, Sağ ve Sol'un kavramını değiştirmez. Size kalsa Sol Liberalizm'e de bakarak Liberalizm'i Sağ'dan koparıp merkeze alacağız.
Atatürk Kemâlizm'in hedefini Devlet Sosyalizmi olarak koymuştur. Atatürk ilerici ve devrimci bir kişiliktir. İlerici ve devrimci akımların genel adına Solculuk, gerici ve tutucu akımların genel adına ise Sağcılık denir. Bu tanım, ne sizin isteğinize göre değişecektir, ne de Sol Liberalizm, Liberteryen akıma göre. Fransız Meclisi'nin olgularına göre hareket ediyoruz.
Sağcılığı ve solculuğu siz Vikipedi'den öğrenmişsiniz. Google'da aratıldığında çıkan ilk kaynaklara göre siyasi bilgi olmaz. Bu kadar siyasi bölümler üniversitelerde kitaplar boşuna okutulmuyor.
Ayrıca Liberteryenizm dedim. Siz bana Liberalizm diyorsunuz. Daha Liberteryenizmi öğrenmeniz gerecek. Liberteryenizm ile Liberalizm arasındaki ince çizgiyi bilmeden bu konularda bilmiş şekilde konuşmamak lazım
Ben kaynakları ingilizce okurum. Siz bana Türkçe vikipedi sayfaları atıyorsunuz. Siyaseti tam öğrenmeniz için size ingilizceyi öğrenmenizi tavsiye ederim. Türkçe vikipediden siyaset öğrenen birine üzülürüm
1. Ben size yalnızca basit bir örnek verdim. Siyasetin omurgası bir bilgidir bu. Siyaseti elbette ki Vikipedi'den öğrenmedim, fakat görünen o ki kavramlara tam olarak hakim değilsiniz. Sol ve Sağ'ı değil, dikkat ederseniz Fransız Meclisi'ndeki olaylara ve grupların savunmalarına değiniyor. Solculuk ve Sağcılığın tanımı için size kitaplar da yollarım, sıkıntı değil. Fakat öncelikle Fransız Meclisi'ndeki tarafların neyi savunduğunu anlamak lazım.
2. Bu iki akımı bir tutmadım. Hiçbir artniyet aramadan, tekrar anlatacağım. Demeye çalıştığım şey, birkaç -kısmen- kuraldışı istisnai akımın, genel gerçeği değiştiremeyeceği idi. Yani Liberteryenlik ve Liberalizm zaten farklıdır, fakat Sol Liberalizm'in de varlığının altını çizdim ben. Lütfen iyi okuyun.
3. Sağ ve Sol'un tanımını, Fransız Meclisi'ndeki tarsfların neyi savunduğunu bir de sizden duymak isterim.
Kusura bakmayın, dün biraz harala gürele tartıştım, zira hem sizin sorularınıza ve cevaplarınıza, hem de diğer üyelerin sorularına ve cevaplarına yanıt vermekle uğraşıyordum. Rica ederim, baştan başlayalım tartışmaya. Madde madde, haydi;
1. Benim Solculuk tanımım, ilerici ve devrimci akımların genel ismidir. Sağcılık tanımım ise gerici ve tutucu akımların genel ismidir. Fakat siz, burada gericiliği ve ilericiliği zamana göre alıyorsunuz, analizinizin yanlış olduğu kısım budur. Siyasette ilericilik ve gericilik zaman üzerinden değil, rejim üzerinden yapılır. Örneğin Cumhuriyet döneminde Saltanat isteyen gerici iken, Saltanat döneminde Cumhuriyet isteyen ilericidir. Anlayacağınız, ilericilik ve gericilik rejime göre pozisyon almaktadır, zamana göre değil. Lütfen yanlış anlamayın, yabancı kaynaklardan yararlandığınızı belirtmiştiniz zannımca;fakat "ilericilik" ve "gericilik" kavramlarının neye göre şekillendiği konusunda, konuya hakim olmadığınızı düşünmeye başladım...
2. Sol ve Sağ, sizin de bildiğiniz gibi Fransız Meclisi'nde oluşmuştur. Fransız Meclisi'nde mevcut rejim destekçileri (tutucular) ve daha eski bir sistemi destekleyenler (gericiler) Sağ tarafta;mevcut rejimden memnun olmayıp yeni bir rejim isteyenler (ilericiler) veya mevcut rejime köklü yenilikler getirme amacında olanlar (devrimciler) ise Sol tarafa geçmiştir. Solculara "gauchiste" Sağcılara ise "droite" denmiştir. Sağcılar çok büyük oranda Monarşist, Ultraroyalist, Klerikalist'lerdi. Bu kişilere "Ancien Regime" destekçileri denirdi. Sağcılara biz "gerici" demiyoruz, Fransız Meclisi'nde kendileri, kendilerine "eski rejim destekçileri" "gericiler" "tutucular" diyorlar. İsterseniz İngilizce kaynaklarınızdan da bakın, bu böyledir. Bu çok temel bir bilgidir hanımefendi, sayın ablacım.
3. Sağ-Sol mevzusunu geçtiğimize göre, ilerici ve devrimci vir kişilik olan Mustafa Kemâl'in hangi görüşten olduğunu aşağı yukarı hepimiz anlıyoruz. Sizin bir teziniz daha vardı, zannımca Atatürk'ün kendine doğrudan "Solcu" dememesi ile ilgiliydi. Atatürk'ün ideolojisi Kemâlizm'dir. Siz hiç Atatürk'ün kendisine doğrudan "Ben Kemâlist'im." dediğini duydunuz mu? Şimdi Kemâlizm, Atatürk'ün ideolojisi değil midir? Rlbette ki Mustafa Kemâl, Kemâlist'tir. Elbette ki Mustafa Kemâl, Solcudur. Elbette ki Mustafa Kemâl, ilerici ve devrimcidir. Solcu olmak için "Solcuyum." demesine gerek yoktur, kendisi "Kemâlist'im." de dememiştir. Bu, onun Solcu ve Kemâlist olmadığı anlamına gelmez. Solculuğu, sizin veya benim tanımıma değil;Fransız Meclisi'nde ortaya çıkan genel tanıya göre değerlendirmemiz lazım gelmektedir.
4. Celal Şengör veya başka bir şahsın Mustafa Kemâl'i sevmesi, Mustafa Kemâl'in kendi düşüncesinde olduğu anlamını taşımasının hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. Siz bana Celal Bey'i örnek verirseniz, ben Mahir Çayan'dan girer Deniz Gezmiş'ten çıkarım. Lütfen yanlış anlamayın, fakat üçüncü şahıslar bu konuda belirleyici bir faktör değildir.
5. Mustafa Kemâl yalnızca Solcu değil, aynı zamanda Devlet Sosyalizmi'ni ideolojisinin temeline kurmuş, nihai hedefine oturtmuş bir liderdir. Bunun birçok örneği vardır, bir kısmını derleyip bir Bence hazırladım, göz atmanızı rica ederim. Zira her şey tek tek kaynaklara dayandırıyorum. Lütfen...;
www.kizlarsoruyor.com/.../a98079-mustafa-kemal-ataturk-chp-devlet-sosyalizmi
www.kizlarsoruyor.com/.../q7584510-ataturk-un-solculugu-hakkinda-ne-dusunuyorsunuz
www.kizlarsoruyor.com/.../q7586368-ataturk-un-saklanmak-istenen-solcu-devrimci-sozleri-hakkinda-ne
Bu iki soruma da bakmanızı isterim, her şey gayet açık. İnsanları bilgilendirmek için yazıyorum efendim.
Ek Madde:
Klasik Liberteryenlik, Sol Liberteryenlik, Sağ Liberteryenlik gibi birden fazla Liberteryen akım mevcuttur. Liberteryenlik, genel kanıyı değiştiremeyecek uçtaki bir fikir akımıdır. Liberteryenliğin bireysel ekonomik sistemden yana olması, esasen onun Sağ akımların serbest piyasa ekonomisini benimseme isteğinden değil; Liberteryenliği Liberteryenlik yapan esas özellik olan devleti ve devletçiliği, devletin insan üzerindeki baskısını minimalize etme fikrinden dolayıdır. Size göre Anarşizm de devletçi bir ekonomi benimsemiyor. Fakat bunun sebebi, bu fikir akımının kendine has olan özel özelliğidir, genel kanıyı değiştirmez.
Milli davası domuz yetiştiriciliği olan , İslam düşmanı olan , müslüman düşmanı olan Chp den Allah bizi korusun
Siz Chp liler Allah a inanıyor musunuz?
chplilerin müslüman olmadığını nerden çıkardın?
müslüman birine kafir demek dinden çıkartır
Bir örnek ile açıklayayım. Kılıçdaroğlu müftülere nikah kıyma yetkisini laikliğe aykırı görür, sonra gider kilisedeki nikaha katılır. İşte cehape zihniyeti
Kanal A'yı veya AHaber gibi komedi kanalları izlemediğinizi ve bana izletmeyeceğinizi varsayıyorum. :) Bana direkt ispat verin lütfen.
https://youtu.be/3h9-SC6cI2w
şu an ki CHP Atatürk zamanlardaki CHP değil maalesef ki
Atatürk partisi değil hdplilerle yürüyen bir parti oldu
HDP'yi meclise kabul eden, TBMM'dir. Desene TBMM de kendini bozmuş. Klasik bir ithamdır bu, herhangi bir parti ile koalisyon yapıp iktidarı sandıkta devirmeye çalışmak her memlekette geçerli olan bir olgudur. CHP, hiçbir zaman PKK-IŞİD-FETÖ ile kolkola girip sonradan arası bozulunca "Kandırıldık." dememiştir. Oslo'da PKK'lılarla gizli antlaşmalar yapıp Habur'da teröristleri davul zurna ile karşılayanlara söyle onu.
yaw bu HDP size ne yaptı?
TERÖRÜ DESTEKLEMIYORUZ DIYIP ALLI SIRA ADALET YÜRÜYÜSÜNDE TERÖR YANDASLARIYLA KOL KOLA GEZEN PISLIK SÜRÜLERIDIR !
Terör yandaşları ile yürüdüysek neden etrafımızdaki onbinlerce polisten herhangi biri, oradaki teröristleri tutuklamadı? Terörist olsaydı tutuklanmaz mıydı, her taraf polis kaynıyordu zira. Saksıyı çalıştır geriz*kâlı! Edepli düzgünce konuşmayı öğren, ondan sonrs tartış! Yallah!
Chp artik chp değil chphdp inşallah dediğimi anlamışsındır
Umarım yeterli olmuştur. HDP'yi onaylayan TBMM'dir. Desene TBMM de artık TBMM değil, TBMMHDP...
Adam gibi sol bir parti Yok ki mk
🍦🍦
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?