Yani Boşanan erkekler üzerinden emekli olan kadınlar var. Bunlar calismadan hayatını idame ettiriyolar. Bununla ilgili meclis çalışma yapıyor ama bu an önce kaldırılması taraftarıyım. Zira bu olay insanları soğutuyor evlilikten.5000 TL maaş alan birisi 2500 TL nafakaya mahkum ediliyorsa bu haksızlıktır. Siz nafaka alan taraf olsanız ömrünüz boyunca ise girmek veya çalışmak istermiydiniz? Yeniden evlenmek istermiydiniz? Yani karşınızdaki kişiden kurtulmak istiyorsunuz ama sülük gibi yapışıyor size. Ömrünüzun sonuna kadar kanınızı emiyor. Bu sürenin sınırlı hale getirilmesi lazım ne biliyorum bir veya iki yıl. Asgari ücretle çalışan bir adam maaşınin yarısı giderse ne ile gecinsin? Karşıdakide insan çalışmıyorsa gitsin çalışsın. Kadin erkek eşitliği diye bas bas bağırıyorlar sonra.
Ülkemizde boşanma davaları her geçen gün artarken çıkan alınan kararlar sonrası ödenmek zorunda kalınan nafakalar da bir çok kez ödenememe eşiğine geliyor.
Sınırsız Nafaka ödemeleri Kalkmalı diye düşünüyorum sizce de öyle değil mi?
Ozaman evlenmesin erkekler evleniceksede bosanmasin cocuk yapmasin ne bileyim bazi kizlarin ailesi bosandiktan sonra kabul etmiyor tabiki nafaka oduycek erkekler bu konuda devlet iyi yapiyor k. bakmayin hem evlen cocuk yap hem bosan kariyi sokagami aticak benim arkadas ta boşandı 3milyar esinden bosandi diye odedi kiz ne günahı vardi hep kizlarmi oduycek erkekler odesin
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya kadin ayrılırsa sebepsiz yere. Niye hep erkekler mi suçlu.
Olmali tabiki. Bence nafakanin fiyati ayrilik nedenine görede degismeli, eger normal anlasaraksa kadin evlenene kadar gelire göre bir kücük miktar yeter cocuk varsa yine baska. Ama aldatildiysa daha fazla ödenmeli, kadin aldattiysada o nafaka ödemeli...
Hanfendi birşey bildiğiniz yok konuşuyorsunuz. Çocuğa verilen para ayrıdır onun adına nafaka ama şu an bundan bahsetmiyoruz. Aldatma ya da istismar gibi durumlarda tazminat ödenmelidir onun dışında kimse kimseye bakmak zorunda değil belki 3,4 ay yaşam desteği verir bir süre birlikte yaşadıklarından. şu an ki salak yasalara göre birr ömür ödeniyor.
Çünkü haksızlık görüşünüz şu ; bir insan öldürülmelidir, bir insanın gözü çıkarılmalıdır, bir insan zorla çalıştırılmalıdır gibi birşey buna saygı gösterilemez.
Yok geçerli ama gunun şartlarına uygun olmali Evlilik sözleşmesi ile tanzim edilen ve ancak tarafların boşanması halinde sonuç doğurması öngörülen mali hususların boşanma sırasında tarafları bağlamasının asli koşulu, bu sözleşme koşullarının hakim tarafından UYGUN görülmesidir. Hakim bu koşulları davanın ve taraflarının boşanma sırasındaki durumu ve o günkü şartları için haklı ve kabul edilebilir bulmazsa, bu şartların geçerliliği yoktur. Evlilik kurumu kamu düzeni ile doğrudan ilgili bulunduğundan hakimin mutlak yetkisi vardır ve sözleşme hakimin uygun bulması ile ancak sonuç doğurabilir.
Evlilik sözleşmesi yapabilirim ancak dediğim gibi hakim bunu bozabiliyor bildiğim kadarıyla veya karşıt dava falan açılabiiyor zaten tüm hukuk sistemi bilinçli olarak erkeklerin aleyhine dizayn edilmiş halde.
Harbiden evlenmiyceksin ikna ettin beni.😂😂 Benim arkadaş yarım kilo altın kaptırdı kiza taktilar. Nisan olmadı ayrıldılar. Ustune soğuk bir su icti çocuk.
Öyle işte aga :D zaten evlilik doğamada aykırı neden evlenim ki :D kanunlar değişirse ve düzgün bir kız bulursam , çocuk istersem ayrıca kadınlara doyarsam o zaman düşünürüm evliliği
@Benim de zaten param var rahatım 5 bin lira maaş alıyorum temiz. durduk yere rahatimi bozamam. Spor arabam var evim var. Huzurm yerinde şükür. Sevgili işi iyi evlilik sakat.
Aynı düşünüyorum ama çocuk işi var işte öyle ya da böyle insan istiyor evlenmeden nasıl olacak çok büyük sıkıntı o iş halolsa zaten bitti benim için :D
En İyi Cevaplar