Ne dersiniz Aziz Augustinus haklı mı?
Bugün adalet arayanlarla dalga geçenlere de yarın birgün adalet lazım olacak.
Bugün adalet arayanlarla dalga geçenlere de yarın birgün adalet lazım olacak.
Aslında 20 yıl evvel bugün adalet arayanlar adaletsizlik uyguluyordu ve o gün adalet arayanlara sırtını çevirmişti. Gün oldu devran döndü o günün zulme uğrayanları bugün adaletsizce davranmaya başladı o günün adaletsizleri adalet ister oldu. Lakin şuki bugün adaletsizce davrananlar geldiklerinde Hz Ömer gibi adaletli olacaklarını haramdan helalden bahsediyorlardı çokta mütevazilerdi ama bugün hukukun ve adaletin yok olduğu karınları tıka basa haramla dolduğu bir şekle döndüler. Üstelik şuurları kayboldu ve Hz Peygamberimizi dahi beğenmeyecek kibre sahip oldular Peygamber kibir yaptı biz yapmadık diyecek kadar kibre boğuldular işte bu kibir ve şuursuzluk yok edecek onları.
Inşallah
Adalet bir idealdir. Mutlak adalete asla ulaşılamaz ama ona ulaşmak için yürünür. Bu da hukuk ile mümkündür. Hiç bir hukuk sistemi mutlak adaleti sağlayamaz belki ama her şeyin hukuki olması pek ala sağlanabilir.
Hz. Ömer devlet işlerini yaparken devletin mumunu, kendi özel işlerini yaparken kendi mumunu kullanırmış. İşte adalete giden yol bu ahlak ile mümkündür.
15 yılda milli gelir 4 misli arttı derken, devlet harcamalarının 8 misli arttığını görmemiz gerekir. Bu memleketin tarihinde hiç bir zaman halktan toplanan vergilerin milli gelire oranı bu kadar yüksek olamıştı. Devlet halktan topladıklarını fütursuzca çar çur ederken, israf diz boyu olmuşken, cumhuriyeti kuranların bizlere bıraktıkları mirasları özelleştirme adı altında haraç mezat satıp, tam bir mirasyedi kafasıyla çar çur ederken içine düştüğümüz sarhoşluk, şarap içmekten de beter haldedir.
Allah hepimize akıl fikir selamet versin İnşallah.
"Dağlara buğday serpin.. kimse müslüman ülkesinde kuşlar açlıktan öldü demesin" diyen bir Ömer'le, ülkesinde asgari ücreti açlık sınırınin altında olan bir Tayyip bir mi? Ikisinin adaleti de müslümanlığı da bir tutulmamali elbet.
Örtülü ödenekten cumhurbaşkanlığı için ilk dört ayda en son 1.5 milyar dolar harcama yapılmıştı. Bu ne için yapildi? Bilen yok maalesef :)
ben sana sölim şuanda adalet ne demek?
Şuadnda adalet güçlünün haksızken haklı olduğu , garibanın her zaman zaten ezildiği suçsuzun suçlu suçlunun ise br gün yadan iki gün tutulduktan sonra göstermelik salıverildiği bunun gibi bir sürü sayarım ama sinirlenicem gerek yok adalet şuanda bu demek ya ne demek asıl adaletin tanımı haklı kimse haksız olan cezalandırılmak için kurulan bir sistem bunu şuanda tam tersine çevirdiler ve elimizden hiçbirşey gelmiyor neden haklıyken haksızlıga düşüyorum mkardeşim ben trafik kazasından dolayı ölümün eşiğinden döndüm bak adam varya şu an eli kolu sallaya sallaya sokaklarda dolaşmaya devam ediyor neden ab, i neden ben canımla cebelleştm insan hayatı bu kadar değersi işte daha saymak istemiyorum gerildim bunları bile yazarken
Geçmiş olsun. Hala beğenmiyorsaniz defolun zihniyet var. Gelde öğret onlara adaleti.
elbet adaletli biri gelir ben kimseye benim hakkımı yiyerek iş yapanlara helal etmiyorum bu dünyada olmazsa ebedi hayatta illaki adalet kaçınılmaz var orada herkezden sorucam allah biliyo kim ne yapıyosa benimd erdim sadece kendim tarfık kazası geçirmemden kaynaklı değil olay olalı 4 sene olmuş ama türkiyenin genel durumu çok kötü her konuda işssizlikten gir çıkacak yer yok bir sürü konu var konuşulacak anlatabiliyomuyum
Adalet hangi adalet merak ediyorum mahkemelerde olmayan adalettenmi devlette olmayan adalettenmi ülkesini savunmayıp özde partiyi kullanarak sözde cumhuriyetçi görünendenmi ya da işine gelmeyince devleti bölmeye çalışıp işine gelincede ülkeyi bölmek isteyenin adaletindenmi işçiyi sömürüp onların sırtından geçinen patronun adaletindenmi bahsediyorsun anlam veremedim hala.
Hangisine cevap vereyim bilemedim. Gerçekleri bir bir yazmissin.
Gerçekleri yazdım ama eksi yağmuru yağmazsa iyi 🤔🤔
Yagmaz merak etme ;)
Çok gördüm bu durumu
Meyve veren ağaç taslanirmis. Takılma :)
Biliyom bu yüzden meyve vermeye tırsıyom birgün taşlamak yerine o ağacı keserler diye 😛😛
Keserlerse halin bitik :))
Haha hiç sorma 😢😢
Sordum bile :)
Sordunda cevabı olumsuz 🤔🤔🤔🤔
Piki :|
Piki öyle olsun 🙄🙄
Teşekkürler tatlım 😂
Rica ederim ;)
😃😃
Cevap
15Cevap
Bugün İran cumhurbaşkanının kardeşi indiragandiden tutuklandı.. şimdi soralım bir akpliye! Diyelim ki RTE nin kardeşine soruşturma açsa bı savcı görevden alınır mı! Alınmazmi? Şerefine namusuna diye ekle ama varsa accik düşünüp öyle cevap versin😉 unutmadık 17-25 te yavrularını arabasında çanta diye taşıdığını.. alın size yeni referandum sonuçlarından biri.. adalet tecavüze uğrayali çok olduda şimdi tecavüzcüyle evlendirilmesinde sıra! Sonra doğum var daha!
O savcinin var ya tez kellesi uçar :))
Kimsenin bisey unuttuğu yok. Üstünü istedikleri kadar ortsunler
Bu gün adalet arayanlara, kızanların iktidarda olmasının suçlusu dün bu insanlara adalet istediğinde kızan iktidarlar, yani bu gün adalet isteyen, birokrasinin iktidarları. Ağaç yamuk ama yaşken Atatürk ölünce yamulttular. O çete dedeğin şey, devletler yöneten azınlık zümre.
Ağaç yamuk diyelim peki bagcinin hic ki suçu yok?
Bununla ilgili soru var aklımda sorucam. Bu ülke ne zaman adam gibi yönetici gördü ki?
Haklısın azelcan. Vaktiyle kendilerine yapılan haksızlıkları şimdi misliyle başkalarına yapmaktalar. Umut kırıcı olan şey ise bu maalesef.(
@KumruSahin çok haklısın.☹️
https://i.capsspot.com/s/11/1/654794.jpg
Merak etme Bediaa... Bu dünya ona da kalmayacak...
Elbette öyle. Ama nedir bu hırs anlamıyorum :)
Bu hırsın aynısından Adolf Hitler'de de vardı. O o kadar insanı gaz odalarında zehirlerken kanun ne yaptı? Hiç bir şey. Adalet dediğimiz şey gerçekte güçlülerin adaletidir. Güç kimdeyse o yönetir adaleti ne yazık ki...
Ama Hitler'de düştü. Emin ol o da düşecek... Er ya da geç...
Kimse kazık cakmiyor ya dünyaya :)
Sen asıl o hacı düştükten sonra izle cümbüşü...
Hepsi birbirine girecek ve birbirini yiyecekler.
Bakalım zaman bize ne gösterecek :)
günümüzde de devlet ile mafyaları birbirinden ayıran en önemli şey adalettir. Birisi haraç toplar birisi vergi.
Ama vergilerle yok yapıyorlar 🙄
*yol
Şu anda bu ülkede devletin cebi dolu ensesi kalın bir tefeciden hiç bir farkı yok ne yazık ki!
Haklısın ne yazık ki!
Ne yazık ki haklıyım evet
Yerden göğe kadar haklı. Çünkü, adalet herkes için gerekli.
Aynen
Ne adaletinden bahsediyorsun dünyanın adaleti Yok devletin olmamış çok mu görüyorsun Afrika'da insanlar açlıktan ölürken Ortadoğu kan gölü halindeyken hangi adaletten bahsedilir
Devlet adaletsizligin kendisidir.. Devletsiz dogal hukukla yasam insanligin ahlaki degerleri tekrar kazanabilmesinin temel geregidir..
Geşşşşşşştirme
Artık o kadar bitik fidik ve sidikmisiniz?
Çok haklı
Fotoğrafın güzelmiş.
Teşekkürler
bugünleri anlatıyor söz
Adalet kurandir Seriat gelmeden adalet olmaz.
Ne alaka? Neden arap yasaları?
Cunku Kemalizm bu ulkeyi yedi bitirdi. Ummetin torunlariyiz.
🤘🤘🇹🇷🇹🇷
@seref27 Kuranda Allahin kanunlariyla hukmedin diyor. Siz Chp kafasiyla yasayi
Komiksin. Hem ülkücüsun hem kemalizmi bitiriyorsun :)
@seref27 sonuna kadar haklısın
Kemalizm ingiliz prangasidir. Ulkuculuk osmanlinin tekrar dirilmesidir🇹🇷🇹🇷🤘🤘
Ülkücü biri osmanlıyi desteklemez. Kimi yiyon sen fake ülkücü ;)
Ataturk te bir osmanli sevdalisiydi. Kemalizm Ismet inonun uydurmasi. Lozanda ulkeyi satti hain.
1600 e kadar padisahlar turk yonetimi iken, araplari elde tutmak icin ve halifeligi devam ettirmek icin sozu gecen araplara bol para yedirmislerdir. Sonrasi hezimet ve asla kazanilamayan savaslar. On saflarda hep turkler savastirilmis ve zaiyat verilmistir. Arap zihniyeti osmanliya zarar vermistir. İyi arastirin. Dine sozum yok.
Bu arada aramizda kalsin ben fakeim. Birlikteliginiz her seye ragmen hosuma gitti.
Türkcusun sen ben kemalistim ama benzer goruslerde olmamiz beni sevindirdi.
İzmirliyim göztepe de oturuyorum. Mhp lilerin artik ummetcilikten kurtuldugunu goruyorum bu benu sevindiriyor
Aramizda kalsin sosyal demokratım ben ;)
Onemli degil. Ataturk ile birlesmek onemli. Tek bir siyasi gorus bizi sıkıcı gekir farklilik iyidir.
Sadece merak ettim mhp lileri ve cok. sevimdim. Eskisi gibi degiller.
Eski ülkücü kavrami yok gibi. Ve bu beni sevindiriyor.
gün gelir sap döner
Diyosun :)
Her şeyin bir sonu vardır
Haklı
Ne diyosun değişik? Beğenmiyorsan defol ülkeden
Uff gereksiz mahluk 😏
Beyin fakiri senii
Uzaa
Ucuzzzzzzz
Bencede ucuz bir muhabbetin var
Acizzzzz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?