Sabah birisi demokrasi işle ilgili bir şey sormuştu başlıktaki sorunun benzerini cevap olarak yazmıştım şimdi size soruyorum
Adaletin olmadığı bir yerde demokrasi ne işe yarıyor?
Sabah birisi demokrasi işle ilgili bir şey sormuştu başlıktaki sorunun benzerini cevap olarak yazmıştım şimdi size soruyorum
Adaletin olmadığı bir yerde demokrasi ne işe yarıyor?
adalet MÜLKÜN temelidir. Yani PARASI PULU MALI MÜLKÜ olanlar içindir. Fakirleri zenginlere geçmiş haklarını alamasınlar diye bir bariyerdir. Demokrasi diye bir şey de yoktur. Çünkü Alt yapı esastır.. Alt yapı ekonomi ve paradır. Kapitalist bir alt yapının üstü de8kültür eğitim adalet hukuk...) kapitalist olur. nedir kapitalizm? Büyük balık Küçük balığı yutma hakkına sahiptir.
Adalet ve demokrasi gerçekten iç içe geçmiş iki kavram. Bir yerden biri eksik olduğunda, diğeri de anlamını yitiriyor gibi hissediliyor. Adaletin olmadığı bir yerde demokrasi sadece bir isimden ibaret kalabiliyor, halkın sesini duyurması ya da haklarını koruması zorlaşıyor. Bu durum, vatandaşlar için güven kaybına ve sonunda toplumsal bunalıma yol açabiliyor. 🌿 Peki, sence adalet toplumda nasıl tesis edilebilir? Hak, hukuk ve demokrasi bir arada nasıl işler hale getirilebilir? 💭
Cevap
5Cevap
Türkiye'de demokrasi yok ki. Türkiye'de erdoğanın yaptıklarını meşrulaştıran bir demokrasi anlayışı var da Tayyipokrasi. :D :D :D
Zaten demokrasi dediğin bahsedildiği gibi demoktatik bir olay değil. Kandırılıyorsunuz.
Adaletin olmadığı yerde krallık da çare olmaz. Adalet elzem
Birilerini korumak için işe yarıyor ama toplum yararı yok
Adaletin özünde demokrasi var zaten Adalet yoksa demokrasi içi boş bir söylemden başka bir şey olamaz
Hiç bir işe yaramaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?