15 Temmuz Destanı'nın bu gün 1 yılı ve siz 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? O gün kadın, erkek, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı sokaklara düştü ve tek bayrak ve tek millet olup 15 Temmuz Darbe girişimin önünde dik durdu. Siz bu güne özel ne söylemek istersiniz?
15 Temmuz Destanı'nın 1 yılı! Siz 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Destan? 15 Temmuz destan mıdır? Destan'ın kelime anlamı için TDK'ya bakabilirsiniz. Destan görmek istiyorsanız Çanakkale Savaşına ve Kurtuluş Savaşına bakabilirsiniz. 15 Temmuz acı bir gündür ve kutlanması yerine büyük dersler çıkartılması gereken tarihe geçmiş önemli bir olay.
15 Temmuz'a nasıl gelindiği hiç düşünülmüyor. Terör örgütü nasıl bu kadar büyüdü, neden böyle oldu analizini yapan yok. Varsa yoksa zafer naraları. Halbuki büyük hatalar yaptı devletin başında olanlar. Kendi elleriyle taşıdılar onları. Ondan sonra vatanı kurtardık diye mi sevineceğiz? Ergenekeon ve Balyoz gibi davalarda Cumhuriyetin gerçek savunucularını hapislere atıp onların yerlerine geçen terör odaklarını durdurmak mıdır başarı ya da sizin deyişinizle destan? Bu tablonun karakterleri hepsi suçlular. Onlarca insanın ölümüne neden olanlar karanık tablodan mutluluk duyuyorlarsa daha ne söylenebilir ki...
Umarım bu halk bir gün akıllanır. Darbe yapanları da, onları o noktaya taşıyanları da birer birer def eder. Tıpkı Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde bizlere görev verdiği gibi.
Hayır, 15 Temmuz'u kutlamayacağım ama ölenler için üzüntü duyuyorum. Kutlamanın yapılması gereken gün 29 Ekim'dir.
Ortada kutlama değil yâd etmek var. Evinde pasta-kolayla saat 2'nin 10'dan geri sayımını yapan yok... Tabii bizim olmayan günleri kutlamaktan kime dediğimi bile kavrayamıyorsunuz... Tıpkı gavur gazetelerindeki heriflerin yazılarına inanıp bize kutlama ağzı yapacak davranış tipi...
Pardon, siz 18 yaşında her şeyi anlıyorsunuz @uyslysf ama ben 40 yaşında hiç bir şeyi anlamıyorum. Merak etmeyin. Benim kafam sizden daha iyi çalışıyor. Sizin konuyu saçma sapan yerlere çekmenize müsaade etmiyorum sadece. O bambaşka bir konu. Orada da ağzınızın payını veririm ama bu başlıkta değil.
Demek zafer naraları atanlar kutlama yapmıyorlar. Meydanlara çıkıp kutlama yapanlar da yok değil mi? Onlar meydanları cami niyetine kullanıyorlar. Destan diye tanımlama da böyle bir şey değil tabi. Lütfen cep telefonunuza gelen mesaja bakın ; Turkcell : ... 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu olsun
Siz gerçekleri saptırarak ortadaki büyük yanlışlığı yumutşatmaya hatta iktidar partisi lehine güzelleştirmeye çalışıyorsunuz. Daha dün okuldaydınız (belki hala öyle). Türkçe dersinizden bir hatırlatma yapayım size ;
Akıl yaşta değil baştadır beyeefendi... Bu olayın bu kadar öne sürülmesi/anılması/sizin deyiminize göre kutlanması sizlere (pardon) neden batıyor... Eğer bu günü anmak, meydanları camiye çevirmek size göre kutlama ve iktidarı güzelleştirmeye çalışmaksa varsın olsun... Durum gayet net, rahatsız olan varsa kapı dışarıya doğru açık...
Evet, güneş balçıkla sıvanmaz ancak görünen köy kılavuz istemez... Bizler her şeyi görüyoruz...18 yaşımızla...
Bayılıyorum bu her kendi akıllı zanneden yeni yetmenin klişelerle karşıma çıkmasına. Zeka olmanın yerde basma kalıpları kullanmak. Hiç bir şey değişmiyor. Hep aynı kalitesizlik. Ben karşımdaki insanın önce kaliteli bir rakip olmasını beklerim ama nerede.
Siz istediğiniz kadar kutlama değil deyin. Bunlar meydanlara çıkıp bu işi propaganda yapıyorlar. Sizin yaptığınız dünya düz demektir gibi bir şey. İstediğiniz kadar konuşun gerçekler ortada. Bana batan bir şey yok. Türkçe öğretmeninize selam ediyorum. Sizi çok kötü yetiştirmiş. Aynı aptallığın defalarca tekrar etmesinin yanlışlığını anlatıyorum. Bu iş propaganda malzemesine dönüştürülerek bazı kazançlar elde ediliyor. Ha bunu anlamıyorsanız, kafanız o kadar çalışmıyorsa gidip kumda oynamaya devam edin. Bırakın bu işleri büyükleriniz çözsün.
Sizin ne olduğunuz söyleyim. 18 Yaşında her şeyi bildiğini zanneden bir avuç... neyse bir şey demeyeceğim ama bir halt bildiğiniz yok.
CahiIIe girme münakaşaya. Ya sinirini zıpIatır tavana, ya da yazık oIur adabına.(MevIana) Diyorum ve susuyorum. O kumu alın da siz kullanın, yakışır size...:-)
O cümledeki cahil siz oluyorsunuz @uyslysf İşte bir kelam ediyorsunuz hiç olmazsa anlamını öğrenin ki sadece kelime şövalyeliğiyle kalmayasınız. Ha bir de "diyorum ve susuyorum" gibi yalanlar söylemeyin emi çocuğum. Ben sizin ağzınızın payını verdikçe ders alıp susmak yerine daha beter kudurup saçmalamaya devam edeceksiniz. Kumda oynayan çocuk bana kum ikram etmeye kalkmış. İstemez yavrum. Sizin çok ihtiyacınız var. Bilginiz olsun emekliliğime daha yaklaşık sizin yaşınız kadar sürem var. Siz bunları hiç düşünmeyin. İnşallah iyi bir eğitim alırsınız önce. 18 Yıldır öğrenmediklerinizi fakültedeki kıymetli arkadaşlarım vermeyi deneyeceklerdir.
Moralinizi hiç bozmayın. Bizler 19 Mayıs ruhuyuz. 23 Nisan coşkusuyuz. En önemlisi de 29 Ekim'de doğduk. Doğrudur, sayınız fazla ama ulu önder Atatürk gibi bir kılavuzumuz var. Sizin gibi çakma dünya liderinin yalanlarıyla yanlış tarafta değiliz en azından.
Yavrum evladım, ENGELLENDİNİZ. Bir daha beni rahatsız edemeyeceksiniz ama umarım/dilerim bir parça akıl edinirsiniz çünkü hayat size bu kafayla giderseniz çok acı dersler tattıracak.
15 Temmuzu Çanakkale ile karşılaştıranlar. Atatürku FATIH SULTAN MEHMET HAN ile karşılaştırınca o baska bu başka diyorlar. Nden acaba ' Istanbulu Feth Eden Komutan Ne Güzel Komutandir' 2. dünya savaşı icin söylenmedi ya da atatürk için. Ama karşılaştırmaya gelince susarlar. şimdi 15 temmuz ile Çanakkaleyi karsilastiriyorlar. 15 Temmuzu da , Çanakkaleyi de yönetenler degil saha da savaşan halk kazandı. Kimse o halkın imanı gücü olmasa hic birsey yaptıramazdı. O yüzden ikisde bizim memleketimiz icin yapılan fedekarlıktı. Karşılaştırmak yerine şehitlere saygı duyun. Karsilastiracaksaniz Fatih Sultan Mehmet ile karşılaştırın.. Gercek komutan gercek deha o "21" yaşında.. Darbe oldu ya da olmadı tek kelime ile yaşanamayacak yer olmaya başlıyor türkiye. Genel anlamda hic ama hic değer verilmiyor insana. Yollar çukurlar bakan vs gelmeden yapılmıyor. bakan insan da biz değil miyiz. Böyle gelmiş böyle gidecek. o yüzden tartışmanıza gerek yok siz tartisin birbirinizi yeyin siz umurlarinda bile degilsiniz ve olmayacaksiniz da...
Darbeden once kanka gibiydiler, darbeyi de koz olarak kullandi. feto serefsiz, erdoganda kahraman oldu birden. ve katledilen bazi masum askerleri de gecmeyelim. asker emredileni yapmak zorundadir, polis ise serbesttir, istedigini yapar. ikisi de dusman oldu, ve bir suru insan katledildi. buna da bayram deniliyor ya, cidden gulunc. bu ulkede bir kahraman var, o da Mustafa Kemal Atatürk. digerleri kendini onun kadar degerli sanmasin. evinde oturup hadi sizi meydanlarda bekliyorum diyecegine, gidip eline silah alip canini hice sayabilirdi. kahraman dedigin savasir, vatani icin olmeyi goze alir. korumalarinin onu korumasini bekleyip meydanlara davet etmez. ulkemizde bunun farkina varamayan o kadar insan varki, cidden aciyorum. cahil insanlar yuzunden guzel ulkeme ne olacak baska acaba? sonra mi ne oldu, sucu gunahi olmayan onca insan, asker, polis hapis yatti. sehitlerim ve aileleri icin gercekten cok uzuluyorum, bu vatanda bazi salak insanlar icin olunmeye degmez. sehitlerimiz ve atamiz bizim kahramanlarimizdir, lutfen biraz aklinizi kullanin.
Gerçek ve kanlı bir tiyatro eserine sözde 'destan' demişler. Türkiye Cumhuriyeti'nin utanç tablosudur 15.07.2016 tarihi.
Çanakkale'de, Şırnak'ta, Hakkari'de, Elazığ'da ve daha sayamadığım yüzlerce şehirde, binlerce askerlerimiz öldü. Ülkeyi ayakta tutabilmek için canlarını feda ettiler. Ve bir gün geldi ki sokağa çıkan Türk halkı, bizi doğuda teröristlerden korumaya çalışan askerlere utanmadan taş attı, silah sıktı, kemerle dövdü.. Ve şimdi çıkıp ta buna 'destan' demek utanç verici.. Utanıyorum, yazık...
Bizi teröristlerden korumaya çalışan askerlere taş atıp kurşun mu sıkmışız?
Yoksa ülkenin başkomutanını öldürebilmek için, darbe yapan, bu darbe girişimine karşı sıkağa çıkan 250 insanı acımasızca katleden, binlercesini sakat bırakan, polis, sivil demeden acımasızca ateş eden, Türk bayraklarıyla gidilip bakın yanlış yapıyorsunuz yapmayın kardeşlerim dediğinizde kurşun sıkan, teröristlerle savaşan dediğiniz adamların terörizmin hizmetine girdiğini göremeyecek kadar cahilsiniz. Bari yorum yapmayın.
Siz evde kapanıp ne olacak acaba diye pusarken insanlar vahşice katledildi. O yüzden o İnsanalrı anlayabilmek senin kapasitesini aşar
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
160
Cevap
209
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kimsenin gorusu beni ilgilendirmez ama benim gorusum su ki gercek darbe olsaydi tayyip laf edemezdi halk meydana cikamazdi bu yuzden ben bunu kumpas olarak goruyorum Turk askeri asagilandi bir suru insan bir zamanlar cikar uzerine kurulmus bir iliski icin bok yoluna öldü bok yolu derken gercek vatan yoluna ölmus kisilerden bahsetmiyorum bastaki kisi icin olenlerden bahsediyorum o pisligi basimiza saran pisliklerin gebertilmesini hepsinin olmesini istiyorum daha demokratik bir devlet istiyorum tek siyasetin egemen oldugu bir ulke emanet edilmedi Ataturk mu tayyip mi karsilastirmasi duymak istemiyorum yuzyillardir laga lugaya getirilen teror artik bitsin istiyorum idammis seriatmis bunlar beni ilgilendirmiyor bizim issizlik aclik sorunumuzu cozun kadinimiza kizimiza saldiran suriyelileri oldurun halki din de din. Diye goz yasi dokerek kandirmayin insanlar iyice sapitiyor benim ulkem ve aydin insanlarin yasanabilcegi bir ulke olsa keske. Konu 15 temmuzdan cikti belki yorumumu yazmak istedim burda herkesin yorumunun altina kufurle girebilirdim ama girmedim sadece saygi
Bugünü kutlayıp "darbeyi engelledik" diyenler bana şaka gibi geliyor. Sizler bugünü kutlarken hâlâ içerde yatan kaç tane suçsuz askerler var biliyor musunuz? Suçsuz askerlerden ziyade kaç tane bilge insanlar var. Doktor, hakim, savcı, avukat, hekim, polis ve ellerinde silahı olmadığı hâlde dayak yiyen erler. Sizler bugünü kutsal sayarken onlar ne hâldeler hiç düşündünüz mü? Bayrak simgesini değiştirmeler, amerikan askerini postere koymalar ve nice sahte propagandalar... Bunlara aldanabiliyor musunuz? Gerçekten neden bu kadar kör oldunuz, olduk? Bunu kutlayacak kadar size ne yaşattılar? Ulan siz askeri taşıyan polise "vur, vur vatan haini o" diyensiniz. Siz askerin kafasını kesen, kafasına tekme atıp ezen, her yerini kan ve zulüm içerisinde bırakan yaratıklarsınız. Biz de bu görüntüleri izleyip ağlayarak "neden?" Sorularını kendi kafamızda yanıtlamaya çalışanlardanız. Alın, FETÖ'nün istediği darbe olmadıysa ona sürpriz bir zevk verdiniz mutlu musunuz? Ömer HALİSDEMİR gibi nice erlerim öldü orada siz bunu bayram gibi kutlayamazsınız. Kendi askerini öldüren kişiler destan yapamaz. Tarihte nice destanlarımız var onlar neden umrunuzda değil? Darbe demek tankla sokağa çıkmak, halkın onları durdurması demek değil. Eskiden Türk milleti nice darbeler kurtardı haberiniz var mı? Körü körüne inanan milletsiniz. Askeri döven biri benim kardeşim olamaz. Bu arada, eri dövmeyip elinde bayrakla sokağa çıkan, bizler için canını feda eden herkese şehit olanlara veya olmayanlardan Tanrı razı olsun. Şehitlerin ailesine sabır diler ve teşekkür ederim.
Destan? Gerçek bir liderin, bir öğretmenin, bir siyaset adamının ve komutanın fitilini ateşlediği nice destanlar var yakın tarihimizde... Ama bu, bu destan falan değil. Şaibeler, şüpheler, mantık hataları, kirli oyunlar, kanlı hesaplar ve koyu bir cehaletle dolu bir tiyatro oyunuydu. Yıllar evvel Doğu Anadolu'da bir haber okumuştum. Bir keçi bir uçurumdan aşağı atlıyor ve sürüsü de onu takip ediyor. Sonuç? 200-250 civarı hayvan telef oldu. Aslında bu haberle bu sözde destan arasında bariz bağ var. Sürünün başındaki keçinin saçmalığına kapılan yüzlerce insan öldü ve şehit ilan edildi. Oysa istihbaratımız vardı dediler, haberimiz vardı dediler, biliyorduk dediler. Peki, neden buna izin verdiler? Nedeni şu: O kadar ezikler ve zavallılar ki, Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm bayramlarını gölgeleyip kendi kirli pazarlıklı oyunlarının tiyatrosu ile daha düne kadar elini eteğini öpüp kolladıkları, her kurumun içine soktukları adamları bir gecede piyasadan silmek için bu sözde destanı yarattılar! Olan kime oldu? Linç edilerek, dövülerek, boğazı kesilerek ölen Anadolu'nun gariban askerine oldu. Olan, dayak yiyen, küfür ve hakarete uğrayan askere oldu. Olan, bu milletin şerefli ordusuna kara bir leke gibi oldu. Olan, akıl ve mantığın cehalet ve aptallıkla nasıl ezilebilir olduğunu gösterdi. Tek millet olup girişim önünde durduk diye bir şey yok! Cehaletin ve saplantının peşinden koşan bir kısım halk var. Farkında olanlar sadece bu oyunu izledi.
Ülkedeki rantı paylaşmak için koalisyon kuran Fetö ve Akp işbirliğiyle ülkenin tüm devlet kurumları, kamu kuruluşları ve çzerk kuruluşlarına sızarak cumhuriyetin değerlerini ve demokrasiyi araç olarak kullananların öküz ölünce ortaklığı bozmasının direkt sonucudur. "Ne istediler de vermedik" diyen, ergenekonun ve balyozun savcısı olup Türk Ordusuna operasyon yapan, 14000 hakimden 4500ünün fetöcü olmasına göz yuman, 15 temmuz darbesinin sebebi olanlar darbeden de demokrasi şöleni çıkaramazlar. Hele ki darbeden 5 gün sonra ilan edilen olağanüstü hal devam ederken demokrasiyi kendimamaç ve emellerine nasıl edebildiklerini hepimize göstermişken. Bir de demokrasi nöbeti yapacaklarmış. Yahu düne kadar kolkolaydınız, sağlık, eğitim, içişleri, adalet bakanlıklarını elinizle teslim ettiniz. Ordunun şerefli subaylarına ergenekon adıyla operasyon yaparken alkış tuttunuz yetmedi bu davanın savcısıyız dediniz. Arınç ve sadullah ergin etkisiyle hakim ve savcıların üçte biri bugün seçimlerde blok oy kullanıyor. Darbenin sebebi olanlar, demokrasinin çözümü olamazlar. Darbenin siyasi sorumluluğunu Akp daha yerine getirmemiştir. Bir özeleştiri yapılamamıştır. Arınçlara, Güllere hala dokunulmamaktadır. Bu da fetöyle mücadelede samimiyetin olmadığını ve lafta kaldığını göstermektedir. Tayyip Bey Çıkıp özür diledi ama bu yetmez. Hala Akpde aktif milletvekilleri var. Daha da kötüsü Arınç ve Gül hala oradalar. Bu ikisi orada ahde vefayla bile durmamalı ve ikisi için de gereği yapılmalı. Bu dış destekli çirkin darbe girişiminin başarısız olmasının sebebi de halkımız değildir. Sokağa çıkanları tenzih ederek söylüyorum. Ölenlere de Allah rahmet etlesin. Ancak ordumuz içindeki hala Atatürkçü olan subay ve komutanların darbeye karşı olup destek vermemesi darbe girişiminin başlangıçta çözülmesine sebep olmuştur. Bir sözüm de devlete: şehitler ve gaziler arası ayrım yapmayın. Kıbrıs ve pkk gazisi 15 temmuz gazisinden aşağıda değildir ve yarım maaşı hakketmez. Ahlaklı olun
15 Temmuzun siyasetle bir tutulmasına. Bu günde bile hükümet şunu yaptı şunu şuraya sattı şu yüzden oldu bu yüzden böyle diye söylemenin kime ne yararı var? Biz 1 sene önce yüzlerce şehit verdik. Ne uğruna? VATAN millet uğruna. Kimse demedi ki Akp cemaatle beraberdi onlar yüzünden oldu yok Chp böyleydi Yok Mhp şu şekildeydi diye. Lütfen Milli duygularımızı siyasetle bir tutmaya onlara mal etmeye çalışmayın. Milletin verdiği bir mücadele. Sabahlara kadar ağladığımız Selaların susmadığı duaların eksik olmadığı bir mücadele. Tankın önüne yatan silahın namlusunun üzerine yürüyen insanların mücadelesi ! Bunu unutmayın. Bu vatan bizim gidecek yerimiz yok başka. Kendi aramızda kavga ederek kargaşa çıkarmaya çalışarak bu tür insanlara fırsat vererek hiç bir yere varılmaz ülkemiz şu durumdayken. Her yerden şehit haberleri gelirken. Ortadoğu kan gölü iken. Sıra bize geliyor iken provakasyon amaçlı ortalığı karıştıran bu güne gölge düşürmeye çalışan insanlara fırsat vermemeliyiz. 15 Temmuza sahip çıkmalıyız !
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizler ne çok severiz değil mi abartılı konuşmayı. Destan mı? pardon da bu kadar kolay mı yani destan yazmak? geçmişinize dönün de bir bakın destan nasıl yazılıyor önce bunu bir araştırın. bir gecede daha ne olduğundan habersiz erlere aşağılık tavırlarla linç politikası uygulayanlar destan yazdıklarını sanıyorlar. tankların içinde bulunan tatbikat yapılıyor diye kandırılan erler istese her önüne geleni öldürecek olan erler insaniyetli davranan erler teslim olurken bile linç ediliyorlar. bir videoda izledim. taş atılarak feci bir şekilde ölüme mahkum edilen bir eri polis kurtarıyor. kendini adeta siper eden polis can havliyle tankın içinden eri kurtarmaya çalışırken aşağıda gözü dönmüş kalabalıktan at aşağıya!! sesi yükseliyor. biz ne zaman bu kadar acımasız ne zaman bu kadar vahşi her işini kavgayla dövüşle şiddetle halleden bir toplum olduk? ne zaman araplaştık ne zaman recmi içimize soktuk anlam veremiyorum. mantıklı düşünmek yok sağduyu yok birilerinin dolduruşuna gelip neyin ne olduğunu bilmeden gruba katılan kalabalık masum askerleri linç ediyorlar bugüne kadar bizi her türlü tehlikeden koruyan askerlerinize ne güzel borcunuzu ödediniz o akşam hiç mi utanmadınız kemerle askerleri döverken hiç mi yüreğiniz sızlamadı? ortada bir suç varsa bile bunun faturasını kesmek size mi düştü? onlar size hakkını hiçbir zaman helal etmeyecek onlar yine bu ülke için canlarını seve seve vermeye bu ülke için hizmet etmeye devam edecekler. utanması gereken kişiler askeri aciz duruma düşürenler linç seviciler teslim olanların üstüne çullanan insancıklar. dilim bunlara insan demeye varmıyor karşında ne kadar suçlu bir insan olsa da teslim olan kişiye bu şekilde davranamazsın. hesap sormanız gereken kişiler yukarılarda bir yerlerde sizi izliyor ama onlardan hesap soramıyorsunuz her seferinde iştahla onları yalamaya devam ediyorsunuz. zamanında bu adamları içimize sokan insanlardan hesap soracağınız yerde o gün bir utanç tablosunun oluşmasına vesile olduğunuz için sizi kutluyorum.
Düne kadar Fetönün eteğini öpen birinin şimdi fetöye bu kadar düşman olması... suçlu suçsuz binlerce kişinin içeri atılması, işinden olması, 1 yıldır çıkamadığımız Ohal, fetöcüleri silip süpürüp kendi adamlarını yerleştirmesi... Benim merak ettiğim şimdi Tayyip fetöcüleri temizledi kendi elemanlarını yerleştirdi ya, peki Tayyip'inkileri kim temizleyecek? Bu hep böyle devam mı edecek? Yeni gelen kişi eskinin elemanlarını temizleyecek, olan yine mazluma olacak. Suçsuz yere işsiz kalanlar vs. Gerçekten sıkıldım.
Bu resmen Çanakkale destanına hakaret. Vay be adam görüntülü arayıp "halk sokağa çıksın orada onlara ne yapacaklarsa yapsın" dedi kahraman oldu. o günde asker öldürülüp yanında fotoğraflar çekildi. Kardeş kardeşi öldürdü. Böyle destan olmaz arkadaş. Ölenlere çok üzüldüm, yakınlarına sabır diliyorum fakat ben bu 15 Temmuz'u hatırlayınca üzülüyorum. 15 Yıldır pkk bitmemişken 2 saatte darbeyi bitirdik evet evet öyle. Bugünün nesini bayram ilan ediyorlar ki acaba? Ben şahsen hatırlayınca, üzülüyorum halka, masum erlere. Fikrimce bu kadar akılsızca ve ıska olup kimse 80 milyonluk ülkede darbeye kalkışamaz. Darbe için yapılması gereken en temel fartörlerden 1 tanesi bile yapılmamışken gereçekten darbe olduğunu zanneden var. Bu yorumun altında kimse benimle boşu boşuna polemiğe girmesin. Bildirimler kapalı. Umursamıyorum dahi. Laf anlatılmıyor, 2 kitap dolusu laf anlasak da sadece işinize geleni duyuyorsunuz.
Gerçekten bu bir tiyatro diyen zekasizlari anlayamıyorum.. ya Erdoğan zaten erişebileceği en yuksek makamda nie böyle bse yapma ihtiyacı duysunki? makam mevki için yaptı diyen kıt beyinlileri bir pskolaga gitmeye davet ediyorum zira söyledikleri hicbir mantığa sığmıyor. Üstelik velev ki diyelim Erdoğan yaptı peki o halde onca tutuklananlar , tutuklananlarin üzerinden çıkan feto dolarlari? Madem bu bir tyatro madem feto bunu yapmadida Erdoğan yaptı o halde feto soysuzu ne diye Türkiye den topuklarini yagliyarak kaçtı? nasıl bir mantiginiz var nasıl bir zihniyettir anlamıyorum.. Bugün Türkiye ve Türk milletinin zaferidir tabiki kutlama yapilacak , bugün azılı din düşmanlarından ülkemizi korudugumuz gündür tabiki kutlama yapilacak ! cehaaapee zihniyetinin cani cehenneme catlayinda patlayin ülke ayağa kalcak bu akşam coskumuzla 💪💪💪
👍👍 kesinlikle haklisin bizim asil insanlarımız meydanlarda tankların önünde yatarken oyun diyen soysuzlar koşarak marketten erzak alan karaktersizlerdir resmen acınacak haldeler
Tiyatro olayi su erdogan baskanlik sistemini getirmek icin oy toplamak ve kendini yardima muhtac gostermek istiyordu denildi ama ben buna pek inanmiyorum ama erdogan hatali kesinlikli bu kadar insanin olmemesi gerekirdi fetullah gulen guvendi ve onun gibi birsuru cemaatin onunu acti stratejik ve politik olarak buyuk hatalar yapti bunun disinda insanlari ayristirma ve uslubun da berbat zekasiz dedgin insanlarin dedeleriyle senin dedelerin kurtulus savasi ve canakkalede birlikte savasarak burada olmamizi sagladi millete zekasiz demissin de taraf olan ve insanlari ayristiran insanlar zaekasizdir asil bence boyle yaparak disardan bizi cokertemeyecek dusmanlarin ekmegine yag suruyorsun. Gecen yil darbe olsaydi turkiye suriye gibi olurdu kimse o gun evinde rahat degildi bu tu bir sey kimsenin cokarina olmaz ama 30 agustos 29 ekim gibi bayramlar kutlanmazkenadam gibi 15 temmuza destan denmesi garip tabiki de onemli bir olaydi madem ulkeni seviyorsuno zamanbutun bayramlariesit bir sekildekutla
Türkiye Cumhuriyet'inin Cumhurbaskanina reisine yöneticisine hakaret ediliyor iftiralar atılıyor bu zoruna gitmiyorda benim dediklerimmi zoruna gidiyor? asıl üslubu bozuk sensin düşüncenin saçmalığına bak önce diğer bayramlarda boyle kutlansin diyosun EE zaten kutlanıyor çanakkale zaferi her yıl kutlanmiyormu? illa olayları carpitip farklı yansitacaksiniz dimi? valla kusura bakma da o gün ASİL TÜRKLER sokakta canından olurken senin gbi düşünenler evlerinde keyif catiyordu marketlerden erzak alıyordu , imamı Şafii'ye sormuşlar fitne zamanı doğruyu nasıl bulucaz die mübarek buyurmuş "" düşman oklarını takip et o seni götürür "" bilmem anlatabildim mi?
Turkiye cumhurreisine hakaret edilmesini onayliyorum demedim zaten olaylari soylediklerimi carpitan sensin ben yapici konusmaya calisiyorum sense saldirgan ve kincisin canakkale kutlanmiyot mu dedim ben ezbere konusuyorsun 30 agustos 29 ekimden bahsediyorum 15 temmuz kadar coskuyla kutlanmiyor ben evde rahat miydim erzak mi aldim hayir genelleme yapma her sozunde batiyorsun darbe olmasini istemiyordum olaylarin oldugu sehirdende uzaktim o gun kafana bir dusunce oturtmussun herkese ayni seyleri soyluyorsun insanlari karsina almak yerine uzlasmayu dene madem bu kadar alim okuyorsun ve benim milletime hakaret etmeyi de birak hepimiz ayni ulkenin vatandasiyiz ve birlik olmaliyiz her ne olursa olsun insanlarin gorusune saygili ol
Saygimi? bence önce siz saygılı olun saygıyı sizden öğrenecek degilim. Üstelik eğer algılaya biliyorsanız farkindaysaniz bu 1. yıl dönüm tabiki büyük bir coşkuyla kutlanacak 3o ağustos ve 29 ekimde kutlanıyor sadece halk sokağa cikmiyor. siz önce sunu bir algilayin 15 temmuzda halk sokağa çıktığı için ve bu şekilde zafer kazanıldığı için tekrar aynisi yapılıyor anladiniz mi yoksa kutlama dediğinz şey nedir her yerde parti varda bizim mi haberimiz yok? kutlama dediğimiz insanlar disari çıkacak sonra konuşma yapilacak ve herkez dağılacak olay bu anladiniz mi
benim milletime hakaret etmeyi bırak derken hangi hakaretten bahsediyorsunuz? ben Asil Türk halkına değil yobaz , din düşmanı ve bu olayı bile tyatroydu oyundu ölenler şehit değil insanlara hakaret ediyorum ve bu sizi asla ilgilendirmez sizde buna saygılı olun anladiniz mi? Şehitlerimize bile burada hakaret edilirken sizi bu değilde benim dediklerimin rahatsız etmesi şaşırtıcı..
Benim demek istedigim 29 ekim ve 30 agustos gibi bayramlar unutturulmaya calisiliyor ve 15 temmuz one cikariliyorbunu akli basinda herkes gorebilri 15 temmuz parasi cikarliyir ve turk bayraginin logosunun degistirlmesi gibi garip seyler yapiliyor kutlama dedigimiz sey bu sefer abartildi biraz
Son yazdigin yorumda da ayrimcilik yapiyorsun kendini ustun gorup diger insanlara yobaz hain diyorsun bu boluculuktur iste sag sol davasi sanki Yaptigin yanlisin buyuklugunun ve kininin farkinda degilsin dusmanlarimizin da istedikleri bu zaten bravo ne soyleyim artik sana
29 ekim ve 30 ağustos gbi bayramların unutturulmaya calisilmasini neye dayanarak soyluyosunuz? Türk bayrağının logosunun degistirildigini mi gördün? bence siz tamamen ezbere konusuyorsunuz.
Benim halkım şehit olurken onlarla alay edip bilmem ne yoluna gittiler , onlar şehit değil bilmem ne gbi assalik sözleri sarf eden bir topluluk , şehitlerine saygısı olmayan bir topluluk Türk halkı olamaz ve bu ayrimciliksa evet ayrımcılık yapiyrm kusura bakmayın vatan hainleri hainlerine sevgi göstergesi yapamam
Eskiden daha cok coskuluydu 30 agustos 29 ekim simdilerde basit torenlerle gecistiriliyor zaten ataturkun adini agzina almayan bir cunhurreisimiz var nedense onun basardikleri anilmiyor eskisi kadar Turk bayragi logosunu tvyi acarsan gorursun sadece turk bayragi konulmasi yeterli ayrica para bastirilmasi garip dedgim gibi
sizin kadar kötü niyetli olmadigim için bayrağın logosunun ay ve yildiz arasında 15 yazisinjn çıkmasını kötüye yormadim nasilki diğer bayramlarda Atamin resmi varsa bu 15 temmuzda da bu var nie bu kadar zorunuza gidiyor? evet dediginz gbi eskiden daha coskuluydu çünkü bseler yeniyken tazeyken daha coşkulu olur
Sorun nerede biliyor musun 15 temmuzu 29 ekimle 30 agustosla yaristiriyorsunuz bu hos degil kotu fikir buradadir 15 temmuzu coskulu bir sekilde kutlayan dusunce ataturku o kada sevmiyor bizim burada olmamizi saglayan kurucu liderimiz ha dersen ben ataturku seviyorum yanlis dusunuyorsun o zaman genel konusma ben cumhurbaskaninin yanlis polikasinedeniyle darbe oldu diyorum ama sehit olmadiar demiyorun ama sen onune gelene hakaret edio herkesin 15 temmuzda keyif cattigini soyluyorsun rahatsizlik duymadigini ima edip ezber konusuyorsun insanlari yargilamadan once genelleme yapmamatmyi ogren sana tavsiyem
Selam olsun tanka karşı dimdik duran kahramanlara.. Helal olsun bu yiğitleri doğuran eli öpülesi analara.. Yazıklar olsun darbeye sevinen kanı bozuklara.. Selam olsun Nene hatunlara Şerife bacılara.. Helal olsun Çanakkale ruhunu yaşatanlara.. Yazıklar olsun vatan elden giderken kaçan korkaklara.. Selam olsun ölüme meydan okuyan tüm canlara.. Helal olsun darbeye darbe yapan korkusuzlara.. Yazıklar olsun özgürlüğümüze kasteden alçaklara.. Selam olsun kefenim sırtımda diyerek yola koyulanlara.. Helal olsun gövdesini kurşuna siper eden yiğitlere.. Yazıklar olsun kendi milletine silah sıkan soysuzlara..
15 Temmuz bir destan değil, çok büyük bir şey atlattık doğru ama Recep Tayyip Erdoğan'ı öne sürerek bu destandan bahsediyorlar ya ben benliğimi kaybediyorum. Kutlu falan olmasın arkadaş şehidimiz var bizim suçsuz yere hapiste olan insanımız, gazilerimiz var. Demokrasi bayramı falanda değil benim için kötü kara bir gün
15 temmuz bir milletin vatanını ne kadar sevdiğinin göstergesidir bana göre. Dört bir yanı kurtlar sofrası olan bir ülkenin yeniden diriliş destanıdır. Bazıları darbe tiyatro su diyor ama. Onca insan bir oyun uğruna ölemez. Ben şunu cidden anlamıyorum. O gün bankamatiklerde kuyrukta olanlar vatanı için savaşan insanlarla kendini nasıl bir tutuyor? O gece bankamatiklerde sira bekleyenlerin düşüncesi bu darbe tiyatro su. Eğer ülke bu gibi zaihniyetlerin esiri olsaydı darbeye direnmeseydi şimdi bakalım kimin kölesiydik? Bu bir parti meselesi değil. Türkiye cumhuriyeti nin ortak meselesi. Ne olursa olsun bizim ülkemize cumhurun başkanına hakaret edildi. Bence bazı şeyleri eleştirmeyi bırakıp ülkemizin yanında olma vaktidir. 15 temmuz 21. yüzyılın Çanakkale sidir. !!
Cehalet akıyor paçalarından. Bankamatikte kuyrukta olanlar diyorsun başka bişey demiyorsun ya ona gülüyorum. Ben o gece konyada dısarı cıktım, sözde fetocu darbeciler sokağa çıkma yasağı koymuştu bir de. Neyse çıktım , bankamatiklerin ordaki kalabalıkları gördüm, o sırada bekleyenlerin hemen hemen hepsi akp'li ve erdoğancıydı. Bu yüzden güldüm yazdıklarına :)
Cehalet dedim. Çünkü neyin diriliş destanı? Darbeyi yapan lanet olası zihniyetin akp ile birlikte bu ülkede neler yaptığına bir bakalım istersen? O haince ve bizans oyunlarıyla önceden yerleştirdikleri bombalarla insanları ergenekon (türk destanı oluyor normalde bu) terör örgütü diyerek nasıl itibarsızlaştırdıklarını ve ordu bunların eline geçerken muhterem ! hoca efendi diyip baska bişey demeyen akp zihniyeti.. Allahım çıldırıyorum , o zaman biz fetoya söversen bize çarpılacaksın diyecek adamlar şimdi fetoya söversen yanında bizi de vatan haini ilan eder olmuş. La bir kaybol çanakkalesiymiş canım.
Her şeyi bir kenara bırakıyorum da o ölen insanlara çok üzülüyorum ya geride bu kadar vicdansız insanların olacağını bildiklerine rağmen ölüme gittiler. :( Onların suçu neydi? Birileri 500 bin insan diyor, birileri tiyatro diyor birileri demokrasi diyor! Peki o insanlar ölüme keyfine mi gitti? Bazen keşke darbe olsaydı da şimdi o ölenlerin arkasından abuk subuk konuşanların ağzı kapansaydı demiyor değilim! O zaman oyun mu değil mi, anlarlardı!
Beni bu ülkenin başındakiler ilgilendirmiyor, sadece devleti uğruna canını verenler ilgilendiriyor en azından onlar için kesin sesinizi! Onlar devletin başındaki sağ olsun diye değil, bizler sağ olalım diye canlarını verdi. Bunu düşünmek neden bu kadar zor?
500 bin kişi de ölse, 10 kişi de ölse şehit şehittir ve onlar her zaman destan olacaktır!
Hangi destan diye sormuslar.. hani o bogaz koprusunse ellerinde g3 makinali silaha karsi duran kadin vardi ya onun destani. ya da tankin altina yatanlar vardi ya onlarin destani. ya da 249 kisi sehit oldu ya onlarin destanlari.. ya da tarlasini yakan amcanin destani.. ya da jeti terlikle durdurabilacahini sanmanin destani.. ya da tabklarin 2ye boldugu insanlarin destani.. bu bir destan degil bu bir darbe degil di ya da darbeydi ama kontrollu darbeydi diyenlerin popona, o bogaz koprusunden halka ates eden tankin namlusunu sokacaksinki anlasinlar. Darbemiydi degilmiydi. destanmiydi degilmiydi. o zaman anlarlar.. eger birileri senin namusunu annenin namusunu karinin namusunu korumak. icin canlarini verdilerse ki vatan icin millet icin verdiler. azcik. vefali olun. en azindan bazi hayvanlar gibi.. vefali olun.
darbe olsa sen ne o tankın altına yatardın ne de uçağa terlik sallardın darbe nasıl olurmus onu öğren önce oyun yapmıssınız senaryo kurmussun halkı kullanmıssın darbe diosunuz bırakın bu işleri darbe olsaydı sokak da senın adın gecmezdı
tarihimizde bir sürü şehit var, çanakkale zaferini, zafer bayramını, 29 ekimi, 23 nisanı özetle bu memleketin asıl kurtuluş anlarını şevkle kutlamayan insanların bu 15 temmuz "darbe girişimi"ni aman aman kutlaması anlamsız geliyor. sokaklara çıkanları "kötü kişiler" olarak yaftalarken facetime ile halkı sokağa çıkartıp sonra ölümlerin üzerine bayram havası falan, yanlış geliyor bana. kaldı ki herkesin de dediği gibi bu olaylar esnasında yeri yurdu belli olmayan birinin başkomutan görülmesi de bence yanlış. özetle bu gün bana esas zaferlerin üzerini kapatmak için şişirilmiş bir gün gibi geliyor. mesela bugün sokağa çıkmaya korkuyorum işlerimi halletmek için, mahallede eli silahlı adamlar "destan" kutlaması yapıyor dün geceden beri. bakın silahlı diyorum. herhangi bir mantığı yok şu an bunların.
çok güzel anlattin kardeşim bide orada ölenler de bizim askerimiz kardeşimiz ölen vatandaslarda ayni sekilde kardeşin kardeşi vurduğu bir geceyi bayram ilan ediyorlar
Zavallı EdisonStone kişisi söylediklerimden veya söyleyeceklerimden çekinerek beni engellemiş. 18 yaşında diyip dalga geçtiğin kızdan mı çekindin diye soruyorum kendisine ve son bir mesajım var: Türk milleti değilsiniz dediklerin sizler gibi ülkede darbe girişimi olurken bankasından parasını çekmeye koşmadı yemek stoklarına saldırmadı geceyi yatağının altında titreyerek geçirmedi. Bizler ülkemizi savunmak için sabahlara kadar tankların karşısında mücadele verdik. Sen şu ülke için ne yaptın ki ey zavallı insan!
@uyuyançirkin özel hayatıma yönlendirmeye çalıştığın soruların cevaplarını vermeyeceğim. Lütfen konuyla alakalı yorumlar yap.15 temmuzla iktidarın maaş verdiğini iddia ettiğin kişinin ne alakası var? Zavallı... Allah'a şükürler olsun ki bu yaşımda 34 yaşındaki birinden daha olgunum. Okul bilgileri değil bunlar hayatımın her döneminde yaptığım araştırmaların sonuçları. Şu an da meyvelerini yiyorum. Siz bu yaşınıza kadar hiç bir ilerleme kaydetmeyerek seviyenizin düşüklüğünü gösteriyorsunuz. Yazık diyorum...
Happy Hour gibi akşamüstü darbe yapılmaz, Facetime ile "kalkışma" için halk sokağa çağırılmaz.
En önemlisi hayatını kaybeden insanlara şehit demek haksızlık. Ülke için değil, bildiğin siyasi parti için can verdiler.
Kimse kusura bakmasın ama ben daha doğmadan bu örgüt yıllardır ilkokuldan itibaren en zeki ve başarılı çocukları bir şekilde kendilerine çekip kendi görüşleri doğrultusunda yetiştirmedi mi? Kimse bunu inkar edemez.
Eee, bu yetiştirilmiş insanlar zeka fakiri değil tabi ki akşamüstü darbe yapmayacaklar. Bu bile baştan hata.
Ha bir de beyefendi bu bir darbe değil kalkışma, girişim diyerek olayı kendisi küçümsüyor. Ama sonuç kendi lehine dönünce vay efendim dev darbe engellendi... Hani minik bir girişimdi? Ne ara destanlık oldu?
Şurda bir hatanız var, darbe yapılacağını mit öğrenince erken yaptılar şimdi size bir link atıcam 16 temmuz 2016 yılında yazılmış bir makale , okursanız sevinirim işte o zaman görürsünüz neyin nesiymiş bu olanlar
Ne destanı kardeşim.. bırakın bu akp şovenizmini.. destan bedirde uhutda Çanakkale'de conk bayirinda polatlida İnönüde yazıldı.. yüzde doksani darbe girişimine katılmamış bir şerefsizce kalkışmayı yine o katılmayan doksanlık kısmın durdurduğu bir alçak tiyatroydu işte.. başkomutanı bı hafta ortadan kaybolan etraf iyice düzenli ve ortaya çıkan bir destan olurmu.. Allah hayatını kaybeden tüm masumlara şehit makamı versin.. burada bir kahraman araniyorsa oda sadece saf ve temiz duygularla vatan millet bayrak deyip sokağa çıkan insanlar ve kalkismaya karşı koyan silahlı kuvvetler mensupları dur.. başka bir tek kahraman yok!
Zeki bir insanın askeriyeninin önünün kesilmeye çalışıldığını anlar. Eğer ülke kötüye giderse bundan sonra kim karşı çıkacak? Kimse gelip herkese ben darbe yapıyorum demez ya da gidip canlı yayına cıkmaz ben darbe yapıyorum diye gider bildiri yaptıktan sonra tüm internet bağlanıtlarını keser bunu yapmaya gücü yetiyorken niye yapmaz? Bas bas bağrıyor darbe yapmaya geldik diye bu kadar aptal mı bu insanlar? Birde bir sürü insanı öldürdüler bu insanlar şeytan yüzü kızarmadan yalan söylüyorlar. Tayyip gerekrirse papaz elbisesi giyecek gürüdür. Fetullah gülen gibi haçlıları över ve imzası ironiktir ki tfetöye benzer. C. b sistemide geldi adam bu ülkeye istediğini yapar artık kimse karıuşamaz. Ayrıca çomarlara şunu soruyorum. Chpli kadının 1.5 milyon telefon faturasına kızıyorsunda her ay sarayın 30 milyon gider faturasına niye kızmıyorsun? Adamlar her ay çarçur ediyor 30 milyonu.
Fazla abartıldı nedeni ise RTE nin kendini unutturmama çabası. Çok büyük bir olaymış gibi tatilde ilan edildi kendini yakinda tsrih kitaplarına da yatıracaktır ki hedefi bu zaten. Velhasıl kelâm buyutulmeyecek konuyu büyüterek kendini ön pilanda tutmaya çalışılması ve halkında buna inanması. Madem o kadar milliyetçi halk isek pkk yandaşları pkk paçavrasiyla seçim zamani sokaklarda apo sloganlari atarkende onlarinda onlerini kesseydik de onlarida engelleseydik. 15 temmuz gecesi iyiki sokaklara çıktık ama %80 i de rte sevgisin den ve barbarlık tan galyandan çıkmıştır. Bu kadar kesin ve net.
Rabbim bir daha yasatmasin. hayatimda bu kadar kötü bir gece gecirdigimi hatirlamiyorum korku endise gurur hersey vardi. korkum neler olduguna dair pek bilgim olmamasiydi. endisem kac can gidecek diyeydi. gururumsa apar topar ciktigimiz sahilde bayraksiz oldugumu farkeden tanimadigim bir adamin bana bayrak vermesiydi cok baska atmosferdi. ama o olaydan aldığım tek ders, bu ne oyun ne senaryoydu. vatanini sevenle vatanina sahip cikanin destanı yazildi... yine bir sukur sebebi daha IYI KI TÜRK'UM BE 😎💪
Bu ülkede ne kadar vatan haini var onu çok iyi görduğümüz gün 15 temmuz Kimi halkına ateş açtı Kimi halkın bu toprakların bu öz vatanın evlatları olmadığını kanıtlayıp Kendi canının derdine düşüp Bankamatiklerde, marketlerde uzun kuyrular oluşturup sonrada evinde mışıl mışıl yatarken ülkesinin halini dışarda vatan için can verenleri umursamaken Tatlı rüyasından uyandıktan sonra: Vay! Efendim halk askerin kafasını kesiyor Vay! Halk asker dövüyor Vay değil mi? Vay Bu ülke vatan hainlerine çok net tanıdı Hatta bu olaya "Tiyatro" ismini verdi bu vatan hainleri
Kimse tek millet olmadı, olmayacakta. Şu tek millet olayının sona ermesi lazım. Yüzlerce şehit sırf bu yüzden verildi.
Tiyatro olan 15 temmuz bir destan olamaz. Çünkü bir tiyatrodan destan çıkmaz. AKP'nin Fetöyü ve muhalefet partilerini bitirmek için hazırladığı bir tiyatro. Öyle bir zamanda patlak verdi ki bu tiyatro Erdoğan çok iyi bir şekilde yararlandı ve oylarını arttırdı. Sevenlerini çoğalttı. Referandumu buna rağmen zar zor kazandı tabi bu ayrı bir konu.
Fetönün bu ülkede daha etkin bir güç haline gelmesini sağlayan AKP'nin ta kendisidir. AKP daha düne kadar Fetöye laf ettirmiyordu. Sonra ne oldu işine gelmedi ve kandırıldık deyip Fetöye karşı durdu. Fetö bahanesiyle onlarca masum insanı işinden ekmeğinden etti.
Şehitlerimiz arkalarında onları da tiyatronun bir parçası gibi gören insanlar bıraktı Oysaki tek dertleri vatan ve bayraktı Vatan ve bayrak için şehit olanlar nasıl bu kadar değersizleştirilebilir siyasette oynanan oyunlar onların bayrak için şehit olduğu gerçeğini değiştirebilir mi bu oyunu bu tiyatroyu hazırlayanlara kızıp onları görmezden gelemeyiz bu zamana kadar olan şehitlerimiz ne uğruna şehit olduysa onlar da o uğurda şehit oldular. Mekanları cennet olsun. Allahım polisimizi ve askerimizi birbilerine düşürmelerine izin verme başka Türkiyemiz yok🙏
genelde bu tiyatro diyenler hani darbe günü bankalara fırınlara hava alanlarina kosanlar adam darbe gününde millet vatani kurtarmaya calisirken evde üzüldüğü tek seyi cumartesi gününün b*k olmasiymis bravo ayakta alkisliyorum sizi çok güzel bir gençlik yetisiyo saklandiklari yerden çıkıp laralar atiyolar çünkü olaylar olurken saklaniyolardi başkanları gbi...
bu güne kadar verilen binlerce şehide 15 temmuzda ölenlere verilen değer verilmedi neyin destanı? birilerinin koltuk sedası uğruna ölen insanlar var ortada ve koltuk sevdalıları koltuklarını kaybetmedikleri için buna minnettar olarak destan diyorlar onlara göre destandır bana göre bok yoluna ölen insanlar.
Ben fetö olsam bu kadar askerım polisim olsa ilk sayın cumhurbaşkanımızı vururum. Darbeyi gece herkes uyurken yapar, koprununde sadece tek tarafını kapatmam. Çomar dolu ülkem destan diyor ama benım için Çanakkale gibi gerçek destanlar varken buna destan diyesim gelmiyor. Ölenler şehit oldu evet saygım sonsuz onlara. Yazacak cok sey varda gerek yok tutuklarlar sonra benı de😂 Yukarda filler tepiniyor altta halk eziliyor. Yazık bu haksız yere hapse attıklarınızın goz yaslarında bogulacaksınız
Fetönünde tayibinde.. yere batsın dini duygularla yonetmek isteyenler. laiklik bosuna yok. Allah için müslüman olun sadece Allahla sizin aranızda olsun her şey.
Allah senin gibilerin belasini versin. nankor kopekler. hem bu ulkenin imkanlarindan yararlanir hem dusman olursunuz ermeni tohumlari sozi denize dokmeyi unutmus ataniz 😉 Sayin Erdogan a gelince siz ona hicbir zarar veremezsiniz. korkak hainler hatta sesinizi bile cikaramazsiniz karsinizda gorseniz altiniza yaparsiniz nerde sizde o yurek
Laiklikte birşey ifade etmiyor bana. Hepsi çok saçma, insanların yönetme isteği yüzünden bunlar yok laik devlet Yok teokratik devlet, monarşik devlet, aristokraside vb hepsinin amacı insanı yönetmek ve kullanmak. Hiçbirin de özgürlük yok.
Saf yörük türkü olmakla birlikte gayet kültürlü ve okuyan bir insanım. Gelecekte çok iyi bir mimar olacagım ve insanların temel ihtiyaçlarından biri olan barınmalarını en harika sekilde sağlayacagım. Ülkemin imkanlarından yararlanıp dusman olmuyorum yani gayet faydalı bır ınsanım. Asıl siz zarar veriyorsunuz ülkeme. Hak yok hukuk yok saygı yok. Ülkenin imkanlarını vergilerimiz sayesınde oluşturuyoruz her şey halkın elbette Türkiye cumhurıyeti vatandası olarak kullanacagım. Oku biraz duyduklarınla ve a haber ızlemenle yetınme tavsıyem. Diyorsan ki her seyı objektif olarak arastırdım kararım bu elbette saygı duyarım.
Laiklik ozgurluk zaten ama bızım halkımız zamanında bunu dınsızlık olarak algıladıgı ıcın boyle sıkıntılar dogdu. İnanç siyasete malzeme yapılamayacak kadar kutsaldır. Laiklik te dinle devlet işlerinin ayrışması demektir.
Sözlük anlamıyla sınırlı bir açıklamaydı sadece. Özgürlük "yönetim" olduğu hiçbir yerde yoktur. Ne yazıkki görüşlerimiz farklı sen özgürlüğü laiklik olarak benimsemişsin.
@Sananebenden46 Ben Seyyid'im. Dinim Islam, taptigim Allah (C. C.) , peygamberim efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) 'dir. Soyum Muhammed Emin soyudur. Ataturkcuyum. Feto'yu de Gulen'i de Recep Tayyip bahsetmese tanimazdim bile. Dedelerimden biri (Babaannemin babasi hanimi hamileyken gonullu gitmis 18'inde) 93 Harbi sehidi. (Sen ve senin gibiler bilemez o tarihin tekabul ettigi yillari) digeri de Canakkale Savasi (ki gercek bir zafer de olsa her yil erteleniyor unutalim diye) sehididir. Ailemden bagimsiz seviyorum Atami. Ailem de seviyor cunku ulkemi size ragmen seviyorum. Ailem askerdir, onlarin bile haberi olmayan bir darbe mi yapildi yani? Yillardir Cumhuriyet Bayrami kutlanmayan ulkede bahane teror ve sehitler iken, simdi hic sehit ve teror yok mu da o gece olenler oldugu halde bu senlik havasi? Dua edin dua, madem vefat edenler icin. Dini konuda ahkam kestigin icin bunlari yazdim, kimse kimseyi kafir ilan edemez Allah'lik Allah'a aittir.
@alikemalll Beyefendi neden uydunuz o kisilere? Bizim gibi hanimlar da var bu yorumda. Lutfen uymayiniz ve bir Musluman Turk beyine yakistiramadigim yorumunuzu siliniz rica ediyorum. Sonucta o hanim biraz kucuk ve belli ki, dini konularda da biraz yetistirememis kendisini ancak yine de o laflari etmek size yakismaz ve okumak da ona.
Sonu 46 olduguna gore maraslısınız. Takip ediyorum orayı da trabzon caddesımıydı tam hatırlamıyorum sırf madonun merkezi yasar için tüm trafik akışı degişti. Projelerıne baktım internetten. O araç nüfusuna sahip bir şehir boyle bir şeyi neden yapıyor? Kuzey cevre yolu projesı bıtmeden bunu yapıyorlar amaçaları ne? Madonun merkezi olan yaşarı ınsanlar ziyaret etsin diye her sey. Yanı ak olan beledıye kendı adamını da aklıyor. Halk fakır ıstedıgı kadar trafikte tıkansın umurlarında degıl. Haberinizin oldugunu ve Sizin incelediginizi sanmıyorum bu projeleri, okudugunuzu. Bu tip durumlar cok sehırde var. yol yapıyor o yeter bize. mahalle kahvesinin kabadayısını cumhurbaşkanı yaptık zaten daha ne olabılır ulkede?
mimar:bence siyasetçi ol. harika tespitlerin var. maraş yobazları alevileri katletti. gündüz vakti insan yaktılar. utanmaları olmasa iyi ettik derler. ağzını yorma değmez o mallarla uğraşmaya.
Sananelı kırkaltılı ablamız şeker bank sümer bankş bankası kuruldu ataturk bir suru yere fabrika actı okudun mu ablacım sen bunları? İstanbul'da yaptıgımız bir çok sey de yabancılara satıldı. Okudun mu sen bunları?
@Sananebenden46 Kardesim siz de lutfen adapli sekilde gorusunuzu belirtin. Dinimizi ve gorusumuzu baskasini dinsizlikle (insanlar Ateist de olabilir, secim kendisinindir) itham ederek paylasmayin. Unutmayin, birini bununla sucluyorsaniz ispatla yukumlusunuz dinimizde velev ki ispatlayamazsaniz itham ettiginizle anilirsiniz.
Mimar hanım Şişli belediyesi yıllardır chp de ve şişlinin nişantaşıda içinde toplam borcu 4katrilyon zengin olan ve şuanda şişlide mafya olan Sarıgül beyfendisinin 500 den fazla konutu var bunun sebepi bina dikilmemesi gereken yerlere verdiği izinler. Eyer burada imar yolsuzluklarını konuşursak taraf tutmanın kimseye faydası olmadığımı görürüz. Bu ülkede laiklik düzeni savunduğun kadar laikliği getirenlerin bu ülkeye laiklik adı altında halkı nasıl ezdiğinide araştırmanızı istemek zorunda kalıyorum.
Haklısınız laiklik adı altında cok zulüm yapıldı ama dogrusu bu degıl ben demıyorum ki chp dogru. Ne yazık ki benim siyasi gorusumu belirten bir parti yok hepsı cok kotu ama işte bu zulum Şu an yasanıyor. Geçmişe donemezsınız ama sımdı dur diyebilirsiniz.
Diyolog kurabileceğiniz bir insan kalmadı artık hanfendi insanlar kanun yok diyip kanunsuzluk yapmaktan kaçınmıyor. Ne müslüman kaldı nede laik artık herşey yaşam savaşı ve bu savaşta insanlar birbirlerinin üzerine basıpta yükseliyorken. Geleceğin iyi olmasını bekleyemeyiz, bakarmısınız şuanda Atatürke sövüyorlar yarın Tayyip ölünce onada sövücekler insanlar nankör ve Doğruları görmek istemicek kadar benciller.
@Herşeyiyiolucak Kimse Chp yi ya da Mhp yi savunmuyor ki... Ama Akp nin de savunulmamasi gerek. Basimiza bu derdi acip halki kiskirtan da onlar. Keske zamaninda liyakata uysalardi. Ya da simdi o zavalli askere yeni alinmis cocuklari da hain ilan etmeselerdi. Ben ona yaniyorum. Eger ortada bir kanma varsa bu deneyimli siyasetciye mi mal edilir,20 sindeki toy askere mi? Elleri vicdana koyup oyle deyin.
@uyuyançirkin 20 sinde tok dediğin askerlerin çoğu zaten bırakıldı bunun açıklamısınıda Numan Kurtulmuş yaptı sadece kayıtlarda halka sıkanlar içerde kaldı onlarda bir zahmet. Ülkemizde en çok adaletsizlik 38 den sonra yapılmıştır ve bu şuanda onların bir meyvesidir. Çanakkalede şehitlerimizde başı kapalı yüreyi pek koynunda kuran taşıyan insanlardı. Başı açık elinde bira şişesiyle Allaha söven imansızlar değildi eyer bunları tartışıcaksak bir günümüz heba olur.
@Herşeyiyiolucak Bunu alkolden vergi alip haram diyenlere soyleyin. (Ben icki sigara icmem.) InsaAllah siz de sigara icmiyorsunuzdur cunku haram. (Tahrimen mekruh bazi kaynaklarda)
Recep Bey, zamaninda kandirilip o kadar rutbeyi vermeseydi o kursun atan cocuklar o emirlere uyamazdi. Zaten o cocuklara da halk kalkisti vurun emri verilmis. Onlar ne olacak?
Bu konular beni pek ilgilendirmiyor gerçekler er geç ortaya çıkar ben şuanda şehitlerim için üzülüyorum içeri giren ya da çıkan için değil ya da işinden atılan için değil bunlar zamanla çözülebilecek şeyler. Biraz zaman biraz sabır. Yalnız ölen geri gelmiyor.
@Herşeyiyiolucak Kesinlikle Allah bu ulkeyi bu hale getiren ve bunlara bu hakki taniyip bizi ezenlere hesap soracak. Ben o gune iman ediyorum. Halki cagirip ortadan yok olan da yanacak, gencecik askere o emri veren subayi da yanacak, kandirildik diyen de Seytan'in sehadetiyle yanacak.
1- Faşistler şimdi Arapların Darbeye destek çıktığını söler 2- Feministler neden Darbeyi yapanlar hep erkek der 3-ÇAğdaşlar Tiyatro der 4-çağdaşlar Çanakkale savaınış öne sürer sanki tek savaşımız çanakkale anasını satim 5-. Çağdaşlar ATM lerde sıra beklerken Şimdi Şehidlere MAkarna uğruna öldü der 6-aynı Çağdaşlar KEmale Hain diyemez ama Dabeye yeltenen Askerlere kahraman gözüyle bakar 7-Tankların altında ezilenlere üzülmezler Kırbaçlanan askere üzülürler.. 8- Türkiye'yi sevmeyen İSraile gitsin sizin Atalarınız orada
Kilicdaroglu diyir ki cemaat devlete siziyormus, buuna kargalar bile guler - Huseyin Celik
Bugun ayni kitle bu feto konusunda kendilerini senelerce uyaran chpyi fetoculukle suclayio, devletin ve ordunun bu hale gelmesinij bas musebbiplerinden dsgillermis gini, bir de ustune olumune sebep olduklari onca canım uzerinden kofti bir kahramanlik uyduruyorlar.
İktidarın pisliğini halkın canları pahasına temizleyip, darbeye sebep olanı başkomutan ilan ediyorlar. Kaçtığı yerden Whatsapp'la silahsız insanları sokağa çağıran adam mı başkomutan? Gerçek ya da başarılı bir darbe olsaydı o sokağa çıkanlardan hiçbiri hayatta kalmazdı. İktidarın darbeden sonuna kadar faydalanmaya çalışması, darbe olmasına rağmen referanduma gidilmesi düşündürücü. Zamanında onlar bize"Fetö demeyin Feytullah hoca efendiye. Ben size lakap taksam hoşunuza gider mi?" derken biz teröristtik. Tv'lerde aydınlar, her yere sızdıklarını anlattıklarında inkar ettiniz, çapulcu dediniz. Dün iktidarı uyaran CHP'yi suçluyorlar bugün. Şaka gibi. Sorular yurtlarda dağıtılırken iktidar bunları soruşturmayı, konuşmayı yasaklıyor, dosyaları kapatıyordu. O zaman da adalet istiyorduk şimdi de adalet istiyoruz. Daha da geri gidilir. Atatürk tarikatları, tekkeleri kapattığından beri bunlar yaşanıyor ama hep Atatürk'e din düşmanı dendi. Bu millet akıllanmaz!! Hafızasız ve aptal bir miletiz.
Allah'in adaleti tecelli ettiginde cok merak ediyorum Baskomutan kimi suclayacak kandirilmasiyla ilgili... :) O basi kesilen Mehmetcik ondan davaci oldugunda kime kacacak Allah'in gazabindan?
Tamda söylediğin gibi zamanında sol uyarıyordu bunlar içerde yuvalanıyor diye, günümüzde tam tersi sağ söylüyor sol, kuyruk olmuş emperyallerin isteği doğrutusunda faliyet yürütüyor.
@uyuyançirkin Birkaç meleği kendi kısmına çekmek için rüşvet ve ya şantaj yapar yırtar. Ha kabir azabı gerçekse en fazla 28 sene sonra acılar çekmeye başlar.60 sene anlamadan ne hızlı geçti bu son 28 senem bunun 2 kat hızıyla geçecek demeli. Kendi inanç sistemine göre en fazla 28 sene sonra kabir azabı başlıyacak tabi ölen libyalılar, suriyeliler, ıraklılar kısaca yaklasık 15 mılyon davacısı olacak ve bunların hıcbırı hakkını helal etmıyecek. Simdi oyunda kazanacagı umudu onları gaflet ve delalete dusurdu oyunun dısına cıkınca hapse gırmıs bır katıl gıbı duvara bakıp yaptıkları ıle yuzlesecekler Eger katıller psikopat degılse baslarına hep bole olgunlasma acıları gelır ben ne yaptım neden bole davrandım dıye
Kendi yapip kendi süslemiş bir o. cocugu vqr ortada. ve bu millet sucu gunahi olmayan askerlerin kafasini kesti. Serefsizlikten baska bisey degil. Cok vatan seversiniz ya ya hadi ordan gidin dagdaki askeri sehit eden serefsizlerin kafasini kesinn. gotunuz yemiyor demi o zaman. Adini koydular destan. Destan bilmesek kanıcaz ya. Yaziktir gunahtir ya. Halk bir turlu uyanamiyor , halen daha picin pesinden devam etmekte. Her seyin sorumlusunu aklayip pakladilar resmen. Allah hesabini obur tarafta sorsun kendisinden. Hakkim helal olmasın. Askere kalkan her elden. cCc
saçma sapan konuşmayın orada ölen askerler de bizim çocuklarımız askerimiz kardeşimiz ölen vatandaşlarda orada bir abdli rus veya pkklı ölmedi kardesiniz öldü diye bayrammı ilan edeceksiniz ve az aklı başında olan bir insan anlar 15 temmuzun seçimler için kurgulandigini daha öncede bu ülkede darbe yasandi ama hiçbirinde bu kadar sacmalak yaşanmadı ondan ziyade 15 temmuz gazileri 15 temmuzu anlatmak adina bir sürü. sehire gittiler ama hepsinde de secimi konuştular sadece oyunu evete vermeyene hakkimiz haramdir onlardir bu ülkenin asıl hainleri ve sadece bu konuşmalar nasıl bir kurgu olduğunu gözler önüne seriyor
15 temmuz akşamı sabaha kadar canlı yayınları takip ettim. Mitin Erdoğan'a Erdoğan'ın mit başkanına ulaşamadığı bir akşamda nasıl olupta cnnde canlı yayına bağlanıp "sokağa çıkın" diyebildi hala hayret ediyorum. Kendi hatalarının ve yanlış politalarının bedelin halka ödetikleri kara bir lekedir 15 temmuz. Tarih bunu destan değil ihanet olarak yazacaktır. Bekleyin.
kürtler pkk diye bariyordu araplar Türklerden kurtuk lduk diye göbek atiyordu Kendini Türk sanan çomarlarda sokakta evcilik oynuyordu Türkiye Türklerindir bu arap sevdanız cumhuriyetimizi bitiricek demokrasi sehidi diyip demokrssiyi gayri resmi olarak kaldirmskta ayri bir fantazi üretmeyen ülkden hicbirsey olmaz havadan millete para. dagitmaya devam edin
Öncelikle şöyle başlamak istiyorum. Akp yi kesinlikle sevmiyorum. ve nefret ettiğim bir partidir turkiyede hiçbir partiyi desteklemiyorum sadece ülkem için rte ye oy atarım. Gelelim 15 temmuz için düşündüğüme.
Tüm Müslüman ülkelerinin ustune batının Avrupanın her neyse o gavurların eli vardır. Ve mısıra darbe oldu. Suriye ırak Libya bilmem ne Pakistan Filistin hepsi kötü ve zor durumda çünkü musluman düşmanlığı var böyle olunca kii hepimiz görüyoruz turkiyeye dusmanda çok ve turkiyeye oyunlar sıra sıra geldi gezi parkı bilmem aralık operasyonları canlı bombalar vb vb. En son 15 temmuzda darbe girişimi ile yıkmak bitirmek istediler ama dusunemediler ölüme milyonların yürüyeceğini bile bile. Ve böylelikle darbe önlenmiş oldu. Ve turkiye elinden geldiği gibi diğer Müslüman ülkelere yardım etmektedir.
Ama şu da bir gerçek ne kadar dinden kitaptanda bahsetseler akp nin din ile. alakasi olduğunu düşünmüyorum.
15 temmuza darbe diyenler ile gezi olaylarini savunanlar ayni kafadaki sahsiyetlerdir. 60 ve 80 darbesi ulkenin gelecegine isik tutmus iki darbedir.15 temmuz akp ve fetonun kavga etmesinin nihai sonucudur. 15 temmuz ne bir tiyatroydu ne bir darbe ne de bir kurtulus... Asil darbe 15 temmuz ile basladi. Akp abd nin kuklasi olmus, chp Ataturkun yolundan cikmis, mhp ise vasat elemanlarla dolu bir kurum haline gelmis. Siz ise hala 15 temmuz ve geziyi savunuyorsunuz. Ben sagciyim ben solcuyum diyenlere de aciyorum. Yazik sizlere.
Bu ulke ne cektiyse siyasilerden ve dinden cekti. Cekmeye de devam edecek.
Bunu yazan kisi sadece Türk halkinin bir ferdi. Siyasi gorusum yok. Sadece Ataturkun izinden gidiyorum. Onu taklit etmiyorum. Onu arastiriyorum ve hatalarini kesfediyorum.
Insan iliskileri siyasettir.. Insanlari birbirine düşüren siyaset değil aptalliklaridir. Iskandinav ulkelerinde de siyaset var ama Türkiye gibi değiller.
1. si TSK darbe yapmadi, öncelikle herkesin bilmesi gereken bu. TSK darbe yapsa gecmiste yaptigi gibi yapardi ve ülke capinda olurdu oyle canli yayinlara tel ile baglanmak yok telefondan yayin vs yapmak komiklesmeyin. Darbe eyleme donusturulurken siyasi liderler ve meclisteki siyasetcileri ilk olarak bunlari paket ediyorlar. Sonra sen sabah sokakta tanka bakarken buluyorsun kendini.15 temmuzda yasananlar gencecik ogrencilere koca koca serefsizlerin yaptiklari olarak kalacak hatiramda haa bu arada 15 temmuz sahi en cok kime yaradi? 😁
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bu adamlari buraya getiren adamlar hapise girmiyorsa bu ulkede adelet yok demektir, yargida kandirildik diye bir sey yoktur , istemsizce yarari dokunma vardir onun da cezasi yuksektir , bir gun yargi gelecek Şu an basimizda olan adamlarin hepsi tek tek iceriye alinacaklar, darbe olmamasi sevindirici ve guzel bir sey tabi halkin cesareti buyuk ama hala oturmamis taslar var mesela erdogan darbeyi enistemden ogrendim diyor mit 14.00 da biz istihbarati aldik diyor , e peki neden engellemedin ya da daha once soylemedin, bu tarz bir cok sey var
Askeri polisi halkı birbirine düşüren hain bir girişimdi. Allah birliğimize dirligimize el sürmeye çalışanlara fırsat vermesin. O gecenin karanlığında Ankara semalarında f16ların alçaktan uçuşu bomba sesleri asla unutulmayacak bir gece.. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun.
8
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
burda darbeyi balkondan izleyen ayyy bize bişey olacak endişesiyle matketten alış verişe yüklenen kişilere sordugun için bir vümle tesekkur ederim öncelikle.. bu sadsatada ellerini vicdanından uzak gezdirenler sehitlerinize saldırır saygısızlık yapar çünkü öpeceği el yoktur güçsüzdür acizdir ve saygısızdır.. diyelimki bu darbe trol boyle biley yok olaydan habersiz bu halk bir emirle ölüme koştu değilmi peki ben şimdi burdaki evinden derbeyi nefes nefese olsun diye bekleyenlere bu darbe değilde ingiliz donanması inseyi köprüye evinden ni izleyecektin halk sonucta bunu bilmiyor ve gitti geldi mermi bomba demeden canını siper ett sen kimsinde o şehite laf ediyorsun.. senin o ödlek yüreğindir aciz senin o ödlek bakışlarındır ezik otur evinde klavyeden konuşmasın kimse
Şimdi Atatürk'ü seven her icraatını aynı durumda sorgulamadan yapacak biri olarak başlamak istiyorum. Bu ülke 1950 den itibaren istisnasız bütün siyasetçiler amerikaya biat ederek geldiler, buna göre toplumun bütün imkanları buna göre değiştirildi yetmedi sosyolojik yapımız bozulmaya çalışıldı... Bakın 15 Temmuz darbe veya tiyatro hiç umrumda değil, orda hiç düşünmeden sokağa çıkabilecek kadar birleşebilen bir millet olduğumuzu ortaya bize empoze edilmeye çalışılan bu olayı bozduk... Bu olay tayyip erdoğan ya da fethullah gülen arasında değerlendirmek yanlıştır. Bu iki devletin sosyolojik mücadelesidir böyle düşünülmesi gerekir...
Ben işin sonuna bakarım elbettte olumsuluklara karşı milli birlik ve beraaberliğğimizi göstermek bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak iyi kötü hepimizin görevi kimisi küçük bir şeyle bu görevi yapar kimisi büyük birşeyle yapmayanlarda gün gelir gercekten kurtulu savaşı gibi duruml karşılaşınca kılını kıpırdatır
ancak şöyle bir şey var iyi kötü acısıyla bu gün yaşantı ve bitti bu durum için ne kadar masraf yapılıyorsa ne kadar hayatın akışı aksıyorsa ve bu vatandaşın sırtına biniyorsa varsa böyle bir masraf ve bu masraflar ülke hazinesinden karşılanıyor siyasilerin cebinden çıkmıyorsa bunu sürekli kutlamanın anlamı yok pek çok işsiz olmasına karşın yapılmış her askeri ücret tutarındaki maddi masraflar o bende dahil işsizlerin hiç yktan 1 aylık maaşının boşa gitmesi demek manevi zaman kayıpları ve hayat akışının sekteye uğramasını saymıyroum bile
Ölenler için üzüldüğüm bir olay ve her zaman ki gibi ölenler öldüğüyle kaldılar. Darbenin araştırılıp sorumluların ortaya çıkarılması ve cezalandırılmasını sağlayanlar baş sorumludur. Ve her zaman ki gibi sevinmesini vede üzülmesini bilmeyen bir toplumun görgüsüzlüğü ile karşı karşıyayız sorumluların sorumsuzluğu yüzünden yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Çıkıp burdan destan çıkarmak kutlamalar yapmak ayıptır. Yapacaksanız karanfillerinizi alın sessiz sedasız o insanları anın geride kalanları olmazya teselli edin. Ve bu olayın tekrar olmaması için artık şu tarikatları adam kayırmaları bir yana bırakın.
Oyle dememelisin. Cok ayip! Uzun kalkip canli yayindan yonetmedi mi halki? Baskomutan o bikeremmm haddini bil asma ey zavalli Ataturkcu! :P Maharet meydana inmekte degil internetten cagirip kaybolmayi bilmekte... Ataturk'e de artik Gazi Mustafa Kemal diyeceksin tamam miiii? Yoksa assagilamis olmazsin. Tayyip'imin g. tunun kiliyim ben, ol desin olurum yat desin yatar kalk desin kalkarim. Kuluyum kolesiyim. :P Fetullah hocami sevin dedi sevdim, simdi yere serin diyor basim gozum ustune sererim! Simdi hangi cemaatin hocasini istiyorsa ona kulluk etmeliyiz! :P Cok yasa padisahim! :D
Benim tek bir destanım vardır o da Çanakkale destanı. Tek bir baskomutanim vardır o da MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. Tanidigim sehitlerde Pkk ile savasirken sehit olan askerlerim ve Canakkale de savasirken sehit olan askerlerim. Onun aksinde kimse birsey zırvalamasın...
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bana göre bir tane destan var oda çanakkale destanıdır. İster fetöcü diye iftira atın umrumda değil. Ben sizin bir zamanlar hoca efendi dediğiniz adama hergün sövüyordum. Halada aynı. Kimin fetöcü olduğunu Allah iyi biliyor ve doğrusunu istersen Allahın adaleti bir gün tecelli edecek...
24
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir siyasi iktidarın hatalarının , daha önceden haber alınmış olmasına rağmen bunu engellenemeyenlerin sonucunda binlerce masumun hayatının degistigi bir gece ve o geceye destan demek...
Tiyatroydu , gerçekti muhabbetine hiç girmenin geregi yok lakin gerçeklerde ortada. Daha bir tane bile siyasi istifa etmedi , hakkında bir işlem yapılmadı , herkes koltuguna kök salmış.
Darbelerin her türlüsüne karşıyız ama darbeyi bahanr efip insanşarı kullanarak kendini yücelten bir hükümeti asla kabul etmem. O gece bende o ana denk geldim dışarıdayken. Nice erler e yazık oldu. Bunu bile bile insanları sokağa itip canlarını tehlikeye attırmakta cabası. Ve insanlara bu günü bayrammış gibi kutlatıp gerçekleri gizlemek çok feci. BU YAZDIKLARIMI BÜYÜK HARFLE YAZACAĞIM İSTEYEN ÇARPITSIN UMRUMDA DEĞİL. KONTROLLÜ DARBEYİ ÇOK YANLIŞ ANLAYANLAR VAR. BİZ HÜKÜMET YAPTI DEMİYORUZ. KONTROLLÜ DARBE OLMASINDAN ŞÜPHELENİLMESİNİN SEBEBİ HÜKÜMET TARAFINDAN BİLİNİP ÖNLEM ALINMAMASIDIR. AYRICA O GECEYE DAİR HİÇ BİR ŞEKİLDE BU OLAYIN ARAŞTIRILMAMASI YANLIŞ. ortada dönen dümen çok başka ama halkı kullanıp kendilerini yücelttiler. Hala dillerinde biz yaptık lafları dönüyor. Yazık cidden yazık ölenlerin mekanı cennet olsun ailelerine allah sabır versin.
Çanakkale kurtuluş savaşı şehitlerimiz Pkk, Pyd, Ypg gibi terör örgütleriyle mücadele ederken hudutta nöbet tutarken şehit düşen Askerlerimiz Polislerimiz için kimse bu kadar anıt heykel özel bir gün yaptırmadı.
Çünkü onlar sadece kelle imiş, yazıklar olsun şehitleri bile ayrımcılık haline getirdiniz. 15 temmuz şehitleri Terörler Mücadele Şehitleri, Gerçekten yazıklar olsun.
Söyleyebileceğimiz o kadar şey var ki. Sadece bir kısmı dile geliyor. Türk milletinin vatan aşkını hala diri tuttuğunun ve vatanına sahip çıkarak vatanı teslim etmediğinin kanıtı. Türk'ün asker olduğunu dünyalara duyurduk. Bir tarafımız buruk bir tarafımız gururlu. Allah bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın...
Allah bir daha bu hainlere, bu insanlıktan nasibini almamış iç ve dış mihraklara, terör örgütlerine , vicdansızlara, hala tiyatro oynanıyor diye içerdeki hainlere ve dışardaki köpeklere çanak tutanlara, fırsat vermesin. Allah bayrağımızı milletimizi ve vatanımızı daima özgür ve müreffeh kılsın.
o hain emre itaat etmeyip halkına ateş açmayan tüm askerlerden Allah razı olsun. ilk anda düşünmeden kendini ortaya atanlardan Allah razı olsun. sonrasındaki şovmenleri, siyasetçileri, bizi bugünlere getirenleri Allah bildiği gibi yapsın. birileri bir şeyleri paylaşamadı olan gene bize oldu.
@Commander9 saolasın vatan için değil de uzun adam için sokağa çıkanlar ülke için değil de koltuk için komutanlık yapanlar doğruyu değil de işine geleni kabul edenler kendi üç kuruş fazla kazanmak için diğerinin açlıktan ölmesini kabul edenler zoruma gidiyor. anlatamıyorum
Sonuna kadar arkandayım abim malesef bunu kimseye anlatamıyorsun en büyük yanlışımız da bir şeyleri vatan için değil şahsi çıkarlarımız için yapıyoruz. makam mevkilere işini iyi yapanları değil de kendi idolojimize ait olan kişileri yerleştirdiğimiz için bunlar oluyor.
O geceyle ilgili bir şey gördüğümde her defasında istinasız tüylerim ürperiyor, gözlerim doluyor. Yazları babamın yanına muğlaya giderim yine gitmiştim ancak arkadaşlarımı görmek için 12 sinde istanbula döndüm 16 sında da tekrar gidecektim. O gece evde tek başıma o kadar zordu ki ve benim babam beni arayıp kızım dışarı çık dedi. Bir babanın o anda kızını dışarıya bırakması oldukça zor. Her şeye şahit oldum o gece baya zorlayıcı ve asla unutmayacağım bir geceydi.
@Ragnar_Lodbrok Bence bunlar daha iyi. Süleymen Demirel bunların yaptığı islerin binde birini yapip "Kandirildim" deseydi bu denli goklere cikarilamazdi...
12 Eylül darbesi AKP iktidarinin miladi bir nevi aslinda. Demokrasi, hukuk ve insan haklarinin askiya alinip, demokratik bir düzen içinde asla uygulanamayacak olan 24 Ocak kararları, Kuran dan ayetler ile okunan mitingler, cemaatlerle yapılan pazarlıklar... Baslangic buydu.
Gecen sene bugünü hic unutamıyorum hayatim boyunca da unutmucam biz Türk milletiyiz vatanımızı kimseye vermeyiz kimse bizi bolemicek allah bidaha bize boyle acilar yasatmasin kac sehit verdik sehitlerimizi saygıyla anıyorum.
O gün ölmeleri gerekmiyordu hala anlamıyorum ne oluyor ama bundan eminim hiçbir şey göründüğü gibi değil. Bazıları fazla cahil. Şehitlerimizin ailesine sabır diliyorum hepsinin mekanı cennet olsun. Kutlanacak bir şey yok haksız yere ölen şehitlerimiz, masum olduğu halde hapse giren insanlar var. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepsi bir gün bunun bedelini ödeyecek
Herkes yorumlarda Çanakkale diye tutturmuş onunla bu bir mi birisi savaş birisi darbe girişimiydi. İkisi aynı kefeye konulur mu. Çanakkale hatırlanmıyormuş ulan sanki sizin çok umurunuzda çanakkale, maksat kargaşa çıkarmak. Bizim için çanakkale de önemli 15 temmuzda. Allah bir daha ülkemize yaşatmasın.
yapılan herşey tiyatroydu figüran halk gerçekten öldü, çünkü gerçekten ölmeliydi ki tiyatro olduğu anlaşılmasın yazık oldu rahmet diliyorum fakat buna destan diyenlere gülüyorum o kadar, halk sözde darbeyi önledim sanıyor sadece başı belli sonu belli bir olay işte
En İyi Cevaplar