Uluslarin kendi kaderini tayin hakkina dayanarak , kurtlerin boyle bir hakki oldugunu dusunenlerdenim. Bu konu da hakaret ve argo olmadan goruslerinizi yazarsaniz sevirim.
Cevabın nedir?
+1 yılVay anasını satayım :D Sitede böyle bir soru soracak cesareti nereden buldun? Seni tanımak istiyorum yiğidim, beni muylaka ara. :D
Dersimli bir Kürt'üm. Kürtlerin tabii ki de kendi devlet kurma hakları vardır. Dediğin gibi on milyonlarca nüfusu olan bir halktır Kürtler.
Ancak, ben Türkiye sınırları içerisinde, Türk ve Kürt'ün birbirini inkâr etmeden, kardeşçe ve saygı/seviye çerçevesinde, her alanda mümkün olduğunca en geniş özgürlük standartlarında, modern ve seküler bir devlet altında beraber yaşamalarını destekliyorum. Açık söylemek gerekirse ayrılmaktan yana değilim. Maalesef Ulus-Devletleri parçalama politikası olarak uyguluyor Emperyalizm bunu. Bu sayede Ortadoğu'da hakimiyet kurmaları daha kolay olacak. Üzülerek bildiğim bir gerçektir ki, eğri oturup doğru konuşalım, kurulması istenen Kürt devleti, yıllardır Avrupa ve Amerika, şimdi de Rusya Emperyalizmi'nin desteğini alıyor. Hem de az buz bir şey değil, muazzam bir destek alıyor. Varsayalım ki kuruldu Kürt Devleti, bu adamlar gelip "Ulan bana bakın, yıllarca devlet kurmanıza biz yardım ettik, namussuzluk etmeyin şimdi, petrolünüzü alıyoruz haberiniz olsun." dese, bu Kürt devleti karşı koyabilecek midir? Veya coğrafyadaki komşularından yardım isteyebilecek midir? Her ne olursa olsun, asla tam bağımsızlık adı altında yönetilebilecek midir? Soruların cevabı bence açıktır.
Benim hayalim ve istediğim ideal, Türk ve Kürt halklarının,"tam bağımsız bir Türkiye" adı altında, seküler bir Sosyalist Cumhuriyet rejimi ile yönetilmesidir. Ortak dilde konuşp anlaşılabilir, veya ortak dil, Kürtlerin de dilini ve tarihini, kültürünü geliştirebilmesi ve Kürt Enstütüleri açılması kaydıyla Tüekçe olarak kabul edilebilir. Kürtlerin dili/tarihi/kültürünün geliştirilmesi adına bizzat devlet, bu görevi üstlenir ve layığıyla yaparsa, Kürtlerin yeni bir devlet istemeye lüzumu kalmaz. Türkiye'nim birçok sorununa tek bilek olup çözüm üretirsek, ilerlememizin önüne kimsenin gecemeyeceği kanısındayım...217 Yorumla- +1 yıl
...
Yaşasın tam bağımsız Türkiye!
Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!
Kahrolsun Faşizm!
Kahrolsun Emperyalizm ve işbirlikçileri! - +1 yıl
Vesselam... :)
- +1 yıl
Tamamen ayni dusunuyoruz. Ben Lenin'in ukkth'sinden yola cikarak boyle bir soru sordum. olur mu , olmaz mi , olursa nasil olur vs bunlar en son konusulcak seyler. Kurtlerin boyle bir hakki oldugu net olan bir gerceklik.
- +1 yıl
Böyle bir hak, her millette vardır. Fakat bölünme, yalnızca bizi (Türk ve Kürtler) etkilemeyecek. Bunu sözde devrimcilere bir türlü anlatamıyorum. Adamdan yemediğim etiket kalmıyor; "Faşist" , "işbirlikçi" , "Kürt düşmanı" , "Pis Kemâlist" vs. vs... Ancak dediğim gibi, bu ne kadar bir hak olarak tabir edilse de, bazı kesimler neden buna karşı olduklarını dahi bilmiyor. Yani bir gerçek var ki Kürtler on milyonlarla ölçülüyor, fakat başka bir gerçek ise Ulus-Devletleri parçalayan ve parçalanmasını destekleyip Ortadoğu'da daha kolay hakimiyet kurmasını planlayan bir Emperyalizm var. Yani bu Emperyalizm yılan gibidir,"Hakkını savun kanka!" diyerek, aslında kendi emellerini gerçekleştirmeye çalışır.
Bugün Marksist katili ABD Emperyalizmi, ABD ile yarışmaya çalışan Rus Emperyalizmi ve Cihatçıları dahi yıllarca destekleyen ve finanse eden bir Avrupa Emperyalizmi, çıkıp Devrimci (!) YPG'yi destekliyor... - +1 yıl
Bunlari Safha safha dusunmek lazim. Ben inaniyorum ko bagimli da olsa bir Kurt devleti kurulursa , Kurt devrimcileri orayi 2. bir vietnam neden yapmasin. Turkiye devrimcilerinin yapamadiklarini , Kurtler neden yapamasin?
- +1 yıl
... YPG'ye bakıyorsun, Sosyalist ve Devrimci güya. Ulan Emperyalizmin taşeronu, Kapitalizmin destekçisi YPG'den devrimci mi olur? YPG Devrimci ise Kenan Evren Che Guevara'dır mk. Yahu bu adamlardan devrimci olur mu hiç? Ben Türkiye'nin yine Ortadoğu bataklığına girmesinden yana değildim. Bak yine birsürü gencimizin evine karanlık çöktü. Ne uğruna? YPG'nin etek altında saklandığı ABD, YPG'ye kalkan oldu, biz de harekatı bitirdik. Sonuç? Adamlar devletleşiyor. Bizim medya da bizi kandırıyor. Ulan memleket ne hale düştü be!
Cumhuriyet yıllarında Türkiye'nin Avrupalı gözünden bir tablosu;
s-media-cache-ak0.pinimg.com/.../...ddc5d9b7a6.jpg
- +1 yıl
Abim nasıl yapacaklar? Safha safha olur mu? Türkiye ki bir Anti-Emperyalist tarafından kurulmuş ve halen daha Emperyalizm tehdidi altında, tarihte Emperyalizm altından kalmamamış Devrimci (!) ırkdaşlarım nasıl yapacak? Avrupalılardan militan alan ve finanse edilen, Ruslardan ağır silah ve zırhlı araç alan, ABD'den silah ve mühhimat elde eden adamlar nasıl altından kalkacak? Vietnam yıllarca Emperyalistler tarafından mı silahlandırıldı? Vietnamın kurucusu, taşeron bir Emperyalist kuklası mıydı? Tabii ki hayır. Ayrıca objektif bakmak lazım abim, kurulur kurulmaz Emperyalistler elini koymayacak mı sanıyorsun? Kimden destek isteyecek PKK? Türkiye'den mi? Suriye'den mi? Irak'tan mı? İran'dan mı? Yoksa kurulur kurulmaz süpergüç mü olacak? Üç taraftan idare edildikleri, dünyanın en güçlü Emperyalist devletleri tarafından kontrol edilecek bir ülkede, nasıl tam bağımsızlik sağlanacak?
- +1 yıl
Bir kolenin prangalarindan baska kaybedecegi ne olabilir? Kurt ulusu ortadogunun en politik halkidir. Bu nedenle de Nasil ki simdi emperyalizmle isbirligi icerisindeyse gunu geldiginde emperyalizme karsi savasini da acar. 2. dunya savasinda Stalin , Nazi Almanyasi ile once masaya oturup sonra berlin'e kadar kovaladigini hatirlatirim.
- +1 yıl
Yahu hocam, ben kendim Kürt'üm ve her daim desteklerim Kürt haklarını. Fakat Emperyalizme destek olan, benim açıkça düşmanımdır. Benim için Kürtlük ve Türklük mühim değil (Anne:AKP'li Kürt/Baba:CHP'li Kürt). Fakat kim ki Emperyalizm ile toz kadar, tohum kadar uzaktan yakından etkileşime girdi, o benim açıkça düşmanımdır. Ne sebeple olursa olsun, asla Emperyalist kölelik kabul edilemez.
Hocam, Stalin ile Hitleri karşılaştırıyorsun. Ne Kürtler Stalin, ne Emperyalistler Hitler'dir. Kürtler, ancak Hitler'in karşısındaki Kabile Devleti olabilir. Yani boy ölçüstüğün adamları bırak kendi taşeronları (PKK-PYD/YPG-TAK-ÖSO), sözde bağımsız olan biz bile deviremiyoruz. Senin bu söylemin,"Bizde de yok mu aga atom bombası? Bir Rusya'ya bir ABD'ye sallarız;salarız Bordo Berelileri, Osmanlı ayak sesleri hülooğ!" diyen yobazdan çok farklı değil. Seni yıllarca besleyen dünya süpergüçlerine, bir değil iki değil, ABD, Rusya, Avrupa vs. nasıl karşı koyacaksın? - +1 yıl
Onlardan aldığın silahla onları mı yeneceksin Allah aşkına? Bırak ABD'yi, Türkiye dahi YPG'yi, Emperyalist eteğin altına kaçmasa dümdüz edebilecek güçte. Sen Türkiye'ye karşı koyamıyorken, nasıl onlarca kat güçlü ABD'ye karşı koyacaksın? ABD bitti hadi, Rusya'ya nasıl karşı koyacaksın? Hadi o da bitti diyelim,50 bin kişilik YPG ordusu, ABD ve Rusya süperguçlerini darma duman etti, Avrupa'yı da mı bitireceksin? Nasıl olacak abim bu iş? Kitle imha silahlarına nasıl karşılık vereceksin? Pusu kurarak mı? Nasıl?
Örneklerin çok uç canım abim, çok uç hem de. Emperyalistlerle işbirliği yapan, bize göre cezası ölümü hak etmiştir de, hadi diyelim kurdu Kürdistan'ı. Kendi başına nasıl süpergüçlere savş açacak? Yani ABD, Rusya, Avrupa;birkaç yıldır istemiyor Ortadoğu'yu. Mahatama Gandhi'nin olayı gibi dahi karşılık versen, bir tarafında bomba patlatır bu adamlar. Yani dünya devi abim, kolay mı öyle onu vururuz, şunu kırarız demek? - +1 yıl
Iyi de asama asama dedim zaten. devletlesince ve ulus bilinci yerine gelince kurtler , emperyalizme karsi baskaldiracaktir. Kaldi ki Kurtler politik bir halk oyle herseye he diyecek bir halk degil. Simdiki Emperyal devletlerle isbirligi kiyamete kadar surecek degil. ama gecilmesi gereken bir kopru bir esik var.
- +1 yıl
Abim, bak Che'nin süper bir lafı var bu konu hakkında;
"Dizlerimin üzerinde yaşayacağıma, ayaklarımın üstünde ölmeyi tercih ederim."
Bir başka söz de Fidel Yoldaş'tan geliyor;
"Türkiye'deki AB ve ABD destekli olayları yakından takip ediyorum. Sizin oradaki PKK öncülüğünde gerçekleştirilen Kürt Hareketi, ABD'li Yankee'lerin petrol bekçisidir!"
Abim, Emperyalizm ile işbirliği kanul edilemez. Sen IŞİD ile işbirliği yapar mısın? Hayır. IŞİD ve Emperyalizm aynı klasmanda dahi değildir, o kadar iğrençtir Emperyalizm. Ayrıca bana tek bir millet örneği versene, üç çeşit Emperyalizmin arasında kucaklanıp yeni ülke kurup, sonra da bu üç Emperyalizmi bertaraf edip tam bağımsız ülkeyi kursun? Bir tane, sadece bir tane örnek ver. Veremiyorsun değil mi? Çünkü bu mümkün değil. Ayrıca Ortadoğu'daki Kürtler, güya kendilerine Marksist deyip Marksist katili ABD ile işbirliğine düşecek kadar alçaklık yapıyorsa, bana asi bir Kürtten bahsetme... - +1 yıl
Yani hani diyorsun ya aşama aşama, anlatabilir misin nasıl olacak? Seni destekliyecek tek bir devlet bulabilecek misin coğrafyanda? Tek bir devlet, bir tane sadece? Bulamazsın.
Yani aşama aşama diye olacak bir şey değil bu. Rojova'dan Rakka'ya, her YPG operasyonu'nda Emperyalistlerin parmağı vardır. Tek başlarına kazandıkları tek bir zafer var mı bu Devrimci (!)'lerin? Tek bir zafer? Yok. Hepsi Emperyalist destekli. Bir devlet, silah aldığı diğer bir devleti yenebilir mi hiç? Bu alternatif tarihte dahi yoktur. Kaldı ki bu üç Emperyalizm, Ortadoğu'ya köpek gibi saldırıyor. Yani bu varsaydığımız mücadele, Gandhi'lerin;Fidel'lerin ve hatta hatta tarihin ilk Anti-Emperyalist lideri, Emperyalistleri dümdüz eden Mustafa Kemâl Atatürk'ün bile başarılı olamayacağı bir mücadeledir. Zira Emperyalistlerin hiçbir yerde çıkarları, Ortadoğu'dakiyle kıyaslanamaz. Yahu adamlar kendi içlerinde bile mücadele ediyor abim. - +1 yıl
Bu arada eksileyen İmralı'dan siteye bağlanan Öcalan :D
- +1 yıl
Ortadogu da ikinci bir israil olacak bir Kurdistana siddetle ben de karsi cikiyorum. Ama sen " otursunlar yerlerine , herseyi kabullenip yasasinlar " diyorsun. Asagi yukari varmak istedigimiz yer ayni sadece yontemler tartisilabilir. Iyi aksamlar
- +1 yıl
Sayın abim, ben otursunlar demiyorum. Kürtler tabii devlet kursun, fakat Emperyalizm'in köpeği olmasınlar diyorum. Benim devletim için de geçerli bu. Yani biz ne kendimizi, ne devletimizi başkalarının oyuncağı yapamayız. Ayrıca yerinde durdukları da yok, Marksist katili ABD eteği altında Rusların verdikleri silahlarla Avrupa'dan gelen militanlarıyla gayet Devrim (!) yapıyorlar. Ancak senin dediklerin gülünç geliyor. Tarihte tek bir millet yok, Kürtler için böyle bir şey söylenemez. Maalesef Kürt Devrimcilerin birçoğu Emperyalisttir. Bunlardan bırak Solcu/Sosyalist olmayı, Sosyal Demokrat bile olmaz. Zira Sol, Anti-Emperyalizm'e dayalıdır. Emperyalizm ile bırak işbirliği yapmayı, sempati duyanlara bile kin kusarım ben. Fidel Baba'nın da dediği gibi:
"Tarihteki en büyük ayıp, Emperyalizm'dir." Vesselam... - +1 yıl
Eyvallah abim...
En İyi Cevaplar
+1 yılKürt kardeslerime saygim sonsuzdur şu bilinmeliki turkiye cumhuriyetinde yasayan herkes turktur pkk ermeni asala orgutunum devamidir ve amac ortadoguda karisiklik cikarmaktir buyuk devletler silah satmak icin bu yola girmistir eger kurt devleti kurulursa israil amerika yonetecektir.. kurtulus savasinda turk kurt ayrimimi vardi? bu kaleyi icten yikmak icin kurulmus bir tezgahtir kanmayalim arkadaslar onemlinolan insanlik kurt turk laz cerkes abhaza olamk degildir bu millet bugunlere cok kan dokerek bedel odeyerek geldi vakit birlik vaktidir
00 Yorumla
Dünyada çeşitli ırklar var. Türkiye'de 30 küsür civarı. Şimdi her biri için ülke kurulmaz. Zaten zamanında halk olarak bir araya gelip devlet kurmuşuz. Düşman el atmış, ülkemizi yıkmışlar, tekrar kurmuşuz. T. C çatısı altında toplanmışız. Hepimiz eşit kanunlarla adalet karşısındayız. Eğitim, sağlık biz halka sunulmuş. Eğer bir arıza varsa o da iktidarın yanlış politikası. Ülke kurmak isteyen varsa Bu T. C'nin sınırından çıkıp boş tapusu olmayan bir yer bulsun kursun. Türkiye Cumhuriyeti bölünemez. Zaten bir ülkemiz var. Yeni bir ülke kurmak nedir? Emperyalist devletlerin ekmeğine yağ sürmek mi? Yüzyıllardır zaten göç ede ede buralara gelmişiz, sığınmışız, bu topraklarda yer edinmişiz, 75 milyonluk bir aileyiz. Ne ülkesi? Ülkemiz zaten var. Ülkemiz öyle bir konumdaki dünyada eşi yok. Dünya farkında ama bizim halkımız daha farkında değil. Doğu bölgesi petrol alanı, madenler, tarım açısından avantajlı bölge. O bölgenin yer altı çok önemli.
11 Yorumla- +1 yıl
30 kusur irk icerisinde Gerek Sayisal gerekse de tarihsel olarak Kurtler ile ortak ozelliklere sahip irk hangisidir?
+1 yılBu konuyu bende düşündüm. Söyle bir şey var. Tamam Türkiye içindeki çoğu Kürt yeni bir devleti istemiyor. Çünkü bazı haklardan yararlanmaya başladılar ama en çok takılan nokta yine anadil olayı. Bence devletin anadilini tanıması gerekiyor. Diyorlar ki diğerleri de işter ama şunun farkında değiller. Türkiye'nin yarısını Türk oluşturuyorsa yarısını da neredeyse Kürt oluşturuyor. Büyük bir nüfus gücüne sahip Kürt halkı.
Diğer bölgelerdeki Irak ve Suriye'deki Kürt devletlerini ise destekliyorum. Çünkü oradaki Arap hükümetlerinin Kürtlere baskı uyguladığı da açık ortadada.
Tani bunlar benim düşüncelerim...211 Yorumla- +1 yıl
Anadil, bir milletin olmazsa olmazidir.
- +1 yıl
Zaten bir milletin kültüründeki en önemli etken anadil. Bu konuda çoğu Kürt dilini bilmiyor zaten. Bu yüzden Türkiye'deki Kürt kültürünün bundan belki de 100 yıl sonra kalmayacağını düşünüyorum.
- +1 yıl
Kesinlikle. Lakin bu nokta da bekaa sorunu devreye giriyor. Asimile olmadan varligini devam ettiren bir halk er ya da gec bagimsizlik talep edecektir.
- +1 yıl
Evet bu noktada bir kargaşa oluyor. İnsanı olarak bakınca milyonlarca nüfusa sahip bir milletin yok sayılması kültürünün dilinin olmadığınin söylenmesi ya da Türkleştirme asimile etmek yanlış. Devletin çıkarı konusunda asimile edilmesi daha iyi görünüyor. Ben sadece Türkiye'yi göz önüne almadan baktığımda Kürtlerin yaşamları için özellikle Suriye ve Irak'ta bir devlet olsun isterim. Ne olursa olsun ben Türkiye'de yaşıyor olsam da diğer ülkelerdeki soyadaslarim için bu gerekli diye düşünüyorum. Arap hükümetlerinin Kürtlere yaptıkları şeyler çok da uzak değil. Özellikle Halepçe katliamı çok trajik.
- +1 yıl
Yine ayni noktaya cikar. Komsu devletler de olusan yapilarin Turkiyeyi etkilememesi mumkun degil. Uzun vadede bu sorun kolay kolay cozulecek gibi gorunmuyor. Tek cozum var. o da zor gibi.0
- +1 yıl
Evet kolay bir şey değil. En mantıklısı Türkiye'nin devamı için Kürt kökenli insanların devlete bağlılığını sağlamak...
- +1 yıl
Evet , bu da devlet politikalarindan gecer.
- +1 yıl
Devletin tüm halkaları kucaklamasi gerekiyor. Kürt Türk Arnavut Boşnak Laz Çerkez tüm halkları birleştirirse sıkıntı olmaz insaAllah. Tabi bunun için de şu anda İslamcilik ya da Ümmetçilik daha çok etkili. İlerde ne olur bakacağız artık her şeyin hayırlısı.
- +1 yıl
Islamcilik mi? olmadi bu. Alevileri , Gayri muslimleri ne yapacaksiniz, gaz odalarina mi atacaksiniz?
- +1 yıl
Ben savunuyorum demiyorum. Şu anda daha çok hükümet ümmetçilik ve İslamcilik'ı benimsemiş durumda. İleride başka bir hükümet geçerse ne olur bakacağız bundan hayırlısı diyorum.
- +1 yıl
Teşekkürler
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
16Cevap
+1 yılbence olması gereksiz şöyle söyliyim yaşam eğitim davranış ve kültür adet ve daha aklıma gelmeyen bir çok şey şimdi serbest eskiden baskı vardı şimdi eğrı oturup doğru konuşalım baskı çok sertti ama şimdi çok fazla yol kattettik ben de kürdüm yaşamımdan bulunduğum yerden eğitimimden ifade özgürlüğümden memnunum devlet kurmak kolaydır ama bizim zaten bir devletimiz yok mu dünyaya kafa tutan bir devletimiz var 16 17 yaşında şehit düşen dedelerimizin kanı varken devletimize sahip çıkmak yerine yeni devlet kurmayı düşünüyosan senin düşüüncene de saygım sonsuz kardeşim :)
18 Yorumla- +1 yıl
Dostum. Ben zaten yari turk yari kurt biriyim. Acikcasi bir devletten yana da degilim. Lakin Kurtlerin magdur oldugunu goruyorum. Araplarin onlarca devleti varken Kurtler yuzyillardir iran, suriye, irak, Turkiye gibi ulkelerde baska kimlikler ile yasamak zorunda kslmislar
- +1 yıl
iyide Türkiye ye geldiler de, geri mi kovuldular onlarda gelip yaşayabilirler bizim ülkemizde gelene kapımız açık, zaten artık bir arada olmanın zamanı geldi yüz yıllardır başka insanların eline baktılar, buradan göçtüler , geri dönüp vatandaşlık isteyip alabilir hepsi ,
- +1 yıl
Metropolde yasayan birinin , cocugunun kurtce bilme ihtimali % kac?
- +1 yıl
kendisine ve ailesine bağlı ben manisada yaşıyorum ailem evde kürtçe konuşur ben kürtçe biliyoum kardeşlerim biliyo şimdi 3 yaşında kardeşim var o da yavaş yavaş kürtçe konuşuyo aile yaşamı değiştirirse bozulur ama eskisi gibi kültürüne bağlı yaşarsa devam eder kardeşim :)
- +1 yıl
Dostum konustugunun kurtce olduguna emin misin? misal istanbullu da turkce konusuyor , agrili da turkce konusuyor. Demek istedigim bir cumle kurarken araya turkce kelimeler koyuyorsunuz genelde bu da kurtcenin gelistirilmemesinden kaynakli.
- +1 yıl
ben eminim kardeşim ve urfaya Mardin e gittim kimse de sen kürtçeyi unutmuşsun demedi ya
da anlamama ve anlaşılmama gibi sorun olmadı ailem ve ben doğduğum kültürden kopmadık tek çözüm bu bence - +1 yıl
Kopmamanin diger sebebi de Turkce Egitimi fazla almamis olman olabilir mi? cunki lisans derecesine kadar turkce egitim alan birinin unutmamasi cok dusuk bir olasilik.
- +1 yıl
eğer o kişi kürtçeyi de Türkçe gibi aynı şekilde okuyup öğrenmeye devam ediyorsa değildir kardeşim :)
şu an böyle birşey olması olanaksız bende karşıyım nerede kuracaklar hangi ülke toprakalrında belki bir ihtimal ırak topraklarında bağımsız olarak kurulabilir nedeni ise karışıklık çk ve kimin ne dediği belli değil dersen ki Türkiye olmaz mı bu topraklarda onca vatan evladı şehit verilmiş ve tarihin bir çok sahnesinde yer almış ve kurulmuş bir devlet var artı olarak bu ülke ne Irak ne Suriye ne de İran değildir... tek bu devlet değil hiçbir devlet kurulamaz
00 Yorumla- Gündem konusunda 807 cevap paylaştı.
+1 yılSuanda anadoluda türk halkı daha fazla olduğu için self-determinasyon bize ait şu anadoludan toprak koparmaya çalışan dağ itleri önce yolundan gidiyoruz diyen kürtlerin atası selahaddin eyyubinin feth ettiği kudusu israilin elinden alsın ama yer mi?
010 Yorumla- +1 yıl
Mevzu o veya bu degil. objektif bir insan olarak , ortadogu da 20-30 milyon nufusa sahip bir milletin devletlesmis olmasi gerekmez mi?
- +1 yıl
Kürt bilmem ne devleti var zaten bir bölgede ıraka mı bağlıydı ya özerkte olabilir Şu an hatırlamıyorum ama Şu an da bunlara o hakkı tanımayan türkler değil avrupa ve abd ortadoğu ne bize yar olur ne de kürte ermeniye ortadoğunun sahipleri belli araplara bile yar olmaz o topraklar
- +1 yıl
Evet Emperyalizmin o bolgelere goz diktigi dogru. bunlar ayri pencere de konusulabilir. Ama ortada kurtlerin ugradigi bir magduriyet oldugunu dusunuyorum.
- +1 yıl
Peki romanlar
- +1 yıl
Gerek sayisal gerekse de Tarihsel olarak kurtler ile Romanlar kiyaslanamaz bile.
- +1 yıl
neden? onlar insan değil mi?
- +1 yıl
Tabiki insan. Ben ozgurlukcu biriyim , bana kalirsa butun dilleri , kulturleri yasatalim. Ama Kurtler ile Romanlarin durumu ayni degil.
- +1 yıl
20 30 milyonda çok değill hem ben kürt kardeslerimle bu ülkede yaşamaktan memnunum onlarla zaten bir gibi olmusuz ege neyse doğuda o bemim için hatta doğuluları egelileeden daha yakın hissediyorum kendimize ben ankaralıyım yani ondan böyle diyorum
- +1 yıl
20-30 binlik Devletler varken 20-30 milyonu kucumsemek ilginc. Kurtler ile Turklerin bir sorunu yok. Kurtlerin var olan sistemle sorunu var.
- +1 yıl
Bizim kudusle işimiz ve sorunumuz yok orası yahudilerin yoprağı ve inlarn hakkı sizin bir probleminiz varsa gidin g**ünüz yiyorsa dikat et kafana çuval geçirmesinler
+1 yılTürkiye sınırları dışında kurabilir, kimse kurmasın demiyor zaten. Yok biz sınırlar içinde kuracaz deniyorsa, çerkezler, arnavutlar, lazlar, boşnaklar, zazalar ve daha bir çok millet hayırdır kardeş sen ne ayaksın demeye hakkı vardır.
16 Yorumla- +1 yıl
Suriye de ki olusumlara da musade edilmiyor.
- +1 yıl
Her ülke kendi iç meselesinden sorumludur, ancak Türkiye'yi dolaylı ya da direk olarak tehdit eden bir yapılanma riski varsa Türkiye kendi çıkarları için müdahale etmek zorundadır. Sınır ötesi operasyonlarda bu yüzden yapılıyor. Her toplum bulunduğu yerde huzur içinde yaşamaya çalışsa sorun kalmayacak, senin topğrağın benim toprağım kavramı ancak cahil zihniyetlerin savunacağı bir durumdur. Halbuki bu topraklar hepimizin dese herkes sorun kalmayacak.
- +1 yıl
Turkiye de kurtlerin var olmasi Her zaman bir tehdit o zaman. Kurtlerin en buyuk sanssiszligi bu topraklar da var olmak sanirim.
- +1 yıl
Anlatamadım galiba, Türkiye'de yaşayan kürtler Türkiye için tehdit değil aksine Türkiye'nin yararına. Onlarda bu ülkenin vatandaşı, onlarda benimle seninle askere gitti, çanakkale de savaştı, bu vatan toprakları içinde yaşayan ve kimseye zararı olmayan herkes kardeştir. öylede olması lazım. Eskiden Kürtlere karşı çok ön yargı ve ötekileştirme vardı, şimdi kimse sen kürtsün sen lazsın diye ayrımcılık yapmıyor yapanlarında kim oldukları belli zaten. O yüzden bu ülkeye sende lazımsın bende.
- +1 yıl
Iyi de dostum. insanlar kimlikleri ile beraber yasamak isteyemez mi? Asimile olmadan , dogustan gelen ozelliklerini kaybetmeden? onlarin istedigi bu. bu istekler de beka sorunu yaratiyor haliyle.
- +1 yıl
Senin dediğin gibi her millet kendi öz kimlikleriyle yaşarsa işte o zaman asimile olur daha çok kan gövdeyi götürür. Bak suriye de, ırakta, hepimiz müslümanız kardeşiz demek yerine, sen sünnisin, sen şiisin, kürtsün diyerek birbirlerini öldürüyorlar. Bu mezhep çatışmaları kimin çıkarına emperyalist devletlerin çıkarına bizim değil.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKurtlar gitsin kanlarını dökerek savaşarak toprak kazansınlar bu topraklar bize ATA ' larımızın mirasıdır kimse bir toprağına dahi dokunamaz.
Atın Üstündeki TÜRK değilse Yüktür.
Barış kardeşlik gibi sözler zavallı ezilmiş toplumların TÜRK ile aynı seviyeye ulaşma hilesidir !10 Yorumla
+1 yılHer halkın vatanı olmalıdır. Ama savunma şekilleri yanlış. Tak'ı kurup sivilleri hedef almak devrimci bir eylem değil teröristçe bir eylemdir
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle , Katiliyorum.
+1 yılUlus? Millet? Kúrd? Hele altta bir uye Turkiye'nin yarisi Kúrd demisya tam komedi :) ne hakkı ne hukuku? Bu topraklarin her karisi Túrk yurdudur. Ne Mutlu Túrkúm Diyene.
10 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtler' in bir devleti var oda Türkiye Cumhuriyeti ben kürdüm önemli olan dilleri, renkleri , örf ve adetleri , kültürleri yaşatmak. Deniz Gezmiş 'in dediği gibi ''YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE ".
11 Yorumla- +1 yıl
Soylem de hos da pratik de kotu. Daha rasyonel olmak lazim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKursun eyvallahta bizim ülkemizden çalarak değil gidip başka yerde oyalansınlar. Ülke sınırlarımıza dokunmadan.
018 Yorumla- +1 yıl
Yalniz Şu an da bulunduklari topraklar da oz anayurtlari.
Cevap sahibi+1 yılSen nesin ya 😂 Amaç ne yani😂
- +1 yıl
Amac, insanlarin ne dusundugu ve neden boyle dusundugunu ogrenmek.
Cevap sahibi+1 yılBarış içinde yaşamaya çalışıyoruz hep birlikte. Lazı çerkezi tatarı da var burada mutlu olmaya, huzurlu olmaya çalışıyoruz.
- +1 yıl
Soylem de guzel de olmuyor. Sorunlar var , cozulmesi gereken.
Cevap sahibi+1 yılNe sorunu mesela?
- +1 yıl
En basiti Anadili olan " Kurtce" nin gelistirilmesi icin okullar da ogretilmesi. Milyonlarca Kurt anadilini bilmiyor.
Cevap sahibi+1 yılKürtçe bilmeyen kürt tanımadım daha sen nerde görüyosun bunları ya? Ayrıca kürtçe öğreten okullar, kürt dili ve edebiyatı diye açılan üni bölümleri var
- +1 yıl
Ben İstanbul'da dogup buymus biri olarak buradaki kurtlerin cogu kurtce bilmez. Sen hic Turkce egitim almadan uni de Edebiyat dersine girdiginde nasil afallarsin dusunebiliyor musun?
Cevap sahibi+1 yılSaçma bir arayış içindesin bence, tek sorunları kendi devletlerini kurmak istemeleri. Çok fazla kürt arkadaşım oldu bir çoğu Türkiyede olmayı, barış içinde yaşamayı seviyor.
- +1 yıl
Bati da Rahatlar ondandir. Dogu ve guneydogu da insanlar cok zor sartlar altinda yasiyorlar. inceldigi yerden kopsun diyorlar. Bir yandan pkk diger yandan Devlet ikisi arasinda kalmis durumda.
Cevap sahibi+1 yılPkknın amacı ne acaba? Kürt devleti kurmak değil de ne?
- +1 yıl
Baslangic amaci oyle olsada simdiki donemde daha cok emperyal guclerin taseronlugunu yapiyor. Pkk dan bagimsiz bakmak lazim kurt meselesinr.
Cevap sahibi+1 yılBu zamanda ülke ilkelerinden ödün veren bir hükümetle bile zor durumdalarsa pkkya karşı bir şeyler yapsınlar. Onlar da kendilerini göstersin, bizde çeşitli fedakarlıkları böyle yapalım.
- +1 yıl
Sade vatandas bir orgute karsi ne yapabilir ki? Kaldiki onlari orgut kucagina atan devletin politikalariydi , onlari orgutun kucagindan alacak da yine devletin politikalari olacaktir.
Cevap sahibi+1 yılŞu zamanki hükümet politikasından mı bahsediyorsun? Hepimizi pkknın kucağına atıyorlar, çoğumuz bu açıdan çekiyoruz. Demek istediğim pkkya gitmemeleri için çocuklarının torunlarının, bir şeyler yapmaya çalışsın, ç. Birçoğu bir şey bildiği halde susmayı tercih ediyor çünkü onlar da kürt devleti kurma isteğiyle yanıp tutuşuyor.
Cevap sahibi+1 yılHer şey devlet kurmak değil üstelik. İnsanlık önemli. Bu ülkede korunuyorlar, birçok hakkı sağlayabiliyorlar. Bunu göz önüne alın.
- +1 yıl
Insanlarin pkk ya sirt donebilmesi icin Devlete guvenebilmesi lazim. Devlet bu konuda birseyler yapmadan sade vatandastan cok da birsey beklememek lazim.
+1 yılyok, kürt yönetimine katılsın isteyen Türk topraklarından vermeyiz
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede hiçbir zaman kuramazlar. Gerekirse soykırım yapılır.
20 Yorumlatürkiye sınırları dışında kurarsa kursun bizi ilgilendirmez başka türlü başını alır :)
02 Yorumla- +1 yıl
Turkiye disinda da izin verilmiyor. Mesela Suriye de sirf bir kurt olusumu olmasin diye Turk askeri gonderildi.
+1 yılTanıyorum, hadi gidip kurşunlar. Bak, benden de izin çıktı.
00 Yorumla
+1 yıltürkiye cumhuriyeti devleti sınırları içinde hakları yok kendi çöplüklerinde boğulmak istiyorlarsa kuzey ıraka gidebilirler
10 Yorumla
+1 yılKurtlerin bir devleti var zaten Kuzey Irakta , gidebilirsin oraya
00 Yorumla
+1 yılKurtlerin zaten bir devleti var TURKİYE Cumhuriyeti...
00 Yorumla
+1 yılKürtler bağımsız olunca ne olacak?
00 YorumlaKardeş bu soruyu sormadın sayıyorum.
00 Yorumlaöyle bir hakları yok
016 Yorumla- +1 yıl
Binlerce yildir yasadiklari topraklar da neden boyle bir haklari olmasin?
- +1 yıl
Egemenlik ayni zaman da somurgecilige cikar.
- +1 yıl
Dostum sana deseler ki "kimligini inkar et , gel benim kimligimle yasa " kabul eder misin?
- +1 yıl
Kurtler , Kurucu millet yalniz.
- +1 yıl
Turkler ile beraber kurucu millet.
- +1 yıl
Lozan antlasmasi.
- +1 yıl
Dogudaki isyanlarin cogu Dini isyanlardir. Bir tek o donem Dersim isyani bir otonom bolge isyanidir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanımıyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026