İç düzen; MİT tam 6 parçaya bölünecek her bölüm kendine özgü çalışacak ama tek bir yerden tönetilecek; Stratejik analiz başkanlığı İstihbarat savunma başkanlığı Dış operasyonlar başkanlığı Güvenlik istihbaratı başkanlığı Elektronik ve teknik istihbarat başkanlığı Sinyal istihbaratı başkanlığı
.. ve MİT ilk defa dısardan teşkilata ajan toplayacak ozellıkle hacker'lar için gün doğdu
her birimin kendisine özgü binası olacak bu yüzden ABD deki pentago'nun hemen hemen aynısı olacak yeni binayı yapmaya başladılar bile
MİT yerleşkesi için ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un model alınacağı kararlaştırıldı. İç içe önceki 5 tane beşgenden oluşan bina ,600 bin m2 yekün alan ve 340,000 m2 kullanım alanıyla dünyanın en çok büyük resmi daire binalarından biri.
Milli istihbarat teşkilatı tamamen değişiyor.Yeni düzenleme ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Öncellikle pentagon dediğimiz bu beşgen bina abd istihbarat binası değil amerikan savunma yani (amerikan genel kurmay başkanlığı ) binası cıa binasının sen daha adını bilmen imkansız yakınen ben takipteyim bu konuyu velhasıl etimesgut bağlıca ilçesinde yapılacak bu bina ve hiç pentagon binasına benzemiyor ve söylediğin bu altı birim hayal ürünü ulusal güvenlik başkanlığı (UGB) çatışı altında birleşecek adı bu olacak direk başkana bağlanacak altında iki birim olacak birisi yine mit olarak kalacak diğeri ise polis jandarma istisbaratında çalışan personelerin alımıyla oluşacak kamu güvenliği birimi (KGB) olarak düzenlenecek direk mit gibi Ugb ye dolaylı olarakda iç İşleri bakanlığına bağlı kalacak amerkan FBI modeli gibi yapılan düzenlemeler bu yönde mit ise CIA modeli olarak her ikiside tek kurumda iç ve dış İstihbarat olarak ayrılacak askeri istihbarat yine bunlardan farklı bir alanda bağımsız genel kurmaylığa bağlı olaral idame edecek
Mit dedinde aklıma bir hikaye geldi. Mitde çalışan bir adamın tayini çıkmış ve gittiği yerde mit binasının yerini bilmiyormuş ama caminin yanında olduğunu biliyormuş. Sokakta bir dayıya sormuş -Dayıcım buralarda bir cami varmış nerde biliyor musun? Dayı yanıtlamış +Mit binasının yanında
Zaten Cia kurmuş uzun yıllar Mit maaslarini ödenmişti ve Mit Müsteşarı Doğu : Ben Mit Müsteşarı değil Cia bölge müdürüydum demişti. Mit eskisi gibi kalacaksa hiçbir anlamı yok gerçekten Milli olacaksa hadi inşallah Fidan giderse inanırım.
Afedersiniz s. çtı simdide sıvadı derler.. İstihbarat biriminin lav edilip polis ve jandarma istihbaratindan olusan bir mit olusturulmasi lazim. Gorduk darbe girisimi gecesi mit olayı haberlerden duydu.. O birimin basindaki arkadasa benim ve hatta anasinin sutu bile haram olsun..
Hakan fidanin gorevden alinip orgulanmasi lazim. O adam bu ülkenin hakkinda kilisenin aldigi her karardan haberdar.. Fakat umrunda degil... Bize degilde sanki feto gibi kiliseye calisiyor..
O birimler zaten mevcut yeni bir yerleşke kurulması fikrine mutabıkım iyi olur mit i küçümseyenlerde oturdukları yerden sallamasınlar faaliyetleri çok fazla özellikle güney ve doğu sınırlarımzda.
En İyi Cevaplar