Hatay İskenderun deniz er eğitim alayında usta birliği nereye düşer? hatay iskenderun deniz er eğitim alayı usta birliği nereye gönderiyor yardımcı olur musunuz lütfen?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 3,7b cevap paylaştı. Benim abim oradan Canakkale' ye düştü Deniz kıyısı bir yere düşer riskli yerler olmuyor pek Denizcilere.
Gölcük , İzmir Foça, Muğla- Marmaris gibi yerler.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılGenelde Kocaeli/Gölcük. Dağda filan yapar diyenlere bakma. Sakın yok amfibi olurmuş filan yavaş gitsinler :D Amfibi paralı askerlerden oluşur. Adamlar profesyonel eğitim alıyor 1 aylık acemi birliği eğitimi yapanı amfibi yapmazlar. Mülakatlara filan giriliyor onun için. Deniz kuvvetlerinde olanlar genellikle denizle alakalı yerlere atanır (psikolojik vb. ya da çok nadir istisnalarda karaya atanırlar). Gemiler sözleşmeli olarak dolmuş olması lazım çünkü lojistik destek gemilerinin çoğu sözleşmeliye geçmişti ben askerliğimi bitirdiğimde. Lojistikten sonra son partiolarak çıkartma gemileri kalmıştı onlarda çoktan tamamlanmıştır. Gemiye düşme olasılığı düşük gibi duruyor. Sahil güvenlik, muhafız vs. olarak atanabilir. Denizin karasında olur büyük olasılıkla. Muhafız olursa iyidir günde maksimum 8 saat nöbet tutar bakar keyfine. Ben gemide yaptım kafayı yer insan. Doğuya filan Bab'a götürelim deseler koşa koşa giderdim. En azından telefon serbest orada, bide gözün sürkeli açık olurdu saldırı gelir gibisinden o kadarbu da sorun etmezdi benim için. Gemide yapmaktansa çok daha iyi bir şey.
348 Yorumla- +1 yıl
Ordaa telefon serbest degil mii?
Cevap sahibi+1 yılGemiden gemiye değişiyor. Biz genelde ayda 2 kez filan arayabiliyorduk. Bide darbe zamanına denk geldik işte. Yaklaşık 2 ay çarşı iznimiz olmadı kırmızı alarmda olduğumuzdan dolayı bide 2 ay boyunca hiç bir telefon görüşmesi yapamadık. Anca ailesi gemiyi arayanlar olursa oluyor fakat (telefon görüşmeleri dinlenebiliyor kayıt altında yani). Turuncu ve kırmızı alarmda çarşı izni verilmez personel gemi dışına çıkamaz resmiyette. Yani ben usta birliğimde 2 ay kadar darbe zamanı, bide küçük bot geçmişti donanmanın yakınlarından 3 hafta oradan, 2 kez de 1 er haftalık drone geçmelerinden verildi. 13 hafta sonu çarşı iznim verilmedi bu tüm erler için geçerliydi tabi. Ayrıca bizde askercell'i bile şöyle kullanıyorsun telefonu dolaba koyuyorsun. Saat akşam 6 dan sonra nöbetçi asb. izin verirse görüşebilirsin ama genelde izin vermiyorlar. Dolabın anahtarı asb. salonunda oluyor. Kameralı telefon yakalatmıştı biri ara sıra baskın olur arama yapılır. 3 hafta çocuğun askerliğini yakmışlardı.
Cevap sahibi+1 yılBide iş çok olur yaptığın branşa göre. Ben yara savunmaydım. Nerede pis, uğraşlı iş verse bu branş yapar. Kendi branş işi dışında, nöbette tutar, porsunların işi olan raspa boyayı da yapar, bulaşıkta yıkar vs. vs.
Gemide asker sayısı az olur. Ben haftada 1-2 kez bulaşık yıkıyordum teskereci olana kadar sürdü bu. Nöbetler en az 4 saat olur 1 nöbet süresi 4 saattir. Karada bu 1-2 saattir yerine göre. Fakat deniz kuvvetlerinde 1 nöbet 4 saat sürmekte. Resmiyette sana 8 saat nöbet yazılır en fazla ama abartısız söylüyorum 12-16 saat filan nöbet tuttuğumu hatırlarım.
En basiti izinden geldiğimde döner dönmez başkasının nöbeti bana geçti. Akşam 20-00 tuttum. Sonra 04-08 tuttum, 12-04 tuttum, 20-00 tuttum ve bu esnada ben eratı açma ve bulaşık görevi yazılmıştı. İzin kullanan askerler döndüğünde böyle sağlam bir geçirirler. Bu 2 gün ardı ardına sürdü. Hayal gibi geliyor ama gerçek bir olaydır.- +1 yıl
Offff bee ne yasamissin sen yaaa 😨
Cevap sahibi+1 yılDaha neleri var. Gemide en rahat 2 branş vardır. (ikmal-aşçı grubu ve serdümen) bunlar rahattır. Üstü başı pislenmez filan öyle yani. Mesela gemide ütü yapmayı öğrenmek zorundasın jilet gibi olacak o üst baş pantolonlar. Pantolonun çizgisi düzgün olacaktek çizgi olacak. Rütbeli personellerde sana ütüle diye verebilir veriyorlarda. Kafayı yer yani insan gemide. Ranzalar filan görsen bune böyle dersin. İyi yönleri de var tabi yemekler güzel bide seyir filan oluyor şehir şehir ülke ülke geziyorsun (gemiden gemiye değişir bazı gemiler yurt dışına gitmiyor). Mesela bana biri dicek hadi kıbrısa gidelim ne kıbrısı dalga mı geçiyorsun derim ama askerde görmüş oldum. Karadeniz, Akdeniz, ege filan vaya yer gezdim.
- +1 yıl
Oralari geziyon da iniyomusun gemiden yoksa geminin icinde mi oluyosun hep?
Cevap sahibi+1 yılÇoğunda gezdim. Sadece Antalya'da gezemedik o da denizin ortasında demir atmıştık tatbikat gereği. Onun dışında Samsun, İzmir, Mersin, Kıbrıs, Ukrayna, Bartın, İstanbul, Çanakkale gibi bölgelerde çarşıya çıktım.
- +1 yıl
Ne diyon yaa oralar sey yerler insallah yurt disana falan cikmazlar bunlar 😕
Cevap sahibi+1 yılGemiden gemiye değişir. Bazı gemiler var ya limandan kalktıkları bile yok. Kimileri ise yurt dışı filan gidiyor. Sevgilinin başı gerçekten bağlıysa iradesine hakim olur. İzmir, Kıbrıs, Ukrayna buralarda çok açık seçik kızlar mevcuttur. Bide masaj salonu vardır Kocaeli'ne düşerse çoğu arkadaşım masaj yaptırtıp mutlu son yaptırıyordu. Sevgilin sana bağlıysa gitmez ama merak etme :)
- +1 yıl
Oooo daha nelerrr duycamm offff ne diye gidip gemici olduki sanki gitsin dagda yapsaydi nolurdu yaniii
Cevap sahibi+1 yılAma en son olaylar değişmediyse gemiye düşme olasılığı çok düşük. Fırkateynler, gabyalar filan alayı sözleşmeli askerlerle dolu yani 6 ay veya 1 yıl askerlik yapacak kişiler gidemez o tip gemilere. Ben teskereyi almadan önce lojistik desteklerde doluyordu büyükleri doldu küçükleri dolmuştur çoktan. Çıkartma gemileri kalıyor tek fakat onlar çok seyir yapmıyor ki onlarında sözleşmeli geçme ihtimali vardır çoktan bence. Hücum botlar geçeli sene oldu zaten. Şahsi düşüncem anca çıkartma gemisine küçükte olsa düşme ihtimali var ama o da çok zor.
Hücum bot, gabya, fırkateyn, lojistik filan doldu diye biliyorum. Muhtemelen deniz kuvvetlerinde karacı askerler gibi ot yolma, tuvalet temizleme, etrafı süpürme vb. işler yapacaktır diye tahmin ediyorum. Kapıda filan nöbet tutar öyle yani.- +1 yıl
Harbiii mii ciddeenn mii bunlarr gercek miii 😯😯
Cevap sahibi+1 yılHÜcum botlar, Fırkateynler, Gabyalar, Corvertler, Büyük lojistik gemileri sözleşmeli erlerle doldurulmuştu.
Bizim gibi küçük lojistik destek gemileri kaldı fakat ben teskere zamanı yakında sözleşmeliler bu gemiye gelcek duyumunu aldım. Geriye Çıkartma gemileri kalıyor ki o da anca tatbikattan tabikata belki o da. Beyaz fırtına da çıkartma vardı sadece samsun da o da tek. Şey gemileri var söndüren filan taşıtlar var bunlar şehir dışına çıkmaz limanda dururlar. Tek taşıt hareket eder o da asker izmit gölcük arası taşıt gemisi küçük bişi onunla git gel yapar personelleri alırlar yani başlarında asb. lar olur zaten. Kafasına göre gemiden inip çarşıyı gezemez. SAdece hafta sonu gezer 1 gün o da. (çift çarşı veya hafta içine ödül olarka çarşı alırsa ayrı o tip gemilerde sanmıyorum pek vreceklerini)- +1 yıl
Hwe yanii korkuyq gerek yok oyle mi?
Cevap sahibi+1 yılşu an yok gibi benim arkadaşım kasım dönemi gitti o da deniz kuvvetleriydi hatta iskenderunda yaptı acemliğini ama denizin karasına düştü. DEnizci gene ama karacı asker gibi takılıyor gene.
- +1 yıl
Oda denizin karasinda denizde degil kii
Cevap sahibi+1 yılDenizin karası şöyle oluyor. Misal Gölcüğe düştü diyelim. Karargah var orada kalacak. Gemilerle işi olmayacak. Seyir filan ya da şehir dışı yapmayacak. Karargahında olacak hep. Orada olan işleri yapacak misal komutanı veya üst devresi temizle dicek temizlicek, boya dicek boyucak o tarz şeyler. Şöyle düşün 1 apartman var mesela orada 50-100 civarı asker var orada yaşayacak orada ki işleri yapacak yani. Deniz kuvvetlerinde donanmada bulunan karargahlarda görev yapacak yani.
- +1 yıl
Evett iste benim sevgilim iskenderunda bu dedigin gibi sabah aksam kos yuru spor temizlik hep bunlari yapiyo
Cevap sahibi+1 yılİskenderun öyledir. Çök kalk vs. Taburdan biri kaçar o bir kişi yüzünden tüm bölük ceza alır. Sevgiline söyle komutanları veya çavuşları dağıtım izni kullanacak mısınız derse hayır kullanmıcam desin dışarıdayken tabi. Çünkü evet kullanıcam diyenlere şınav vaziyeti aldırıp bekletiyorlar yavaş yavaş şınav çektiriyorlar. İzinler ise son günlere doğru belirlenir kim çıkmak istiyor istemiyor sorulur. Branşa göre kursta çıkabilir kurs çıkarsa kurstan sonra dağıtım iznine gidebilir. İlk ay çok zorlu geçer benden tavsiye sakın dağıtım iznine çıkmasın sakın. Ben kullandım çok pişmanım. Çünkü hazır askerlik psikolojisine alışırken izin kullanacak tekrar sivile dönecek direk usta birliğine gidince m*la döner orada. Ben yaşadım bu sorunu. İzin filan kullanmasın direk gitsin. İlerleyten aylarda o izin gününü çok arar sonra ben aradım şahsen. Dağıtım izni kullananların çoğu pişman.
- +1 yıl
Ewett bak oda oyle yapcak buraya gelmiycek direk ordan gidicek 5 6 ay sonra gelirim belki diyo belkide gelmem 1 ay erken bitirrim daha iyi diyo
Cevap sahibi+1 yılMayıs dönemi gitti sanırım sevgilin. İlerleyen süreçte sevgiline at yürüyüşü öğretecekelr bölükçe öğrenecekler. Yemin töreninde at yürüyüşü yapılacak. Hırsızlık olaylarıan dikkat etsin (yer değiştirme veya komple hırsızlık). Değerli bişi bırakmasın koğuşta. Kantin filan fiyatlar ucuzdur orada. Ziraat kartı vermeleri lazım yakında ya da vermişlerdir sanırsam. Bide selam durma vardır. SElam dururken komutan test eder onu adın ne asker der. Ya da gözüne bakar filan. Selam verirken gözünü bir yere kaçırmasın selamı bozmasın emir gelene kadar. Öğretirler bunu zaten. Böyle şeylere dikkat etsin.
Bide fotoğraf çektiriyorlar orada fotoğraf çektirsin mutlaka. Ben çektirdim bir kaçını çerçevelettim. Bide boş zamanı olursa arkadaşlarıyla filan ya da tek çektirebilir hatıra olarak tabi boş zamanı olursa. Bide sevgiline kargo margo göndereceksen şu konuya dikkat et. Kargo sevgiline ulaşmadan daha doğrusu haber verilmeden önce o birlikte açılır kontrol edilir bilginiz olsun.
Cevap sahibi+1 yılİzin olayı bak şöyle.
Bazı birlikler kullanmasa da oluyor karışmıyorlar 1 ay erken çıkabilir. Fakat bazıları zora ki kullandırtıyor kimisi parça parça kimisi tek seferde kullandırtıyor o yerinegöre değişir işte.
Kullanacaksa dediği gibi 5-6 aydan önce kullanmasın.- +1 yıl
Hii mektup gondermeyi dusunuyodum sabah agzini aradim ptt var kogusta dedi o haldede mi bakiyolar?
Cevap sahibi+1 yılPtt'de kontrol ediliyor. Ptt, fotoğrafçı ve ziraat atmsi filan var. O civarda. Ptt kontrol ediyor mektup olsa dahi. Mektup, kargo, paket vs. ne varsa bakılıyor okunuyor kontrol ediliyor.
- +1 yıl
Eeee nasil mektup yolliycm bn oraya?
Cevap sahibi+1 yılİskenderun da ki birliğe yani acemi eğitim alayına yollayacaksın. Mektubu yazacaksın göndereceksin. Ptt de iskenderun acemi eğitim alaıy dersen söylerler zaten bilgilendirirler ptt de gönderirken sana.
- +1 yıl
Yani adres yerine oranin adresini yazmiycamnmi anlamadim yaa 😕
Cevap sahibi+1 yılİskenderun Deniz Er Eğitim Alayı diyince tarif eder ptt görevlisi size.
İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı Adresi: Mustafa Kemal Mah. İbrahim Karaoğlanoğlu Cd. Yanyol
Detaylı isterse adres bu. Fakat ben hiç kargo almadım acemi birliğimde sevgilin çavuşuna veya komutanına anlatsın olayı. Kaçıncı bölük filan bilgi vermesi gerekiyor mu onu öğrensin. Benim bildiğim adres ve kişi adı soyadı yeterli.- +1 yıl
Hee ben boluk oyunu buyunu biliyorum ama bilerek sormuyorum ki supriz olsun diye bianda sasrsn falan diyee
Cevap sahibi+1 yılAnladım. Bence şunu yap ağzını ara bir kaçıncı bölükte olduğunu öğren. Her ihtimale karşı. Çünkü aynı ad soyadda başka bölükten biri çıkar filan sıkıntı çıkmasın sonra yanlış birine gitmesin kargo.
Örnek vereyim
Ahmet Arslan bu isim ülkemizde çok vardır. Misal sevgilin 2. bölüktedir ama aynı isimden 5. bölükten biri de çıkabilir. Muhtemelen öyle bir durum olmaz ama sen işini bence garantiye al derim. Olurda ptt görevlisi sorarsa filan.
Sevgilinin ağzını ara yani kaçıncı bölüktesin kaç kişi sizin bölük filan anlatmasını iste biraz söyleyecektir diye tahmin ediyorum.- +1 yıl
Onundedi 3 tabur 15 bolukmus 280 kisi mi ne okadar kisi kaliyolar mis yani ben mektubun uzerine
Ad soyad: fikret arslan
Adres: ..
Boluk ismi : ..
Bu sekilde yazip ptt vercem oda oraya getrck oyle dimi?
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle öyle. Adresi yazacaksın adres kısmına kaçıncı bölük olduğunuda yazarsın. Sonra gönderdikten sonra ise orada ki ptt şubesine ulaşır askeriyede ki yani. Ptt görevliler kontrol eder. Sorun yoksa sevgiline komutanı aracılığıyla haber gelir. Kargon var gibisinden. Müsait bir zamanda komutanı gönderir sevgilini kargosunu alması için.
- +1 yıl
Hımmmmm cok sagoll yaa bende kara kara dusunuydm ama onlar noye ozel mektuplari okurlar ki?
Cevap sahibi+1 yılŞu sebeple bir terör örgütü, fetö mensubu, vatan haini, başka ülkenin ajanı olma vb. ihtimalleri üzerinde okurlar. Mesela sevgilin sana mektup gönderecekse eğer bakarlar orada bu burayla ilgili bilgi filan sızdırıyor mu dışarı ne yazmış bakar bir . Her ne kadar özel olsa bakılmaması gerekse de askeri kurumlarda gerekli çünkü bir bilgi sızması veya kontrol edilmeyen paketten çıkacak el yapımı bomba yüzlerce kişinin hayatına maal olabilir.
- +1 yıl
Iyide sacma sizdirmak istese telefon var arar soyler ne soylemek istiyosa zor bisey degil ki
Cevap sahibi+1 yılAskeriye deki ankesörlü telefonlarda dinleniyor (bunu çoğu kişi bilmez). Yani onu düşünen TSK bunu hayli hayli düşünmüştür doğal olarak. Sadece birliğe kaçak cep telefonu vs. sokulursa yapılır o da arayan kişinin gevşekliğinden kaynaklıdır görmediyse eğer. Bizim donanmada bir sistem var sinyal bozucu biz konuşmak için sahile gidiyoruz çünkü o sistem donanma önünde uzaktan kumandalı vb. bomba patlatılmasın diyedir. Sinyal bozuyor. Bizim askerceller bile çoğu zaman bu yüzden çekmiyor. Kaçak telefon ve sivil hattı olanlarda bazen aynı sorunu yaşıyor.
Cevap sahibi+1 yılArayan kişinin gevşekliği derken mesela askerler geliyor ya yeni, onları arayan görevlinin gevşekliği valizi düzgün aramaması gibi.
- +1 yıl
Iyide ben sevgilimle gayet iyi konusyorm mesajlasiyrm normal takoz telle askercell falan da yok elinde firsat buldukca mesaj atiyo boyle ankosrlu telefnla hic konusmadk yani
Cevap sahibi+1 yılSivil hat sokmuş. Yani burada o acemi birliğine girerken onu arayan personel iyi aramaması veya geç misali yapmasından kaynaklıdır. Donanma da bizim sinyal bozucu var çoğu zaman telefonlar çekmez. Acemi birliğinde ankesörlü telefonlar dinlenir ama bu tüm askeriyede ki ankesörlüler için geçerlidir. Usta birliğinde dikkatli olsun ama çünkü orada gideceğe yere bağlı daha detaylı arayabilirler. Çünkü gideceği yere öyle binlerce asker gelmediğinden baştan savma arama yapmayabilirler belki.
Bide bilgilendirme yapayım kitap, dergi, gazete vs. okuyacaksa komutanının izni olmalı yani imzası olacak öyle okuyabilir. Kitaplarda filan siyaset, dini konular, ırkçılık gibi şeyler olmamalı.
Gideceğe yere bağlı olarak siyasetle ilgiliyse konuşmasın çünkü cezası ağırdır. Bide namaz kılıyorsa bazı yerlerde komutanlar buna kızar kimisi müsaade eder bilgisi olsun bu konuda. Usta birliğinde kepine hakim olsun. Kapalı alanlarda kep giymesine gerek yok.- +1 yıl
Iyide diyoki 70 kiside takoz burda tel var digerleride kullanmiyo zaten diyo sorun olmuyo diyi ne sacma ya turkiye de yasiyoz elhamdullh muslumanizz ama oldugumuz yerde ırkvlk o bunyuzunden namaz kilamyrzz bu ne kadar sacmalikk
Cevap sahibi+1 yılTahminimce sevgilin haftaya silahlı silahsız egzersiz hareketlerine geçer. Çok karmaşıktır bunlar. Bölükçe düzgün yapılması gerekir. Sonrasında ise G3 ile ateş edecekler. Omzu çıkar elmacık kemiği dağılır diyenlere şey yapmasın bilerek korkutmak için derler, sıkarken sıktığını bile anlamaz abartılacak bişi yok. 5 kez ateş edecekler. 25 metre mesadefen olacak bu atışlar. 5 te 5 yapanlar 1-2 atış daha yapıyor komutanları isterse o da tabi. Bide silahları dağıtacaklar onlara. Sakın kafasına göre kurma kolunu filan çekmesin veya silahı sağda solda unutmasın fena çarpılır hele ki silaha sakın bişi olmasın.
Cevap sahibi+1 yılSorun olmuyorsa iyi. Dediğim gibi kimi rütbeli karışır kimi karışmaz. Gittiği yere göre değişir her şey bölükte ki komutanlarına bağlı bu durum kısaca. Namaz şöyle diyim acemi birliğinde serbestti bizim bölükte. Usta birliğinde ise bazı rütbeliler kızıyordu kimisi iyi yapıyorsunuz diyordu. Fakat komutan şeydi şöyle diyim bayram namazına göndermedi mesela askerleri.
- +1 yıl
Evett oyle olcakmiss haftaya basliycaklarmiss amaaa velakinn silah cokmmu onemli unsur oylee
- +1 yıl
Niyee ki derdi neymiss de gondermiyo?
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle biri bizim bölükte silahını unutmuştu. Çavuş çarptı. Namussuz dedi silah namus demektir namusuna bile sahip çıkamıyorsun diye çocuğu çarpmıştı. Silahı söküp takacaklar filan G3 ü öğretirler özelliklerini filan. Silah çok önemli kırılır bişi olur hasar görür o uğraşır sonra ceza alması kaçınılmaz olur yani. Yakmasın boşa askerliğini. Ben acemideyken kimileri artistlik yapıp habire kurma kolunu çekiyordu. Sadece çekiyorlar hava olsun diye ama o kurma kolu bir kırılsa ya da arıza çıksa o artistlik yapanları inim inim ağlatırlar sorguda.
Bide kavga çok olur acemi birliğinde dikkatli olsun tahriklere gelmesin.
Cevap sahibi+1 yılYanlış anlaşılmasın burada. Amacım siyasi olarak şey yapmak değil ama bizim komutan tam Atatürkçüydü. Namaz kılanlara filan farklı gözle bakıyordu. O yüzden onları Atatürkçü değil bunlar düşüncesi ile kıl oluyordu o yüzden böyle şeylere müsaade etmedi. Burada yanlış anlaşılmasın her Atatürkçü aynıdır demiyorum. Bizim komutanın huyu böyledir. Böyle tipler askeriyede boldur. Oysa Atatürkçü olupta namaz kılanda elbet var. Atatürkçü olupta namaz kılana karışmayanda var. İşte bunlar her kesimde olan şeyler sağcının da solcununda iyisi kötüsü vardır.
- +1 yıl
Hımmmm anladimm yeni yeni seyler de ogrenmis oldum sayende tesekkurler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. İşinize yarar umarım. Kafanıza bişi takılırsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
+1 yılarkadaşım izmire düşmüştü denizci olarak küçük bir adada yaptı askerliğini
12 Yorumla- +1 yıl
İzmir foca mi?
- +1 yıl
foça değil onu biliyorumda unuttum hangi ilçe olduğunu
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
Şırnak Mardin ya da Ankara lalahan
Ne alaka denizcinin ne işi var der gibisin anfi takımı var orda hepsi denizci denizle alakası yok dağ Bayır dağlarda devriyedeler22 Yorumla- +1 yıl
Aaa denizci diye illa denizde olmasi sart degil yani oyle mi?
- +1 yıl
Benim bilader denizciydi Ankara lalahanda askerlik yaptı yara savunma olarak.
bir kaç arkadaş ta denizci olarak acemi birliğini yaptı bazıları Şırnak'ta görev yaptı belli olmuyor.
Gerçi ben komple doğuda yaptım önce Erzincan topçu olarak sonra van Erciş ordan Şırnak Hakkari derken doğuda gezmedigim yer kalmadı aşağı yukarı
+1 yılAskerde olan ve denizci olarak yapıyorum hatay iskendurun çok güzel seni el bebek gül bebek bakıyolar 1 ay öyle bir eğtimde yok sağa dön sola dön rahat hazır ol sonra izmit, yalova , İstanbul , çanakkale, İzmir , antalya olarakve Ankara olarak dağıtıyolar ve korkman hepsi birbirinden güzel yerler telefona gelirsekte usta birliğine götürmek yasak 😅😅 işte anladınız hiç bir sıkıntı olmayacakk korkmayın hayırlı teskereler atarsa $96
250 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa İzmir olur ya da Gölcük
İskenderundan oralara giden çok oluyor çünkü30 Yorumla
+1 yılnerden atladigina bagli nereye dusecegini kestirmek icin
02 Yorumla- +1 yıl
Istanbuldan oraya dustu
- +1 yıl
bwlli olamz
+1 yılmerhaba nereye düştü acaba. bir de nereden atandı
00 Yorumla
+1 yılMüneccim miyiz? 😂😂
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBalıkesire düşüyor genelde
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇok rahat oluyor denizciler
Ne zaman gitti askere?- +1 yıl
3 mayis da gitti 3 gun oldu gideli
Cevap sahibi+1 yılHmm rahat olur yaa
Sen üzülme o rahat edecek
Sonuçta denizci oh kebap :)- +1 yıl
Allah allah ben konusuyorum da cok istimaya cikiyolarmis heralde sabahtqn aksama kadar kosturuyolar diyoo hic rahat demedi yani 😕
Cevap sahibi+1 yılOlabilir
Jandarma piyade daha yorucu ona bakarsan
İlk zamanlar böyle olur
Ben askerliğimi izmirde yatım bilirim acemilikde ıspartaydı- +1 yıl
Himmm izmirin nerwsinde peki?
Cevap sahibi+1 yılGazi emir
Bilir misin?
Cevap sahibi+1 yılMesaj atılmıyor ya
Seni takip ettim
Sende beni eder misin
+1 yılİzmir foça ya da kocaeli
00 Yorumla
+1 yıldenize
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSuriye
00 Yorumla
+1 yılben ist a dusmustum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Hatay İskenderun deniz er eğitim alayında usta birliği nereye düşer?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat