Bu gece baharı müjdeleyen, dileklerin gerçek olduğuna inanılan Hıdırellez bayramı :) Sizin de bu gece için gerçek olmasını umduğunuz bir dileğiniz olacak mı?Dileklerin kağıtlara yazılıp gül ağacına bağlandığı, baharın kutlandığı Hıdırellez bayramını kutlar mısınız? Hıdırellez'de dilek nasıl tutulur? diyenleri de buraya alalım :)Dileklerinizin gerçekleşmesi ümidiyle!
Ben inanmıyorum böyle şeylere insanın şansı doğuştan gelir benim şansızlığım bahtsızlığımda doğuştan geliyor 😏 normalde de ettiğim dualar olmuyor ki bunda dileğim gerçekleşsin belki çok bencilce oldu ya da günah ama yok yani ettiğim dualar tuttuğum dilekler uzay boşluğuna gidiyor sanırım bir tanesi de mi kabul olmaz be kardeşim🙄 kaldı ki bu gece yarın gece dilek dileyim falan boş ya
Insanlar neden sıkıcı berbat beklentisiz hayatlar yasamak ister ki neden guzel olan herseye karsilar bu kadar? Yorumlara bak yok hurafe yok gunah yok kutlamam lan biz de biliyoruz yalan boyle seyler egleniyoruz kendimizce festivallere falan gidiyoruz bu kadar odun olmayin
Hidrellezle falan isim olmaz. Varsa bir niyetim alirim abdestimi acarim ellerimi semaya, gonulden iki dua eder huzuru bulurum. Boylesi bos islerle ne inancimi sakatlarim nede kendimi komik duruma dusururum.
Bende yalnız olmaktan çok sıkıldım kaslı uzun böyle yakışıklı esmer renkli gözlü birisini içimden geçirerek bir cin ali çizdim... ama içimden geçen olur çizim sadece bir niyet yani cin ali erkeği teslim ediyor 😃 yoksa cin ali istediğimden çizmedim aslinda Of keşke cizmeseydim ya Kurt dustu içime 😖
Bugüne ait ateş yakılıp üzerinden atlanılması, oyuncak evler yapıp gerçeğine kavuşulacağının düşünülmesi,.. gibi âdetler, halkın iyilik temennilerinden ibaret arzulardan sayılırlar. Kesinlik arz eden gerçekler olarak kabul edilmezler. Bunlardan medet umulmaz...
Dileğim insanlığın barışı aslında. Baharın verdiği huzur gibi insanları içi de huzur dolsun. Yüzümüz gülsün. Daha da önemlisi, herkesin dileği kabul olsun.
duayla dilek dilemekle hiç bir şey olmuyor akıl olduktan sonra istediğiniz her şeyi gerçekleştirme imkanınız var (çok çalışıp çok öğrenip başarıya ulaşabilirsiniz)
Bugün dilekler kabul oluyormuş da ay ay. Hayırlı olan her dilek, dua bugün de yarın da her an kabul edilebilir. Gönülden gelen, hayırlı dualar edebilmek ümidiyle. 🐳
Türklüğün Tengricilikten kalma geleneği Hıdrellez kutlu olsun !
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hıdırellez eskiden bu zamana kadar kutlanan bir bayramdır, tabi ki kimse bağlanan kumaştan bir şey beklemiyor. Gelenek gibi bir şey, soğuk soğuk cevaplar atmaya gerek var mı :)
En İyi Cevaplar