Hıdırellez için dilek tutanlar var mı aranızda? Hıdırellezde dilek dileyenler ve gerçekleşmiş olanlar? Nasıl yapılıyor anlatır mısınız şimdi dilek tutacağım da :)

Hıdırellez 5 Mayıs akşamı başlıyor ve 6 Mayıs sabahı dilek tutuluyor.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hıdırellez için dilek tutanlar var mı aranızda? Hıdırellezde dilek dileyenler ve gerçekleşmiş olanlar? Nasıl yapılıyor anlatır mısınız şimdi dilek tutacağım da :)

Hıdırellez 5 Mayıs akşamı başlıyor ve 6 Mayıs sabahı dilek tutuluyor.

Hıdırellez günü geldi çattı! Bu özel günde dilek tutmak isteyenler için birkaç ipucu ve bilgi vermeye geldim. 😎🌺
Baharı, bolluk ve bereketi simgeleyen Hıdrellez, 5 Mayıs akşamı başlıyor ve 6 Mayıs ikindi ezanı itibarıyla sona eriyor.

Hıdırellez, Türk kültüründe baharın müjdecisi olarak kutlanan bir gelenektir. Ayrıca Hıdrellez kültürümüzde bolluk ve bereketi simgeleyen bir anlama sahip. Bu özel gün, 5 Mayıs ve 6 Mayıs tarihlerinde kutlanıyor. Hıdrellez kutlamaları için çeşitli kutlamalar ve dilek dileme ritüelleri yapılıyor.
Dilek tutmak için ilk adım, Hıdırellez gecesi ateş yakmak ve bu ateşin etrafında toplanmaktır. Ateşin üzerinden atlamak, dileğin gerçekleşmesi için geleneksel bir yöntemdir. Ayrıca eski bir inanışa göre ateşin üstünden atlamak ruhtaki kötü enerjileri temizliyor, uzaklaştırıyor.
Bunun dışında, dilek tutmanın başka yolları da var.
Dileklerinizin gerçekleşmesi için dualar etmek en etkili yollardan biridir. Dualarınızı kalpten yapın ve gerçekleşmesini istediğiniz dilekleriniz için mümkün olduğunca olumlu ve yapıcı düşüncelerle niyet edin.
Unutmayın ki dileklerinizin gerçekleşmesi için sizin de çaba göstermeniz gerekiyor. Dileklerinizin gerçekleşmesi için olumlu bir enerjiyle hareket edin.
Herkese mutlu Hıdırellezler dilerim! ☘
Bu zamana kadar gerçekleşmedi ama yapmaktan da vazgeçemediğim bir şey. Ateşin üzerinden atlayıp, dilek diliyorsun. Taşlarla ya da bir kağıdın üzerine olmasını istediğin dilekleri yazıyorsun veya resmini çiziyorsun. Ayrıca gül ağacına bir parça kumaş bağlayıp dilek tutuyorsun ama ertesi sabah mı ne onu oradan çıkartman gerekiyor falan filan :D
Ben ateşten atladım sonra toprağa taşlardan araba çizdim, 6 ay sürmedi çizdiğim araba benim oldu. İnanın imkansızdı. Dilediğim gün kuruş yoktu yani..
Kandil günleri, cuma, pazartesi ve perşembe günleri dua için en uygun zamandır fakat dua her gün edilebilir. değerlendirmeye alındığı günler ise pazartesi ve perşembedir. dua etmek için hıdırellez, yılbaşı gibi bize ait olmayan uygulamalarda dua etme, dilek dileme ve yıldızlardan bir şey beklemek imanınızı tehlikeye düşürebilir.
bir yere taşlarla ya da herhangi bir şeyle istediğin şeyin şeklini çiziyorsun ve/veya kağıda yazıp o akşam parayla beraber gül ağacının altına gömüyorsun.
para neden?
onu evde saklasam illa gül ağacının altınamı gömmem lazım
bahcede bir sürü gül var hepsinin altına bişi gömsen sermaye olur vala ama bunu denicem:)
ne zaman yapıcaz bunu bugünmü?
aha bugünmüş dolar gömecem :D dönüsüde dolar olsun:P
Cevap
25Cevap
Dilek dilemiyorum
Annem aradı ilkkez bugun denedim. Yalnız korkudan öldüm kazdığım yerden ufak dilek kağıtları fırladı. Sanki ceset çıkıyor gömmeye çalıştım fırladı. Neyse dayanamadım okudum hızla milletin ne derteleri istekleri. Kız isteyen kardeşine, dinsiz kardeşi allaha inansın isteyen, kocam aldatmasın diyen toplum bitik arkadaşlar vallahi soğudum. Neyse bir yer buldum kendime gömdüm ama gece 1de geç oldu sanırım gömmek için😂birde suya atılacak sabah yerinden alınacak vs. Diyorum gidip dilekleri alsam sabah göremeyince sevinsinler hıdır mı ilyas mı kim geliyorsa
yanlışta olabilir tam ne olduğunu hatırlamıyorumda..tee küçükkene ananem kağıda büyük adam olcam yazdırdıydı..bide güzel bi meslek diledi benim içni falan filan.sabahın köründe kalkıp denizin kenarına gittik.dualar okundu ve o kağıtları bilmem kaç kat sardıktan sonra attık denize..
sonuç ne peki.?
şamanist oldum .. soruya bak..sonuç neymiş ... sen anket işini abartmışsın bi sıcak süt iç gel..
:Dşamanist oldum:D:D
o soruya o cevap :D
Batıl inançlara inanmıyorum. Git duanı et. Kabul ederse Rabbim eder. Cuma gününün önemi çok büyüktür. Cuma günleri dualarını gönlünün en derinden en içten bir şekilde istersen Rabbim de kabul ederse olur. Dilekmiş felanmış. Hıdırellezmiş. Batıl inanç bunlar.
Ben düzenli olarak yapıyorum ve hiç gerceklesmedigini görmedim 🤗 zaten ben mistik olaylar ile Aşırı ilgilenirim belki de çok inanisimdan ötürü evrenden olumlama alıyor da olabilirim. Fakat bir keresinde bie erkek arkadaşım ile evlenme niyeti için cizmistim yüksekten denize atarken hiç olmıycak şey oldu ve kağıt tasin arasina sıkıştı deniz ile buluşmadı. Evlenemedik de zaten bitti gitti.
bildiğim kadarıyla dileğini bir kağıda yazıyorsun ve gül ağacının altına gömüyosun sabah güneş doğmadan yazdığın kağıdı denize atıyosun ben böyle biliyorummmm :D
ya deniz yoksa :)
hıdırellezde tutan dilek sayısı stoklarla sınırlı. simdi ben sana bunu anlatırsam benim dilegimin tutma olasılıgı düser. ama önce inanman gerekiyor, ardından niyet ediceksin :D
sımdı yapma gece 12 de dıleklerını yazdgn kagdı gül agacı altına göm.sabah gün dogmadangerı alcaksn..enerjıyle alakalıdır.aynı anda çok kısıyle yapıldgï ıcın.evrende enerjı yükü olusur.
:)
Her Zaman Zikir ile Hıdırelleze Ayrı Bi Torpil Yaparsam Hızır A.S. Yardımcı kıl Rabbim Diye Eklerim...!
Geçen Ömer Çelakıl'ın cadı çıkardığı programda izlemiştim, hıdırellez bir çeşit ak büyüymüş o.O aman haaaaaaaaaaa :D
benim gerçeklesti git bi ates yak üstünden atla allahım insallah istediğim olur de
sonra git bi ağacın vs altına istediğin seyi çiz sonra eve gidip dua et bi geceni ayır cidden kabul oluyo
Saçma sapan bir şirk.
Herkes de ruh hastası gibi uyguluyor bu saçmalığı...
Allah'tan başka kimden yardım ve dilek dilenir?
Ben hiç yapmadım. Bugün yapmak istiyorum da gül ağacını falan şimdi nerden bulcam .D
Kucukken bi keresinde ev araba resmi cizip gul agacinin altina gommustuk mahalledeki teyzeler saolsun :))
:-))
gül agacı dıbı dıyolarda ne gul buldum ne dıbını ama dılegımı dılıcem orası kesın artık son carem bu gece:)
ne dilicen :)
bahçemiz gül ağaçlarıyla dolu. :-)
Hıdırellez değilde Bu Gece Dua Edeceğim Ölmüş 3 Genç İçin o sayılır mı ...
duanın hıdırellez gibi özel bir günü olmaz. saçmalamayalım lütfen. :-(
3 gencın ıcınde denız gezmısde var mı?
elbette var Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan ...
ne yazık ki elimden bu kadarı geliyor :)
bi kağıda dileğini yazıyorsun bulunduğun yerde deniz göl vs varsa atıyorsun pek inanmam ama deneyip dilekleri kabul olan var
gerçekleşti diyen olmamış gibi ama nedense benim hep duyumlarım gerçekleştiği yönünde..ayrıca bizim ailedekilerin de hep gerçekleşti.inanç önemli
bizim burda lastik yakıp üstünden atlıyolar dilek tutuyolar kızıldereliler gibi :D
annem de bişeyler yazıp buruşturup gül ağacının dibine gömdü :D
sağol söylediğin için bende tutayım olma ihtimali varsa:)
Ben böyle şeylere inanmıyorum
koşarak ateşten atla havadayken dilek tut
ooow çok kritik ama
çok yaptım da tutmuyor ya üzülüyorum sonra :(
dua etsen daha iyi olur.
yani özel bişey yapmama gerek yokmu namaz kılıp duamı ediyim
teşekkür ederim inşallah
niyet et yeter :) geldim
tutma olasılığı çok düşük.
Batıl inançlara inanmıyorum
tebrik ediyorum seni kardeş. :-)
geçen yıl tutmuştum ama gerçekleşmedi.
nasıl yaptınız peki
saçma batıl inançlara inanmam ben
dilek tutma Allah tan iste dua et o verir
Hiç yapmadım. Biraz saçma değil mi?
Ben yapmıyorum inanmıyorum böyle şeylere.
gerceklesmedı kac sene oncesınden yapmıstım ama :)
Daha ne dileyeceksin melek olmuşsun.
ateş üstünden atlayıp tutacaksın sanırım
Hiç kutlamadım
neymiş o yaff :S
ağaca çaput bağlanır
soylemem
git dua et yavrum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?